انتظار میرود مصرف ورق زنگنزن ایران روند صعودی داشته باشد. رشد صنایع در سالهای آتی محرک رشد تقاضای ورق زنگنزن در کشور خواهد بود.
هرچند که لغو توافق برجام شبههایی در خصوص روند اقتصاد ایران ایجاد کرده است ولیکن از آن جایی که روند اقتصاد ایران با چالشهای گذشته اکنون با هر تغییر وارد شک نخواهد شد؛ انتظار میرود روند صنایع هر چند بسیار کند اما صعودی باشد و در نتیجه آن، مصرف ورق زنگنزن نیز افزایش یابد.
در حال حاضر چند طرح توسعه برای تولید ورق فولادی زنگنزن در دست احداث است. مجموع ظرفیت این پروژهها ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن است که یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن آن به نورد گرم اختصاص دارد.
بزرگترین این طرحها، واحد نورد گرم ورق زنگنزن شرکت ذوبآهن پاسارگاد است که مجوز احداث آن در سال ۲۰۱۱ صادر شده و تاکنون نیز حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشته است. شرکت ذوبآهن پاسارگاد در سال ۲۰۱۳ تولید بیلت و بلوم ساده کربنی را آغاز کرد.
با توجه به اینکه این شرکت در حال حاضر تنها تولیدکننده فولاد خام است و با در نظر داشتن پیشرفت تنها ۳۰ درصدی پروژه نورد گرم زنگنزن، انتظار میرود بهرهبرداری از این پروژه در آینده دور رخ دهد و این در صورتی است که پروژه به دلایل گوناگون از جمله تامین سرمایه یا مشکلات تکنولوژی متوقف نشود. سایر پروژههای توسعه نیز وضعیتی مشابه ذوبآهن پاسارگاد را دارند. بنابراین انتظار میرود در ۵ سال آینده، ایران واحد تولید ورق گرم زنگنزن نداشته باشد.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، انتظار میرود مصرف ورق گرم ایران با نرخ سالانه ۴ درصد رشد کرده و تا ۵ سال آتی به حدود ۱۰۰ هزار تن برسد. این رشد تقاضا، از آنجایی که تولید ورق زنگنزن در آینده مورد پیشبینی ایران ناچیز در نظر گرفته شده است، وابسته به آینده تجارت ورق زنگنزن ایران خواهد بود.
در دوران تحریمها کشورهای آسیایی بهخصوص چین و تایوان روابط تجاری خود را با ایران حفظ کردند و از این رو این کشورها به تأمینکنندگان اصلی واردات ورق زن گنزن ایران تبدیل شدند. لغو توافق برجام نیز موجب خواهد شد تا همچنان این کشورها در آینده صادرکنندگان اصلی ورق زنگنزن به ایران باشند.