سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۲۷ /پنج شنبه/۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۲:۳۰ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

موسسه «Fastmarkets» بررسی کرد؛

پیش‌بینی قیمت فولاد زنگ‌نزن در سال ۲۰۲۵

فولاد زنگ‌نزن به عنوان ماده‌ای حیاتی در صنایع مختلف از جمله ساخت‌وساز، خودروسازی، تولید و کالاهای مصرفی استفاده می‌شود. با توجه به تغییرات قابل‌ توجهی که بازار به دلیل تحولات اقتصادی، سیاست‌های تجاری و قیمت مواد اولیه تجربه می‌کند، سال ۲۰۲۵ سالی سرنوشت‌ساز برای این محصول خواهد بود.

فولاد زنگ‌نزن به عنوان ماده‌ای حیاتی در صنایع مختلف از جمله ساخت‌وساز، خودروسازی، تولید و کالاهای مصرفی استفاده می‌شود. با توجه به تغییرات قابل توجهی که بازار به دلیل تحولات اقتصادی، سیاست‌های تجاری و قیمت مواد اولیه تجربه می‌کند، سال ۲۰۲۵ سالی سرنوشت‌ساز برای این محصول خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از موسسه «Fastmarkets»، انتظار می‌رود بازار جهانی فولاد زنگ‌نزن در سال ۲۰۲۵، با توجه به نوسانات قیمت مواد اولیه حیاتی از قبیل نیکل و کروم، تعرفه‌های اعمال‌ شده توسط دولت ترامپ و تداوم اختلالات در زنجیره تامین جهانی، با چالش‌های مربوط به تقاضا و شرایط بازار روبه‌رو شود. با این وجود، در بررسی چشم‌انداز بلندمدت نشانه‌هایی از امیدواری مشاهده می‌شود.

به عنوان نمونه، نیکل که یکی از مواد اصلی در تولید فولاد زنگ‌نزن به شمار می‌رود، با نوسانات قیمتی متعددی مواجه بوده است. به همین دلیل انتظار می‌رود قیمت آن در سال ۲۰۲۵ به واسطه محدودیت‌های استخراج در کشور اندونزی و افزایش تقاضا در بازار خودروهای برقی، در محدوده ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار به ازای هر تن تثبیت شود.

قیمت کروم نیز اخیرا به ثباتی نسبی دست یافته است اما ابهامات موجود در خصوص عرضه از مناطقی نظیر آفریقای جنوبی، همچنان به عنوان یک چالش اساسی مطرح است. مجموع این عوامل به طور قطع بر تعیین قیمت فولاد زنگ‌نزن در مناطق مختلف تاثیرگذار خواهد بود.

برای کسب‌وکارهایی که به شدت به فولاد زنگ‌نزن وابسته هستند، درک تحولات بازار منطقه‌ای به منظور برنامه‌ریزی برای خرید، مدیریت موجودی و بهینه‌سازی هزینه‌های تولید امری ضروری است.

چشم‌انداز بازار فولاد زنگ‌نزن آسیا در سال ۲۰۲۵

قاره آسیا با پیشتازی کشورهای چین و اندونزی، همچنان به تسلط خود بر تولید جهانی فولاد زنگ‌نزن ادامه می‌دهد. با این وجود، بازار منطقه‌ای با چالش‌هایی از قبیل مازاد عرضه، مصرف داخلی نامتوازن و لزوم بازتنظیم سازوکار بازار مواجه بوده است.

به منظور برقراری تعادل در بازار و کاهش نسبی فاصله میان میزان تولید و مصرف داخلی، تولیدکنندگان چینی باید کاهش رشد تولید فولاد زنگ‌نزن را که در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ در چین شاهد آن بودیم، در سال ۲۰۲۵ نیز ادامه دهند.

از یک طرف، بعضی از تولیدکنندگان فولاد زنگ‌نزن در چین در حال ضرردهی هستند و از طرفی دیگر، احتمال دارد سیاست‌های حمایتی و محدودکننده تجاری (تعرفه و محدودیت واردات) بیشتر شود. این دو عامل نشان می‌دهد که بازار نیاز به متعادل‌سازی دارد؛ یعنی میزان عرضه و تقاضا باید در سطوح نزدیک‌تری به یکدیگر قرار گیرند. تا زمانی که این تعادل به وجود نیاید، قیمت فولاد زنگ‌نزن نمی‌تواند در عمل افزایش پیدا کند و یا به یک روند صعودی باثبات دست یابد.

یکی از نگرانی‌های مهم بازار شرق آسیا در سال جاری میلادی، وضعیت تامین نیکل از اندونزی است. سهمیه‌های استخراج این کشور برای امسال و سال آینده همچنان نامشخص هستند و در عین حال، گفت‌وگوهایی در خصوص افزایش حق امتیاز بهره‌برداری از معادن در جریان است.

تحولات قیمتی در آسیا

قیمت فولاد زنگ‌نزن در آسیا در اوایل سال جاری میلادی تا حدی به ثبات رسیده است و کلاف نورد سرد نوع ۳۰۴، با قیمتی حدود یک هزار و ۸۷۵ دلار به‌ ازای هر تن (CIF شرق آسیا) معامله می‌شود. نوسانات قیمت نیکل و روند افزایشی قیمت کروم، از جمله عوامل تاثیرگذار بر روند قیمت فولاد زنگ‌نزن در ادامه سال خواهند بود. همچنین، محدودیت صادرات نیکل از سوی اندونزی، احتمالا به کنترل قیمت مواد اولیه کمک می‌کند و از قیمت فولاد زنگ‌نزن در منطقه پشتیبانی نسبی خواهد کرد.

با وجود پیش‌بینی افزایش جزئی قیمت‌ها، سیاست‌هایی مانند تعرفه‌های تجاری ایالات متحده آمریکا ممکن است برای صادرکنندگان آسیایی که بازارهای بین‌المللی را هدف قرار داده‌اند، چالش‌های جدیدی ایجاد کند.

بازار فولاد زنگ‌نزن اروپا در شرایطی به‌ شدت رقابتی فعالیت می‌کند. تقاضای ضعیف از سوی مصرف‌کنندگان نهایی، به‌ ویژه در بخش ساخت‌وساز و کالاهای مصرفی، تولیدکنندگان اروپایی را وادار کرده است تا برای حفظ سهم خود در بازار، قیمت پایه محصولات را کاهش دهند. این روند که در سه‌ ماهه نخست سال ۲۰۲۵ نیز ادامه داشته، در کنار فشار واردات فزاینده، به‌ ویژه از بازارهای آسیایی، فعالیت تولیدکنندگان اروپایی را با چالش مواجه کرده است.

فشار واردات و چشم‌انداز قیمت‌ها

واردکنندگانی از تایوان، کره‌جنوبی و چین با قیمت‌های رقابتی توانسته‌اند حدود ۲۵ درصد از بازار اروپا را تصاحب کنند. با این حال، به نظر می‌رسد که این روند متوقف شود زیرا قیمت فولاد زنگ‌نزن در آسیا در حال افزایش است و افت بیشتر آن در آینده نزدیک بعید به نظر می‌رسد. علاوه‌براین، محدودیت‌های تجاری جدیدی که اتحادیه اروپا قصد دارد امسال و سال آینده میلادی اعمال کند، می‌تواند فضا را برای بازیگران داخلی مساعدتر سازد.

قیمت‌های ثابت کروم و نیکل می‌توانند به عنوان محرکی برای افزایش احتمالی قیمت‌ها در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ عمل کنند. با این حال، مشکلات اقتصادی کلان و تقاضای بدون تغییر احتمالا از رشد چشمگیر قیمت‌ها در بازار فولاد زنگ‌نزن اروپا جلوگیری خواهند کرد.

نگاهی به روند تقاضا و تولید

بازار فولاد زنگ‌نزن در ایالات متحده آمریکا، همچنان تحت تاثیر سیاست‌های داخلی و تحولات بی‌سابقه تجاری قرار دارد. با وجود اینکه اعتماد تولیدکنندگان به وضعیت فعلی بازار تغییری نکرده اما نگرانی‌ها در مورد تورم و ثبات تقاضا چشم‌انداز بازار را مبهم ساخته است.

با این حال، اتفاقات مثبتی می‌تواند در بازار فولاد زنگ‌نزن آمریکا طی سال ۲۰۲۵ رقم بخورد. احتمال کاهش مشوق‌های خرید خودروهای برقی در دوران ریاست‌ جمهوری ترامپ می‌تواند تقاضای فولاد زنگ‌نزن را افزایش دهد زیرا خودروهای با موتور احتراق داخلی و هیبریدی، از فولاد زنگ‌نزن بیشتری نسبت به خودروهای برقی استفاده می‌کنند. همچنین، افزایش پروژه‌های ساخت‌وساز در بخش مسکن می‌تواند به افزایش مصرف فولاد زنگ‌نزن منجر شود؛ به‌ ویژه در تولید لوازم خانگی و سیستم‌های تهویه مطبوع. به علاوه، تمرکز ترامپ بر بازار انرژی، به‌ ویژه نفت و گاز برای صنایع مرتبط با فولاد زنگ‌نزن مثبت ارزیابی می‌شود.

سیاست‌های تجاری ایالات متحده آمریکا همچنان تاثیر قابل‌ توجهی بر بازار دارند. تدابیر بند ۲۳۲ قانون توسعه تجارت و مناقشات پیرامون توافقات تجاری، ابهاماتی را برای واردکنندگان و صادرکننگان ایجاد کرده است. با این حال، تاثیر این سیاست‌ها بر فولاد زنگ‌نزن، کمتر از فولاد کربنی یا آلومینیوم خواهد بود؛ چراکه ایالات متحده آمریکا ظرفیت تولید داخلی بالایی در این بخش دارد. با این وجود، تعرفه‌های وارداتی می‌توانند رقابت را کاهش دهند و فرصتی برای تولیدکنندگان داخلی فراهم کنند تا قیمت‌ها را در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ ثابت نگه دارند یا کمی افزایش دهند.

عوامل اصلی تاثیرگذار بر قیمت فولاد زنگ‌نزن در سال ۲۰۲۵

عوامل متعددی در آینده نزدیک بر قیمت فولاد زنگ‌نزن در بازارهای جهانی و منطقه‌ای تاثیر خواهند گذاشت که آگاهی از این عوامل برای مدیریت نوسانات قیمتی و حفظ برتری رقابتی، امری مهم و بسیار حیاتی تلقی می‌شود.

  • قیمت مواد اولیه: پیش‌بینی می‌شود قیمت نیکل در محدوده ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار به ازای هر تن تثبیت شود؛ در حالی که قیمت کروم ممکن است به اندازه سال‌های اخیر افزایش نیابد. تغییرات قیمت این دو ماده می‌تواند تاثیر زیادی بر قیمت کلی محصولات فولاد زنگ‌نزن و آلیاژهای مختلف آن داشته باشد.
  • اختلالات در زنجیره تامین: مشکلات مداومی مانند تاخیر در ارسال محموله‌ها و کمبود مواد اولیه، به طور پیوسته بر موجودی انبارها و زمان تحویل محصولات تاثیر خواهند گذاشت.
  • سیاست‌های تجاری و تعرفه‌ها: محدودیت‌های وضع‌ شده بر واردات و صادرات و همچنین اعمال تعرفه توسط بازارهای مهمی مانند ایالات متحده آمریکا و اروپا، به احتمال زیاد زنجیره‌های تامین و استراتژی‌های قیمت‌گذاری را تحت تاثیر قرار دهند.
  • نوسانات تقاضا: تقاضای نابرابر در بخش‌هایی مانند خودروسازی، زیرساخت‌ها و کالاهای مصرفی تغییرات قیمتی را به همراه خواهند داشت.

آینده قیمت فولاد زنگ‌نزن پس از سال ۲۰۲۵

در حالی که سال ۲۰۲۵ با ترکیبی از ثبات و عدم‌ قطعیت همراه است، چشم‌انداز آینده فولاد زنگ‌نزن با روندهای جهانی در زمینه شهری‌سازی، پیشرفت‌های فناوری و کاهش آلایندگی هم‌راستا است؛ این موارد باعث افزایش تقاضا برای فولاد زنگ‌نزن در سال‌های بعد از ۲۰۲۵ خواهند شد.

به همین دلیل فعالان بازار، تحلیلگران و سرمایه‌گذاران باید به دقت به شاخص‌های اقتصادی، مذاکرات تجاری و پیشرفت‌های فناوری که تاثیر زیادی بر مدل‌های قیمت‌گذاری در آینده دارند، توجه کنند.

انتهای پیام//

مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران عنوان کرد:

۶:۱۴ /یکشنبه/۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

فروردین ماه طلایی «فولاژ»؛

۹:۵۷ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

در آیین تقدیر از جهادگران اقتصادی سال ۱۴۰۳ صورت پذیرفت؛

۶:۳۳ /یکشنبه/۱۲ اسفند ۱۴۰۳

در مسیر توسعه صنعتی کشور،

۱۰:۴۰ /شنبه/۱۳ بهمن ۱۴۰۳

محمد کمال‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۸ /شنبه/۲۰ بهمن ۱۴۰۳

محمد کمال‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۸ /دوشنبه/۲۴ دی ۱۴۰۳

محمد کمال‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۱۳ /شنبه/۲۳ دی ۱۴۰۲

محمد کمال‌زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۸:۵۰ /شنبه/۱۰ تیر ۱۴۰۲

علیرضا چایچی، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۸:۱۶ /شنبه/۳۰ بهمن ۱۴۰۰

مدیرعامل مجتمع صنعتی فولاد اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۲:۴۶ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

50 سال از ورود صنعت فولاد به کشور ما می‌گذرد

۱۱:۱۵ /پنجشنبه/۳ بهمن ۱۳۹۸

از مهم‌ترین دلایل کاهش مصرف فولادهای آلیاژی

۶:۲۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۳۹۷

روند رو به رشد بازار ورق‌های فولادی الکتریکی در جهان

۸:۴۶ /شنبه/۲۶ آذر ۱۴۰۱

نگاهی به شرکت فولاد آلیاژی ایران؛

۶:۱۱ /شنبه/۳۰ دی ۱۴۰۲

حفاظت از محیط زیست در بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد آلیاژی خاورمیانه؛

۷:۵۹ /دوشنبه/۲۲ آبان ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/17

235500

فلزات آنلاین

1404/02/17

869230

فلزات آنلاین

1404/02/17

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/17

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/17

28123

فلزات آنلاین

1404/02/17

16972

فلزات آنلاین

1404/02/17

44275

فلزات آنلاین

1404/02/17

65608

فلزات آنلاین

1404/02/17

47680

فلزات آنلاین

1404/02/17

44103

فلزات آنلاین

1404/02/17

36822

فلزات آنلاین

1404/02/17

35933

فلزات آنلاین

1404/02/17

35527

فلزات آنلاین

1404/02/17

43700

فلزات آنلاین

1404/02/17

38976

فلزات آنلاین

1404/02/17

60112

فلزات آنلاین

1404/02/17

32915

فلزات آنلاین

1404/02/17

43171

فلزات آنلاین

1404/02/17

56320

فلزات آنلاین

1404/02/17

6688900