وی نظارت بر اجرای شیوهنامههای ایمنی و الزامات قانونی را از اقدامات اساسی در پیشگیری از حوادث برشمرد و خواستار ایجاد ساختار منسجم و منظم جهت مدیریت رفتار کارکنان و ایجاد شرایط ایمن شد.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه در ادامه ضمن اهمیت کالیبراسیون شیرهای ایمنی و آمادهبهکاری این تجهیزات در پیشگیری از حوادث فرایندی، به اهمیت مدیریت ایمنی فرایند در شرکت پرداخت و توجه به آمادهبهکاری تجهیزات حساس ایمنی در جهت پیادهسازی مدیریت ایمنی فرایند را بسیار حائز اهمیت برشمرد و خواستار تلاش همهجانبه نواحی مختلف در پیادهسازی الزامات مدیریت ایمنی فرایند در شرکت شد.
سلیمی ضمن اشاره به اینکه تلاشهای همهجانبه در مدیریت رفتار کارکنان و ایمنسازی شرایط در پیشگیری از بروز حوادث بسیار مؤثر بوده است، بروز حوادث تکراری را نشانه عدم اثربخشی اقدامات اصلاحی تعریفشده برشمرد و اظهار داشت: حضور مستمر شیفتفورمنها، سرپرستان، روسا و مدیران در محل انجام فعالیت و نظارت مستقیم بر فعالیت گروه اجرایی و مدیریت رویدادها بسیار موثر خواهد بود.
در ادامه این نشست علیرضا کاظمی، معاون سرمایههای انسانی و سازماندهی نیز ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده در کمیته حفاظت فنی و بهداشتکار شرکت (کمیته ارتقای ایمنی)، دستیابی به نتایج و اهداف تعریف شده طی ۱۰ ماهه امسال با توجه به محدودیت منابع را نشان از همت والای کارکنان پرتلاش فولاد مبارکه و تمام همکاران شرکت برشمرد و خواستار همکاری همهجانبه تمامی نواحی در ثبت افتخاری دیگر در تابلو افتخارات فولاد مبارکه در پایان سال ۱۴۰۲ شد.
وی در ادامه این نشست، از گزارشهای ارائه شده توسط واحد «HSE» و ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم تقدیر کرد و گفت: ابداع جدیدی در نحوه برگزاری جلسات سهدقیقهای توسط ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم صورت گرفته که بسیار ارزشمند است؛ چراکه با توجه به تعدد این جلسات، توضیح مبسوط در خصوص نحوه برگزاری این قبیل جلسات و موضوعات مورد بحث، در اثربخشی نتایج بسیار سودمند خواهد بود.
معاون سرمایههای انسانی و سازماندهی شرکت فولاد مبارکه ضمن بیان اهمیت برگزاری اثربخش جلسات سهدقیقهای در تفهیم وظایف و نقشهای ایمنی، به بررسیهای صورت گرفته در زمینه برگزاری جلسات سهدقیقهای اشاره کرد و افزود: آموزش افراد در جلسات سهدقیقهای، تنها بخشی از موارد این جلسات بوده و بازطراحی نحوه برگزاری آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.
کاظمی در ادامه خاطرنشان کرد: نخستین حوزه تمرکز ما در فرایند جلسات، ارتقای ایمنی تیمهاست. اگر رفتار تیمها به صورت ایمن شکل بگیرد، اصلاح شود و بر اساس برنامهریزی صحیح و اصولی باشد و نگرش مدیریت به این مقوله اصلاح شود، در آینده شاهد اتفاقات خوبی در جهت ارتقای فرهنگ ایمنی کارکنان خواهیم بود.
وی یادآور شد: ارتقای فرهنگ ایمنی تیمها، نگرانی بروز رفتارهای ناایمن در پیمانکاران شرکت را برطرف کرده و بررسیها و شواهد اثبات کردهاند برگزاری موثر جلسات ارتقای ایمنی برای تیمها، در مدیریت رفتار کارکنان بسیار سودمند خواهد بود. برگزاری موثر یک جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشتکار چندان وقتگیر نیست و انجام موثر این جلسات، در تغییر نگرش مدیران و کارکنان ثمربخش است.
حسین مدرسیفر، مدیر بهداشت حرفهای، ایمنی و محیط زیست نیز ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در راستای مدیریت رویدادها، به اهمیت کنترل و نظارت مستمر بر فعالیت پیمانکاران اجرای پروژهها پرداخت و ضمن اشاره به استانداردها و رویههای ایمنی شرکت فولاد مبارکه در جهت پایش فعالیتهای پیمانکاران، خواستار توجه ویژه به این مهم شد.
وی در ادامه برگزاری اثربخش کمیتههای بررسی رویداد، انجام بازرسیهای ایمنی از فعالیتهای اجرایی، توجه به مخاطرات محیط کار و پایبندی به تعهدات «HSE PLAN» ارائه شده از سوی پیمانکاران را در پیشگیری از برزو حوادث بسیار سودمند برشمرد.
مدیر بهداشت حرفهای، ایمنی و محیط زیست ضمن اشاره به اینکه رعایت موازین ایمنی، منجر به کاهش هزینههای مستقیم و غیرمستقیم حوادث میشود، خواستار توجه ویژه و ضرورت کنترل و نظارت موثر بر فعالیت پیمانکاران در روزهای پایان سال شد.
مدرسیفر در ادامه ضمن بیان اهمیت تفکر و نگرش مدیران نسبت به مقوله ایمنی، تعهد مدیریت را مهمترین رکن در پیادهسازی سیستمهای ایمنی برشمرد و خواستار برخورد جدی با هرگونه قصور از سوی گروههای اجرایی اعم از امانی و پیمانی زیرمجموعه در زمینه عدم رعایت استانداردها و گردشکارهای ایمنی شرکت فولاد مبارکه شد.
جواد کیانی، رئیس ایمنی، بهداشت حرفهای و آتشنشانی فولاد مبارکه نیز در گزارشی به عملکرد ایمنی شرکت طی ماه گذشته پرداخت و خواستار همافزایی همه کارکنان در زمینه رعایت آییننامههای حفاظت فنی و بهداشتکار در زمینه استفاده از تجهیزات برقی دوار قابلحمل، آییننامه ایمنی کار در ارتفاع، سیستمهای ایمنی مجوز کار و کارت ایمنی شد.
وی در ادامه ضمن بیان اهمیت مدیریت ایمنی فرایند و سیستم ایمنی پیش از راهاندازی «PSSR «Pre-Startup Safety Review به عنوان یکی از المانهای پیادهسازی مدیریت ایمنی فرایند، ایمنی پیش از راهاندازی را به چک کردن چتر نجات قبل از پریدن تشبیه کرد و به تشریح اهمیت استفاده از چکلیستهای پیش از راهاندازی در پایان تعمیرات درازمدت و راهاندازی پروژههای جدید به منظور حصول اطمینان از ایمن بودن راهاندازی، اخذ تاییدیه ایمنی برای راهاندازی اولیه فرایندهای تاسیسات پروژه، ارزیابی مخاطرات حین راهاندازی و تمهیدات کنترلی مورد نیاز و حصول اطمینان از تکمیل فعالیتهای ساخت و پیشراهاندازی پرداخت.
در بخش پایانی این نشست قاسم خوشدلپور، مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم، عباس محمدی، مدیر تولید فولادسازی و حسین حمزهزاده، کارشناس مشاور ایمنی ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم در گزارشی به عملکرد ایمنی ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم در زمینه دستیابی به نتایج مطلوب ایمنی طی سالهای گذشته پرداختند و تجربیات و درسآموختههای این ناحیه را با سایر حاضران در جلسه به اشتراک گذاشتند.
انتهای پیام//