سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۱۵ /پنج شنبه/۲۲ خرداد ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۷:۴۹ /سه شنبه/۴ مهر ۱۴۰۲

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد:

چالش‌های فولاد مبارکه در حوزه حامل‌های انرژی و اقدامات جبران‌ساز

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه گفت: مجموع اقدامات و برنامه‌ریزی‌های انجام‌ شده در راستای افزایش تاب‌آوری و تامین پایدار انرژی و سیالات موردنیاز واحدهای تولیدی، باعث شده است در مجموع علی‌رغم شدت محدودیت‌های انرژی و روند افزایش این محدودیت‌ها طی سال‌های اخیر، وضعیت تولید و ایجاد ارزش‌ افزوده شرکت پایدار باشد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، سید امیر طباطبائیان در خصوص چالش‌های این شرکت در حوزه انرژی، بیان کرد: اگرچه فولاد مبارکه از ابتدای بهره‌برداری، استفاده بهینه از منابع را در دستور کار خود داشته است اما با توجه به شرایط اقلیمی و برخی دلایل دیگر همانند بسیاری از صنایع، با مشکلات متعددی در حوزه انرژی مواجه شده و هر ساله در این زمینه دچار چالش‌ها و محدودیت‌های مختلفی می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر این شرکت به‌ دلیل سرمایه‌گذاری‌های کلان صورت‌گرفته در حوزه‌های زیرساختی، نسبت به سایر شرکت‌ها از تاب‌آوری بیشتری برخوردار است. با این حال، باید گفت عمده‌ترین این مشکلات شامل مواجهه با محدودیت‌های مختلف انرژی به‌ ویژه آب و برق در فصول گرم سال، افزایش نرخ گاز طبیعی و عدم تخصیص گاز در فصل زمستان، سیاست‌های ناگهانی دولت در قیمت‌گذاری و افزایش‌های بدون منطق و دور از انتظار و به دنبال آن عدم قطعیت در برنامه‌های تولید و خسارت‌های عدم‌النفع تولید و نهایتا زیان شرکت‌ها به دلیل شفاف نشدن قیمت محصولات فولادی می‌شود.

بهینه‌سازی مصرف آب در فولاد مبارکه

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در ارتباط با میزان مصرف آب و اقدامات شرکت برای کاهش و استفاده بهینه مصارف، عنوان کرد: فولاد مبارکه فعالیت خود را از سال ۱۳۷۲ با دیماند ۴۰ میلیون مترمکعب آب در سال برای تولید ۲٫۴ میلیون تن فولاد آغاز کرد. این شرکت در آن زمان برای برداشت سالانه ۴۰ میلیون مترمکعب آب از زاینده‌رود مجوز داشت اما از همان زمان، با توجه به سیاست‌های فولاد مبارکه در جهت مهار یا کاهش چالش‌ها و محدودیت‌های یادشده، حرکت به سمت بهینه‌سازی مصرف آب و کاهش وابستگی به رودخانه آغاز شد؛ به‌ طوری‌ که اکنون مصرف ویژه آب به ازای هر تن تختال به ۲٫۲۷ کاهش ‌یافته است.

طباطبائیان در همین راستا ادامه داد: بازچرخانی آب و استفاده از پساب شهری، ازجمله طرح‌های مطرح در این زمینه است که از دهه ۹۰ در این شرکت آغاز شد. در سال ۱۳۹۲، فولاد مبارکه با سرمایه‌گذاری ۵۸ میلیون یورویی، پساب ۹ شهر اطراف را خریداری کرد و به دنبال آن توسعه تصفیه‌خانه‌ها نیز انجام شد. مجموع این اقدامات ضمن کمک شایان به حفظ محیط‌ زیست منطقه و جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه، باعث شد این شرکت ۲۰ درصد از آب موردنیاز خود را از این طریق تامین کند و این آب به‌نوعی جایگزینی آب خام شد. ایجاد مخازن ذخیره آب باران و پساب‌های تصفیه‌شده برای ایجاد ذخیره در زمان‌های بحرانی و توسعه تصفیه‌خانه‌های پساب صنعتی، از بارزترین اقدامات فولاد مبارکه طی سال‌های گذشته بوده است.

وی اظهار داشت: با انجام این اقدامات و از سال ۹۸ به بعد با بهره‌برداری از این طرح‌ها، شرکت فولاد مبارکه دچار محدودیت تولید به دلیل کمبود آب نشد. هم‌زمان با تصفیه پساب، به‌ منظور افزایش کیفیت آب صنعتی پروژه‌ها و اقدامات انجام‌ گرفته و با بهره‌برداری از این طرح‌ها، نتایج کیفی بهتری حاصل خواهد شد. باتجربه سال‌های گذشته ضمن برنامه‌ریزی و آمادگی لازم و انجام Replan از نیمه سال قبل، شرکت موفق شد بر چالش‌ها کمبود آب فائق آید.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در ادامه به پروژه‌های شرکت برای کاهش مصرف آب در افق ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: به‌ طور کلی، سیاست‌گذاری شرکت کاهش مصرف آب تا سال ۱۴۰۴ با اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف آب و مشخصات تبدیل برج‌های خنک‌کننده تر به خشک در واحدهای احیا مستقیم یک و ۲، واحد خنک‌کاری تختال (BWG) و ماشین‌های ریخته‌گری است. امیدواریم با اجرای این پروژه‌ها و دیگر پروژه‌های در دست اقدام، برداشت آب از رودخانه به صفر برسد.

طباطبائیان در خصوص رویکرد فولاد مبارکه جهت تاب‌آوری بیشتر در زمینه آب و حامل‌های انرژی، مطرح کرد: در حال حاضر با اقدامات همچون بهینه‌سازی و کاهش مصرف آب بر تن تولید محصول در فرایندهای تولید و بازچرخانی پساب صنعتی و استفاده مجدد در تولید و همچنین تامین بخشی از آب مورد نیاز شرکت از محل پساب شهری؛ اجری پروژه‌های بهینه‌سازی انرژی در واحدهای تولیدی با استقرار استاندارد (ISO50001) استاندارد مدیریت انرژی که منجر به کاهش ۱٫۴۶۹٫۶۰۷ گیگاژول انرژی در سال ۱۴۰۱ شده است و انجام مطالعات امکان‌سنجی ذخیره‌سازی گاز طبیعی و مشارکت در توسعه فازهای میدان‌های گازی جنوب کشور، تلاش کرده‌ایم تاب‌آوری شرکت را بیشتر کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در بدو تاسیس فولاد مبارکه، مصرف انرژی به ازای هر تن تولید تختال در حدود ۳۲ گیگا ژول بوده است، تصریح کرد: از ابتدای راه‌اندازی تاکنون با انجام پروژه‌های بهینه‌سازی به‌طور مستمر ازجمله پروژه توسعه رکوپراتورهای نورد گرم به‌ منظور افزایش راندمان و کاهش مصرف ویژه گاز طبیعی و پروژه‌های صرفه‌جویی در ناحیه فولادسازی و آهن‌سازی، این میزان به کمتر از ۲۳ گیگا ژول به ازای هر تن اسلب کاهش‌ یافته است. اقدامات فولاد مبارکه هم‌زمان با توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر در مدیریت مصرف و مهندسی کردن مصرف نقش موثری دارد.

پروژه‌های متنوع فولاد مبارکه در حوزه انرژی

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در ارتباط با پروژه‌های آتی این شرکت در حوزه انرژی، خاطرنشان کرد: توسعه رکوپراتورهای ۶ واحد احیا مستقیم به‌ منظور افزایش تولید و کاهش مصارف ویژه انرژی با توان الکتریکی معادل ۳۰ مگاوات؛ بازیافت حرارت از دودکش‌های کوره‌های پیش گرم ناحیه نورد گرم با توان الکتریکی معادل هفت مگاوات؛ احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی راندمان بالا (بیش از ۵۸ درصد) و مصرف بهینه‌تر سوخت نسبت به متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور معادل ۳۰۰ مگاوات؛ احداث پست جبران‌سازی توان راکتیو (FCB2)؛ احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاوات با توان الکتریکی معادل ۱۵۰ مگاوات به‌ صورت شبانه‌روزی؛ احداث نیروگاه خورشیدی ۳۵ مگاوات شناور روی آب با توان الکتریکی معادل ۱۰ مگاوات؛ مطالعه و احداث توربین‌های انبساطی به‌ منظور تولید برق در ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز با توان الکتریکی معادل ۱۷ مگاوات؛ احداث نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی با توان الکتریکی معادل ۱۰۰ مگاوات و احداث بویلر بازیافت حرارت در نیروگاه فعلی با توان الکتریکی معادل ۳۰ مگاوات، از جمله پروژه‌های در دست اجرای شرکت در حوزه انرژی است که درمجموع با اجرای این پروژه‌ها، معادل ۶۴۴ مگاوات نسبت به شرایط فعلی صرفه‌جویی حاصل خواهد شد.

طباطبائیان در پایان یادآور شد: مجموع اقدامات و برنامه‌ریزی‌های انجام‌ شده در راستای افزایش تاب‌آوری و تامین پایدار انرژی و سیالات موردنیاز واحدهای تولیدی، باعث شده است در مجموع علی‌رغم شدت محدودیت‌های انرژی و روند افزایش این محدودیت‌ها طی سال‌های اخیر، وضعیت تولید و ایجاد ارزش‌ افزوده شرکت پایدار باشد؛ این در حالی است که امیدواریم با تکمیل پروژه‌های تامین و ذخیره انرژی، بیش‌ از پیش شاهد کاهش حداکثری توقف‌ها و خسارات ناشی از آن باشیم.

انتهای پیام//

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه عنوان کرد:

۱۴:۴۴ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

در مجمع عمومی عادی سالیانه مطرح شد؛

۱۳:۴۴ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

در مجمع‌ عمومی عادی سالیانه عنوان شد؛

۱۳:۱۶ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور:

۱۲:۲۴ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

با حضور فولادمردان ایران،

۷:۲۲ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

در اردیبهشت ماه 1404،

۷:۰۴ /چهارشنبه/۲۱ خرداد ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۰۱ /دوشنبه/۱۲ خرداد ۱۴۰۴

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۴ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

علیرضا شریفی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۰ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

امین صفری، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۶ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۴۵ /شنبه/۱۰ خرداد ۱۴۰۴

بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در مجمع عمومی عادی سالیانه «ارفع» مطرح شد؛

۱۵:۵۸ /یکشنبه/۱۱ خرداد ۱۴۰۴

در نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مطرح شد؛

۱۶:۴۱ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«کگهر» در مسیر توسعه و رشد سودآوری؛

۱۴:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین؛

۵:۴۸ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۳۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک فولاد خراسان؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۵:۵۲ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/03/21

224083

فلزات آنلاین

1404/03/21

858230

فلزات آنلاین

1404/03/21

1390370

فلزات آنلاین

1404/03/21

1344994

فلزات آنلاین

1404/03/21

29819

فلزات آنلاین

1404/03/21

16025

فلزات آنلاین

1404/03/21

43661

فلزات آنلاین

1404/03/21

65608

فلزات آنلاین

1404/03/21

47680

فلزات آنلاین

1404/03/21

42655

فلزات آنلاین

1404/03/21

41135

فلزات آنلاین

1404/03/21

37372

فلزات آنلاین

1404/03/21

36252

فلزات آنلاین

1404/03/21

43017

فلزات آنلاین

1404/03/21

38679

فلزات آنلاین

1404/03/21

58708

فلزات آنلاین

1404/03/21

34463

فلزات آنلاین

1404/03/21

42014

فلزات آنلاین

1404/03/21

57327

فلزات آنلاین

1404/03/21

6461000