سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۳:۱۱ /دوشنبه/۸ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۳:۱۹ /پنجشنبه/۲ تیر ۱۴۰۱

تولید فروآلیاژ در سطح جهان؛

چین، پیشتاز در تولید فروآلیاژ

سیلیکومنگنز، یک فروآلیاژ جایگزین برای فروسیلیسیم و فرومنگنز است و همین امر، آن را به اولین فروآلیاژ پرمصرف جهان تبدیل کرده است. در میان فروآلیاژها بعد از سیلیکومنگنز، به‌ ترتیب فروکروم، فروسیلیسیم، فرومنگنز و فرونیکل بیشترین سهم بازار را در میان فروآلیاژها به خود اختصاص داده‌اند. نظر به اینکه چین بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد خام در جهان است، این کشور به بزرگ‌ترین تولیدکننده فروآلیاژ در سطح جهان نیز تبدیل شده است. مطابق با آخرین آمارهای بین‌المللی، چین با سهم حدود 64 درصدی از تولید سیلیکومنگنز جهان، رتبه اول در تولید این محصول به‌ عنوان اصلی‌ترین فروآلیاژ را در اختیار دارد. همچنین این کشور در مقام بزرگ‌ترین تولیدکننده فروکروم، فروسیلیسیم، فرومنگنز و فرونیکل به‌ ترتیب سهم 39، 61، 36 و 53 درصدی در تولید جهانی این محصولات را در اختیار دارد.

سیلیکومنگنز، یک فروآلیاژ جایگزین برای فروسیلیسیم و فرومنگنز است و همین امر، آن را به اولین فروآلیاژ پرمصرف جهان تبدیل کرده است. در میان فروآلیاژها بعد از سیلیکومنگنز، به‌ ترتیب فروکروم، فروسیلیسیم، فرومنگنز و فرونیکل بیشترین سهم بازار را در میان فروآلیاژها به خود اختصاص داده‌اند. نظر به اینکه چین بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد خام در جهان است، این کشور به بزرگ‌ترین تولیدکننده فروآلیاژ در سطح جهان نیز تبدیل شده است. مطابق با آخرین آمارهای بین‌المللی، چین با سهم حدود ۶۴ درصدی از تولید سیلیکومنگنز جهان، رتبه اول در تولید این محصول به‌ عنوان اصلی‌ترین فروآلیاژ را در اختیار دارد. همچنین این کشور در مقام بزرگ‌ترین تولیدکننده فروکروم، فروسیلیسیم، فرومنگنز و فرونیکل به‌ ترتیب سهم ۳۹، ۶۱، ۳۶ و ۵۳ درصدی در تولید جهانی این محصولات را در اختیار دارد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، فروآلیاژها، آلیاژهای دارای آهن هستند که به‌ منظور افزایش کیفیت و بهبود خواص فولاد و چدن از طریق اضافه کردن عناصر آلیاژی خاص به مذاب فولاد و چدن مصرف می‌شوند. نقش این عناصر می‌تواند شامل اکسیژن‌زدایی در حین فرایند تولید یا ایجاد ساختار مورد نظر و دستیابی به خواص فیزیکی و شیمیایی مطلوب برای کاربردهای معین انواع فولاد و چدن باشد. بسته به فرایند فولادسازی و کیفیت مد نظر از محصول، فروآلیاژهای متفاوتی ممکن است مورد نیاز باشد. این محصولات به غیر از فولادسازان که اصلی‌ترین مصرف‌کننده آن هستند، توسط صنایع ریخته‌گری نیز مصرف می‌شوند.

مطابق آمارهای بین‌المللی، تولید سالیانه فروآلیاژ به‌ طور متوسط حدود ۴۸ میلیون تن طی سا‌ل‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ بوده است. تولید جهانی فروآلیاژ در پنج سال نخست دوره مورد بررسی، به‌ صورت تناوبی روند صعودی را در پیش گرفت اما در پنج سال دوم دوره مورد بررسی، تولید جهانی فروآلیاژها روند نوسانی را در پیش گرفت. طی سال‌های ۲۰۰۹ الی ۲۰۱۳، متوسط رشد سالیانه تولید جهانی فروآلیاژ حدود ۱۰ درصد برآورد شد. در این دوره، تولید جهانی فروآلیاژ در سال ۲۰۱۳ به بیشترین مقدار خود طی دوره مورد بررسی رسید. در سال ۲۰۱۳، تولید جهانی فروآلیاژ حدود ۵۴ میلیون تن گزارش شد. گفتنی است در سال ۲۰۱۰، تولید فروآلیاژ در سطح جهان حدود ۲۰ درصد نسبت به سال قبل از آن یعنی ۲۰۰۹ افزایش یافت که بیشترین جهش در تولید فروآلیاژ طی سال‌های ۲۰۰۹ الی ۲۰۱۸ متعلق به این سال بود. در پنج سال دوم از دوره مورد بررسی، متوسط رشد سالیانه تولید جهانی فروآلیاژ حدود ۰٫۲ درصد محاسبه شد. لازم به ذکر است بیشترین کاهش سالانه در تولید جهانی فروآلیاژ در این بازه زمانی رقم خورد. سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶، تولید جهانی فروآلیاژ با افت ۶ درصدی نسب به سال‌های قبل از آن روبه‌رو شد.

با وجود نوسانات به‌ ویژه در پنج سال دوم دوره مورد بررسی، روند تولید فروآلیاژ در سطح جهان طی سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ افزایشی بود و از مقدار حدود ۳۷ میلیون تن در سال ۲۰۰۹، به متوسط رشد سالیانه ۴ درصدی به مقدار بالغ بر ۵۱ میلیون تن در سال پایانی دوره مورد بررسی یعنی سال ۲۰۱۸ افزایش یافت. گفتنی است در سال ۲۰۱۸، تولید فروآلیاژ در سطح جهان جهش قابل‌توجهی را طی دوره مورد بررسی تجربه کرد. در این سال تولید فروآلیاژ در سطح جهان، با افزایش ۱۱ درصدی نسبت به سال قبل از آن یعنی سال ۲۰۱۷ همراه بود.

سیلیکومنگنز؛ رتبه اول تولید جهانی فروآلیاژها

فروآلیاژها به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین مواد اولیه مصرفی در حلقه تولید فولاد خام به شمار می‌روند. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شده بود، صنعت فولادسازی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان فروآلیاژها محسوب می‌شوند. به‌ ترتیب فروسیلیکومنگنز، فروکروم، فروسیلیسیم، فرومنگنز و فرونیکل از اصلی‌ترین محصولات فروآلیاژ مورد استفاده در میان فولادسازان جهان هستند. از دیگر فروآلیاژهای مصرفی در صنعت فولادسازی، می‌توان به فروسیلیکوکروم، فرومولیبدن، فرونیوبیوم، فرووانادیم، فروسیلیکومنیزیم، فروتیتانیم و فروفسفر اشاره کرد.

فروسیلیکومنگنز که از آن با نام سیلیکومنگنز نیز یاد می‌شود، یکی از فروآلیاژهای مورد استفاده در صنعت فولاد است. بر اساس آخرین اطلاعات سازمان زمین‌شناسی آمریکا، سیلیکومنگنز رتبه اول در تولید را بین فروآلیاژها در سطح جهان دارد. سهم تولید این فروآلیاژ طی سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ به‌ طور متوسط حدود ۲۴ درصد بوده است. گفتنی است سهم تولید سیلیکومنگنز از میان فروآلیاژ طی دوره مورد بررسی، از ۲۳ درصد در سال ۲۰۰۹ به حدود ۳۰درصد در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است. امروزه صرفه اقتصادی و همچنین حفظ ترکیب مذاب، گرایش فولادسازان به‌ سمت مصرف سیلیکومنگنز به‌ جای ترکیبی از فروسیلیسیم و فرومنگنز را افزایش داده است. این فروآلیاژ ترکیبی از آهن، سیلیسیم و منگنز، به‌ طور معمول محتوی ۱۲ تا ۱۶ درصد سیلیسیم و ۵۰ تا ۷۰ درصد منگنز است. از سیلیکومنگنز در فولادسازی برای اکسیژن‌زدایی، گوگردزدایی و بهبود خواص مکانیکی فولاد از طریق افزودن عناصر آلیاژی استفاده می‌شود.

پس از سیلیکومنگنز، فروکروم رتبه دوم جهانی در میان تولید فروآلیاژها را به خود اختصاص داده است. سهم این فروآلیاژ در میان تولید کل فروآلیاژها، حدود ۲۲ درصد طی دوره مورد بررسی بود. مشابه با سیلیکومنگنز، سهم تولید این محصول طی دوره مورد بررسی با افزایش همراه شد و از ۱۹ درصد در سال نخست دوره مورد بررسی، به ۲۶ درصد در سال پایانی دوره مورد بررسی افزایش یافت.

برخلاف سیلیکومنگنز و فروکروم، سهم تولید فروسیلیسیم و فرومنگنز از میان فروآلیاژها طی دوره مورد بررسی، با کاهش همراه بود. سهم تولید فروسیلیسیم در میان فروآلیاژها، به‌طور متوسط حدود ۱۶ درصد بود که از حدود ۲۰ درصد در سال نخست دوره مورد بررسی، به حدود ۱۲ درصد کاهش یافت. همچنین تولید جهانی فرومنگنز از ۱۳ درصد در سال‌های نخست، به ۱۱ درصد در سال ۲۰۱۸ کاهش پیدا کرد. همان طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، به‌نظر می‌رسد به‌ دلیل منابع محدود در تولید فرومنگنز و نیز صرفه اقتصادی تولید فروسیلیکومنگنز، گرایش فولادسازان به استفاده از سیلیکومنگنز به‌ عنوان منبع سیلیسیم و منگنز در صنعت فولادسازی افزایش یافته است.

در میان فروآلیاژها، فرونیکل رتبه پنجم جهانی در تولید فروآلیاژها را دارد. مانند روند افزایشی در تولید سیلیکومنگنز و فروکروم، سهم تولید این محصول نیز طی دوره مورد بررسی با افزایش همراه بوده است. سهم تولید این محصول از میان فروآلیاژها از ۴ درصد در سال ۲۰۰۹ به حدود ۹ درصد در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت. لازم به ذکر است پنج فروآلیاژ مهم نامبرده، مجموع سهم تولید ۸۷ درصدی را در اختیار دارند و سایر فروآلیاژها، سهم ۱۳ درصدی در سال پایانی دوره مورد بررسی را به خود اختصاص دادند.

چین؛ بزرگ‌ترین تولیدکننده فروآلیاژ

نظر به اینکه کشور چین یکی از غول‌های بزرگ تولید فولاد در جهان است، این کشور به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فروآلیاژ نیز تبدیل شده است. بزرگ‌ترین تولیدکننده سیلیکومنگنز جهان چین است که مطابق با آخرین آمارها، ۶۴ درصد از تولید جهانی این فروآلیاژ را در اختیار دارد. پس از آن به‌ ترتیب هند و اوکراین با سهم ۱۴ و ۶ درصدی از تولید کل سیلیکومنگنز در سطح جهان از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این محصول به شمار می‌روند.

مطابق آمارهای بین‌المللی،آفریقای جنوبی میزبان بیش از ۷۵ درصد از ذخایر و منابع کرومیت جهان است و حدود ۶۰ درصد از تولید کانسنگ کرومیت و کنسانتره در سطح جهان را به خود اختصاص داده است. در نتیجه فراوانی ذخایر کرومیت در آفریقای جنوبی، این کشور به یکی از کم‌هزینه‌ترین تولیدکنندگان سنگ کروم در سطح جهان بدل شده است و حدود نیمی از کانسنگ کرومیت این کشور صادر می‌شود. کشور چین به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده سنگ کروم، سهم ۳۹ درصد از تولید جهانی فروکروم را از آن خود کرده است. پس از چین ‌به‌ترتیب آفریقای‌جنوبی، قزاقستان و هند از دیگر کشورهای مهم تولیدکننده فروکروم در سطح جهان هستند.

مطابق این آمارها در سال ۲۰۱۸، مهم‌ترین کشورهای تولیدکننده فروسیلیسیم به‌‌ترتیب چین، نروژ، مالزی، بوتان و برزیل بودند. کشور چین با سهم حدود ۶۱ درصدی از تولید جهانی این محصول، بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در این سال به شمار می‌رود.

مطابق با آخرین آمارها، با وجود اینکه آفریقای‌جنوبی از بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین کشورهای عرضه‌کننده سنگ‌منگنز در سطح جهان است اما کشور چین که بزرگ‌ترین واردکننده سنگ‌منگنر محسوب می‌شود، جایگاه بزرگ‌ترین تولیدکننده فرومنگنز در سطح جهانی را از آن خود کرده است. چین با سهم ۳۶ درصدی ار تولید فرومنگنز در سال ۲۰۱۸، رتبه نخست در تولید این فروآلیاژ را به خود اختصاص داد. همچنین حدود بیش از ۵۰ درصد از تولید فرونیکل در سطح جهان به کشور چین اختصاص دارد. از دیگر کشورهای بزرگ تولیدکننده فرونیکل در سطح جهان، به‌ترتیب اندونزی، ژاپن، برزیل و کره‌جنوبی هستند.

دولت آمریکا یارانه جدیدی را برای زنجیره‌های تامین مواد معدنی حیاتی اختصاص داد

۱۲:۲۲ /شنبه/۵ آذر ۱۴۰۱
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

مرصاد محامی آهنگران در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۶:۵۷ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

نگاهی به تحولات بازارهای جهانی فرونیوبیوم

۱۰:۳۸ /یکشنبه/۱۱ دی ۱۴۰۱

ایالات متحده آمریکا، بزرگترین مصرف‌کننده اکسید منیزیم

۷:۵۵ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/7

247286

فلزات آنلاین

1403/11/7

673106

فلزات آنلاین

1403/11/7

1093960

فلزات آنلاین

1403/11/7

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/7

25482

فلزات آنلاین

1403/11/7

14081

فلزات آنلاین

1403/11/7

41419

فلزات آنلاین

1403/11/7

48908

فلزات آنلاین

1403/11/7

44202

فلزات آنلاین

1403/11/7

42859

فلزات آنلاین

1403/11/7

32564

فلزات آنلاین

1403/11/7

30883

فلزات آنلاین

1403/11/7

29892

فلزات آنلاین

1403/11/7

39506

فلزات آنلاین

1403/11/7

38125

فلزات آنلاین

1403/11/7

61457

فلزات آنلاین

1403/11/7

29112

فلزات آنلاین

1403/11/7

43647

فلزات آنلاین

1403/11/7

48760

فلزات آنلاین

1403/11/7

5558600