سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۲:۱۱ /سه شنبه/۱۸ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۲۲ /دوشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۳

یک جنگ تمام‌عیار؛

چین صادرات سه ماده معدنی حیاتی به آمریکا را ممنوع کرد

دولت چین یک روز پس از آنکه دولت بایدن محدودیت‌های بیشتری بر فروش فناوری‌های پیشرفته ایالات متحده آمریکا به این کشور در نظر گرفت، صادرات گالیوم، ژرمانیوم و آنتیموان خود را به این کشور ممنوع کرد.

دولت چین یک روز پس از آنکه دولت بایدن محدودیت‌های بیشتری بر فروش فناوری‌های پیشرفته ایالات متحده آمریکا به این کشور در نظر گرفت، صادرات گالیوم، ژرمانیوم و آنتیموان خود را به این کشور ممنوع کرد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از وب‌سایت «mining.com»، طبق گزارش وزارت بازرگانی چین، این تصمیم که صادرات اقلام گرافیتی را نیز به ایالات متحده آمریکا سخت‌تر می‌کند، به دلیل نگرانی‌هایی در خصوص امنیت ملی گرفته شده است. این وزارتخانه اعلام کرد که به طور کلی، صادرات گالیوم، ژرمانیوم، آنتیموان و مواد فوق‌سخت به ایالات متحده آمریکا مجاز نخواهد بود.

گالیوم و ژرمانیوم برای تولید نیمه‌هادی‌ها ضروری هستند؛ در حالی که ژرمانیوم همچنین برای فناوری‌های مادون قرمز، کابل‌های فیبر نوری و سلول‌های خورشیدی ماده‌ای حیاتی به شمار می‌رود. آنتیموان به طور گسترده‌ای در گلوله‌ها و سایر تسلیحات استفاده می‌شود و گرافیت نیز بخش بزرگی از حجم باتری خودروهای برقی را به خود اختصاص می‌دهد.

منابع واردات گالیوم و ژرمانیوم به ایالات متحده آمریکا

اقدامات تلافی‌جویانه چین

تصمیم برای اعمال این ممنوعیت‌های صادراتی زمانی گرفته شد که ایالات متحده آمریکا محدودیت‌هایی بر صادرات تراشه‌های حافظه با پهنای باند بالا «high-bandwidth memory chips» اعمال کرد؛ از جمله تراشه‌هایی که توسط شرکت‌های خارجی تولید می‌شوند. این محدودیت‌ها با هدف جلوگیری از پیشرفت‌های چین در زمینه نیمه‌هادی‌ها و سیستم‌های هوش مصنوعی وضع شده‌اند.

در واکنش به این ممنوعیت‌ها، سه انجمن صنعتی چین که نماینده بخش‌های اینترنت، نیمه‌هادی‌ها و خودرو هستند، به شرکت‌های داخلی توصیه کردند که خریدهای تراشه خود را از ایالات متحده آمریکا با دقت بیشتری بررسی کنند.

در همین حال، سخنگوی کاخ سفید به رویترز گفت که ایالات متحده آمریکا گام‌های لازم را در پاسخ به این ممنوعیت‌های صادراتی خواهد برداشت. وی همچنین بر لزوم همکاری با کشورهای متحد برای کاهش ریسک و دور کردن زنجیره‌های تامین از چین تاکید کرد.

ونگ یی، وزیر امور خارجه چین از ایالات متحده آمریکا خواست تا گام‌هایی در راستای تثبیت روابط دوجانبه بردارد و افزود: ما از ایالات متحده آمریکا خواستاریم تا برای تثبیت روابط دوجانبه اقدامات بیشتری انجام دهد و امیدواریم که گام اول مناسبی توسط دولت جدید این کشور برای تقویت تعاملات چهار سال آینده بین چین و ایالات متحده آمریکا برداشته شود.

گزارش ماه گذشته سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده آمریکا هشدار داد که ممنوعیت کامل صادرات گالیوم و ژرمانیوم می‌تواند به اقتصاد این کشور ضرری معادل ۳.۴ میلیارد دلار وارد کند.

داده‌های گمرکی چین نشان داد که تا ماه اکتبر ۲۰۲۴، هیچ صادراتی از ژرمانیوم یا گالیوم به ایالات متحده آمریکا انجام نشده است. همچنین صادرات آنتیموان در ماه اکتبر ۲۰۲۴ نسبت به ماه سپتامبر پس از اعمال ممنوعیت‌های صادراتی، ۹۷ درصد کاهش یافت.

صادرات گالیوم، ژرمانیوم، گرافیت و آنتیموان چین

بر اساس گزارش شرکت مشاوره‌ای «Project Blue»، چین در سال گذشته ۴۸ درصد از تولید جهانی آنتیموان معدنی، ۵۹.۲ درصد از تولید جهانی ژرمانیوم تصفیه‌ شده و ۹۸.۸ درصد از تولید گالیوم تصفیه‌ شده را به خود اختصاص داده است.

مقایسه صادرات ژرمانیوم و گالیوم چین در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴

جک بدر، یکی از مدیران شرکت «Project Blue» به رویترز گفت: این ممنوعیت‌ها تنش‌ها را در زنجیره‌های تامین که پیش از این نیز تحت فشار بودند، افزایش می‌دهد.

درخواست‌ها برای تامین داخلی

ممنوعیت‌های صادراتی جدید باعث افزایش درخواست‌ها برای کاهش وابستگی ایالات متحده آمریکا به چین در زمینه مواد معدنی حیاتی شده است.

شرکت «Perpetua Resources» که با حمایت دولت ایالات متحده آمریکا در حال توسعه یک معدن آنتیموان در ایالت آیداهو است، چین را به استفاده ابزاری از منابع حیاتی خود متهم کرد. مدیرعامل این شرکت گفت: «وقت آن فرا رسیده است که در خصوص منابع معدنی کشور، اقدامات جدی‌تری انجام دهیم و امنیت آینده خود را در این زمینه تضمین کنیم.

لوییس بلک، مدیرعامل شرکت «Almonty Industries» به عنوان بزرگ‌ترین شرکت استخراج‌کننده تنگستن خارج از چین به وب‌سایت «mining.com» گفت: بهترین راه‌حل، تولید این مواد معدنی در داخل کشور است اما نمی‌توان به سرعت معادن جدید احداث کرد.

وی افزود: ایالات متحده آمریکا باید هر زمان که مقدور بود، به خرید مواد معدنی حیاتی از داخل کشور و در صورت نیاز از کشورهای متحد بپردازد و سپس آن‌ها را ذخیر‌ه‌سازی کند. این بهترین کاری است که می‌توانیم تا زمان آغاز بهره‌‎برداری از معادن جدید انجام دهیم.

باید خاطرنشان کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا پیش‌تر تهدید کرده بود که تا ۶۰ درصد تعرفه بر واردات از چین اعمال خواهد کرد.

لازم به ذکر است که چین در بسیاری از زنجیره‌های تامین جهانی نقشی محوری دارد. به طور کلی، این کشور ترجیح داد ارسال برخی از کالاها و مواد اولیه تولیدی صادراتی خود در دوره اول ریاست‌جمهوری دولت ترامپ را هم‌زمان با افزایش تنش‌های تجاری ممنوع اعلام نکند و در عوض دولت این کشور تصمیم گرفت اقدامات محدودتری مانند خرید سویا از برزیل به جای آمریکا را در آن زمان در دستور کار قرار دهد. در همین رابطه، شماری از مقامات ارشد دولت چین نگران هستند که در دولت جدید آمریکا که کار خود را از اواخر ماه ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد، سیاست‌گذاری‌های سخت‌گیرانه‌تری اعمال شود.

انتهای پیام//

طی حکمی از سوی مدیرعامل هلدینگ میدکو،

۱۵:۰۳ /شنبه/۱۵ دی ۱۴۰۳

با تشدید کاهش تقاضای چین،

۱۳:۳۴ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

نگاهی به آینده فلزات غیرآهنی؛

۶:۴۳ /دوشنبه/۲۳ مهر ۱۴۰۳

سختگیری‌های اتحادیه اروپا در حوزه معدن؛

۶:۳۳ /دوشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۳

با الزام کشورها به کاهش انتشار کربن،

۹:۰۲ /شنبه/۲۷ مرداد ۱۴۰۳

مدیر‌عامل شرکت دنیای مس کاشان:

۱۸:۴۲ /سه شنبه/۳ آبان ۱۴۰۱

علیرضا علینقی‌پور یکی از فعالان حوزه مس، نوشت:

۱۷:۲۱ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۹:۱۶ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

دکتر محمود اسکندری نسب - مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران

۷:۲۰ /شنبه/۸ دی ۱۳۹۷

رفع ناترازی انرژی مستلزم چاره‌اندیشی اساسی است؛

۵:۵۵ /یکشنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

۸:۴۷ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

حسین طالبی، مدیر روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو،

۱۳:۵۸ /شنبه/۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷

امیر صباغ، مدیریت اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو،

۶:۳۷ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷

در دوره ۱۰ ساله منتهی به ۲۰۲۳ به وقوع پیوست؛

۱۳:۰۱ /سه شنبه/۱۹ تیر ۱۴۰۳

هم‌زمان با افت عیار معادن صورت گرفت؛

۱۴:۲۰ /چهارشنبه/۲۹ فروردین ۱۴۰۳

روند رو به رشد بازار ورق‌های فولادی الکتریکی در جهان

۸:۴۶ /شنبه/۲۶ آذر ۱۴۰۱

تحلیل عوامل موثر بر رشد بازار سنگ‌آهن چین

۱۲:۴۶ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/18

235036

فلزات آنلاین

1403/10/18

665606

فلزات آنلاین

1403/10/18

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/18

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/18

25270

فلزات آنلاین

1403/10/18

14231

فلزات آنلاین

1403/10/18

41459

فلزات آنلاین

1403/10/18

47139

فلزات آنلاین

1403/10/18

43212

فلزات آنلاین

1403/10/18

41951

فلزات آنلاین

1403/10/18

29838

فلزات آنلاین

1403/10/18

30703

فلزات آنلاین

1403/10/18

29330

فلزات آنلاین

1403/10/18

38621

فلزات آنلاین

1403/10/18

36832

فلزات آنلاین

1403/10/18

59827

فلزات آنلاین

1403/10/18

28640

فلزات آنلاین

1403/10/18

42595

فلزات آنلاین

1403/10/18

47626

فلزات آنلاین

1403/10/18

5117400