سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۴:۴۷ /پنج شنبه/۲۴ آبان ۱۴۰۳
زمان انتشار: 15:09 /شنبه/19 آبان 1403

به دنبال افزایش تعرفه‌های واردات به جنوب شرق آسیا،

چین واحدهای جدید تولید پنل‌های خورشیدی احداث خواهد کرد

برخی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی چینی واقع در ویتنام به دلیل افزایش تعرفه‌های واردات اعمال شده از سوی دولت ایالات متحده آمریکا که ویتنام و سه کشور دیگر آسیای جنوب شرقی را هدف قرار داده است، مجبور شده‌اند ظرفیت تولید خود را کاهش داده و تعدادی از کارگران خود را اخراج کنند.

برخی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی چینی واقع در ویتنام به دلیل افزایش تعرفه‌های واردات اعمال شده از سوی دولت ایالات متحده آمریکا که ویتنام و سه کشور دیگر آسیای جنوب شرقی را هدف قرار داده است، مجبور شده‌اند ظرفیت تولید خود را کاهش داده و تعدادی از کارگران خود را اخراج کنند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به ‌نقل از خبرگزاری رویترز، در واکنش به افزایش تعرفه‌های واردات پنل‌های خورشیدی به آمریکا، تولیدکنندگان چینی در نظر دارند واحدهای تولید جدیدی در اندونزی و لائوس که در حال حاضر هدف تعرفه‌های وضع شده قرار نگرفته‌اند را راه‌اندازی کنند و به نوعی با این کار تعرفه‌ها را دور بزنند. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی خبرگزاری رویترز، ظرفیت برنامه‌ریزی شده برای واحدهای جدید تولید پنل‌های خورشیدی در اندونزی و لائوس به اندازه حدود نیمی از پنل‌های نصب شده در سال ۲۰۲۳ در ایالات متحده آمریکا است.

شرکت‌های تولیدکننده پنل خورشیدی چینی بارها ظرفیت تولید خود در کارخانه‌های تولیدی این محصولات واقع در کشورهای هدف افزایش تعرفه واردات آمریکا را کاهش داده و کارخانه‌های تولیدی جدید را در کشورهای دیگر راه‌اندازی کرده‌اند و با این کار توانسته‌اند تعرفه‌های واردات را دور بزنند. نحوه واکنش تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی باعث شده است همچنان این تولیدکنندگان بیشترین سهم از بازار پنل‌های خورشیدی آمریکا را در اختیار داشته باشند.

اگرچه شرکت‌های چینی سال‌هاست که محل واحدهای تولید پنل‌های خورشیدی خود را تغییر می‌دهند اما با این حال هنوز دامنه هدف‌گذاری محل تغییر واحدهای تولیدی به اندونزی و لائوس مشخص نیست.

ویلیام راینش، مشاور ارشد در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی آمریکا اظهار داشت: به نظر می‌رسد چرخه گسترش کشورهای هدف افزایش تعرفه‌های واردات و از سوی دیگر دور زدن این تعرفه‌های واردات توسط تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی چینی همچنان ادامه داشته باشد. از طرفی، آمریکا همیشه در این چرخه یک قدم عقب‌تر بوده است.

بر اساس گزارش منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی «SPV Market Research»، چین حدود ۸۰ درصد از بازار پنل‌های خورشیدی در جهان را در اختیار دارد و دیگر واحدهای تولیدی چینی در سایر کشورهای جهان، سهم باقی‌مانده از بازار این محصولات را به خود اختصاص داده‌اند. سلطه چین در بازار تولید پنل‌های خورشیدی جهان در حالی اتفاق می‌افتد که در دهه گذشته آمریکا به تنهایی این جایگاه را در اختیار داشت.

در همین رابطه، ارزش واردات پنل‌های خورشیدی به آمریکا از زمان آغاز اعمال تعرفه‌های واردات بر این محصولات در سال ۲۰۱۲، سه برابر افزایش یافته و طبق داده‌های منتشر شده به رکورد ۱۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رسیده است. اگرچه تقریبا هیچ یکی از محموله‌ پنل‌های خورشیدی مستقیما از چین به آمریکا در سال ۲۰۲۳ صادر نشدند اما با این حال حدود ۸۰ درصد از محموله‌ محصولات مذکور از طریق واحدهای تولیدکننده چینی مستقر در کشورهای ویتنام، تایلند، مالزی و کامبوج به آمریکا صادر شده‌اند.

لازم به ذکر است که دولت آمریکا تعرفه‌هایی را بر واردات پنل‌های خورشیدی چینی تولید شده در ویتنام، تایلند، مالزی و کامبوج در سال ۲۰۲۳ وضع کرد و در ماه اکتبر همان سال به دنبال شکایات تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی این تعرفه‌ها افزایش پیدا کرد.

طی ۱۸ ماه گذشته، تعداد چهار واحد تولید پنل‌های خورشیدی چینی در اندونزی و لائوس فرایند تولید خود را آغاز کرده‌اند و دو پروژه دیگر نیز قرار است به زودی به فاز بهره‌برداری برسند. مجموع ظرفیت تولید این پروژه‌ها حدود ۲۲٫۹ گیگاوات اعلام شده است.

طبق بررسی‌های انجام شده، بیشتر این محصولات تولید شده در آمریکا به عنوان دومین بازار بزرگ پنل‌های خورشیدی جهان پس از چین و یکی از پرسودترین بازارها فروخته خواهد شد. بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی شرکت «PVinsights»، قیمت‌ پنل‌های خورشیدی به فروش رفته در بازار آمریکا طی چهار سال گذشته به طور متوسط ​​۴۰ درصد بالاتر از بازار چین بوده است.

تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی ایالات متحده آمریکا در شکایات ارائه شده خود به دولت ایالات متحده آمریکا بارها اعلام کرده‌اند که نمی‌توانند با محصولات ارزان‌قیمت چینی رقابت کنند. به گفته تولیدکنندگان آمریکایی، دولت چین به تولید محصولات نامبرده در چین و دیگر کشورهایی که کارخانه‌های چینی در آن واقع شده است، یارانه تولید پرداخت می‌کند.

از سوی دیگر تولیدکنندگان چینی اعلام کرده‌اند که برخورداری از دانش بالا در فناوری، از مهم‌ترین عواملی بوده که موجب رقابتی‌تر شدن قیمت محصولات تولیدی چینی نسبت به قیمت پنل‌های خورشیدی تولید شده در آمریکا شده است.

موضوع وضع تعرفه‌های واردات به یک بحث کلیدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا تبدیل شده است؛ به طوری که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق و نامزد کنونی در راستای حمایت از تولید داخلی در کمپین انتخاباتی خود اعلام کرده که در صورت پیروزی در انتخابات، تعرفه‌ واردات ۶۰ درصدی بر تمامی کالاهای تولید شده در چین را وضع خواهد کرد. در مقابل، رقیب انتخاباتی وی یعنی کامالا هریس، ادعا کرده که تعرفه ۶۰ درصدی پیشنهادی از سوی دونالد ترامپ، قیمت کالاها را برای مصرف‌کنندگان آمریکایی افزایش خواهد داد.

با این وجود هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا تاکید کرده‌اند که باید به منظور تقویت زنجیره تولید داخلی، تعرفه واردات پنل‌های تولیدی چینی به این کشور افزایش پیدا کند.

جان مولنار، نماینده جمهوری‌خواه کنگره و رئیس کمیته منتخب مجلس نمایندگان در مصاحبه با خبرگزاری رویترز عنوان کرد: نمایندگان مردم در کنگره آمریکا باید در آینده پیشنهاد افزایش تعرفه‌های واردات به ویژه در کشورهای ثالث که واحدهای تولیدی چینی در آن قرار دارند را ارائه دهند.

ویتنام، متحمل بیشترین تاثیر منفی از افزایش تعرفه‌های واردات به آمریکا

بیشترین تاثیر ملموس پس از افزایش تعرفه‌های واردات پنل‌های خورشیدی از سوی دولت آمریکا که برای برخی از تولیدکنندگان این محصولات تعرفه‌ها بیش از ۳۰۰ درصد رشد را تجربه کرده، مربوط به بخش تولید پنل‌های خورشیدی در واحدهای چینی مستقر در ویتنام بوده است.

در نتیجه افزایش تعرفه‌های واردات پنل‌های خورشیدی چینی، صدها کارگر فعال در مجتمع تولیدی بزرگ «Vinasolar» متعلق به شرکت «Longi Green Energy Technology» اخیرا شغل خود را از دست داده‌اند. لازم به ذکر است که شرکت مذکور تعداد ۹ خط تولید برای ساخت پنل‌های خورشیدی در این مجتمع بزرگ راه‌اندازی کرده است.

همچنین شرکت «Trina Solar» فعالیت در یکی از دو واحد تولیدی پنل‌های خورشیدی خود در ویتنام را متوقف کرده است. شرکت «Trina Solar» در ماه ژوئن ۲۰۲۴ بدون اشاره به جزئیات خاصی، اعلام کرد که فرایند تولید در یکی از کارخانه‌های پنل‌های خورشیدی خود در ویتنام را به حالت تعلیق درآورده است. شرکت نامبرده در بیانیه خود اعلام کرده است که فعالیت در تعدادی از واحدهای تولیدی خود در ویتنام و تایلند را به دلیل آغاز فاز تعمیر و نگهداری متوقف خواهد کرد.

در حالی که داده‌های منتشر شده در رابطه با واردات پنل‌های خورشیدی به ایالات متحده آمریکا نشان می‌دهد حجم محموله‌ صادرات محصولات مذکور از ویتنام تا ماه آگوست ۲۰۲۴ حدود ۷۴ درصد افزایش را تجربه کرده است اما با این حال، برخی از تحلیلگران جهش حجم صادرات پنل‌های خورشیدی از این کشور را به قبل از افزایش تعرفه‌های وارداتی به آمریکا نسبت می‌دهند.

چین به دنبال راه‌اندازی واحدهای تولید پنل‌های خورشیدی در دیگر کشورها

به گفته بنی آدی پوروانتو، یکی از کارمندان وزارت صنعت اندونزی، شرکت‌های تولیدکننده پنل‌های خورشیدی چینی از جمله شرکت «Thornova Solar» با توجه به اینکه ویتنام یکی از کشورهایی به شمار می‌آید که افزایش تعرفه‌های واردات شامل حال آن شده است، به اندونزی برای راه‌اندازی واحدهای تولیدی جدید روی آورده‌اند.

شرکت نامبرده در وب‌سایت خود ظرفیت تولید واحدهای ساخت پنل‌های خورشیدی این شرکت را سالانه حدود ۲٫۵ گیگاوات ماژول خورشیدی و ۲٫۵ گیگاوات سلول خورشیدی با هدف صادرات به بازار آمریکای شمالی اعلام کرده است.

به گفته پوروانتو، یک واحد تولید جدید با ظرفیت تولید یک گیگاوات ماژول و سلول خورشیدی تا پایان سال ۲۰۲۴ در اندونزی به طور کامل به مرحله بهره‌برداری خواهد رسید. گفتنی است که شرکت «China Lesso Group» یک واحد تولید ماژول و سلول خورشیدی با ظرفیت تولید ۲٫۴ گیگاوات در سال در اندونزی راه‌اندازی کرده است. علاوه‌براین، شرکت «New East Solar» در سال ۲۰۲۳ یک واحد تولید پنل و سلول خورشیدی با ظرفیت سالانه ۳٫۵ گیگاواتی در اندونزی راه‌اندازی کرد.

به گفته یکی از مدیران یک شرکت تولیدکننده پنل‌های خورشیدی در آمریکا، اقدام تولیدکنندگان چینی برای راه‌اندازی واحدهای تولیدی پنل‌های خورشیدی در اندونزی حرکتی هوشمندانه و به موقع بوده است؛ به طوری که حجم زیادی از محصولات تولید شده در  واحدهای چینی مستقر در اندونزی در حال حاضر آماده صادرات به مقصد آمریکا هستند.

بر اساس داده‌های ارائه شده، ارزش صادرات محموله پنل‌های خورشیدی از اندونزی به ایالات متحده آمریکا تا ماه آگوست ۲۰۲۴ تقریبا دو برابر شده و به ۲۴۶ میلیون دلار رسیده است.

شرکت «Imperial Star Solar»، یکی دیگر از تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی چینی است که قصد دارد یک واحد جدید تولیدی در کشور لائوس راه‌اندازی کند. گفتنی است شرکت مذکور بیشتر محصولات خود را در کامبوج تولید می‌کند. شرکت «Imperial Star Solar» در ماه مارس ۲۰۲۴ طی بیانیه‌ای اعلام کرد که یک واحد تولید ویفر خورشیدی در لائوس راه‌اندازی کرده که ظرفیت تولید در آن حدود چهار گیگاوات در سال اعلام شده است.

یکی از مقامات شرکت مذکور که درخواست کرده نام وی به دلایلی ذکر نشود، اعلام کرد که اقدام به موقع شرکت «Imperial Star Solar» باعث شده است این شرکت بتواند افزایش تعرفه‌های واردات تعیین شده از سوی دولت آمریکا را دور بزند.

شرکت «SolarSpace»، یکی دیگر از شرکت‌های چینی است که در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ یک واحد تولید سلول خورشیدی با ظرفیت سالانه پنج گیگاوات را در لائوس افتتاح کرد. شرکت مذکور طی بیانیه‌ای که یک نسخه از آن در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته است، اعلام کرده که هدف اصلی انتقال ظرفیت تولید شرکت «SolarSpace» به لائوس، ارتباطی با افزایش تعرفه‌های واردات پنل‌های خورشیدی چینی به آمریکا ندارد.

اگرچه هیچ محموله‌ای از پنل‌های خورشیدی از مبدا لائوس به آمریکا در هشت ماهه سال ۲۰۲۳ صادر نشد اما ارزش صادرات این محصولات از لائوس به مقصد آمریکا از ابتدای سال تا ماه آگوست ۲۰۲۴ حدود ۴۸ میلیون دلار گزارش شد.

شرکت «JinkoSolar» طی بیانیه‌ای که در ماه جولای ۲۰۲۴ متن آن منتشر شد، اعلام کرد که قراردادی به ارزش یک میلیارد دلار با شرکای خود در عربستان سعودی برای ساخت یک واحد تولیدی سلول و ماژول خورشیدی با ظرفیت سالانه ۱۰ گیگاواتی در این کشور را امضا کرده است.

به نظر می‌رسد راه‌اندازی واحدهای تولید پنل‌های خورشیدی چینی در خاک آمریکا به منظور بهره بردن از مزایای دریافت اعتبارات مالیاتی مبتنی بر قانون کاهش تورم آمریکا در حال افزایش است.

بر اساس ارزیابی صورت گرفته توسط خبرگزاری رویترز، شرکت‌های چینی طی سال آینده میلادی واحدهای تولیدی با ظرفیت سالانه ۲۰ گیگاوات تولید پنل خورشیدی در خاک ایالات آمریکا را راه‌اندازی خواهند کرد که برای تامین حدود نیمی از نیاز بازار این کشور کافی است.

انتهای پیام//

چه آینده‌ای در انتظار حوزه انرژی آمریکاست؟

12:18 /سه شنبه/15 آبان 1403

در راستای توسعه انرژی‌های پاک انجام شد؛

14:04 /یکشنبه/6 آبان 1403

تا پایان سال جاری میلادی،

14:47 /شنبه/21 مهر 1403

با رشد سرمایه‌گذاری‌ها محقق خواهد شد؛

7:17 /یکشنبه/15 مهر 1403
به زودی گفت‌وگوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/08/23

205750

فلزات آنلاین

1403/08/23

574833

فلزات آنلاین

1403/08/23

766238

فلزات آنلاین

1403/08/23

2715234

فلزات آنلاین

1403/08/23

23041

فلزات آنلاین

1403/08/23

12695

فلزات آنلاین

1403/08/23

40961

فلزات آنلاین

1403/08/23

49911

فلزات آنلاین

1403/08/23

42559

فلزات آنلاین

1403/08/23

41508

فلزات آنلاین

1403/08/23

27803

فلزات آنلاین

1403/08/23

29410

فلزات آنلاین

1403/08/23

27937

فلزات آنلاین

1403/08/23

36896

فلزات آنلاین

1403/08/23

34466

فلزات آنلاین

1403/08/23

50459

فلزات آنلاین

1403/08/23

27623

فلزات آنلاین

1403/08/23

40379

فلزات آنلاین

1403/08/23

44238

فلزات آنلاین

1403/08/23

4322300