سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۰۲ /یکشنبه/۱۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۲۰ /شنبه/۲ تیر ۱۴۰۳

در بازه زمانی 23-2014 رخ داد؛

چین و آفریقای جنوبی، ستارگان اصلی تجارت فروکروم در جهان

فروکروم (FeCr) آلیاژی از آهن و کروم است که غالبا ۵۰ تا ۷۰ درصد وزنی آن را کروم تشکیل می‌دهد و کاربرد آن در تولید فولادهای زنگ‌نزن است. تجارت فروکروم در جهان با توجه به کاربرد اصلی آن، به‌ منظور تولید فولاد زنگ‌نزن انجام می‌شود و کشورهای تولید‌کننده فولاد زنگ‌نزن، مقصد اصلی فروکروم صادراتی جهان هستند.

فروکروم (FeCr) آلیاژی از آهن و کروم است که غالبا ۵۰ تا ۷۰ درصد وزنی آن را کروم تشکیل می‌دهد و کاربرد آن در تولید فولادهای زنگ‌نزن است. تجارت فروکروم در جهان با توجه به کاربرد اصلی آن، به‌ منظور تولید فولاد زنگ‌نزن انجام می‌شود و کشورهای تولید‌کننده فولاد زنگ‌نزن، مقصد اصلی فروکروم صادراتی جهان هستند. آلیاژ فروسیلیکوکروم (FeSiCr)، آلیاژی مهم در ساخت فولاد زنگ‌نزن، محصولی میانی در تولید فروکروم کربن متوسط و کم‌کربن است؛ فروسیلیکوکروم نیز همچون فروکروم کالایی تجاری محسوب می‌شود. طی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، آفریقای جنوبی و چین به‌ ترتیب بزرگ‌ترین صادرکننده و واردکننده فروکروم جهان بوده‌اند. قزاقستان نیز بزرگ‌ترین صادرکننده فروسیلیکوکروم در بازه مشابه بوده است؛ البته تجارت این محصول روند نزولی را در این بازه طی کرده است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، فروکروم (FeCr) آلیاژی از آهن و کروم است که غالبا ۵۰ تا ۷۰ درصد وزنی آن را کروم تشکیل می‌دهد و کاربرد اصلی آن در تولید فولادهای زنگ‌نزن است. فروکروم عمدتا با روش کربوترمیک قوس الکتریکی کرومیت تولید می‌شود. بخش اعظم تجارت فروکروم در جهان با توجه به کاربرد اصلی آن، به‌ منظور تولید فولاد زنگ‌نزن انجام می‌شود و کشورهای تولید‌کننده فولاد زنگ‌نزن مقصد اصلی فروکروم صادراتی جهان هستند.

تجارت فروکروم با توجه به میزان کربن محتوی آن، تحت ۲ کد تعرفه انجام می‌گیرد؛ فروکروم محتوی بیش از ۴ درصد وزنی کربن و فروکروم محتوی ۴ درصد وزنی کربن و کمتر، انواع فروکروم‌های تجاری را تشکیل می‌دهند. لازم به توضیح است که فروکروم با بیش از ۴ درصد وزنی کربن طی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، نزدیک به ۹۵ درصد از کل تجارت فروکروم در جهان را به خود اختصاص داده و سهم فروکروم با ۴ درصد وزنی کربن و کمتر در برابر آن اندک بوده است. در نمودار یک، میزان صادرات فروکروم طی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ قابل مشاهده است.

تجارت فروکروم حد فاصل سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ دچار نوسانات صعودی و نزولی مختلفی بوده اما در مجموع با میانگین رشد سالانه  ۳ درصد، رشد اندکی را تجربه کرده است. در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، بیشترین تجارت ثبت شده فروکروم با هفت میلیون و ۱۲۰ هزار تن مربوط به سال ۲۰۲۱ و کمترین میزان تجارت نیز با حدود پنج میلیون و ۶۷۳ هزار تن مربوط به سال ۲۰۱۴ است. با توجه به اینکه کرومیت ماده اصلی در تشکیل فروکروم به‌ شمار می‌رود، مطابق با انتظار کشورهای تولیدکننده کرومیت، اصلی‌ترین تامین‌کنندگان فروکروم در جهان نیز به‌ شمار می‌روند.

همان‌طور که در نمودار یک مشاهده می‌شود، صادرات بیش از نیمی از فروکروم تجارت شده در جهان طی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ از مبدا آفریقای جنوبی انجام شده است. پس از آفریقای جنوبی کشورهای قزاقستان و هند دیگر صادرکنندگان اصلی فروکروم جهان بوده‌اند. این سه کشور در مجموع صادرات بالغ بر ۸۰ درصد از فروکروم جهان را در طی ۱۰ سال اخیر انجام داده‌اند. زیمباوه و فنلاند نیز به ترتیب چهارمین و پنجمین صادرکننده بزرگ فروکروم در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ بوده‌اند. در بین پنج صادرکننده بزرگ فروکروم و در فاصله بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، هند و قزاقستان کشورهایی هستند که بیشترین نرخ رشد در صادرات فروکروم را به ثبت رسانده‌اند.

اگرچه فنلاند بر اساس میانگین آمار یک دهه گذشته، پنجمین صادرکننده بزرگ فروکروم بوده است اما طی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، از سال ۲۰۱۸ جایگاه روسیه به‌ عنوان چهارمین صادرکننده بزرگ فروکروم را به ‌خود اختصاص داده است. در سال ۲۰۱۷، صادرات ۲۶ درصد از فروکروم از مبدا فنلاند انجام شده و سهم این کشور از صادرات فروکروم طی ۱۰ سال اخیر، با روند کاهشی همراه بوده است.

علاوه بر پنج صادرکننده بزرگ فروکروم، صادرات ۷.۲ درصد از این ماده نیز طی یک دهه اخیر توسط سایر کشورها انجام شده است که هلند، روسیه و سودان مهم‌ترین آن‌ها محسوب می‌شوند. صادرات فروکروم از مبدا هلند طی یک دهه گذشته، به‌ ویژه در سال ۲۰۱۴ صعودی بوده و انتظار می‌رود که طی سال‌های آتی تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان فروکروم شود. از سوی دیگر، روند صادرات فروکروم از روسیه و ترکیه از سال ۲۰۲۱ نزولی بوده است.

در سمت واردات، چین به‌ عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد زنگ‌نزن، با اختلاف چشمگیر بزرگ‌ترین واردکننده فروکروم به‌ شمار می‌رود. پس از چین به‌ ترتیب کشورهای ژاپن، اندونزی، کره‌جنوبی و آمریکا بزرگ‌ترین مقاصد تجاری فروکروم در یک دهه گذشته بوده‌اند. در نمودار ۲، میانگین سهم بزرگ‌ترین واردکنندگان فروکروم از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ مشاهده می‌شود.

مطابق با نمودار ۲، بالغ بر ۸۰ درصد از تجارت جهانی فروکروم طی ۱۰ سال گذشته به مقصد تنها پنج کشور بزرگ واردکننده این محصول بوده است. در بین کشورهای فوق، تنها سهم چین از واردات فروکروم طی این سال‌ها افزایش یافته است و از واردات حدود دو میلیون و ۵۶ هزار تن در سال ۲۰۱۴ با سهم ۳۶.۲ درصد از کل واردات جهانی فروکروم، در سال ۲۰۲۳ به بیش از سه میلیون تن با سهم ۵۵.۳ درصدی از کل واردات جهانی این ماده رسیده است. شایان ذکر است ژاپن، اندونزی، آمریکا و کره‌جنوبی هر یک با سهمی حدود ۸ تا ۱۱ درصد؛ بیشترین واردکننده فروکروم در جهان بعد از چین هستند.

بلژیک، هلند، تایوان، آلمان و اسپانیا نیز از جمله دیگر مقاصد صادراتی مهم فروکروم در سال‌های گذشته بوده‌اند؛ البته میزان واردات تایوان، آلمان و اسپانیا در این سال‌ها کاملا نزولی بوده است و با روند فوق انتظار نمی‌رود که در سال‌های آتی نیز جایگاهی میان واردکنندگان بزرگ فروکروم پیدا کنند. میزان واردات اسپانیا طی این سال‌ها فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده اما پس از سال ۲۰۲۱ دچار افت شده است.

یکی دیگر از آلیاژهای مهم در ساخت فولاد زنگ‌نزن، آلیاژ فروسیلیکوکروم (FeSiCr) است که محصولی میانی در تولید فروکروم کربن متوسط و کم‌کربن به‌ شمار می‌رود. فروسیلیکوکروم نیز همچون فروکروم کالایی تجاری محسوب می‌شود؛ اگرچه حجم تجارت آن بسیار کمتر از فروکروم است. در زمینه تجارت فروسیلیکوکروم کشورهای قزاقستان، چین، لهستان، هلند و آفریقای جنوبی طی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ به‌ طور میانگین بیشترین میزان صادرات را به‌ ثبت رسانده‌اند. در نمودار ۳، سهم کشورهای مختلف از صادرات فروسیلیکوکروم قابل مشاهده است.

نمودار ۳ حاکی از افزایش ناچیز تجارت فروسیلیکوکروم در سال‌های اخیر است. مطابق با این نمودار، بیشترین صادرات فروسیلیکوکروم از مبدا چین در سال‌ ۲۰۲۳ اندکی افزایش داشته و صادرات از مبدا چهار کشور دیگر نوسان داشته است. بر این اساس، بیشترین میزان تجارت فروسیلیکوکروم با بیش از ۱۳۹ هزار تن مربوط به سال ۲۰۱۴ و کمترین میزان آن نیز با حدود از ۴۰ هزار تن مربوط به سال ۲۰۱۵ است.

در میان کشورهای صادرکننده فروسیلیکوکروم در سال‌های اخیر، تنها نرخ رشد متوسط سالانه کشورهای آفریقای جنوبی، قزاقستان و هند حد فاصل سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ مثبت بوده که فقط قزاقستان در میان پنج صادرکننده بزرگ فروسیلیکوکروم در بازه مورد بررسی قرار گرفته‌ است. این امر نشان‌دهنده آن است که به‌ استثنای قزاقستان، سایر کشورها سهم تثبیت شده و قابل ملاحظه‌ای از صادرات جهانی فروسیلیکوکروم ندارند.

کشورهای زیادی طی سال‌های اخیر واردات مقادیر مختلفی از فروسیلیکوکروم انجام داده‌اند که در فاصله سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، بیشترین میزان واردات به‌ ترتیب مربوط به کشورهای آلمان، آمریکا، اسپانیا، هلند و کره‌جنوبی بوده است؛ به‌ طوری که بیش از ۸۰ درصد تجارت جهانی به مقصد کشورهای مذکور بوده و آمریکا با سهم بیش از ۲۲ درصد، بزرگ‌ترین واردکننده این محصول به‌ شمار می‌رود. همان‌گونه که پیش‌تر اشاره شد، تجارت فروسیلیکوکروم در این سال‌ها سیر نوسانی داشته و به تبع آن، میزان واردات پنج کشور مذکور نیز در این نوسانات دچار تغییرات شده است.

علاوه‌ بر پنج واردکننده بزرگ فروسیلیکوکروم، کشورهای ایتالیا، ژاپن و سوئد نیز در سال‌های اخیر واردات قابل توجهی از فروسیلیکوکروم داشته‌اند. در این بین، اسپانیا تنها کشوری است که دارای نرخ مثبت میزان واردات در سال‌های گذشته بوده و در سال ۲۰۲۳ پس از آلمان و آمریکا، سومین واردکننده بزرگ فروسیلیکوکروم بوده است. هلند نیز بر اساس آمار موجود، طی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ با روند افزایش واردات که داشته، چهارمین واردکننده بزرگ فروسیلیکوکروم بوده است. این کشور با افزایش واردات در سال ۲۰۱۴ از حدود یک هزار و ۳۰۰ تن به حدود ۶ هزار و ۵۰۰ تن در سال ۲۰۲۳، در جایگاه هفتم بزرگ‌ترین واردکنندگان فروسیلیکوکروم قرار گرفته است.

انتهای پیام//

در ادامه سال جاری میلادی،

۱۱:۵۹ /دوشنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت فروآلیاژ کرمان مطرح کرد:

۱۱:۴۰ /چهارشنبه/۲۱ شهریور ۱۴۰۳

در هفته منتهی به روز 16 آگوست 2024 رخ داد؛

۸:۳۶ /یکشنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت سپهران ذوب کرمانشاه:

۸:۴۴ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

مدیر مجتمع فروکروم جغتای مطرح کرد:

۱۳:۰۵ /چهارشنبه/۱۰ مرداد ۱۴۰۳

سرپرست اداره کل صمت استان آذربایجان‌ شرقی:

۹:۲۷ /یکشنبه/۷ مرداد ۱۴۰۳

مرصاد محامی آهنگران، مدیرعامل شرکت یکتا ذوب ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۷:۵۵ /شنبه/۱۱ تیر ۱۴۰۱

مدیرعامل فروآلیاژ کرمان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۱:۱۱ /دوشنبه/۲۸ بهمن ۱۳۹۸

رئیس انجمن صنایع سرب و روی در گفت‌وگو با فلزات‌آنلاین:

۱۶:۱۱ /شنبه/۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو مطرح کرد؛

۱۵:۴۸ /شنبه/۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

محمدعلی کی‌پور، مدیرعامل شرکت فروسیلیس ایران در گفت‌‌و‌گو با «فلزات آنلاین»:

۱۱:۴۰ /پنجشنبه/۲۶ بهمن ۱۳۹۱

مرصاد محامی، مدیرعامل شرکت یکتا ذوب ایرانیان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۷:۲۰ /شنبه/۲۷ خرداد ۱۴۰۲

مسعود ذوالفقاری، کارشناس‌ارشد توسعه محصول، مجتمع مس و موليبدن آذربايجان

۴:۴۶ /شنبه/۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/15

235036

فلزات آنلاین

1403/10/15

657272

فلزات آنلاین

1403/10/15

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/15

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/15

26948

فلزات آنلاین

1403/10/15

14181

فلزات آنلاین

1403/10/15

43046

فلزات آنلاین

1403/10/15

47139

فلزات آنلاین

1403/10/15

43126

فلزات آنلاین

1403/10/15

42038

فلزات آنلاین

1403/10/15

30205

فلزات آنلاین

1403/10/15

31122

فلزات آنلاین

1403/10/15

29581

فلزات آنلاین

1403/10/15

38306

فلزات آنلاین

1403/10/15

36125

فلزات آنلاین

1403/10/15

60097

فلزات آنلاین

1403/10/15

28929

فلزات آنلاین

1403/10/15

43471

فلزات آنلاین

1403/10/15

48207

فلزات آنلاین

1403/10/15

5195600