سه ماه از سال ۹۸ گذشته و شرکتهای حوزه معدن و صنایع معدنی و فلزی گزارشهای سه ماهه خود را منتشر میکنند. نکته مشابه میان همه شرکتهای این حوزه رشد قابل توجه و بعضا شگفتانگیز فروش و سود است که در مقایسه با سالهای گذشته افزایش شدیدی را نشان میدهد.
بهنظر میرسد که رشد نرخ ارز و فروش صادراتی با نرخ پایه نیما (که به بازار آزاد نزدیک شده است) کمک شایانی به رشد سود شرکتهای مزبور کرده است. شرکت فولاد خوزستان نیز توانست در ۳ ماه ابتدایی سال کاری یک هزار و ۱۷۵ میلیارد تومان سود خالص نصیب سهامداران کند که نسبت به سال قبل رشد ۱۱۹ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» شرکتهای تولیدکننده مواد اولیه و محصولات میانی زنجیرههای تولید در حوزه معدن و صنایع معدنی، برندگان اصلی رشد نرخ ارز هستند. زیرا در کشور ما مواد اولیه بهصورت جهانی و با تغییر نرخ ارز قیمتگذاری میشوند. به همین دلیل وقتی نرخ ارز افزایش پیدا کرد، بسیاری از تولیدکنندگان مواد اولیه در حوزه معدن و صنایع معدنی رشد مبلغ فروش را تجربه کردند.
شرکت فولاد خوزستان بهعنوان بزرگترین صادرکننده فولاد کشور توانست در سال گذشته بیش از یک میلیارد دلار صادرات داشته باشد. بنابراین افزایش نرخ ارز به رشد درآمد این شرکت کمک بسیاری کرد. هر چند که در ماههای ابتدایی سال گذشته فولاد خوزستان مجبور بود ارز حاصل از صادرات خود را به نرخ دولتی ۴۲۰۰ تومان تسعیر کند. اما با شروع بهکار سامانه نیما و تعیین نرخ ارز با قیمت بالاتر در آن، وضعیت شرکتها بهبود یافت.
در سال جاری که نرخ ارز در سامانه نیما بهطور قابل توجهی افزایش یافته است و شرکتها میتوانند ۵۰ درصد از ارز حاصل از صادرات خود را در اختیار گیرد، طبیعی است که وضعیت آنها بهبود مییابد. شرکت فولاد خوزستان از ابتدای سال جاری تا پایان بهار توانست ۵۵۰ هزار تن از محصولات خود شامل بلوم، بیلت و اسلب را صادر کند و ۴۴۵ هزار تن فروش داخلی داشته باشد. نکته مهم این است که میانگین نرخ فروش داخلی فولاد خوزستان در ۲ ماه ابتدایی سال جاری از فروش صادراتی بیشتر بود، اما در خرداد ماه نرخ فروش صادراتی از فروش داخلی پیشی گرفت که این امر بهدلیل افزایش نرخ ارز در سامانه نیما بوده است.
جدول زیر نشان میدهد فولاد خوزستان با فروش ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی خود در بهار امسال توانست سود یک هزار و ۱۷۵ تومانی را بهدست آورد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، یعنی ۵۳۷ میلیارد تومان، رشد ۱۱۹ درصدی را نشان میدهد. هر چند که با توجه به تورم رخ داده در کشور، میزان هزینهها و بهای تمام شده فولاد خوزستان بهطور قابل توجهی افزایش پیدا کرد. با این وجود این شرکت توانست بهار واقعی را در سه ماه ابتدای سال ۹۸ تجربه کند.