فویل آلومینیومی یکی از مهمترین محصولات صنعت آلومینیوم به شمار میرود. در سالهای اخیر که بازار مصرف فویل آلومینیوم در ایران گسترش یافته و به مرز چند ۱۰هزار تن رسیده است واردات فویلهای آلومینیومی بهویژه از چین افزایش یافته است.
«علی محرمنژاد»، مدیرعامل شرکت جهان تجارت در گفتگو با «فلزات آنلاین» به تشریح وضعیت واردات فویل آلومینیوم و دلایل آن پرداخت و گفت: تولیدکنندگان فویل آلومینیوم ایران به دلیل نداشتن تکنولوژیهای بهروز، توان تولید همه انواع فویل آلومینیوم را ندارند؛ در حالی که کشورهای کرهجنوبی، ترکیه و چین از تکنولوژیهای بسیار بالایی در تولید فویل آلومینیوم بهرهمند هستند.
کاهش صادرات و خواب ساختوساز از عوامل کاهش مصرف فویل آلومینیوم هستند
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از مصرفکنندگان فویل آلومینیومی، بخشی از محصولات تولیدی خود را صادر میکردند، افزود: به دنبال کاهش صادرات، تقاضای مصرفکنندگان نیز برای مصرف فویل آلومینیوم کاهش یافته است؛ هرچند که در مقایسه با ترکیه که ۲۰ برابر ایران صادرات دارد، رقم صادرات محصولات فویل آلومینیوم ایران قابل توجه نیست اما همین میزان نیز در بازار مصرف فویل آلومینیوم تاثیرگذار بوده است.
محرمنژاد با اشاره به اینکه در مصالح و ساختمانسازی نیز از انواع فویل آلومینیوم استفاده میشود، توضیح داد: کاهش ساختوساز در کشور، عامل دیگری است که سبب کاهش تقاضا برای فویل آلومینیوم شده است؛ بهگونهای که تا ۷۰ درصد آن را تحتالشعاع قرار داده است.
مدیرعامل شرکت جهان تجارت با بیان اینکه فویل آلومینیوم در بیشتر بستهبندیها مانند بستهبندی مواد غذایی، مواد دارویی، مواد شیمیایی و… به کار میرود، گفت: فویل آلومینیوم در صنعت کالاهای ساختمانی مانند لولههای پنج لایه، ایزوگام و پنل و صنایع دیگری مانند کویلسازی و تولید رادیاتور خودرو و به طورکلی تقریبا در ۵۰ درصد صنایع تولیدی نقش و کاربرد دارد.
محرمنژاد همچنین درباره شیوه فروش فویلهای وارداتی در بازار ایران نیز توضیح داد: ما فویل وارداتی را به طور مستقیم به مصرفکننده نهایی میفروشیم.
واردات فویل آلومینیوم نسبت به گذشته سختتر شده است
مدیرعامل شرکت جهان تجارت همچنین با بیان اینکه در شرایط کنونی واردات فویل آلومینیوم سختتر از گذشته انجام میشود، گفت: در این شرایط افرادی که به فویل آلومینیوم نیاز دارند، ناچار به انجام واردات هستند، اما نکته اساسی بهصرفه بودن واردات است؛ زیرا کارخانههای مصرفکننده فویل آلومینیوم برای اینکه بتوانند تقاضا و به دنبال آن خرید دوباره مواد اولیه داشته باشند باید بتوانند سطح تولید خود را حفظ کنند.
محرمنژاد با تاکید بر اینکه کاهش تولید محصولات مصرف کننده فویل آلومینیوم، طبیعتا موجب کاهش واردات فویل آلومینیوم میشود، اظهارداشت: در حقیقت واردات نیز به نوعی با میزان تولید داخل ارتباط دارد و اگر تولید داخل کاهش یابد، واردات نیز کم میشود.
وی همچنین یکی از موانع و مشکلات واردات فویل آلومینیوم را کاهش ارز اختصاصی به برخی از فویلها اعلام کرد و گفت: واردکننده به هر نحوی که شده است جنس خود را وارد میکند و اجازه نمیدهد کارخانجات بدون مواد اولیه بمانند، اما مصرفکنندگان نیز باید کشش خرید محصول وارداتی گران را داشته باشند که خود این امر به عوامل مختلفی بستگی دارد.
محرمنژاد در عین حال تاکید کرد: به نظرم دوباره وضعیت به حالت قبل باز خواهد گشت و اوضاع بهتر خواهد شد.
بیشترین مشکل واردکنندگان با سیستمهای بانکی و ارزی است
مدیرعامل شرکت جهان تجارت همچنین با بیان اینکه واردات هر نوع فویل آلومینیومی به ایران امکانپذیر است و در این زمینه مشکل و محدودیتی وجود نداشته و ندارد، تصریح کرد: بیشتر مشکلات واردکنندگان با سیستمهای بانکی و ارزی است.
وی درباره تفاوت فویلهای آلومینیومی وارداتی و داخلی نیز با بیان اینکه فرق چندانی از نظر کیفیت با هم ندارند، گفت:کیفیت فویل تولیدی شرکتهای آلومینیوم پارس و هزار در حد محصولات خارجی است.