دادههای رسمی نشان میدهد که حاشیه سود شرکتهای صنعتی در چین در چهار ماهه اول سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است؛ چراکه شرکتها همچنان تحت تاثیر کاهش حاشیه سود و روند کند تقاضا در بحبوحه بازیابی اقتصادی این کشور قرار دارند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس دادههای اداره ملی آمار چین (NBS)، حاشیه سود شرکتهای صنعتی چین در بازه زمانی ماههای ژانویه تا آپریل، حدود ۲۰٫۶ درصد کاهش یافت؛ در حالی که این حاشیه سود در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲، حدود ۲۱٫۴ درصد کاهش را به ثبت رساند.
بر اساس گزارش اداره ملی آمار چین تنها در ماه آپریل ۲۰۲۳، حاشیه سود شرکتهای صنعتی کاهش ۱۸٫۲ درصدی را نسبت به سال ۲۰۲۲ به ثبت رساند. این حاشیه سود در ماه مارس ۲۰۲۳ حدود ۱۹٫۲ درصد کاهش داشت.
بروس پانگ، اقتصاددان ارشد شرکت «Jones Lang Lasalle» بیان کرد: به طور کلی، شرکتهای صنعتی به ویژه شرکتهای خصوصی و سهامی، همچنان تحت تاثیر عواملی چون اثر پایه مربوط به تورم، فشار کوتاهمدت بر بازیابی اقتصادی و روند نزولی شاخص بهای تولیدکننده قرار دارند.
در حال حاضر شرکتهای چینی هم با کاهش حجم تقاضا در این کشور و هم با کاهش حجم تقاضا در بازارهای عمده هدف صادرات مواجه هستند. به علاوه روند کاهش قیمت توسط تولیدکنندگان در آپریل ۲۰۲۳ سرعت بیشتری گرفت. همچنین شاخص قیمت تولیدکننده (PPI)، سریعترین کاهش از ماه می ۲۰۲۰ را به ثبت رساند.
شرکت «Lenovo»، بزرگترین تولیدکننده رایانههای شخصی جهان، در اواخر ماه می اعلام کرد که درآمد و سود سه ماهه این شرکت در بازه ماههای ژانویه تا مارس ۲۰۲۳ کاهش یافته است و به دلیل ادامه کاهش حجم تقاضای جهانی برای رایانههای شخصی، حدود ۸ تا ۹ درصد از نیروی کار خود را تعدیل خواهد کرد.
تولیدکنندگان فولاد و سایر فلزات صنعتی نیز از کاهش حجم تقاضای جهانی متضرر شدهاند. قیمت میلگردهای تقویتشده فولادی مورد استفاده در صنعت ساختوساز در هفته منتهی به ۲۷ می ۲۰۲۳، به پایینترین سطح خود در سه سال اخیر رسید. به گفته شرکت «Mysteel»، تنها یک سوم کارخانههای تولیدی این محصول در چین در حال حاضر حاشیه سود مناسبی از فروش این محصولات کسب میکنند.
شرکت «Baosteel»، شرکت تابعه بزرگترین فولادساز جهان یعنی شرکت «China Baowu Steel Group»، در یک پلت فرم تعاملی سرمایهگذاری در روز ۲۲ می ۲۰۲۳ اعلام کرد که به دلیل تفاوت بین قیمت خرید و فروش، قیمت فولاد در ماه می ۲۰۲۳ به دلیل روند نزولی بیش از حد انتظار بهبود حجم تقاضا کاهش یافت.
بر اساس تجزیه و تحلیل دادههای ارائه شده، سود شرکتهای خارجی در ماههای ژانویه تا آپریل ۲۰۲۳، حدود ۱۶٫۲ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش یافت؛ این در حالی است که شرکتهای بخش خصوصی افت ۲۲٫۵ درصدی سود را تجربه کردند.
همچنین سود ۲۷ بخش از ۴۱ بخش عمده صنعتی در بازه زمانی ماههای ژانویه تا آپریل ۲۰۲۳ کاهش یافت. در این بین صنعت ذوب فلزات آهنی و واحدهای فرآوری نورد با ۹۹٫۴ درصد کاهش سود، بیشترین افت را تجربه کردند.
سان شیائو، یکی از متخصصان آمارگر اداره ملی آمار چین اعلام کرد که چین قصد دارد تمرکز خود را بر بازیابی و گسترش حجم تقاضا، بهبود بیشتر مقدار تولید و بازاریابی و افزایش اعتماد تجاری افزایش دهد.
ارائه گزارش از کاهش سود شرکتها با در نظر گرفتن مجموعهای از شاخصهای اقتصادی در ماه آپریل ۲۰۲۳ که بخشهای تولید صنعتی، خردهفروشی و سرمایهگذاری در بخش املاک را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، نشان میدهد که روند بازیابی اقتصادی در دومین اقتصاد بزرگ جهان یعنی چین به کندی پیش میرود.
چین اعلام کرد که برای سال ۲۰۲۳، هدف رشد متوسط در حدود ۵ درصد را تعیین کرده است. در پی اعلام توقف ناگهانی محدودیتهای اقتصادی مرتبط با شیوع کرونا در چین در اواخر سال ۲۰۲۲، بسیاری از موسسات مالی از جمله بانک جهانی بر آن شدند تا رقم پیشبینی رشد اقتصادی چین را برای سال ۲۰۲۳ افزایش دهند.
با این وجود، برخی از بانکهای سرمایهگذاری اخیرا رقم پیشبینیهای خود برای رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۳ پس از تجربه روند نزولی و گاها کند رشد ثبت شده در ماه آپریل ۲۰۲۳ را کاهش دادهاند. بر همین اساس، هلدینگ «Nomura» رقم پیشبینی خود را از ۵٫۹ درصد قبلی به ۵٫۵ درصد فعلی کاهش داد. همچنین بانک «Barclays» رقم پیشبینی خود را از ۵٫۶ درصد به ۵٫۳ درصد تنزل بخشید.
در اوایل ماه می ۲۰۲۳، لی چیانگ، نخست وزیر چین قول داد که اقدامات هدفمندتری برای افزایش حجم تقاضای داخلی چین و تثبیت تقاضای دیگر کشورها در تلاش برای ارتقای بازیابی اقتصادی پایدار انجام شود.
لازم به ذکر است که این گزارش، تنها رقم سود شرکتهای صنعتی با درآمد سالانه حداقل ۲۰ میلیون یوان (۲٫۸۹ میلیون دلار) را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
انتهای پیام//