طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، واردات زنجیره فولاد از شمش فولاد تا انواع مقاطع، محصولات فولادی جز آهن اسفنجی که دو سالی است واردات آن به کشور به صفر رسیده و شمش فولاد در ۱۰ ماهه امسال، میزان واردات مقاطع و محصولات فولادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. در حالی که میزان صادرات اقلام فولادی در ۱۰ ماهه ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش چشمگیری داشته است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایسنا، بر اساس آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه، میزان واردات مجموع مقاطع طویل ۲۳ درصد افزایش یافته که بیشترین رشد واردات ثبت شده است. در مقابل واردات، میزان صادرات آن کمترین رشد را معادل ۴ درصد داشته است.
بیشترین رشد واردات، مختص مقاطع طویل فولادی است که ۸۵ هزار تن طی ۱۰ ماهه امسال واردات شده که ۲۳ درصد بیشتر از ۶۹ هزار تن وارداتی در مدت مشابه سال گذشت است. بیشترین حجم واردات فولادیها مختص محصولات فولادی است که ۷۰۴ هزار تن وارد شده و نسبت به میزان واردات آن در مدت مشابه سال گذشته معادل ۵۹۲ هزار تن، ۱۹ درصد افزایش یافته است.
میزان واردات مقاطع تخت فولادی در ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۸ درصد افزایش یافته و از ۵۲۳ هزار تن در مجموع واردات طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۰، به ۶۱۹ هزار تن در مدت مشابه امسال رسیده است.
طبق آمار، در واردات شمش فولادی، میزان واردات بیلت بلوم از دو هزار تن در ۱۰ ماهه ۱۴۰۰، به پنج هزار تن در مدت مشابه سال جاری رسیده که ۱۵۰ درصد افزایش یافته است. میزان واردات اسلب به کشور از سه هزار تن به صفر در این مقایسه آماری رسیده و ۱۰۰ درصد افت واردات را ثبت کرده است. بنابراین مجموع واردات فولاد میانی به کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ آماری تغییرات صفر درصدی داشته است. در نهایت نیز همچنان طی روال سالهای اخیر، واردات آهن اسفنجی به کشور صفر است.
گفتنی است که طبق آمار، از قریب به ۸۹ میلیون تن مجموع اقلام فولادی تولیدی در کشور طی ۱۰ ماهه امسال حدودا ۱۱ میلیون و ۸۶۰ هزار تن صادر شده که در مجموع نسبت به میزان صادرات اقلام فولادی در مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
انتهای پیام//