سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲:۳۲ /پنج شنبه/۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۰۲ /دوشنبه/۱ شهریور ۱۴۰۰

عضو انجمن فولاد عنوان کرد:

کاهش ۹۰ درصدی تولید فولاد میانی

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه همچنان با محدودیت‌های تامین برق مواجه هستیم، گفت: در مرداد ماه از میانگین ظرفیت دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید ماهیانه فولاد میانی، ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن تولید داشتیم.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه همچنان با محدودیت‌های تامین برق مواجه هستیم، گفت: در مرداد ماه از میانگین ظرفیت دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید ماهیانه فولاد میانی، ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن تولید داشتیم.

به گزارش «فلزات آنلاین»، وحید یعقوبی در مورد وضعیت قطعی برق در صنعت فولاد، اظهار داشت: همچنان در صنعت فولاد شاهد محدودیت تامین برق هستیم. دیماند مصرفی شرکت‌ها فقط از ساعت ۱۲ شب تا هشت صبح ۵۰ درصد است و در بقیه ساعات همچنان محدودیت استفاده ۱۰ درصدی از دیماند خریداری شده وجود دارد، البته چند روزی است که وضعیت در برخی از استان‌ها بهبود یافته و تولید رو به افزایش بوده است، اما در کل شرایط به گونه‌ای نیست که بتوان گفت به روال عادی برگشته‌ایم. متاسفانه برنامه‌ای هم که انجمن فولاد در شرایط اضطراری برق تدوین کرده بود به نتیجه مطلوب جهت اجرا نرسیده است و علی‌رغم موافقت مسئولین در جلسات اما هیچ اتفاق عملیاتی نیفتاده و ما همچنان با محدودیت‌های تامین برق برای تولید مواجه هستیم.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در ادامه افزود: مضاف بر اینکه این ۵۰درصد دیماند مصرفی کـــه برای ساعات شب می‌دهند و ۱۰ درصد دیماند مصرفی که برای ساعات روز می‌دهند، هیچ دردی را از تولیدکنندگان دوا نمی‌کند و حتی به لحاظ محدودیت‌هــــای فنـــی، برخـــی از شرکت‌هــا امکان قطع و وصل کردن برق و خاموش کردن کوره‌ها را ندارند. اینکه از دیماند ۵۰درصــدی در شب به ۱۰ درصــدی در روز برگردنـــد به‌ هیچ‌ وجه برای خود صرفــه ندارد و ترجیح می‌دهند کلا تولید را انجام ندهند.

وی تصریح کرد: راهکار بلندمــدت این است که وضعیت برق کشور به لحاظ تولید بالاتر برود، اما در کوتاه‌مدت با در نظر گرفتن وضعیت محدودیت‌های فنی هر حلقه از تولید زنجیره فولاد و همین طور شرایط بازار فولاد و نیاز به محصولات مختلف و تعهدات صادراتی، برنامه‌ای تدوین کردیم که با دوهزار مگاوات تولید حداقلی در حدود ۴۰درصد با اشتغال حدود ۹۰ درصدی را انجام دهیم؛ پیش از این هم در جلسات مختلف وزیـــر نیـــرو قـــول دادند کــه دو هزار مگاوات ساعت برق را بـــرای صنعـــت فولاد تامین می‌کنند، اما با گذشت یک ماه از ارائه این برنامه هنوز اتفاقی نیفتاده است.

یعقوبی در مورد وضعیت تولید گفت: براساس آمار غیر رسمی به لحاظ تولید در مرداد ماه، به دلیل قطعی برق و محدودیت‌های تامین برقی که داشتیم، حدود ۱۰ درصد شرایط عادی تولید داشتیم. در واقع میزان تولید فولاد میانی در مردادماه، از دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن به حدود ۲۰۰ هزار تا ۲۵۰ هزار تن کاهش یافت.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: در تیر ماه نیز در همه محصولات کاهش تولید داشتیم و به طور میانگین حدود ۴۵ درصد تولید را از دست داده بودیم و ۵۵ درصد شرایط عادی توانسته بودیم تولید کنیم.

رقبا بازارهای صادراتی را از ما گرفتند

یعقوبی در مورد وضعیت صادرات عنوان کرد: از اول سال جاری پیش‌بینی این بود که ۶,۵ تا هفت میلیون تن صادرات فولاد میانی و در کل زنجیره ۱۲ میلیون تن صادرات انجام شود؛ زیرا فرض این بود که محدودیت‌های تامین برق و صادرات نخواهیم داشت، اما با توجه به محدودیت‌های تامین برق، پیش‌بینی می‌شود این ۱۲ میلیون تن صادرات زنجیره فولاد که ارزش آن حدود هشت میلیارد دلار در کل زنجیره و پنج و نیم تا ۶ میلیارد دلار در بخش آهن اسفنجی به بعد بود، محقق نخواهد شد.

وی اظهار کرد: بازارهای صادراتی فولاد به شدت حساس هستند و در این بازارها باید دائم حضور داشت آن را حفظ کرد؛ حتی در دوره محدودیت‌های صادراتی مطرح می‌کردیم که صادرات کار یک شبه نیست و کار بلندمدت است و شرکت‌ها باید برای حضور مستمر به صورت دائم برنامه‌ریزی کنند؛ متاسفانه در این مدت رقبا برخی از این بازارها را در عراق، شرق آسیا و افغانستان از ما گرفتند.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اذعان کرد: در دولت جدید باید تقویت صادرات بیشتری صورت بگیرد؛ البته دولت برنامه توسعه صادرات را داشته است منتهی به دلیل عقب افتادن از برنامه بیش از پیش باید به توسعه صادرات بپردازد؛ رفع محدودیت‌های تولید، رفع محدودیت‌های صادرات، تسهیل صادرات، ارائه مشوق‌های لازم و… ازجمله الزامات است.

دولت از قیمت‌گذاری دستوری پرهیز کند

یعقوبی مطرح کرد: یکی از مهم‌ترین انتظارات فولادسازان از دولت سیزدهم، توسعه صادرت است؛ اینکه صادرات را از قید و بند بخشنامه‌ها آزاد کند. همچنین ایجاد توازن در زنجیره فولاد نکته بعدی است، زیرا ما در بحث اکتشاف و استخراج عقب هستیم که نیازمنـــد منابـــع مالـــی، ایجـــاد کنسرسیــوم و واگذاری امور به بخش خصوصی است.

وی گفت: همچنین در بحث تنظیم بازار دولت باید از قیمت‌گذاری دستوری پرهیز کند؛ سازوکار بورس کالا مناسب است، منتهی اما و اگرهایی وجود دارد. اینکه همه شرکت‌ها ملزم به ارائـــه محصـــولات در بـــورس کالا شونـــد، کـــار غیرعملی است. هر چقدر در دولت دوازدهم گفتیم گوش نکردند.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خاطرنشان کرد: سیاست عرضه در بورس کالا درست است اما سیاست عرضه کامل محصولات و همه شرکت‌ها در بورس به دلیل فرایند فروش شرکت‌ها، فرایند اداری و مالی شرکت‌ها و فرایند بورس و… غیرعملی و غیراجرایی است. اگر این کار الزام شود در بعد نظارتی و تنظیم بازار به مشکل خواهیم خورد.

بر اساس گزارشی از مهر، یعقوبی بیان کرد: استفـــاده همزمــان از بــورس کالا و مکانیزم سامانه جامع تجارت برای رصــد بازار داخلی و قید و بند برداشتن از مسیــر صادرات باید در دستور کار قرار گیــرد. همچنین تولیدکنندگان از دولت سیزدهم انتظارات مالیــاتی، تامیــن اجتمـــاعی، رفــع محدودیت‌هــای تولیـــد و بروکراسی‌های اداری دارند.

 

انتهای پیام//

­نایب رئیس انجمن تولید‌کنندگان سازه‌های فولادی:

۱۰:۱۸ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی آرمان صنعت آسیا عنوان کرد:

۸:۰۱ /دوشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۳

در دو ماهه نخست سال 1403،

۹:۳۹ /چهارشنبه/۱۳ تیر ۱۴۰۳

علیرضا ارغائی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۲ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

صنعت فولاد در مسیر کربن‌زدایی به پیش می‌رود؛

۷:۰۴ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی آرین مدرن جهان آرا:

۱۲:۵۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

محمد نعیمی، مدیرعامل شرکت آریا فولاد تاکستان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۳۱ /شنبه/۳۰ تیر ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۰ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۷:۱۵ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

بهرام سبحانی کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۱۲:۲۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مرتضی یزدخواستی، کارشناس صنعت فولاد در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۲۷ /شنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۱

تداوم روند اصلاح قیمت ورق فولادی در جهان

۱۴:۰۷ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

کربن‌زدایی، محور برنامه‌های توسعه‌ای صنعت فولاد

۱۳:۵۱ /شنبه/۱۲ آذر ۱۴۰۱

طی اسفند ماه ۹۹ رقم خورد؛

۱۸:۳۰ /شنبه/۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

در میزگرد ارتباط دو سویه بازار سرمایه و ارکان چرخه فولاد

۹:۰۹ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹

میزگرد بررسی مهم‌ترین مسائل روز صنعت فولاد

۸:۴۸ /شنبه/۹ اسفند ۱۳۹۹
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

نقش حمایتی دولت‌ها در ارتقای رقابت‌پذیری و تاب‌آوری صنعت فولاد؛

۵:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲

بررسی عوامل موثر بر رشد درآمدهای شرکت آهن  و فولاد ارفع در سال 1400

۵:۲۵ /پنجشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/17

235500

فلزات آنلاین

1404/02/17

869230

فلزات آنلاین

1404/02/17

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/17

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/17

28123

فلزات آنلاین

1404/02/17

16972

فلزات آنلاین

1404/02/17

44275

فلزات آنلاین

1404/02/17

65608

فلزات آنلاین

1404/02/17

47680

فلزات آنلاین

1404/02/17

44103

فلزات آنلاین

1404/02/17

36822

فلزات آنلاین

1404/02/17

35933

فلزات آنلاین

1404/02/17

35527

فلزات آنلاین

1404/02/17

43700

فلزات آنلاین

1404/02/17

38976

فلزات آنلاین

1404/02/17

60112

فلزات آنلاین

1404/02/17

32915

فلزات آنلاین

1404/02/17

43171

فلزات آنلاین

1404/02/17

56320

فلزات آنلاین

1404/02/17

6688900