معاون فناوری و برنامهریزی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش گفت: همزمان با برگزاری اولین دوره کنفرانس ملی آهنسازی در کشور توانستیم بستر رشد و همافزایی میان اهالی فولاد و علم و دانشگاه را بیش از پیش فراهم کنیم و به دنبال برگزاری هرچه باشکوهتر دورههای بعدی این کنفرانس در سالیان آتی هستیم.
حسین خیاطی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» اظهار داشت: شرکت فولاد کاوه جنوب کیش مجهز به دو واحد احیا مستقیم به روش میدرکس و با ظرفیت سالیانه ۱٫۸ میلیون تن بوده که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۱، عملیات بهرهبرداری از آنها آغاز شده است. از همان ابتدا، ما با تکیه بر تخصص و تجربه خود به یکی از شرکتهای پیشرو و برجسته کشور در صنعت آهنسازی تبدیل شدیم و با توجه به اینکه در گذر زمان به یک اطمینان خاطر کامل از لحاظ کیفیت و کمیت محصول دست یافتیم، تصمیم گرفتیم به حوزه دانشی این صنعت نیز ورود پیدا کنیم.
«کاوه»، بنیانگذار تحقیق و پژوهش در صنعت آهنسازی
وی در همین راستا ادامه داد: پس از پیگیریها و بررسیهای کارشناسانه در جامعه علمی کشور که به برگزاری همایشها و کنفرانسهای تخصصی در صنعت فولاد مرتبط میشد، متوجه شدیم که تا به امروز یک همایش و یا کنفرانس تخصصی با هدف جمعآوری ایدهها و ارائه دستاوردها و نوآوریهای صورت گرفته در صنعت آهنسازی کشور برگزار نشده است. بر همین اساس تصمیم به برگزاری نخستین کنفرانس ملی آهنسازی گرفتیم تا از این طریق بتوانیم زمینهساز رشد و توسعه صنعت آهن و فولاد شویم و فعالان، دانشجویان و متولیان امر را در قالب یک کنفرانس علمی و تخصصی گرد هم جمع کنیم.
معاون فناوری و برنامهریزی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با اشاره به اینکه برنامهریزیهای لازم جهت برگزاری نخستین دوره کنفرانس ملی آهنسازی از مهر ماه سال ۱۴۰۲، آغاز و پس از برگزاری جلسات لازم فراخوان کنفرانس از طریق سایت اطلاعرسانی شد، افزود: پنج محور اصلی این کنفرانس شامل توسعه و اقتصاد آهنسازی، تکنولوژیهای آهنسازی، فرایند آمادهسازی و احیا، فرایند ریفرمینگ و تولید گاز احیاکننده و فولاد سبز، محیط زیست و توسعه تکنولوژی بود که خوشبختانه با استقبال بالای فعالان و اهالی صنعت آهن و فولاد کشور همراه شد و پس از گذشت ۱۴ ماه توانستیم اولین دوره کنفرانس آهنسازی را با همکاری علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد برگزار کنیم.
خیاطی با بیان اینکه داوری مقالات در دو مرحله با همکاری اساتید دانشگاهی و صنعتی به صورت آنلاین (سایت اولین دوره کنفرانس) و حضوری انجام شد، مطرح کرد: ما تمام تلاش خود را در راستای هرچه بهتر برگزار کردن نخستین دوره کنفرانس ملی آهنسازی به کار گرفتیم و امیدواریم بتوانیم دورههای بعدی کنفرانس را هر دو سال یکبار با قدرت هرچه تمامتر برگزار کنیم.
ساخت اولین پایلوت احیا مستقیم به همت فولاد کاوه
وی در ادامه عقد تفاهمنامه همکاری میان شرکت فولاد کاوه جنوب کیش و انجمن آهن و فولاد ایران در زمینههایی همچون همکاریهای پژوهشی، برگزاری همایشهای ملی و بینالمللی، ساخت اولین پایلوت احیا مستقیم و کاهش انتشار گازهای گلخانهای و همچنین صدور قطعنامه با هدف بیان مشکلات و درخواستهای آهنسازان کشور را از جمله دستاوردهای مهم برگزاری اولین دوره کنفرانس ملی آهنسازی برشمرد.
معاون فناوری و برنامهریزی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با تاکید بر اینکه فولاد سبز، امروز به یک رسالت و مقولهای حائز اهمیت در صنعت فولاد جهان تبدیل شده است و بر همین اساس ضرورت دارد فولادسازان داخلی تمهیدات لازم جهت تحقق این مهم را بیندیشند، افزود: فولاد سبز، محیط زیست و توسعه تکنولوژی، یکی از پنج محور اصلی نخستین کنفرانس ملی آهنسازی بود که ما از طریق آن تصمیم داشتیم به اهمیت تولید فولاد سبز در کشور بیش از پیش تاکید و اشاره کنیم؛ اگرچه به این مسئله نیز واقف هستیم که تحقق فولاد سبز، مستلزم زمان و هزینه بالاست و امیدواریم بتوانیم در آینده نه چندان دور به یکی از پیشقراولان تولید فولاد سبز در ایران و جهان تبدیل شویم؛ کمااینکه اکنون احداث نیروگاه خورشیدی با هدف تحقق صنعت سبز را در دستور کار خود قرار دادهایم و از هیچ کوششی جهت حفظ محیط زیست و تولید فولاد سبز دریغ نخواهیم کرد.
خیاطی همچنین به ضرورت حرکت صنایع فولادی کشور در راستای انقلاب صنعتی چهارم اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر فولادسازان در کشورهای توسعهیافته و صنعتی جهان در حال حرکت به سمت انقلاب صنعتی پنجم هستند و میطلبد که هوشمندسازی و تحول دیجیتال با سرعت بیشتری توسط شرکتهای بزرگ فولادی در کشور دنبال شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که برگزاری دورههای بعدی کنفرانس ملی آهنسازی که دبیرخانه دائمی آن در شرکت فولاد کاوه جنوب کیش ایجاد شده است، زمینهساز رشد و همافزایی هرچه بیشتر میان فولادسازان و جامعه علمی و دانشگاهی کشور شود.
انتهای پیام//