سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۴۵ /پنج شنبه/۱۳ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۳:۱۷ /یکشنبه/۲۹ خرداد ۱۴۰۱

آسیا، غول تولید نیمه‌ساخته‌های مسی و آلیاژی؛

کرونا، عامل اصلی کاهش تولید مس

میزان تولید نیمه‌ساخته‌های مسی و آلیاژی در سال 2020، به‌ ترتیب برابر پنج میلیون و 800 هزار تن و 23 میلیون و 31 هزار تن بود. تولید نیمه‌ساخته‌های مسی تقریبا چهار برابر تولید نیمه‌ساخته‌های آلیاژی جهان در این سال بود. آسیا بیش از نیمی از تولید نیمه‌ساخته‌های مسی و آلیاژی دنیا را در سال 2020 در اختیار داشته است. به جرات می‌توان گفت تمام تولید مس جهان در تولید نیمه‌ساخته‌های مسی به مصرف می‌رسد. با این وجود، نیمه‌ساخته‌های آلیاژی سهم 90 درصدی از کل تولید آلیاژ جهان را در اختیار دارند. در بین مناطق مختلق دنیا، آفریقا نقشی در تولید نیمه‌ساخته‌های لوله آلیاژی و محصولات تخت آلیاژی ندارد و اقیانوسیه نیز محروم از تولید لوله‌های آلیاژی است.

میزان تولید نیمه‌ساخته‌های مسی و آلیاژی در سال ۲۰۲۰، به‌ ترتیب برابر پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن و ۲۳ میلیون و ۳۱ هزار تن بود. تولید نیمه‌ساخته‌های مسی تقریبا چهار برابر تولید نیمه‌ساخته‌های آلیاژی جهان در این سال بود. آسیا بیش از نیمی از تولید نیمه‌ساخته‌های مسی و آلیاژی دنیا را در سال ۲۰۲۰ در اختیار داشته است. به جرات می‌توان گفت تمام تولید مس جهان در تولید نیمه‌ساخته‌های مسی به مصرف می‌رسد. با این وجود، نیمه‌ساخته‌های آلیاژی سهم ۹۰ درصدی از کل تولید آلیاژ جهان را در اختیار دارند. در بین مناطق مختلق دنیا، آفریقا نقشی در تولید نیمه‌ساخته‌های لوله آلیاژی و محصولات تخت آلیاژی ندارد و اقیانوسیه نیز محروم از تولید لوله‌های آلیاژی است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، مشاور طرح جامع مس کشور، با توجه به اینکه مس و آلیاژهای آن در همه صنایع کاربرد گسترده‌ای دارد، همواره با پیشرفت تکنولوژی و توسعه اقتصادی، تقاضا برای آن‌ها نیز افزایش می‌یابد. نیمه‌ساخته‌های آلیاژی شامل لوله آلیاژی، محصولات تخت آلیاژی و مقاطع آلیاژی می‌شوند. بنا به گزارش IWCC، میزان تولید نیمه‌ساخته‌های آلیاژی مناطق مختلف دنیا در سال ۲۰۲۰، بالغ‌ بر پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود که نسبت به سال ۲۰۱۹، حدود ۱۵۹ هزار و ۳۰۰ تن کاهش داشت. دلیل این کاهش، شیوع کرونا در جهان بود. آسیا با سهم ۶۱ درصدی از کل تولید نیمه‌ساخته‌های آلیاژی در سال ۲۰۲۰، بزرگ‌ترین تولیدکننده نیمه‌ساخته‌های آلیاژی جهان در این سال بود. حجم تولید مقاطع آلیاژی آسیا در سال ۲۰۲۰، یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن، لوله آلیاژی ۳۷۳هزار و ۵۰۰ تن و محصولات تخت آلیاژی یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن بود.

پس از آسیا، اروپا با سهم ۲۶ درصدی، بزرگ‌ترین تولیدکننده نیمه‌ساخته‌های آلیاژی جهان در سال ۲۰۲۰ بود. میزان تولید مقاطع آلیاژی اروپا در سال ۲۰۲۰، یک میلیون و ۲۹ هزار تن، لوله آلیاژی ۸۴ هزار تن و محصولات تخت آلیاژی ۳۸۱ هزار تن برآورد شد. آمریکای شمالی، سومین منطقه بزرگ تولیدکننده نیمه‌ساخته‌های آلیاژی جهان در سال ۲۰۲۰ به شمار می‌رود. سهم این منطقه از کل تولید نیمه‌ساخته‌های آلیاژی سال ۲۰۲۰، حدود ۶ درصد گزارش شده است. تولید نیمه‌ساخته‌های آلیاژی این منطقه در سال ۲۰۲۰، شامل مقاطع، لوله و محصولات تخت بود که حجم تولید آن‌ها به‌ترتیب برابر با ۱۵۰ هزار تن، دو هزار تن و ۱۸۳ هزار و ۵۰۰ تن گزارش شد. آمریکای جنوبی، اقیانوسیه و آفریقا نیز به‌ ترتیب مقام‌های چهارم، پنجم و ششم تولیدکنندگان نیمه‌ساخته‌های آلیاژی جهان در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص دادند. میزان تولید نیمه‌ساخته‌های آمریکای جنوبی در سال ۲۰۲۰، مقاطع آلیاژی ۲۰۱ هزار تن، لوله آلیاژی ۲۳ هزار و ۶۰۰ تن و محصولات تخت ۵۵ هزار تن بود.

گفتنی است میزان تولید نیمه‌ساخته‌های آلیاژی اقیانوسیه در سال ۲۰۲۰، مقاطع آلیاژی ۹۹هزار و ۶۰۰ تن و محصولات تخت آلیاژی ۵۰ هزار تن بود. آفریقا نیز در سال ۲۰۲۰، حدود ۱۴ هزار تن مقاطع آلیاژی تولید کرد. همچنین آفریقا، لوله آلیاژی و محصولات تخت آلیاژی و اقیانوسیه لوله آلیاژی تولید نمی‌کنند. از آنجایی که محصولات تخت آلیاژی در تجهیزات پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرند، با توجه به عدم توسعه‌یافتگی آفریقا، این نیمه‌ساخته‌ها در این منطقه تقاضایی ندارند و این امر مانع از رشد تولید آن‌ها در این قاره شده است. در بین تمامی نیمه‌ساخته‌های آلیاژی، مقاطع آلیاژی بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص داد. میزان حجم تولید مقاطع آلیاژی جهان در سال ۲۰۲۰، حدود دو میلیون و ۹۶۱ هزار تن بود.

بیش از نیمی از تولیدات نیمه‌ساخته‌های مسی در دست آسیا است!

می‌توان ادعا کرد حدود ۷۸ درصد مس در تولید نیمه‌ساخته‌های مسی به مصرف می‌رسد. نیمه‌ساخته‌های مسی شامل مفتول مسی، لوله مسی، مقاطع مسی و محصولات تخت می‌شود. سال ۲۰۲۰ در جهان، بیش از ۲۳ میلیون و ۵۱ هزار تن نیمه‌ساخته مسی تولید شد. این مقدار نسبت به سال ۲۰۱۹، بالغ‌ بر ۵۴۱ هزار تن کاهش داشت که عمده دلیل آن، همه‌گیری کرونا طی سال ۲۰۲۰ در جهان بود.

در بین مناطق مختلف دنیا، آسیا با سهم ۶۵درصدی، بیشترین نیمه‌ساخته‌های مسی را تولید کرد. در آسیا، مفتول مسی با تولید ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن، بیشترین میزان تولید نیمه‌ساخته را در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص داد. بعد از مفتول مسی، به ‌ترتیب لوله مسی با تولید دو میلیون و ۴۸هزار تن، محصولات تخت به میزان یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن و مقاطع در حدود ۳۴۱ هزار تن در سال ۲۰۲۰ تولید شدند. سهم آسیا از کل تولید مس جهان در سال ۲۰۲۰، حدود ۶۰ درصد برآورد شد. با توجه به این امر، این منطقه بزرگ‌ترین تولیدکننده مس جهان در سال ۲۰۲۰ بود. اروپا بعد از آسیا در سال ۲۰۲۰، با سهم ۱۶ درصدی بالغ‌ بر سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن نیمه‌ساخته مسی تولید کرد. در بین نیمه‌ساخته‌های اروپا، مفتول مسی با میزان تولید دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن، بیشترین تولید اروپا در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داد. میزان تولید سایر نیمه‌ساخته‌های اروپا در سال ۲۰۲۰، برابر لوله مسی، ۳۳۸ هزار تن، محصولات تخت، ۳۵۷ هزار تن و مقاطع مسی، ۱۳۶ هزار تن تولید شدند.

آمریکای شمالی با سهم ۸ درصدی از کل تولید نیمه‌ساخته‌های مس در سال ۲۰۲۰، رتبه سوم را به خود اختصاص داد. در آمریکای شمالی نیز مفتول مسی، بیشترین میزان تولید در نیمه‌ساخته‌های این منطقه را دارد. میزان حجم تولید مفتول مسی، لوله مسی،  مقاطع مسی و محصولات تخت در سال ۲۰۲۰ به‌ ترتیب برابر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن، ۲۶۰ هزار تن، ۷۰ هزار تن و ۱۱۴ هزار تن بود. اقیانوسیه با تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن نیمه‌ساخته مسی، سهم ۶ درصدی از کل تولید نیمه‌ساخته‌های مسی سال ۲۰۲۰ را داشت. مفتول مسی با سهم ۸۵ درصدی، بیشترین و لوله مسی با سهم ۲ درصدی، کمترین سهم را در تولید نیمه‌ساخته‌های مسی اقیانوسیه در سال ۲۰۲۰ داشتند. گفتنی است آمریکای جنوبی با سهم ۴ درصدی، کمترین سهم را در تولید نیمه‌ساخته‌های مسی در سال ۲۰۲۰ جهان داشت. مفتول مسی با سهم ۸۲ درصدی، بیشترین و مقاطع مسی با سهم ۳درصدی، کمترین سهم در تولید ۸۹۰ هزار تنی آمریکای جنوبی  درسال ۲۰۲۰ برآورد شد. شایان ذکر است مفتول مسی با تولید ۱۷ میلیون و ۱۷۲هزار تن، بیشترین میزان تولید در نیمه‌ساخته‌های مسی در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داد.

علی‌رغم اینکه میزان تولید نیمه‌ساخته‌های مسی و آلیاژی در دنیا کاهش داشت و عمده دلیل کاهش تولید در سراسر جهان، همه‌گیری کرونا و محدودیت‌ها و قرنطینه‌های ناشی از این ویروس بود اما انتظار می‌رود شرایط جهان در این سطح باقی نماند؛ چراکه با کشف واکسیناسیون این ویروس و با افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بین مردم، روند تولید به حالت گذشته برخواهد گشت.

 

طی چهار ماهه نخست 2024،

۶:۳۹ /دوشنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۳

مدیر بخش تحقیقات موسسه «Sucden Financial» مطرح کرد:

۱۱:۲۳ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

پس از رکود چند ماهه تقاضای مس در چین،

۷:۴۶ /یکشنبه/۱۴ مرداد ۱۴۰۳

به دلیل محدودیت دسترسی به فلز سرخ،

۱۲:۲۴ /چهارشنبه/۳ مرداد ۱۴۰۳

با عرضه محموله‌های انبار شده در بازارهای جهانی،

۸:۳۸ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

همگام با افزایش تقاضای فلز سرخ انجام شد؛

۸:۲۶ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

کارشناس حوزه مس نوشت:

۱۷:۱۵ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸

پارسا طغرایی، عضو هیئت مدیره شرکت صنایع سیم و کابل مشهد طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۴۱ /شنبه/۲۰ مرداد ۱۴۰۳

احمد عروجی، مدیرعامل شرکت گیل راد شمال در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۷:۴۶ /یکشنبه/۵ تیر ۱۴۰۱

محمدرضا بن‌یاسدی‌راد، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران:

۴:۵۸ /یکشنبه/۸ مهر ۱۳۹۷

تقابلات ژئوپلیتیک بازار جهانی فلزات را تحت تاثیر قرار می‌دهد

۱۳:۳۱ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱

در پنج ماهه نخست امسال؛

۷:۵۵ /پنجشنبه/۳۱ شهریور ۱۴۰۱
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/13

235036

فلزات آنلاین

1403/10/13

657272

فلزات آنلاین

1403/10/13

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/13

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/13

26948

فلزات آنلاین

1403/10/13

14181

فلزات آنلاین

1403/10/13

43046

فلزات آنلاین

1403/10/13

47139

فلزات آنلاین

1403/10/13

43126

فلزات آنلاین

1403/10/13

42038

فلزات آنلاین

1403/10/13

30205

فلزات آنلاین

1403/10/13

31113

فلزات آنلاین

1403/10/13

29581

فلزات آنلاین

1403/10/13

38306

فلزات آنلاین

1403/10/13

36125

فلزات آنلاین

1403/10/13

60097

فلزات آنلاین

1403/10/13

28933

فلزات آنلاین

1403/10/13

43471

فلزات آنلاین

1403/10/13

48207

فلزات آنلاین

1403/10/13

5218500