پیشبینی میشود شرکتهای مخابراتی در سراسر دنیا طی ۱۵ سال آینده، در مجموع بیش از ۱۰ میلیارد دلار از فروش مس به عنوان قراضه با هدف جایگزینی کابلهای قدیمیتر از شبکههای مخابراتی درآمد کسب کنند؛ این موضوع با توجه به افزایش تقاضای قراضه مس در بازار مهم تلقی میشود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روزنامه فایننشال تایمز، سخنگوی شرکت «TXO» که به شرکتهای مخابراتی در فروش کابلهای مسی فرسوده در بازار کمک میکند، اعلام کرد که پیشبینی میشود اپراتورهای مخابراتی در سال ۲۰۲۵، حدود ۷۲۰ میلیون دلار از طریق فروش قراضههای مسی کسب درآمد داشته باشند.
شرکت «BT» مستقر در بریتانیا و اپراتورهای مخابراتی «Telia» ،«Telenor» و «Telstra» از جمله شرکتهایی به شمار میآیند که قراردادهایی مبنی بر فروش کابلهای مسی فرسوده که در گذار به انرژیهای تجدیدپذیر حیاتی به شمار میرود را به امضا رساندهاند.
در همین راستا، شرکتهای مخابراتی در سراسر جهان قصد دارند کابلهای مسی شبکههای مخابراتی خود را با گسترش فناوریهای بیسیم با کابلهای فیبر نوری جایگزین کنند. بر اساس گزارش موسسه «S&P Global Commodity Insights»، شرکتهای مخابراتی در نظر دارند با توجه به افزایش قیمت مس که انتظار میرود تا سال ۲۰۳۵ به حدود ۱۲ هزار دلار در هر تن برسد، حجم درآمد خود را از طریف فروش کابلهای مسی افزایش دهند.
روپرت وود، مدیر بخش تحقیقات شرکت «Analysys Mason» بر این باور است که اگرچه برخی از کابلهای مسی از نظر اقتصادی قابلیت بازیابی را نخواهند داشت اما سود خالص مالی ناشی از فروش کابلهای مسی فرسوده در سطح جهان، احتمالا طی چند سال آینده به دهها میلیارد دلار خواهد رسید.
وی در ادامه تاکید کرد: بسیاری از شرکتهای مخابراتی قرار است تا سال ۲۰۲۵ تمامی کابلهای مسی فرسوده خود را با فناوریهای جدید و فیبرهای نوری جایگزین کنند. لازم به یادآوری است که قیمت فلز سرخ مورد استفاده در شبکههای برق، سیمکشی و خودروهای الکتریکی به رکوردی بیش از ۱۱ هزار و ۱۰۰ دلار در ماه می ۲۰۲۴ افزایش یافت.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی شرکت «BHP»، انتظار میرود حجم تقاضای جهانی مس تا سال ۲۰۵۰ در مقایسه با سال ۲۰۲۱، حدود ۷۰ درصد افزایش را تجربه کند و به نظر میرسد با توجه به تسریع روند گذار به انرژیهای تجدیدپذیر، صنعت جهانی برق بیشترین کمبود را از لحاظ دسترسی به فلز سرخ احساس خواهد کرد.
دیوید ایوانز، مدیر گروه خدمات استرداد اموال در شرکت «TXO» در همین رابطه بیان کرد: شرکتهایی که در حال حاضر در حوزه بازیافت مس فعالیت میکنند، نه تنها از یک سو بازدهی مالی قابلتوجهی دارند بلکه از سوی دیگر نیاز مبرم جهانی برای فلز سرخ در گذار به انرژیهای تجدیدپذیر را نیز برطرف میکنند.
وی تصریح کرد: افزایش پیشبینی شده حجم تقاضا برای این فلز درست در زمانی اتفاق خواهد افتاد که بعید به نظر میرسد بخش معدن مس اولیه امکات تامین این حجم از تقاضا را داشته باشد؛ به همین دلیل احتمال ایجاد وضعیت محدودیت دسترسی و افزایش قیمتها در آینده دور از انتظار نخواهد بود.
در همین رابطه در استرالیا، شرکت استرالیایی «Telstra» طی دو سال مالی گذشته توانست در مجموع ۱۳۲ میلیون دلار از فروش کابلهای مسی فرسوده درآمد کسب کند. همچنین شرکت «BT» پیشپرداخت ۱۰۵ میلیون پوندی برای فروش کابلهای مسی فرسوده خود را در گزارش سال مالی ۲۰۲۴ لحاظ کرده است.
علاوهبراین، شرکت مذکور قراردادی با شرکت بازیافتکننده «EMR» به منظور فروش کابل مسی فرسوده شبکه مخابراتی خود تا سال ۲۰۲۸ را به امضا رسانده است. همچنین، شرکت مذکور طرح جداگانه دیگری برای بازیابی تجهیزات شبکه مخابراتی قدیمی به منظور استفاده مجدد یا بازیافت و حتی فروش مجدد کابلهای مسی فرسوده خود ارائه کرده است.
شرکت «Telia» مستقر در سوئد طی بیانیهای اعلام کرده است که بر روی کسب درآمد دو تا سه میلیون یورویی از طریق فروش کابلهای مسی فرسوده در سال ۲۰۲۵ به منظور حذف تدریجی این کابلها از شبکههای مخابراتی خود حساب ویژهای باز کرده است؛ البته شرکت مذکور تاکنون حدود ۲۵ میلیون یورو از طریق فروش کابلهای مسی فرسوده خود کسب درآمد داشته است.
شرکت نروژی «Telenor» قصد دارد در سال ۲۰۲۵، حدود ۲۵۰ تن کابل مسی فرسوده خود را بازیافت و به فروش برساند و تخمین زده شده است شرکت مذکور حدود یک میلیون یورو از این طریق عایدی داشته باشد. همچنین شرکت مذکور در نظر دارد در آینده با فروش کابلهای مسی مخابراتی و هوایی فرسوده و کابلهای تلفنی مسی ساختمانها، حدود ۶۸ میلیون یورو درآمد کسب کند.
شرکت مخابراتی آمریکایی «AT&T» اخیرا اعلام کرده است که به دنبال افزایش بازیافت کابلهای مسی فرسوده و فروش مجدد آنها طی چند سال آینده بوده و قصد دارد از درآمد حاصل از این کار در توسعه شبکههای مخابراتی خود استفاده کند. گفتنی است شرکت مذکور تاکنون توانسته است بیش از ۳۲ هزار تن کابل مسی فرسوده از سال ۲۰۲۱ تاکنون را بازیافت کند و به فروش برساند.
برای بسیاری از شرکتهای مخابراتی، بازیافت و فروش کابلهای مسی عایدی چندانی به همراه نخواهد داشت. پیچیدگی فرایند بازیافت کابلهای مسی و همچنین تهدید مداوم سرقت این کابلها، از جمله چالشهایی به شمار میآیند که شرکتهای مخابراتی با آن به منظور فروش کابلهای مسی فرسوده خود مواجه هستند.
شرکت بلژیکی «Proximus» اعلام کرد که حجم فروش کابلهای مسی فرسوده این شرکت به دلیل هزینههای قابلتوجه مربوط به استخراج کابلهای فرسوده، حجم کم مس درون کابلها و فرایند پیچیده جداسازی فلز سرخ از سایر مواد اولیه مورد استفاده در تولید کابل مسی، بسیار اندک ارزیابی شده است.
شرکت مخابراتی هلندی «KPN» طی گزارشی اعلام کرد که موفق به فروش حجم اندکی از کابلهای مسی فرسوده خود مربوط به شبکههای مخابراتی فرسوده در مقیاس کوچک شده است. شرکت مذکور اعلام کرده است که استخراج کابلهای فرسوده شبکههای مخابراتی زیرزمینی، در حال حاضر کاری بسیار دشوار و هزینهبر خواهد بود.
در همین رابطه، پیتر بارنز، مدیرعامل بخش تامین مالی شرکت ارائهدهنده خدمات مالی «Macquarie» با بیان اینکه فرایند بازیابی کابلهای مسی بسیار پیچیده است، افزود: نظارت و عملیاتی کردن چنین پروژههایی، پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: زمان زیادی صرف خواهد شد تا اطمینان حاصل شود که امکان برچیدن یک شبکه مخابراتی قدیمی مطابق با مقررات وضع شده وجود دارد. علاوهبراین، فرایند بازیافت و فروش محموله کابلهای مسی بازیافت شده از دیگر مواردی است که باید در خصوص روند فروش این کابلها توسط شرکتهای مخابراتی در نظر گرفته شود.
انتهای پیام//