مدیر کل دفتر برنامهریزی، فناوری و بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی گفت: به تازگی در بخشهایی از استانهای اصفهان، یزد، کرمان و سمنان، سنگآهن مورد پیمایش و اکتشافات اولیه قرار گرفته و ذخایر خوبی به دست آمده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایسنا، رضا جدیدی بیان کرد: سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور از ابتدای دولت سیزدهم با اجرای طرح پایش ذخایر معدنی که از آن به عنوان ترازنامه منابع معدنی هم یاد میشود، برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور از جمله سنگآهن، بررسیهایی در سال ۱۴۰۱ انجام شده است.
وی با بیان اینکه حدود سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن ذخایر قطعی سنگآهن در کشور وجود دارد، عنوان کرد: با توجه به اینکه سالیانه حدود ۱۰۰ میلیون تن سنگآهن خام در صنایع مصرف میشود، تاکنون چندین بار اعلام کردهایم که محدودیت جدی در میزان ذخایر سنگآهن کشور داریم.
این مقام مسئول تصریح کرد: سالهای باقیمانده، ذخایر موجود کشور با همین روند اکتشاف کنونی نزدیک به ۱۵ سال است که برای نیاز صنایع ما وضعیت مناسبی نیست.
جدیدی اضافه کرد: بنابراین باید در یک برنامهریزی منسجم و فشرده برای اکتشاف ذخایر جدید سنگآهن و مواد حیاتی مورد نیاز صنایع در کشور اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور اکنون در بخشهایی از استانهای قم، مرکزی، قزوین و اصفهان طرح تحول را به اجرا درآورده است، مطرح کرد: این سازمان در مدت یک سال اخیر، دستاوردهایی در طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی داشته و ذخایر مناسبی از سنگآهن در استان کردستان شناسایی شده است که امیدواریم این دستاوردها که مراحل اولیه اکتشاف را در برمیگیرد، موجب رفع نیاز برای صنایع کشور در حوزه سنگآهن شود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی، فناوری و بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در ادامه به برنامههای آتی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور اشاره کرد و گفت: به دنبال آن هستیم در سالهای آینده ذخایر مگنتیتی سنگآهن را بالا ببریم و در بحث سنگهای هماتیتی نیز به تکنولوژی فرآوری دست پیدا کنیم.
جدیدی از وجود ذخایر قابل توجه هماتیتی سنگآهن در کشور خبر داد و یادآور شد: البته این ذخایر در مقیاس جهانی ذخایر بالایی نیست اما در کشور به فرآوری نیاز دارد که سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور از طریق ژئوفیزیک هوایی به دنبال اکتشاف ذخایر جدید معدنی پنهان است.
وی ضمن اشاره به همکاری مشترک با صنایع فولادی در حوزه اکتشافات، خاطرنشان کرد: هماکنون تفاهمنامه و قراردادهایی با صنایع فولادی در حوزه اکتشاف سنگآهن داریم و نگاه ما مراحل اولیه اکتشاف است که دولت باید خطرپذیری اکتشاف بخش خصوصی را پایین بیاورد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با ورود فعالیتهای اکتشافی و بهکارگیری روشهای علمی مراحل شناسایی و پیجویی را انجام میدهد که با این کار دولت وظایف حاکمیتی خود را انجام و با ورود به اکتشافات اولیه، ریسک سرمایهگذاری را کاهش میدهد.
انتهای پیام//