خداداد غریبپور در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه ایمیدرو گفت: نتیجه تحقیقاتی که به تازگی توسط دانشگاه امیرکبیر انجام شده، نشان میدهد حتی کشورهای توسعهیافته دارای سازمانهای توسعهای هستند. ایمیدرو به زودی با همکاری دانشگاه امیرکبیر، سیستم مدیریت پروژه را پیادهسازی میکند که هدف از این اقدام، شفافسازی است.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، خداداد غریبپور در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه ایمیدرو که با حضور اعضا، بازرس و حسابرس قانونی برگزار شد، اظهار داشت: با انجمن مدیریت پروژه در حال استقرار مدیریت پروژه در ایمیدرو هستیم که هدف آن ایجاد شفافیت، کنترل هزینه، کنترل پروژه، شفافیت امور بین کارفرما و پیمانکار و کنترل پیشرفت فیزیکی پروژهها است.
وی افزود: به نظر میرسد با استقرار چنین سیستمی در سایر حوزهها و دستگاههای دولتی، بسیاری از مشکلات مربوط به هزینه کرد، کنترل هزینهها و پیشرفت طرحها برطرف میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به تحقیقات اخیری که درباره جایگاه سازمانهای توسعهای جهان انجام شده اشاره و بیان کرد: نتیجه تحقیقاتی که به تازگی توسط دانشگاه امیرکبیر (به سرپرستی دکتر کاوه محمد سیروس استادیار دانشکده مهندسی) انجام شده، نشان میدهد حتی کشورهای توسعهیافته دارای سازمانهای توسعهای هستند.
به گفته وی، ژاپن، ایتالیا و نیز ایرلند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و مالزی به رغم اینکه از سیستم سرمایهداری برای هدایت کشورهای خود بهره میبرند، از سازمانهای توسعهای دولتی برخوردار هستند.
مدل توسعه حوزههای جدید
غریبپور تصریح کرد: بر اساس مدل توسعهای ایمیدرو، بخش خصوصی تمامی مراحل اجرا را برعهده دارد و این سازمان تنها به ارایه کمک در حوزههای آموزشی، پژوهشی و تحلیل دادهها میپردازد.
وی درباره مهیا شدن زمینه پشتیبانی بیشتر از معادن کوچک اضافه کرد: سرمایه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی سال قبل با مصوبات مجمع به ۳۵۰میلیارد تومان رسید و امسال به ۵۰۰میلیارد تومان میرسد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو ادامه داد: در گام بعد افزایش سرمایه، به یک هزار میلیارد تومان افزایش مییابد که بدین ترتیب صندوق بیمه میتواند به ترتیب تا سه هزار میلیارد و هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیار بنگاههای کوچک معدنی ارائه دهد.
غریبپور اعلام کرد: ایجاد کنسرسیوم اکتشاف با راهبری ایمیدرو انجام شد به طوری که بدون هزینه دولت، بنگاههای بزرگ اقدام به سرمایهگذاری در این حوزه کنند.
به گفته وی، ایمیدرو در راستای راهبری و نیز با استفاده تجربه سالهای اخیر، در برخی واحدها به جای واگذاری سهام، اقدام به «واگذاری مدیریت» کرده که نتایج ارزندهای در پی داشته است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو افزود: ایمیدرو سال گذشته چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از بدهی سالهای پیش از آن را به خزانه پرداخت کرد این در حالی است که مبالغ حاصل از خصوصی سازی به ایمیدرو بازنگشته است.
دو اقدام مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی
غریبپور به دو اقـــدام مرکز تحقیقــات و فــرآوری مــواد معــدنی اشــاره کــرد و گفــت: راهانــدازی پایلوت استحصــال عناصــر نــادر و همچنیـــن ایجــاد واحدهـــای فـــرآوری سیـــار (موبایــل) در معــادن کوچک، دو اقـــدام قابـــل توجه این مرکز است.
افزایش اعتبارات زیربناها
وی همچنین درباره بخش زیربناها با ابراز تشکر از افزایش اعتبارات این بخش از سوی سازمان برنامه و بودجه، اظهار داشت: ایمیدرو از سال گذشته اعتبارات بخش زیربناهای معادن را به طور قابل ملاحظهای افزایش داده است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو تصریح کرد: این سازمان با مشارکت سرمایهگذاران خصوصی در حال توسعه زیربناها در خطوط جادهای و آهن در سنگان است.
غریبپور درباره حقوق دولتی گفت: این سازمان توسعه پیگیر توسعه بخش معدن است از این رو پیشنهاد میکند که در شرایط حاضر موضوع افزایش حقوق دولتی معادن با احتیاط بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.
وی به طرح فعالسازی معادن کوچک اشاره کرد و اذعان داشت: سال گذشته ۱۴۶ معدن احیا شد و امسال برنامه احیای ۲۰۰ معدن را پیش رو داریم. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه عنوان کرد: سال گذشته به رغم اینکه شاهد افزایش تولید شدیم اما حوادث رشد ناچیزی داشته است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت اضافه کرد: در حال انجام اقداماتی برای تثبیت جایگاه شرکتهای معدن و صنایع معدنی در بورس هستیم.
وی یادآوری کرد: تشکیل صندوقهای بازارگردان برای حمایت از بازار بورس، انجام شده است.
۴۰ میلیون یورو قرارداد شرکتها با هپکو
غریبپور درباره همکاری با شرکت هپکو، اعلام کرد: شرکتهای معدنی با راهبری ایمیدرو بیش از ۴۰ میلیون یورو قرارداد با هپکو منعقد کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: ساخت دستگاههای معدنکاری توسط هپکو طی همکاری با شرکتهای معدنی در دستور کار است.