مدیرعامل شرکت شاهین ترانسفو گفت: ورقهای الکتریکی که به عنوان هسته در ترانسفورماتور استفاده میشوند، وارداتی هستند و اغلب ورقهای الکتریکی که در بازار ایران موجود است، با دقت پایین هستند که تلفات الکتریکی زیادی نیز دارند.
ابراهیم روئینتن در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: مجموعه شاهین ترانسفو نمایندگی خدمات پس از فروش سطح یک شرکت ایران ترانسفو است و بیشتر در راستای ترانسفورماتورهای تولید شده خدمات ارائه میکند همچنین تولید ترانسفورماتورهای ویژه مانند اتوترانس و اتو لوستر را نیز در دست تولید دارد. عمده مصرفکننده محصولات ما، شرکتهای توزیع برق هستند. ظرفیت تولید مجموعه ما متغیر است؛ در تابستان به دلیل گرما و استفاده مداوم از دستگاه، ترانس آسیب میبیند و میزان تقاضا برای ترانسفورماتور زیاد میشود اما در زمستان، با شروع سرما و کاهش آسیب به دستگاهها، تقاضا برای این محصول کاهش مییابد.
وی اذعان کرد: ترانسفورماتور از یک تا چند هسته مورق، سیمپیچ، مخزن و روغن تشکیل میشود. سیمپیچ از سیمهای مسی و آلومینیومی ساخته میشود که ما این سیمها را از تولیدکنندگان داخلی تهیه میکنیم. هسته نیز متشکل از یک یا چند ورق فولادی است که این ورقها را با نام ورقهای اوکراینی وارد بازار ایران میکنند اما در واقع تمام ورقهای وارداتی موجود در بازار، ساخت کشور چین است. برخی از شرکتهای داخلی این ورقها را وارد میکنند و بر اساس سفارش تولیدکنندگان ترانسفورماتور، برش میدهند. مجموعه ما ورقهای مورد نیاز خود را از ایران ترانسفو خریداری میکند.
مدیرعامل شرکت شاهین ترانسفو در ادامه بیان کرد: وظیفه ورقهای الکتریکی ایجاد میدان مغناطیسی است. هستهها بر اساس ولتآمپر و دقت دستگاهها با هم تفاوت دارند. ورقهای ۰٫۳ میلیمتر دارای بالاترین دقت هستند که در کشور به ندرت چنین ورقهایی یافت میشود. اغلب در ایران از هستههای ضخیم استفاده میشود که این هستهها تلفات الکتریکی زیادی به همراه دارند. تولیدکننده فقط به دلیل ارزان بودن این نوع هسته، مجبور به استفاده از آن است؛ چراکه مشتریان داخلی، کیفیت محصول را فدای قیمت میکنند.
روئینتن خاطرنشان کرد: قیمت ورقهای الکتریکی فولادی نیز در اثر نوسانات ارز رشد چشمگیری داشته و هر کیلوگرم ورق الکتریکی در بازار ایران ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان شده است که پیشتر با نصف این قیمت میتوانستیم آن را خریداری کنیم. مشکل عمده ما و سایر تولیدکنندگان ترانسفورماتور، کمبود قطعات است. اغلب قطعات وارداتی هستند و مشابه داخلی ندارند بنابراین، زنجیره تولید کلا با مشکل مواجه شده است.
انتهای پیام//