شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در سال ۱۴۰۲ توانست به حاشیه سود خالص ۶۱ درصدی و حاشیه سود عملیاتی ۵۰ درصدی دست یابد که نسبت به تمام شرکتهای بورسی فعال در زمینه استخراج کانههای فلزی و حوزه فلزات اساسی بیشتر است. این شرکت در سال جاری نیز علیرغم همه دشواریها و ریسکهای شرایط اقتصادی کشور، کماکان روند رشد تولید، فروش و درآمدزایی خود را دنبال میکند که نویدبخش آینده روشن سودآوری برای سهامداران این شرکت است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، بازار بورس اوراق بهادار تهران در سه ماه گذشته، متاثر از شرایط خاص اقتصادی و عدمقطعیتهای حاکم بر بازارهای مختف کشور، شرایط خاصی را تجربه کرده است. در فاصله اول مرداد ماه تا ۲۸ مهر ماه، شاخص کل بورس اوراق بهادار حدود ۶ درصد و شاخص کل هموزن نیز نزدیک به ۲٫۶ درصد کاهش یافته است. این موضوع در مورد اغلب نمادهای معدنی و فلزی حاضر در این بازار نیز صادق است؛ به طوری که ارزش نماد بزرگترین شرکتهای سنگآهنی فعال کشور نیز در فاصله زمانی اول مرداد تا ۲۸ مهر ماه افتهایی بین ۲ تا ۱۵ درصدی را تجربه کردهاند. با این حال، بررسی نماد «کنور» نشان میدهد در مدتزمان مشابه، قیمت هر برگ سهام این شرکت، دچار افت نشده و تغییری نداشته است. در واقع به جرات میتوان گفت که شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور توانسته است در شرایطی که عدمقطعیت و ریسک شرایط اقتصادی جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد به خوبی حامی منافع سهامداران خود باشد.
تداوم مسیر رشد
بدیهی است هر بنگاه اقتصادی و صنعتی برای حفظ و ارتقای ثروت صاحبان سهام خود و نیز جلب نظر سرمایهگذاران جدید، راهی جز ارتقای کمی و کیفی عملکرد تولید، فروش، مدیریت هزینهها و در نهایت سودآوری خود ندارد. مسیری که شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور توانسته است به خوبی آن را محقق سازد. حاشیه سود خالص ۶۱ درصدی و حاشیه سود عملیاتی ۵۰ درصدی در سال گذشته که رکوردی در میان سایر صنایع بورسی فعال در حوزه استخراج کانههای فلزی و تولید فلزات اساسی و بسیار بیشتر از میانگین صنعت است، خود گواه و مهر تاییدی بر سطوح بالای بهرهوری سازمانی و مدیریت هزینهها و ظرفیتهای بالای این شرکت در خلق سود برای سهامداران «کنور» است. مطابق با آخرین صورتهای مالی منتشر شده نیز افزایش ۴۶ درصدی درآمدهای عملیاتی و رشد ۶۰ درصدی بهای تمام شده این درآمدها جلب توجه میکند؛ البته در اینجا باید توجه داشت که ریشه این رشد هزینهها، به سبب رشد چشمگیر تولید محصولات در این شرکت بوده است، در واقع ارزش اقتصادی ناشی از افزایش تولید بسیار بیشتر از هزینههای مربوط بوده است.
افزایش ۱۹ درصدی عملیات معدنکاری، رشد ۵ درصدی تولید کنسانتره سنگآهن و افزایش ۳ درصدی تولید گندله و رشد خیرهکننده ۱۱۱ درصدی درآمدهای عملیاتی و ۸۵ درصدی سود خالص شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن نشان داد که «کنور» پرچمدار شعار جهش تولید و حفظ منافع سهامداران است؛ روندی که البته در سال جاری نیز علیرغم همه چالشها و ریسکهای محیط کسبوکار تداوم یافت و با افزایش ۱۷٫۶ درصدی تولید کنسانتره سنگآهن و رشد ۳۷ درصدی تولید گندله در ۶ ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته همراه شد. فروش وزنی گندله «کنور» در همین بازه زمانی کاهشی بوده و فروش کنسانتره آن افزایش ۱۴٫۶ درصدی داشته است. در واقع در حالی که اکثر قریب به اتفاق فعالان حوزه بالادست زنجیره فولاد، متاثر از عوامل مختلفی مانند توقف فعالیت فولادسازان با کاهش تولید و فروش مواجه شدهاند این شرکت موفق شده تا روند صعودی تولید و فروش خود را حفظ کند.
با این حال باید توجه داشت که موضوع کلیدی که درآمدهای این شرکت را در سال جاری تحت تاثیر قرار داده، موضوع حجم فروش محصولات بوده است؛ به شکلی که نرخ فروش داخلی هر تن گندله این شرکت در ۶ ماهه نخست سال جاری، بدون تغییر بوده و نرخ فروش داخلی هر تن کنسانتره در همین بازه زمانی حدود ۳ درصد رشد داشته است. باید توجه داشت که موضوع قیمتهای فروش محصولات حلقههای بالادستی فولاد با سرکوب شدید بازار مواجه شده است. در واقع ثابت ماندن نرخهای فروش در مقایسه با میزان تورم بیش از ۴۰ درصدی موجب شده است تا امروز در حالی رشد درآمدهای عملیاتی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به ۲۵ درصد محدود شود که پتانسیل رسیدن آن به بیش از ۱۰۰ درصد نیز وجود دارد؛ البته یکی از موضوعات حائز اهمیت دیگر، این است که متاثر از وضعیت بازار محصولات زنجیره فولاد، همه شرکتها به سمت فروش اعتباری رفتهاند و برای جلوگیری از آسیب در شرایط تورمی، همه شرکتها این رویه را در پیش گرفتهاند.
انتهای پیام//