روز شنبه ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۴، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین منتهی به سال مالی ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۹۴ درصد سهامداران در محل هتل المپیک تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، محمد محیاپور، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت منتهی به سال مالی ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳، اظهار داشت: شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین که در سال ۱۳۸۳، تاسیس و در سال ۱۳۹۷ وارد فرابورس شد، امروز سهم ۲۳ درصدی از تولید سنگآهن، ۱۲ درصدی از تولید کنسانتره سنگآهن، ۱۱ درصدی از تولید گندله و ۹ درصدی از تولید آهن اسفنجی در سطح کشور را در اختیار دارد.
وی ادامه داد: سرمایه شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین از زمان تاسیس تا سال ۱۴۰۲ دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود و با افزایش سرمایهای که در این سال انجام شد، این رقم به هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید. در ادامه امیدواریم با افزایش سرمایه هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی که امروز در مجمع عمومی فوقالعاده به تصویب سهامداران محترم شرکت خواهد رسید، بتوانیم رشد تولید و اجرای بخشی از طرحهای توسعهای شرکت، به ویژه پروژه احداث کارخانه احیا مستقیم بردسیر را محقق کنیم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با بیان اینکه این شرکت از یک کارخانه گندلهسازی با ظرفیت پنج میلیون تن، یک کارخانه سنگشکن و خردایش سنگ با ظرفیت ۱۵ میلیون تن، سه کارخانه تولید کنسانتره هر یک با ظرفیت دو میلیون تن (در مجموع ۶ میلیون تن) به علاوه معدن گهرزمین به عنوان مهمترین دارایی خود با ذخیره بیش از ۶۴۰ میلیون تن برخوردار است، افزود: متوسط عیار سنگآهن جهان حدود ۴۸ درصد است و خوشبختانه عیار سنگآهن گهرزمین به بیش از ۵۳ درصد میرسد که نشان از ارزش بالای این معدن برای مجموعه گهرزمین و حوزه معدن کشور دارد.
رشد بیش از ۲۷ درصدی تولید «کگهر»
محیاپور ضمن اشاره به جایگاه نخست «کگهر» در بازار فرابورس و رتبه اعتباری بلندمدت «A» این شرکت در اعتبارسنجی شرکتهای معدنی و فلزی، عنوان کرد: مجموع تولید شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین (سنگآهن دانهبندی، کنسانتره سنگآهن و گندله) در سال ۱۴۰۱ برابر با ۳۳ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۹۰۳ تن بود که این میزان در سال ۱۴۰۳ به ۴۲ میلیون و ۴۱۲ هزار و یک تن افزایش پیدا کرد و نشان از رشد بیش از ۲۷ درصدی در این بازه زمانی دارد. این روند روبهرشد در مجموعه گهرزمین در حالی رقم خورد که تولید در اکثر بنگاههای معدنی و فلزی به دلیل ناترازی انرژی طی دو سال گذشته با چالش همراه بود اما خوشبختانه به دنبال تدابیر ویژهای که ما در راستای مدیریت مصرف و تامین پایدار حاملهای انرژی در این دو سال اندیشیدیم، ناترازی انرژی تاثیر چندانی بر عملکرد «کگهر» نداشت.
وی در ادامه چهار طرح احداث کارخانه احیا مستقیم بردسیر با ظرفیت تولید سالیانه ۳٫۴ میلیون تن آهن اسفنجی، آبگیری از باطلههای خطوط کنسانتره، اکتشاف پهنه معدنی جبال بارز و شناسایی اکتشاف پهنه نوار مرزی زاهدان را اهم پروژههای جاری شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین برشمرد و بیان کرد: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پروژه آهن اسفنجی بردسیر به ۸۳ درصد رسیده و پیشبینی ما این است که پروژه مذکور در آبان ماه امسال به بهرهبرداری برسد؛ اگرچه تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم که در پایان نیمه نخست ۱۴۰۴ این پروژه را راهاندازی و محصول آهن اسفنجی گهرزمین را روانه بازار کنیم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در خصوص مجتمع معدنی زاهدان، مطرح کرد: این مجتمع معدنی به مساحت حدود ۴۵۰ کیلومترمربع، حاوی ذخیره کانسنگ مس اکسیدی و سولفیدی مس، مولیبدن و طلا با ذخیره اولیه زمینشناسی بسیار مطلوب کانسنگ مس است. طی دو سال اخیر، حدود ۴۰ هزار متر حفاری اکتشافی در آن انجام دادهایم و به دنبال احداث کارخانه ۲۰۰ هزار تنی تغلیظ مس (کنسانتره) و کارخانه پنج هزار تنی لیچینگ مس (کاتد) با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون یورویی در این مجتمع هستیم.
محیاپور با اشاره به اینکه مطالعات اکتشافی گهرزمین در پهنه اکتشافی جبال بارز از سال ۱۴۰۰، آغاز و منجر به شناسایی ۲۹ محدوده امیدبخش پس از فازهای شناسایی و پیجویی شد، تصریح کرد: در حال حاضر اکتشافات عمومی محدودهها دارای پیشرفت ۸۸ درصدی است و پیشبینی میکنیم این مطالعات در سال جاری پایان یابد. در سال ۱۴۰۴، ما ذهنیت خود را بر روی عملیات حفاری و جادهسازی در این پهنه متمرکز کردهایم و امیدواریم حداقل در دو محدوده، اکتشاف تفصیلی را آغاز کنیم.
تحقق صرفهجویی ارزی ۲۱ میلیون یورویی
وی ضمن تاکید بر اهمیت توسعه بومیسازی در بخش معدن و صنایع معدنی، اضافه کرد: در سال ۱۴۰۳ توانستیم ۳۱ قرارداد را با ۱۸ شرکت دانشبنیان و فناور در حوزه بومیسازی منعقد کنیم که این مهم، صرفهجویی ارزی به میزان ۲۱ میلیون یورو را برای گهرزمین به همراه داشت؛ از جمله دستاوردهای شرکت در این حوزه میتوان به بومیسازی ماشین انباشت و برداشت کارخانههای گندلهسازی و طراحی و ساخت دامپتراک ۱۵۰ تنی اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در ادامه به پروژههای در دست بررسی این شرکت اشاره کرد و یادآور شد: پروژههای توسعهای معادن سیستان، مدیریت اکتشافات و توسعه معادن (جبال بارز)، اصلاح کیفی و کمی کارخانههای کنسانترهسازی سیرجان، حمل پیوسته مواد معدنی «IPCC» و احداث نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی، از جمله پروژههایی به شمار میآیند که هماکنون در دست بررسی قرار دارند و اجرای هر کدام از آنها، تاثیر بسزایی بر توسعه پایدار و رشد تولید و سودآوری در مجموعه گهرزمین خواهد داشت.
محیاپور ضمن اشاره به اهمیت ایفای مسئولیتهای اجتماعی و تخصیص یک هزار میلیارد ریال به عنوان بودجه مسئولیتهای اجتماعی شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین در سال مالی گذشته، خاطرنشان کرد: احیا و توسعه شرکت همیار گهر حدید سیرجان با هدف کاهش هزینه بهرهبرداری در معدنکاری، مدیریت مناقصات معدنی و … به علاوه خریداری سهام شرکت فولاد مشیز بردسیر به منظور متنوعسازی در تولید، ایجاد ارزش افزوده بالا و…، از جمله مهمترین دستاوردهای مهم گهرزمین طی ماههای اخیر بوده است.
وی در ارتباط با اهم تحولات شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در دو سال اخیر، بیان کرد: با توجه به پیگیریهای انجام شده و تعیین تکلیف پروندههای حقوقی، این پروندهها از ۴۵ پرونده به هشت پرونده رسید. به علاوه، اقدامات و پیگیریهای لازم نیز در این دو سال جهت کاهش بهره مالکانه انجام شد که نتایج خوبی را به همراه داشته است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در پایان توسعه ظرفیت معدنکاری و خطوط تولید؛ توسعه سرمایهگذاریها و تکمیل زنجیره ارزش فولاد؛ مدیریت و کنترل بهینه هزینهها و جریانهای نقدی؛ سرمایهگذاری در اکتشاف و توسعه محصولات جدید؛ فروش کارآمد محصولات و ورود به بازارهای جدید و تامین مالی از محل ابزارهای بدهی و جذب سرمایه از طریق مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی را از جمله مهمترین سیاستهای شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در بخشهای مختلف عملیاتی برشمرد.
براساس این گزارش، در بخش دیگری از مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، سهامداران حاضر در مجمع به بیان سوالات خود در خصوص موارد مختلف اعم از نحوه تعیین بهره مالکانه، طرحهای توسعهای گهرزمین و… پرداختند و همگی متفقالقول بر عملکرد قابل قبول این شرکت طی دو سال اخیر تاکید ویژهای داشتند.
سرمایه گهرزمین به ۱۵ همت افزایش پیدا کرد
در پایان مجمع عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳، به ازای هر سهم ۱۴۷ تومان سود میان سهامداران تقسیم شد. همچنین در ادامه، مجمع عمومی فوقالعاده شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین نیز با حضور سهامداران برگزار شد. در این مجمع افزایش سرمایه شرکت از هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به ۱۵ هزار میلیارد تومان از محل سلب حق تقدم مورد تصویب سهامداران قرار گرفت و با توجه به ورود گهرزمین به حوزه مس و طلا، زمینه فعالیت این شرکت به فلزات آهنی و غیرآهنی تغییر پیدا کرد.
انتهای پیام//