به همت تلاشگران ذوب آهن اصفهان، پروژههای بهینهسازی الکتروفیلتر ۱۱۰ آگلومراسیون و نصب بگفیلتر واگن توزین کورهبلند به بهرهبرداری رسید.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقــل از روابــط عمـــومی شرکـــت ذوب آهـــن، وظیفـــه بخـــش آگلومراسیون، تولید آگلومره با شرایط فنی مناسب جهت مصرف در بخش کورهبلند است. در فرایند تولید آگلومره، از مخلوط کردن چندین نوع ماده ریزدانه مختلف با خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوت که در پروسههای دیگر تولید میشوند، پس از مرطوب کردن، همگــن کـــردن و عبــور دادن آنهـــا از کـــوره پخــت، مــادهای جدید با ترکیب شیمیـایی یکنواخـت بــه وجـــود میآیـــد که به آن آگلومره (کلوخه) میگویند. در طی فراینـــدهای پخت آگلومره در ماشینهای پخت، تولید ذرات غبار به عنوان یک جنبه زیستمحیطی منفی مطرح است.
طی سنوات گذشته به منظور حذف و کاهش پیامدهای نامطلوب ناشی از ماشینهای پخت آگلومره پروژه پنجگانه زیستمحیطی تعریف و اجرا شد. این پروژه بر اساس استفاده از فناوریهای پیشرفته تصفیه غبار و شامل مهندسی، ساخت و نصب ۶ عدد الکتروفیلتر بر روی خروجی ماشینهای پخت شمارههای ۱، ۲ و ۳ واحد آگلومراسیون و مسیرهـــای انتقـــال مـــواد مربوطـــه بـــود. هـــر ۶ الکتروفیلتر این پروژه از سال ۹۴ به بهرهبرداری رسیده و میزان غبار را تا سطح استاندارد درجــه ۲ ذرات سازمـــان حفاظـــت محیـــط زیست بـــرای کارخانجـات و کارگاههــای صنعتـــی در خروجـــی دودکشهـــا کاهــش داده اســت. در ادامــه پــروژه مذکـــور و بــــه منظـــور ارتقـــــای شاخــصهــــای زیستمحیطی و کمینهسازی میزان غبار خروجی از دودکش الکتروفیلتر ۱۱۰ و ارتقای شاخصهای بهداشت حرفهای (کنترل گرد و غبار داخل کارگاهی در محدوده استانداردهای مرتبط)، پروژه بهینهسازی الکتروفیلتر ۱۱۰ آگلومراسیون تعریف و فاز اجرایی آن در توقف آگلوماشین شماره ۱ آگلومراسیون از تاریخ ۱۹ شهریور ماه سال جاری آغاز و طی مدت ۱۲ شبانهروز و با صرف هزینهای بالغ بر ۸۰ میلیارد ریال انجام شد.
این اقدامات به عنوان گام اول اصلاحات و بهینهسازی بر روی الکتروفیلتر ۱۱۰ صورت گرفته و در روند تکمیل این پروژه فعالیتهایی برنامهریزی و در حال اقدام است. بنابراین از آنجا که اهداف این پروژه مطابق اندازهگیریهای انجام گرفته توسط آزمایشگاه معتمد محیط زیست محقق شده است، در گام بعدی برای حفظ و تثبیت این شرایط اقدام خواهد شد و در ادامه نیز، برنامهریزیهای لازم جهت اجرای عملیات گام اول برای دو الکتروفیلتر ۱۲۰ و ۱۳۰ با توجه به تجربیات کسب شده اقدام خواهد شد.
در پایان لازم است از کلیه همکاران محترم حوزهها و مدیریتهای مختلف کارخانه و پیمانکار پروژه که با تلاش مجدانه خویش نتایج مثبت یاد شده را رقم زدند و از مساعدت مدیرعامل شرکت کـــه همـــواره ضمـــن تاکیـــد بـــر بهبــود شرایــط زیسـتمحیطی کارکنـــان و مـــردم منطقـــه، بـــا حمایتهــای بیدریــغ خویش اجــرای پروژههای زیستمحیطی در شرکــت را ممکــن و همــوار ساختهاند سپاسگزاری کرد.
پروژه بگفیلتر واگن توزین کوره بلند شماره یک
در امتداد پروژههای بهبود زیستمحیطی شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان، در کارگاه واگن توزین کورهبلند شماره یک به علت عدم وجود سیستم تهویه برای جمعآوری گرد و غبار حاصل از تعیین میزان تناژ مواد مختلف شارژی به کورهبلند (شامل کک متالوژی، سنگآهن، آگلومره و مواد کمک ذوب) به کوره بلند پروژه نصب بگفیلتر واگن توزین کورهبلند شماره یک با هدف کاهش گرد و غبار کارگاهی به زیر پنج میلیگرم بر مترمکعب تعریف شد. یکی دیگر از اهداف اصلی پروژه، جلوگیری از انتشار آلایندههای واحد مذکور به محیط زیست و کنترل خروجی مربوطه به زیر ۳۰ میلیگرم بر نرمال مترمکعب بوده است.
این پروژه با استفاده از توان شرکتهای داخلی از تاریخ اول آبان ماه ۱۳۹۷ و با هزینه بالغ بر ۴۹.۳ میلیارد ریال و ۱۱۶ هزار و ۶۱۴ یورو آغاز و طی یک برنامه زمانبندی سه ساله در آبان ماه ۱۴۰۰ به بهرهبرداری رسید. در طول این پروژه میزان ۱۵۰ متر مکعب خاکبرداری، ۲۰۰ مترمکعب بتنریزی، ۱۳۲ تن اسکلت فلزی به شرح ونتیلاتور هشت تن، بگفیلتر ۴۵ تن، نوار نقاله یک تن، داکتینگ (شامل دودکش، کانال، هود و دمپر) ۶۶ تن، الاواتور سه تن، بونکر ذخیره غبار پنج تن، تعداد ۶۴۰ بگ پلیاستر سوزنی و سیستم جت پالس مورد استفاده قرار گرفت.
در حال حاضر، عملیات نصب تجهیزات و تست سرد و گرم به صورت ۱۰۰ درصد انجام گرفته است و در مرحله رفع پانچ لیستها قرار دارد.