عصر روز یکشنبه، همایش اطلاعرسانی و رونمایی از طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک با حضور مهدی کرباسیان رئیس هیئتعامل ایمیدرو، وجیه الله جعفری مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، راضیه لک رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، محمدرضا بهرامن رئیس خانهمعدن ایران، کاووس قاسمی سرپرست دفتر بهرهبرداری معادن وزارت صمت، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، روسای خانه معدن استانها و جمعی از فعالان معدنی کشور در شرکت ملی فولاد ایران برگزار شد.
در این همایش راهکارهای فعالسازی معادن کوچک مورد بررسی قرار گرفت.
کرباسیان جایگاه معدن را در اشتغال مهم دانست و در این باره گفت: معدن جایگاه ویژهای در اشتغال دارد. به طور مثال مردم روستاهای اطراف معدن نخلک با فقر شدیدی زندگی میکردند، ولی پس از فعالسازی این معدن، بیش از ۱۰۰ نفر مشغول به کار شدند.
در معدن پتاس خوروبیابانک نیز ۶۰۰ نفر صاحب شغل شدند. مجتمع طلا موته نیز با فعالسازی معادن کوچک اطراف خود، تولید سالانه را از ۲۰۰ کیلوگرم به ۶۰۰ کیلوگرم رسانده است.
رئیس خانه معدن ایران با بیان اینکه خانه معدن سال گذشته پیشنهاد فعالسازی ۵۰۰ معدن را داد، گفت: خوشبختانه با پیگیریهای صورت گرفته این موضوع اکنون به کل معادن کشور تعمیم داده شده است. نشست کنونی برای فعالسازی معادن کوچک نیز نشان میدهد که اعتماد میان بخش خصوصی و دولت نیز تا حدودی به وجود آمده است.
بهرامن همچنین به وضعیت اقتصادی کشور گریزی زد و بیان داشت: کشور در ۴ ماه اخیر شرایط سختی را پشت سر گذاشته است، معدنکاران سربازان خط مقدم تولید و اقتصاد کشور هستند، زیرا جامعه به تولید و اشتغال نیاز دارد.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی ویژگی معادن کوچک راهاندازی در زمان کم و میزان سرمایهگذاری پایین عنوان کرد و بیان داشت: تنها با آموزش اندک نیروهای نیمهماهر میتوان معادن را فعال کرد تا محصول مورد نیاز واحدهای فرآوری بزرگ را فراهم کنند. معادن بزرگ نیز میتوانند با پیش خرید محصول معادن کوچک، گام بزرگی در فعالسازی آنها بردارند.
دکتر لک، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه بهازای هر شغل مستقیم معدنی، ۱۷ شغل بهطور غیرمستقیم ایجاد میشود، گفت: سازمان زمینشناسی از همه پیشنهادات و طرحها برای اکتشاف و فعالسازی معادن کوچک استقبال و حمایت میکند.