سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۱:۵۰ /دوشنبه/۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۴:۵۳ /یکشنبه/۱۷ دی ۱۴۰۲

«فلزات آنلاین» گزارش کرد:

گروه فولادی البرز غرب؛ پیشتاز در توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد کشور

گروه فولادی البرز غرب به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین گروه‌های فولادی در ایران، گام‌های‌ مستحکمی  در مسیر توسعه پایدار برداشته است؛ به نحوی که این گروه عظیم فولادی با هدف تکمیل زنجیره ارزش خود، به دنبال تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنسانتره، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندله و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در قالب طرح‌های توسعه‌ای طی آینده‌ای نزدیک است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، تولیدکنندگان فولاد در کشور علی‌رغم عبور از روزهای سخت تابستان امسال که با تشدید محدودیت تامین برق نسبت به مدت مشابه سال‌های گذشته همراه بود و همچنین رویارویی با محدودیت تامین گاز که چند هفته‌ای از آغاز آن هم‌زمان با فرارسیدن روزهای سرد سال می‌گذرد، کماکان در تلاش برای ادامه فعالیت و توسعه تولید در کارخانجات مختلف هستند. علاوه بر محدودیت تامین حامل‌های انرژی، افزایش ۱۰ تا ۳۰ برابری قیمت برق و گاز صنایع فولادی، مسئله‌ای نیست که به راحتی بتوان از کنار آن عبور کرد. با این وجود، فولادسازان کشور به دنبال تولید محصولات فولادی جدید و با ارزش افزوده بالا و عرضه در بازارهای داخلی و صادراتی هستند.

بنا بر اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، ۱۴ میلیون و ۸۷۳ هزار تن انواع محصولات فولادی در پایان هشت ماهه امسال تولید شده که این میزان با افزایش یک درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش (۱۴ میلیون و ۷۴۴ هزار تن) همراه بوده است. از ابتدای فروردین ماه تا پایان آبان ماه ۱۴۰۲، هشت میلیون و ۶۱۹ هزار تن مقاطع طویل فولادی شامل تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی و ۶ میلیون و ۲۵۴ هزار تن مقاطع تخت فولادی شامل ورق گرم، سرد و پوشش‌داده شده تولید شده است. میزان تولید فولاد میانی در هشت ماهه ۱۴۰۲، برابر با ۲۱ میلیون و ۶۲۰ هزار تن بوده است که نشان از رشد ۱٫۹ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ (معادل ۲۱ میلیون و ۲۲۵ هزار تن) دارد. در هشت ماهه ابتدایی امسال، ۱۳ میلیون و ۵۶۲ هزار تن بیلت و بلوم و هشت میلیون و ۵۸ هزار تن اسلب تولید شده است. فولادسازان کشور از ابتدای فروردین ماه تا پایان آبان ماه امسال، ۲۵ میلیون و ۴۵۹ هزار تن آهن اسفنجی تولید کردند که این میزان با افزایش ۵٫۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش (۲۴ میلیون و ۱۴۷ هزار تن) همراه بوده است. در هشت ماهه امسال، ۴۰ میلیون و ۳۰۱ هزار تن گندله توسط شرکت‌های فولادی تولید شده که این میزان بیانگر رشد ۱۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۳۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن) است.

با نگاهی به آمار و ارقام فوق می‌توان دریافت که شرایط تولید در زنجیره فولاد، با یک روند رو به ‌رشد نسبی در هشت ماهه امسال همراه شده  است و همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، شرکت‌های فولادی با قدرت هرچه تمام‌تر در مسیر توسعه و رشد تولید گام برداشته‌اند. گروه فولادی البرز غرب، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های فولادی کشور محسوب می‌شود که مدیریت و راهبری شرکت‌هایی همچون «مجتمع فولاد البرز غرب»، «ذوب آهن البرز غرب»، «گروه فولادی پاک البرز ایرانیان»، «مجتمع فولاد البرز ناب آرش»، «آذر سنگ رستگار» و «نیرو سیستم سترگان» را برعهده دارد. گروه فولادی البرز غرب پیش از ورود به عرصه تولید، فعالیت خود را در سال ۱۳۷۴ در زمینه احداث و راه‌اندازی پروژه‌های عمرانی و صنعتی تحت عنوان شرکت نیرو سیستم سترگان آغاز کرد. هم‌اکنون این شرکت به عنوان بازوی اجرایی و عمرانی گروه فولادی البرز غرب شناخته می‌شود و در حال اجرای پروژه‌های مطرح ساختمانی و عمرانی در استان‌های مختلف کشور با استفاده از تجهیزات مدرن و به‌روز ساختمانی است.

تامین پایدار خوراک گروه فولادی البرز غرب

تامین پایدار خوراک (سنگ‌آهن)، هم‌اکنون به یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولیدکنندگان فولاد در کشور تبدیل شده است؛ به نحوی که طبق برآوردهای انجام شده، در صورت عدم توسعه اکتشافات، استخراج و فرآوری، ذخایر سنگ‌آهن موجود تنها تا کمتر از ۲۰ سال آینده پاسخگوی نیاز شرکت‌های فولادی خواهد بود. از این رو، فولادسازان با هدف تامین پایدار و به موقع خوراک مورد نیاز خود، اقدام به تملک معادن سنگ‌آهن در نقاط مختلف کشور کرده‌اند. در این میان، گروه فولادی البرز غرب نیز از این قاعده مستثنی نبوده و شرکت آذر سنگ رستگار را با هدف اکتشاف و استخراج سنگ‌آهن در سال ۱۳۹۴ راه‌اندازی کرده است. در حال حاضر معدن سنگ‌آهن ذاکر زنجان در تملک این شرکت قرار دارد و سنگ‌آهن مگنتیتی دانه‌بندی شده در راستای تامین پایدار خوراک مورد نیاز گروه فولادی البرز غرب در این معدن تولید می‌شود. خردایش و جدایش فیزیکی به وسیله درام مگنت «Drum Magnet»، فرایندی است که پس از استخراج کلوخه سنگ‌آهن و انتقال آن به واحد فرآوری، برای تولید سنگ‌آهن مگنتیتی دانه‌بندی شده با مش‌بندی صفر تا ۱۰ میلی‌متر در این معدن انجام می‌شود.

گروه فولادی البرز غرب با هدف تکمیل زنجیره تولید در حوزه بالادستی فولاد، شرکت پاک البرز ایرانیان را به منظور تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنسانتره، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندله و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آهن اسفنجی راه‌اندازی کرده است. علاوه‌براین، این شرکت با هدف تامین مواد مصرفی مورد نیاز واحدهای فولادسازی، تولید ۱۴۰ هزار تن فرومنگنز و فروسیلیکومنگنز، ۵۰ هزار تن فروسیلیس، ۶ هزار تن فروکروم، ۴۰۰ هزار تن کک نفتی، ۷۰ هزار تن انواع الکترود گرافیتی و پنج هزار تن کاربید سیلیسیوم را هدف‌گذاری کرده است. از آنجایی که بیش از ۹۰ درصد فولاد ایران با استفاده از آهن اسفنجی و ذوب آن در کوره‌های قوس الکتریکی تولید می‌شود، بنابراین گروه فولادی البرز غرب راه‌اندازی واحد ۱٫۲ میلیون تنی آهن اسفنجی را در اولویت قرار داده است. مسئله حائز اهمیت این است که راه‌اندازی پروژه‌های فوق، اشتغال‌زایی مستقیم برای بیش از دو هزار نفر را در غرب استان زنجان به همراه خواهد داشت و منجر به افزایش چشمگیر درآمد و سود این گروه فولادی خواهد شد.

تولید انواع شمش به علاوه مقاطع طویل فولادی، زمینه اصلی فعالیت گروه فولادی البرز غرب است. در همین راستا، دو مجموعه ذوب آهن البرز غرب و مجتمع فولاد البرز غرب طی سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۹و مجتمع فولاد البرز ناب آرش در سال ۱۳۹۸ با مجموع ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع شمش فولادی و ۶۰۰ هزار تن میلگرد راه‌اندازی شده‌اند. کیفیت بالای شمش و مقاطع فولادی تولید شده در گروه فولادی البرز غرب، وجه تمایز این گروه نسبت به سایر فعالان صنعت فولاد کشور به شمار می‌آید؛ به نحوی که برای مثال، شمش فولادی کربنی و کم‌آلیاژ در مجتمع فولاد البرز ناب آرش با استفاده از جدیدترین تکنولوژی شرکت دانیلی ایتالیا تولید شده و در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد. از طرفی تولید شمش در شرکت ذوب آهن البرز غرب، با به‌کارگیری به‌روزترین پارامترهای کنترلی حین فرایند ذوب شامل نحوه شارژ مواد اولیه (ضایعات آهنی و آهن اسفنجی)، زمان و نحوه نمونه‌گیری از مذاب، زمان و میزان افزودن فلاکس‌ها و فروآلیاژها و دمای تخلیه مذاب صورت می‌پذیرد. انواع شمش فولادی ساختمانی، کربنی و کم‌آلیاژ در این مجموعه با استفاده از کوره‌های ریخته‌گری سه استراند قوسی ۱۱٫۶ متر مجهز به سیستم آلومینیوم وایر فیدر، در ابعاد ۱۰۰×۱۰۰، ۱۲۵×۱۲۵، ۱۴۰×۱۴۰، ۱۵۰×۱۵۰، ۱۶۰×۱۶۰ و ۱۸۰×۱۸۰ میلی‌متر مربع تولید می‌شود.

کمبود برق؛ معضلی اساسی گروه فولادی البرز غرب

گروه فولادی البرز غرب از سال ۱۳۷۴ تا به امروز، عملکردی قابل‌قبول و موفق را در صنعت فولاد به ثبت رسانده است و با نگاهی به کارنامه ۲۸ ساله این گروه عظیم فولادی، به خوبی می‌توان به این مهم پی برد. انرژی برق، نقش بسزایی در واحدهای فولادسازی کشور دارد و قطعی برق در روزهای گرم و حتی سرد سال، به یکی از مهم‌ترین معضلات فولادسازان کشور به ویژه این گروه فولادی طی سالیان اخیر تبدیل شده است. در همین راستا، گروه فولادی البرز غرب اقدام به احداث نیروگاه خودتامین برق کرده است که مجوز احداث این نیروگاه با ظرفیت تولید ۵۰۰ مگاوات صادر شده و اقدامات زیرساختی آن در حال انجام است. از طرفی، این گروه فولادی با هدف تحقق صنعت سبز و بهینه‌سازی مصرف انرژی، احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۷۰ مگاوات در غرب استان زنجان را در دستور کار خود قرار داده است. با این وجود، عدم تصمیم‌گیری‌‌های کارشناسانه و بروکراسی‌های اداری، هزینه هنگفت و ضرورت اخذ گواهی ظرفیت انرژی از تالار بورس انرژی و عدم تامین سوخت مورد نیاز از سوی کمیته سوخت، احداث نیروگاه‌های خودتامین توسط شرکت‌های بزرگ فولادی را دشوار ساخته و به تعویق انداخته است؛ در حالی که اگر همکاری‌های لازم با فعالان بخش خصوصی در این زمینه صورت پذیرد، دیگر شاهد توقفات اجباری تولید ناشی از قطعی برق در صنایع فولادی کشور نخواهیم بود و تولیدکنندگان فولاد با دغدغه خاطر کمتری در مسیر توسعه و تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ گام برخواهند داشت.

انتهای پیام//

طی حکمی از سوی ابراهیمی،

۱۶:۱۲ /دوشنبه/۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

همگام با تقدیر از طالبی برگزار شد؛

۱۳:۲۷ /دوشنبه/۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

به دنبال تغییر سیاست‌گذاری‌ها،

۶:۲۵ /دوشنبه/۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

با حکم سید ابوتراب فاضل،

۱۳:۵۴ /یکشنبه/۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه:

۷:۱۳ /یکشنبه/۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

در مسیر توسعه روزافزون؛

۵:۲۶ /یکشنبه/۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

علیرضا شریفی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۰ /چهارشنبه/۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

امین صفری، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۶ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۱:۰۸ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

احمد صادقیان، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۲۱ /سه شنبه/۷ اسفند ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

در نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مطرح شد؛

۱۶:۴۱ /دوشنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

«کگهر» در مسیر توسعه و رشد سودآوری؛

۱۴:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

در 11 ماهه 1403 محقق شد؛

۹:۱۰ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین؛

۵:۴۸ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۳۵ /شنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک فولاد خراسان؛

۵:۴۲ /شنبه/۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت فولاد خوزستان؛

۵:۵۲ /شنبه/۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت اپال پارسیان سنگان؛

۶:۳۶ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت صنعت فولاد شادگان؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/21

235500

فلزات آنلاین

1404/02/21

869230

فلزات آنلاین

1404/02/21

1398405

فلزات آنلاین

1404/02/21

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/21

28207

فلزات آنلاین

1404/02/21

16458

فلزات آنلاین

1404/02/21

43843

فلزات آنلاین

1404/02/21

65608

فلزات آنلاین

1404/02/21

47680

فلزات آنلاین

1404/02/21

44103

فلزات آنلاین

1404/02/21

36799

فلزات آنلاین

1404/02/21

35538

فلزات آنلاین

1404/02/21

35034

فلزات آنلاین

1404/02/21

43700

فلزات آنلاین

1404/02/21

39010

فلزات آنلاین

1404/02/21

59217

فلزات آنلاین

1404/02/21

32904

فلزات آنلاین

1404/02/21

42261

فلزات آنلاین

1404/02/21

56214

فلزات آنلاین

1404/02/21

6718900