در حالی که دولتها بلندپروازیهای خود را برای کاهش سوختهای فسیلی در آینده افزایش میدهند، سال گذشته یک تریلیون دلار هزینه برای منابع انرژی که عامل اصلی تغییرات آب و هوایی است، یارانه پرداخت شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، یافتههای آژانس بینالمللی انرژی تخمین میزند که یارانههای ترکیبی برای نفت، گاز طبیعی، برق و زغالسنگ در سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رسیده است؛ چراکه افزایش قیمت انرژی باعث فلج شدن اقتصادها شده است.
این امر چالش سیاستگذارانی که تلاش میکنند تا با تهدید فوری تورم ناپایدار سوخت دست و پنجه نرم کنند را پررنگتر میکند. این در حالی است که آنها همچنان تلاش دارند به سمت منابع کمکربن حرکت کنند.
هزینههای دولتها در سال ۲۰۲۲، بیش از دو برابر کل سرمایهگذاری جهانی در منابع انرژی تجدیدپذیر بوده است. سرازیر شدن نقدینگیهای دولتی به بخش انرژی در سال گذشته به دنبال مذاکرات آب و هوایی در نوامبر ۲۰۲۱، زمانی که رهبران جهان متعهد شدند به این گونه یارانهها پایان دهند، آغاز شد.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش خود اعلام کرده است که پیمان آب و هوایی گلاسکو تاکید کرد که حذف تدریجی یارانه سوختهای فسیلی، گامی اساسی در مسیر انتقال موفق به انرژی پاک است. با این حال، بحران جهانی انرژی امروز بر برخی از چالشهای سیاسی انجام این کار نیز تاکید کرده است.
تخصیص این یارانهها از مصرفکنندگان در برابر افزایش قیمت انرژی محافظت کرد؛ چراکه بسیاری از اقتصادها همچنان در تلاش برای بهبود تاثیر همهگیری کرونا هستند.
از آنجایی که روسیه پس از حمله به اوکراین در سال گذشته عرضه گاز طبیعی خود را کاهش داد، اتحادیه اروپا ۳۴۹ میلیارد دلار برای کاهش قبوض انرژی مصرفکننده هزینه کرد.
انتهای پیام//