سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۱:۲۶ /سه شنبه/۱۳ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۴:۵۳ /سه شنبه/۳۰ آبان ۱۴۰۲

مدیر تعاونی تولیدی سهند دامغان:

یک بار برای همیشه مشکلات را حل کنید

مدیر تعاونی تولیدی سهند دامغان، تولیدکننده سیم و کابل برقی گفت: با توجه به چالش‌ها و موانعی که تولیدکنندگان در ایران با آن درگیر هستند، باید اذعان کنم که امیدواری به آینده صنعت وجود ندارد و عدم ثبات اقتصادی، نوسان نرخ دلار و عدم حمایت از تولیدکنندگان نیز مانع از شکل‌گیری نگرش مثبتی در ذهن فعالان صنعتی می‌شود.

حسین مقدسی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: در حال حاضر اکثر واحدهای تولیدی در زمینه صادرات فعالیت داشته و محصولات خود را در بازارهای خارجی به فروش می‌رسانند زیرا میزان تولید سیم و کابل برق در کشور بیشتر از نیاز مصرف‌کنندگان بوده و همین موضوع زمینه جست‌وجو برای بازارهای هدف جدید و صادرات محصولات را فراهم کرده است. به دلیل شرایط مناسب و میزان تقاضای محصولات در این بازارها، واحدهای تولیدی در سه شیفت کاری مشغول به  فعالیت هستند؛ در حالی که وضعیت تولیدکنندگانی که محصولات خود را فقط در بازارهای داخلی عرضه می‌کنند، به دلیل رکود بازار مسکن، کاهش پروژه‌های عمرانی و افت میزان تقاضا مناسب نیست. شرایط بازار مسکن تاثیر مستقیمی بر میزان تولید و فروش سیم و کابل برق دارد؛ به همین دلیل اگر بازار مسکن از رونق خوبی برخوردار باشد، متقابلا شرایط تولیدکنندگان سیم و کابل برق نیز مناسب خواهد بود و بالعکس با رکود بازار مسکن، تولیدکنندگان هم با افت میزان تقاضای محصولات مواجه خواهند شد.

وی در پاسخ به این سوال که چه عواملی بر شرایط بازار مسکن تاثیر‌گذار هستند، عنوان کرد: عوامل متعدد و حتی فرامرزی بر شرایط بازار مسکن و فعالان این حوزه تاثیرگذار هستند؛ به عنوان مثال افزایش نرخ دلار، تعرفه‌های گمرکی و… برخی از عوامل موثر در رونق و یا رکود بازار مسکن به شمار می‌روند.

تقاضا، عامل بقای واحدهای غیرمجاز

مدیر تعاونی تولیدی سهند دامغان در خصوص تولیدکنندگان غیرمجاز، ابراز کرد: یکی از مشکلات صنعت سیم و کابل در کشور، فعالیت تولیدکنندگان غیرمجاز و فروش محصولات غیراستاندارد در بازار است اما باید توجه داشت که این مشکل در چند سال اخیر به وجود نیامده و صنعت سیم و کابل چندین سال است که با آن دست به گریبان است. متاسفانه تقاضای خریداران عمده در بازار باعث شده تا این واحدهای تولیدی تاکنون به فعالیت خود ادامه داده و محصولات بی‌کیفیتی را تولید کنند؛ در صورتی که اگر تقاضایی برای خرید این محصولات وجود نداشت، واحدهای غیرمجاز نمی‌توانستند فعالیت پررنگی داشته باشند و این سرمایه‌گذاری‌ها برای ایجاد واحدهای مجاز صرف می‌شد؛ ما بارها این موضوع را در جلسات مختلف و در اصناف مرتبط با صنعت سیم و کابل مطرح‌ کرده‌‌ایم اما توجهی به آن نشده است. البته عرضه و فروش این محصولات تاثیری بر فعالیت ما نداشته است؛ مشتریان آگاه و باتجربه که کیفیت را در اولویت قرار می‌دهند، محصولات غیراستاندارد را خریداری نمی‌کنند زیرا استفاده از این نوع سیم و کابل‌ها در ساختمان، خطرات بسیاری را به همراه دارد؛ ضمن اینکه مهندسان ناظر در پروژه‌های ساختمان‌سازی کیفیت سیم و کابل‌های مورد استفاده را بررسی می‌کنند و در صورت تایید نهایی آن‌ها، پروژه موفق به اخذ گواهی پایان کار می‌شود. در غیر این صورت به دلیل استفاده از محصولات بی‌کیفیت در پروژه، گواهی مورد نظر صادر نمی‌شود زیرا علت اکثر آتش‌سوزی‌هایی که در ساختمان‌‌ها رخ داده، استفاده از سیم و کابل‌های غیراستاندارد است که توان کافی برای عبور جریان برق را نداشتند.

مقدسی در همین راستا ادامه داد: یکی از نکات دیگری که باید به آن توجه داشت این است که برخی از محصولات غیراستانداردی که در بازار به فروش می‌رسند، دارای نشان استاندارد بوده و به دلیل ظاهر مشابه با محصولات باکیفیت، به راحتی قابل تشخیص نیستند. به همین دلیل مصرف‌کنندگان باید در خرید سیم و کابل حساسیت بالایی به خرج داده و پس از تحقیق از منابع مختلف و راهنمایی کارشناسان این صنعت، اقدام به خرید کنند؛ علاوه‌براین، به مراکز فروش معتبر مراجعه کرده و یا وظیفه خرید محصولات را به افراد متخصص محول کنند زیرا فعالان صنعت برق که تجربه بیشتری در این حوزه دارند، پس از بررسی دقیق تعداد رشته‌ها و وزن محصول اقدام به خرید می‌کنند. گفتنی است که میزان مصرف سیم و کابل‌های غیراستاندارد در شهرستان‌ها و مناطقی که نظارت دقیقی بر بازار مصرف وجود ندارد، بسیار بالاست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اقدامات جدی برای رفع چالش عرضه محصولات غیراستاندارد در بازار صورت گرفته است، گفت: نهادهای مربوطه اقداماتی را در این زمینه انجام داده‌اند اما به دلیل تعداد بالای تولیدکنندگان و پراکندگی واحدهای تولیدی غیرمجاز در تمام نقاط کشور، تعطیل و پلمپ کردن کارگاه‌ها اقدام موثری نیست و این تولیدکنندگان مجددا با خریداری دستگاه‌ها در محل‌‌های جدیدی به فعالیت خود ادامه می‌دهند. به همین دلیل باید برای حل این مشکل راهبردهای دیگری را اتخاذ کرد که فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در بازار مصرف، برای ترغیب مشتریان و خریداران عمده به استفاده از محصولات استاندارد، می‌تواند گزینه بهتری باشد. مجددا تاکید می‌کنم که این مشکل زمانی رفع خواهد شد که به جای پاک کردن صورت مسئله، اقداماتی برای کاهش تقاضای محصولات غیراستاندارد در بازار انجام شود. به همین منظور انجمن سیم و کابل ایران باید وارد میدان عمل شود زیرا اعضای این انجمن جزو تولیدکنندگان باتجربه و باسابقه صنعت سیم و کابل هستند که می‌توانند به راحتی با خریداران عمده ارتباط برقرار کرده و نظر آن‌ها را برای خرید محصولات غیراستاندارد تغییر دهند. گفتنی است که سازمان ملی استاندارد تنها گزارشات و شکایاتی که از سوی افراد ثبت شده است را پیگیری می‌کند و تاکنون به طور مستقیم برای جلوگیری از عرضه و فروش محصولات غیراستاندارد گامی برنداشته است؛ در صورتی که این سازمان می‌تواند به راحتی با خریداری و آزمایش سیم و کابل‌های عرضه شده در بازار، محصولات بی‌کیفیت را شناسایی کند.

مدیر تعاونی تولیدی سهند دامغان با اشاره به کیفیت محصولات داخلی، اظهار داشت: در حال حاضر تولیدکنندگان ایرانی به دلیل تولید سیم و کابل‌های باکیفیت، امکان رقابت با تولیدکنندگان خارجی (چین، ژاپن و کره جنوبی) را دارند اما مشکل اینجاست که تحریم‌هایی که علیه کشور وضع شده است اجازه حضور پررنگ صنعتگران را در بازارهای خارجی نمی‌دهد. این در حالی است که تولیدکنندگان امکان صادرات هادی‌های الکتریکی و مواد اولیه را به سایر کشورها دارند؛ کمااینکه اکنون شاهد خام‌فروشی مواد اولیه و صادرات آن (به طور مستقیم و غیرمستقیم) به کشورهای کره جنوبی، امارات متحده عربی، ترکیه و آلمان هستیم و در مقابل کشورهای آسیای میانه، عراق و افغانستان مقاصد صادراتی محصولات نهایی داخلی هستند. لازم به ذکر است که در حال حاضر به دلیل افزایش چشمگیر هزینه‌های انرژی (برق و گاز) در ترکیه، قیمت تمام شده محصولات ترک دستخوش تغییرات زیادی شده است که همین موضوع باعث شده تا تولیدکنندگان این کشور توانایی رقابت با تولیدکنندگان ایرانی را در بازار کشور عراق  از دست بدهند. ما محصولات خود را در بازارهای داخلی عرضه کرده و به طور مستقیم در زمینه صادرات فعالیت نداریم اما شاهد هستیم که مشتریان و تجار ایرانی با خریداری سیم و کابل‌های تولیدی ما، آن را به سایر کشورها صادر می‌کنند. گفتنی است که برای توسعه بازارهای هدف خود تمایل بسیاری داریم تا در زمینه صادرات ورود پیدا کنیم اما تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نداده‌ایم و انشالله پس از رفع نیاز مشتریان داخلی، برنامه‌ریزی‌، شناسایی و ارتباط با مشتریان خارجی به دنبال صادرات محصولات خواهیم بود.

مقدسی در رابطه با ماشین‌آلات خطوط تولید، تصریح کرد: برخی از ماشین‌سازان داخلی موفق شده‌اند تا ماشین‌آلات و دستگاه‌هایی با کیفیت مشابه نمونه‌های خارجی تولید کنند اما باز هم نیاز صنعتگران در این زمینه به طور کامل برطرف نشده و تولیدکنندگان باید برای تولید محصولاتی در سطح بازارهای بین‌المللی، اقدام به واردات ماشین‌آلات به‌روز از سایر کشورها کنند. گفتنی است که ماشین‌آلات تولید شده توسط کشورهای اروپایی کیفیت بالایی داشته و به دلیل شرایط آسان واردات از ایتالیا نسبت به سایر کشورهای اروپایی، اکثر صنعتگران تمایل به خرید از ماشین‌سازان ایتالیایی دارند؛ علاوه‌ بر ایتالیا، ماشین‌آلات از کشور چین هم وارد می‌شود. ما در خطوط تولید خود از ماشین‌آلات ایرانی و خارجی (چینی و ایتالیایی) بهره می‌بریم.

متنوع‌سازی سبد محصولات، همگام با افزایش تولید

وی در رابطه با اقدامات تعاونی تولیدی سهند دامغان در زمینه برندسازی، گفت: برند تجاری این مجموعه به طور رسمی به ثبت رسیده و ما با تولید محصولات باکیفیت، موفق به مطرح کردن آن در بازار و در بین مشتریان شده‌ایم اما تاکنون در نمایشگاه‌ها شرکت نکرده و فعالیت‌های تبلیغاتی گسترده‌‌ای نداشته‌ایم؛ در تلاش هستیم در ابتدا میزان تولید واقعی مجموعه را به ظرفیت اسمی نزدیک کنیم. اگر تبلیغات گسترده‌ای انجام دهیم و نتوانیم تقاضای ایجاد شده را پوشش دهیم، در آن صورت ضد برند عمل کرده‌ایم. تعاونی تولیدی سهند دامغان در استان سمنان واقع شده و ما برای اولین بار در این استان با اجرای طرح‌های توسعه‌ای به دنبال راه‌اندازی خط تولید سیم‌های سیدرونیک هستیم که علاوه بر صنعت سیم و کابل، در حوزه‌های مختلف دیگری مانند بسته‌بندی، صنایع‌دستی و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. مشکلی در زمینه تامین مواد اولیه و قطعات یدکی نداریم؛ چالش‌های محدودیت‌های انرژی و افزایش قیمت‌ آن، باعث کند شدن روند پیشرفت واحدهای تولیدی شده است. ما در فصل تابستان با دو روز قطعی برق در هفته مواجه بودیم که باعث شد از برنامه‌‌های تولید خود عقب بمانیم.

انتهای پیام//

مدیرعامل شرکت صنعتی اترک الکتریک خراسان:

۹:۳۴ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

مدیر تعاونی 4686 صنایع سیم کابل البرز غرب هشترود عنوان کرد:

۷:۳۶ /سه شنبه/۲۰ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت جی کابل سپاهان مطرح کرد:

۴:۴۹ /یکشنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت راهدار صنعت کیهان مطرح کرد:

۸:۲۶ /چهارشنبه/۳۱ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت سیم و کابل انصار همدان مطرح کرد:

۶:۵۷ /دوشنبه/۱۵ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی سیمیا:

۱۱:۴۶ /سه شنبه/۹ مرداد ۱۴۰۳

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۳۶ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

پروانه حدادیان، مدیرعامل شرکت شهاب کالا خاورمیانه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۳۴ /شنبه/۵ شهریور ۱۴۰۱

متین فرزین، مدیرعامل شرکت اعتماد کابل البرز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۱۱ /شنبه/۲۷ آذر ۱۴۰۰

افشارنژاد،مدیرعامل شرکت صنعتی الکتریک خراسان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

۲۰:۴۱ /شنبه/۱۱ اسفند ۱۳۹۷

محمد باقری، رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع مس کابل آریا طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۲۴ /شنبه/۲۳ تیر ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/12

215214

فلزات آنلاین

1403/09/12

569015

فلزات آنلاین

1403/09/12

769238

فلزات آنلاین

1403/09/12

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/12

23942

فلزات آنلاین

1403/09/12

14283

فلزات آنلاین

1403/09/12

40972

فلزات آنلاین

1403/09/12

49911

فلزات آنلاین

1403/09/12

42663

فلزات آنلاین

1403/09/12

41504

فلزات آنلاین

1403/09/12

27560

فلزات آنلاین

1403/09/12

29562

فلزات آنلاین

1403/09/12

28095

فلزات آنلاین

1403/09/12

36996

فلزات آنلاین

1403/09/12

34917

فلزات آنلاین

1403/09/12

50784

فلزات آنلاین

1403/09/12

27236

فلزات آنلاین

1403/09/12

40768

فلزات آنلاین

1403/09/12

44874

فلزات آنلاین

1403/09/12

4564900