احداث فوری چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی در کشور به تصویب شورای عالی اقتصاد رسید و این میزان انرژی تا سال آینده وارد مدار خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از ایسنا، بر اساس نیاز کشور به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و ناترازیهای برق در جلسه اخیر شورای عالی انرژی، مقرر شد ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در یک بازه زمانی پنج ساله احداث شود که این تصمیم فراتر از برنامههایی است که تاکنون برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر داشتهایم.
طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی در سه فاز طی سه سال احداث خواهد شد. در گام نخست بنا به تصویب شورای عالی اقتصاد، مجوز احداث چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاههای خورشیدی به صورت ویژه و فوری صادر شد که دوره احداث این نیروگاهها تا قبل از دوره پیک مصرف سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است.
۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات باقیمانده از طرح احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، با تامین مالی از طریق فاینانس خارجی احداث میشود که این نیروگاهها پس از اخذ مجوزهای قانونی در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ احداث خواهند شد.
در همبن راستا، محمود کمانی، رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ایران عنوان کرد: روش احداث این چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر از طریق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر بوده که با خرید برق با حداکثر نرخ ۷.۳ سنت به ازای هر کیلووات ساعت و به مدت پنج سال است.
وی افزود: همچنین این قرارداد ۲۵ ساله منعقد میشود که پنج سال آن از محل سوخت صرفهجویی شده پرداخت میشود و بقیه آن هم بسته به روشهایی خواهد بود که سرمایهگذار با وزارت نیرو توافق خواهد کرد که میتواند برق را به شبکه داده و از منافع حاصل بهرهمند شود.
فراخوان این مهم در آغاز این هفته اعلام میشود و شرکتهای توانمند میتوانند در این زمینه شرکت کنند. انجام مناقصه پس از ارزیابی کیفی شرکتهای علاقهمند و بین شرکتهای تایید شده انجام میشود و تامین مالی این پروژهها با تفاهمی که با صندوق توسعه ملی صورت گرفته است، با مشارکت این صندوق و سرمایهگذاران صورت خواهد گرفت.
۷۹ درصد کل ظرفیت منصوبه انرژیهای تجدیدپذیر، مربوط به قبل از دولت سیزدهم بوده و ۲۱ درصد بعد از این دولت افزوده شده است. استفاده از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، ماده ۱۶ قانون جهش دانشبنیان و مصوبههای شورای اقتصاد و روش خرید تضمینی برق، از عوامل اثربخش در توسعه تجدیدپذیرها است.
کل ظرفیت منصوبه انرژیهای تجدیدپذیر از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۴۰۰، معادل ۸۵۸.۵ مگاوات بوده و از آغاز دولت سیزدهم تاکنون، ۲۲۵ مگاوات به این ظرفیت اضافه شده است.
انتهای پیام//