اول مهر ماه ۱۴۰۳ و مصادف با بازگشایی مدارس با صدای زنگ مدارس همراه بود اما ناقوس مرگبار حادثه جانگداز فوت بیش از ۵۰ معدنکار منطقه طبس بسیار سوزناک و تکاندهنده بود و درد بزرگی را برای جامعه ایجاد کرد؛ ضمن عرض تسلیت به مردم شریف ایران، به ویژه خانوادههای داغدار و جامعه معدنی کشور، بر آن شدم تا حوادث تلخ معادن زغالسنگ را به همراه علل و آسیبهای آن بررسی کنم.
حوادث معدن زغالسنگ میتواند برای عملیات و زندگی معدنچیان ویرانگر باشد. اداره آمار کار ایالات متحده آمریکا، استخراج معادن زیرزمینی را در میان ۱۹ شغل برتر در آمریکا قرار میدهد. بر اساس آمار سالانه این اداره مبنی بر اینکه چند نفر در حوادث معدن زغال سنگ کشته شدهاند، از حدود ۶۶ هزار معدنچی، ۱۰ نفر در سال ۲۰۲۲ جان خود را از دست دادند.
متان و سایر گازهای قابل اشتعال یا سمی یک واقعیت زندگی و مرگ در معادن زغالسنگ هستند. انفجارهای ناشی از گاز شایعترین علت این بلایا است. انفجارهای متان میتواند انفجارهای گرد و غبار زغالسنگ قویتری را مشتعل کند. به عنوان مثال، بدترین حادثه معدن زغالسنگ کنتاکی، انفجار گاز متان بود که باعث کشته شدن ۶۲ معدنچی در سال ۱۹۱۷ شد. معادن زغالسنگ میتوانند به سادگی شروع به سوختن با آتشسوزی کنند که خاموشکردن آن بسیار دشوار است؛ مانند آتشسوزی در معدن «Avondale» در سال ۱۸۶۹ که منجر به مرگ ۱۱۰ کارگر و امدادگر شد.
در هر یک از این رویدادها، معدنچیان به دام افتاده میتوانند توسط انفجار، آتشسوزی یا دودی که اتاق را پر میکند، کشته شوند. در معادن با تهویه ضعیف، معدنچیان بر اثر استنشاق گاز بدون هیچ گونه انفجاری جان خود را از دست دادهاند. سقف یا دندههای معدن زغالسنگ دیوارهای معدن ممکن است فرو بریزد و معدنچیان را به دام بیاندازد. تجهیزات ممکن است با عواقب مرگبار از کار بیفتند. برخی از بدترین شرایط ناشی از طغیان معادن و غرق شدن کارگران و شکست سدهای نگهداری فاضلاب و باطله بوده است که زبالههای سمی مایع معدنی را در جوامع پایین دست و اکوسیستمها بیداد میکند.
نگاهی دقیقتر به ۶ حادثه بزرگ معدن زغالسنگ
حوادث معدن زغالسنگ در اشکال و اندازههای مختلفی رخ میدهد. عوامل زیادی میتوانند در تلفات جانی و تعلیق عملیات نقش داشته باشند. این ۶ حادثه معدن زغالسنگ برخی از بدترین حوادث ثبت شده در تاریخ هستند اما فرصتی عالی برای درس گرفتن از اشتباهات گذشته و بهبود ایمنی سایت مدرن فراهم میکنند.
فاجعه بنشیهو کولیری استان لیائونینگ، چین (۱۹۴۲)
فاجعه بنزیهو کولیری در سال ۱۹۴۲ مرگبارترین حادثه معدن زغالسنگ در تاریخ محسوب میشود که جان یک هزار و ۵۴۹ معدنچی را گرفت. «Benxihu Colliery» یک معدن زغالسنگ و ساختارهای مرتبط با آن است، اولین بار در سال ۱۹۰۵ به عنوان یک سرمایهگذاری مشترک ژاپنی و چینی افتتاح شد و همچنین به عنوان معدن زغالسنگ «Honkeiko» و به نام ژاپنی آن شناخته میشود. در طول جنگ چین و ژاپن، معدن تحت کنترل کامل ارتش ژاپن قرار گرفت که منجر به شرایط بد کاری شد. در ۲۶ آوریل ۱۹۴۲، انفجار گاز و گرد و غبار زغالسنگ باعث شد که شعله های آتش و دود از ورودی معدن خارج شود. مقامات تصمیم گرفتند سر گودال معدن را ببندند تا اکسیژن آتش را قطع کنند و بیش از یک هزار و ۵۰۰ معدنچی را در زیر زمین گرفتار کردند که چیزی جز دود برای تنفس نداشتند. بستگانی که به محل شتافته بودند متوجه شدند که مقامات نظامی مسئول آن را محاصره کرده بودند. احیای بقایای انسانها ده روز طول کشید تا تکمیل شود.
این معدن تا پایان جنگ به کار خود ادامه داد و مطالعه این حادثه را با مشکل مواجه کرد. پس از پایان جنگ، تحقیقاتی که توسط اتحاد جماهیر شوروی انجام شد، آمار کشته شدگان را دقیقا بر تصمیم مهر و موم کردن معدن نشان داد. تقریبا همه کارگران بر اثر استنشاق دود جان خود را از دست دادند، نه در اثر انفجار یا آتش سوزی.
در نتیجه فاجعه بنشیهو کولیری، برخی از اصلاحات عمده که توسط صنعت معدن در چین انجام شد شامل بهبود سیستمهای تهویه، نصب سیستمهای مهار گرد و غبار و استفاده اجباری از لامپهای ایمنی بود.
فاجعه معدن کوریر فرانسه (۱۹۰۶)
فاجعه معدن کوریر در ۱۰ مارس ۱۹۰۶ یک انفجار گاز بود. این دومین فاجعه مرگبار معدن زغالسنگ در جهان و بدترین فاجعه در تاریخ اروپا بود. تعداد کشتههای تایید شده یک هزار و ۹۹ معدنچی است. در زمان خود، معدن کوریر یک سازه فوقالعاده پیچیده با سطوح زیرزمینی متعددی بود که به چندین گودال در بالا متصل بودند. تصور میشد که فضاهای متصل شرایط نجات بهتری را ایجاد میکند و حمل و نقل زغالسنگ را آسانتر میکند. ظاهرا این انفجار فضای بیشتری برای سفر و آوار بیشتری را برای پاکسازی توسط امدادگران فراهم کرد.
دو تئوری رایج در نظر گرفته شد: یا تصادف در کار با مواد منفجره معدن یا شعله برهنه لامپ باز معدنچی، گاز متان موجود را مشتعل کرد. لامپهای گرانقیمتتر «Geordie» یا «Davy» محصور شدهای که در آن زمان برای تقریبا یک قرن در معدن در دسترس بود، در اختیار معدنچیان «Courrières» قرار نگرفت. فردریک دلافوند، مدیر معادن، عدم تعیین علت روشن را توجیه کرد: این همان چیزی است که معمولا در فجایع رخ میدهد که همه شاهدان حادثه از بین رفتهاند.
حدود ۵۰۰ معدنچی بلافاصله فرار کردند و ۱۴ نفر دیگر نیز در عرض سه هفته نجات یافتند که با تصمیمات قهرمانانه خود برای بقا نجات یافتند. اگرچه هیچ دلیل نهایی رسمی گزارش نشده است، ساکنان شهرهای معدنی آسیب دیده به اپراتورهای معدن اشاره کردند. در حوالی زمانی که تشییع جنازه آغاز شد، خشم عمومی در منطقه به یک سری اعتصابات منجر شد که در نهایت به ۴۶ هزار اعتصابکننده رسید.
فاجعه معدن لویزنتال ولکلینگن، آلمان (۱۹۶۲)
معدن «Luisenthal» همیشه به دلیل غلظت بالای «Firedam»، که اساسا هر گاز قابل اشتعال معدن زغالسنگ است، مشکل ساز بوده است. تقریبا در نیمه اول دهه ۱۹۰۰، ۲۰ انفجار یا آتشسوزی در معدن رخ داد. پس از یک انفجار در سال ۱۹۴۱ که منجر به کشته شدن ۴۱ معدنچی شد، معدن به آخرین فناوری ایمنی معدن مجهز شد. این معدن حتی به دلیل استانداردهای ایمنی خود برنده جایزه شد. این امر مانع از وقوع حادثه دیگری در معدن زغالسنگ نشد.
صبح روز یکشنبه، ۷ اکتبر ۱۹۶۲، حدود ساعت ۷:۴۵، هنگامی که یک انفجار گاز در معدن میپیچید، صدای بنگ مبهم در سراسر منطقه شنیده شد. یک غار حاوی متان باز شده بود و انفجار متان حاصل از آن انفجار غبار زغالسنگ بسیار شدیدتری را به همراه داشت. میل مین تقریبا دو هزار اینچ (۶۰۰ متر) عمق داشت، با این حال انفجار به اندازهای قوی بود که پوشش منهول را از روی شفت به داربست بالا منفجر کرد. از ۴۳۳ معدنچی گزارش شده حاضر، این انفجار ۲۹۹ کشته و ۷۳ زخمی بر جای گذاشت. این هنوز بدترین حادثه معدن زغالسنگ منطقه است. هرگز به طور قطعی مشخص نشد که چه چیزی باعث انفجار اولیه شد. حدس و گمان در آن زمان لامپ معیوب یا سیگار کشیدن غیرقانونی بود. چند ته سیگار پیدا شد و در سال ۲۰۰۵ این معدن برای همیشه تعطیل شد. یادبودی از ۲۹۹ سنگ به معدنچیان گمشده تقدیم شده است.
فاجعه معدن بوفالو کریک ویرجینیای غربی (۱۹۷۲)
فاجعه سیل بوفالو کریک در ۲۶ فوریه ۱۹۷۲ رخ داد، زمانی که سه سد حفاری در بوفالو کریک که فاضلاب معدن زغالسنگ شرکت معدن بوفالو را در خود نگه میداشت، مانند دومینو فرو ریخت. سد شماره سه، که بالاترین، فرو ریخت. این سد از ضایعات معدنی غیر متعارف و بر روی دوغاب زغال سنگ ساخته شده بود، نه سنگ بستر. سد شماره سه برای مدت طولانی مشکلاتی را به نمایش گذاشته بود و در سال ۱۹۷۰ دولت توصیه کرد که یک سرریز اضطراری ساخته شود که هرگز اتفاق نیفتاد. اپراتورهای معدن قاطعانه مقررات فدرال را نادیده گرفتند.
در طول دو روز قبل از فروریختن،۳٫۷۲ اینچ باران در شهرستان لوگان بارید، که برای فشار دادن آب به یک پایی تاج سد شماره سه، که هنوز هیچ سرریزی نداشت، کافی بود. وضعیت نامطمئن بود، اما هیچ هشداری صادر نشد. هنگامی که سد شماره سه سقوط کرد، محتویات سمی آن بر سد شماره دو غلبه کرد، سد شماره دو نیز فروریخت، و به دنبال آن سد شماره سک فرو ریخت و دیواری از آب را به ارتفاع ۳۰ تا ۴۰ فوت در بیش از ۱۰ شهر در امتداد بوفالو کریک هالو، که محل زندگی حدود پنج هزار نفر است، فرستاد. ساکنین بوفالو کریک یکی از بدترین حوادث معدن زغالسنگ ویرجینیای غربی از نظر تلفات جانی، تخریب اموال و آسیب به محیط زیست بود. تعداد کشته شدگان ۱۲۵ نفر و بیش از یک هزار و ۱۱۰ مجروح بود. بیش از ۵۰۰ سازه، عمدتا خانهها، اما خانههای متحرک و مشاغل نیز ویران شدند. بیش از ۳۰ سال طول میکشد تا جمعیت ماهیهایی که در آبهای سمی نهر بوفالو جان خود را از دست دادهاند دوباره ذخیره شوند.
گزارش کمیسیون موقت تحقیق ویرجینیای غربی در مورد سیل بوفالو کریک به این نتیجه رسید که شرکت پیتستون، مادر معدن بوفالو، بی توجهی آشکار به ایمنی ساکنان کریک بوفالو و سایر افرادی که در نزدیکی زبالههای ذغالسنگ زندگی میکنند، نشان داده است. بسیاری از دعواهایی که در پی آن صورت گرفت با مبلغی بسیار کمتر از مبلغ اولیه حل و فصل شد. بازماندگان مجموعا ۶۴ میلیون دلار شکایت کردند و با ۱۳٫۵ میلیون دلار موافقت کردند. خود ایالت ۱۰۰ میلیون دلار شکایت کرد و بعدا با یک میلیون دلار موافقت کرد.
فاجعه معدن چاسنالا هند (۱۹۷۵)
انفجار و سیل ناشی از آن در معدن چاسنالا در ۲۷ دسامبر ۱۹۷۵، یکی از بدترین فجایع معدن زغالسنگ در تاریخ هند است. در معدن چاسنالا یک معدن متروکه وجود داشت که حدود ۱۱۰ میلیون گالن (۵۰۰ هزار مترمکعب) آب داشت. درست در زیر گودال متروکه، یک گودال فعال وجود داشت که صدها معدنچی و مدیر مشغول به کار بودند. فقط یک دیوار نازک زغالسنگ این دو را از هم جدا میکرد. دلایل گزارش شده برای انفجار متفاوت است، از جرقههای مشتعل گاز متان تا انفجار عملیاتی عمدی. در هر صورت، پس از یک دوره باران شدید و پس از انفجار، دیوار زغالسنگ جای خود را رها کرد و آب خود را با سرعت حدود هفت میلیون گالن (۳۲ هزار مترمکعب) در دقیقه به کارگران در گودال فعال رها کرد.
۲۶ روز طول کشید تا اولین جسد پیدا شود. آمار رسمی کشته شدگان ۳۷۲ نفر اعلام شده است، اما اتحادیه کارگران محلی تقریبا ۷۰۰ نفر را اعلام کرده است. با توجه به اینکه سوابق معدن ضعیف نگهداری میشود و بازیابی و شناسایی قربانیان همیشه ممکن نیست، ممکن است هرگز معلوم نشود. هیچ بازماندهای وجود نداشت بنابرین محلی برای مناقشه هم در دسترس قرار نگرفت. همانطور که اغلب اتفاق میافتد، معدنچیان مدیریت را مقصر میدانند، مدیریت مسئولیت را انکار میکند. چهار نفر از مقامات شرکت به دلیل سهل انگاری تحت تعقیب قرار گرفتند. این پرونده ۳۷ سال طول کشید، تا سال ۲۰۱۲، تا در نهایت قضاوت شود. تا آن زمان، دو نفر از مقامات فوت کرده بودند و دو نفر دیگر هر کدام پنج هزار روپیه، حدود ۶۰ دلار آمریکا در آن زمان جریمه شدند.
فاجعه گلیسیون کولیری ولز (۲۰۱۱)
گلیزون کولیری یک معدن رانشی در دهکده ولز سیلی بیبل است. معادن رانش به صورت افقی در کنار یک تپه، معمولا بالای سطح آب، حفر میشوند و در طول بستر زغالسنگ کشیده میشوند. سیل سال ۲۰۱۱ یکی از مهمترین حوادث اخیر معدن زغالسنگ در جهان و یکی از بدترین حوادث در تاریخ ولز است.
مشابه فاجعه چاسنالا، کولیری دارای یک معدن فعال بود که در نزدیکی یک معدن بلااستفاده واقع شده بود که زیر آب قرار گرفت.۷ نفر از کارگران معدن فعال در حال انجام عملیات انفجار بودند و به طور ناخواسته آن را به معدن سیل زده متصل کردند. معدن فعال شروع به پر شدن از آب کرد و کارگران را در عمق ۳۰۰ فوتی (۹۱ متری) زیر سطح به دام انداخت. سه معدنچی توانستند فرار کنند، اگرچه یکی از آنها جراحات شدیدی داشت. بقایای چهار کارگر گمشده روز بعد پیدا شد. در تحقیقات هیچ شکایت ایمنی گزارش شده توسط معدنچیان مشاهده نشد. مقامات در نهایت مدیر معدن را به قتل عمد با سهلانگاری فاحش و شرکت معدن را به قتل عمد شرکتی متهم کردند. همه طرفین در نهایت تبرئه شدند.
انتهای پیام//
کیارش مهرانی، معاون مالی و اقتصادی هلدینگ «ومعادن» طی یادداشتی نوشت:
۶ حادثه ویرانگر معادن زغالسنگ در طول تاریخ و درسهای آموزشی آن
اول مهر ماه ۱۴۰۳ و مصادف با بازگشایی مدارس با صدای زنگ مدارس همراه بود اما ناقوس مرگبار حادثه جانگداز فوت بیش از ۵۰ معدنکار منطقه طبس بسیار سوزناک و تکاندهنده بود و درد بزرگی را برای جامعه ایجاد کرد؛ ضمن عرض تسلیت به مردم شریف ایران، به ویژه خانوادههای داغدار و جامعه معدنی کشور، بر آن شدم تا حوادث تلخ معادن زغالسنگ را به همراه علل و آسیبهای آن بررسی کنم.
حوادث معدن زغالسنگ میتواند برای عملیات و زندگی معدنچیان ویرانگر باشد. اداره آمار کار ایالات متحده آمریکا، استخراج معادن زیرزمینی را در میان ۱۹ شغل برتر در آمریکا قرار میدهد. بر اساس آمار سالانه این اداره مبنی بر اینکه چند نفر در حوادث معدن زغال سنگ کشته شدهاند، از حدود ۶۶ هزار معدنچی، ۱۰ نفر در سال ۲۰۲۲ جان خود را از دست دادند.
متان و سایر گازهای قابل اشتعال یا سمی یک واقعیت زندگی و مرگ در معادن زغالسنگ هستند. انفجارهای ناشی از گاز شایعترین علت این بلایا است. انفجارهای متان میتواند انفجارهای گرد و غبار زغالسنگ قویتری را مشتعل کند. به عنوان مثال، بدترین حادثه معدن زغالسنگ کنتاکی، انفجار گاز متان بود که باعث کشته شدن ۶۲ معدنچی در سال ۱۹۱۷ شد. معادن زغالسنگ میتوانند به سادگی شروع به سوختن با آتشسوزی کنند که خاموشکردن آن بسیار دشوار است؛ مانند آتشسوزی در معدن «Avondale» در سال ۱۸۶۹ که منجر به مرگ ۱۱۰ کارگر و امدادگر شد.
در هر یک از این رویدادها، معدنچیان به دام افتاده میتوانند توسط انفجار، آتشسوزی یا دودی که اتاق را پر میکند، کشته شوند. در معادن با تهویه ضعیف، معدنچیان بر اثر استنشاق گاز بدون هیچ گونه انفجاری جان خود را از دست دادهاند. سقف یا دندههای معدن زغالسنگ دیوارهای معدن ممکن است فرو بریزد و معدنچیان را به دام بیاندازد. تجهیزات ممکن است با عواقب مرگبار از کار بیفتند. برخی از بدترین شرایط ناشی از طغیان معادن و غرق شدن کارگران و شکست سدهای نگهداری فاضلاب و باطله بوده است که زبالههای سمی مایع معدنی را در جوامع پایین دست و اکوسیستمها بیداد میکند.
نگاهی دقیقتر به ۶ حادثه بزرگ معدن زغالسنگ
حوادث معدن زغالسنگ در اشکال و اندازههای مختلفی رخ میدهد. عوامل زیادی میتوانند در تلفات جانی و تعلیق عملیات نقش داشته باشند. این ۶ حادثه معدن زغالسنگ برخی از بدترین حوادث ثبت شده در تاریخ هستند اما فرصتی عالی برای درس گرفتن از اشتباهات گذشته و بهبود ایمنی سایت مدرن فراهم میکنند.
فاجعه بنشیهو کولیری استان لیائونینگ، چین (۱۹۴۲)
فاجعه بنزیهو کولیری در سال ۱۹۴۲ مرگبارترین حادثه معدن زغالسنگ در تاریخ محسوب میشود که جان یک هزار و ۵۴۹ معدنچی را گرفت. «Benxihu Colliery» یک معدن زغالسنگ و ساختارهای مرتبط با آن است، اولین بار در سال ۱۹۰۵ به عنوان یک سرمایهگذاری مشترک ژاپنی و چینی افتتاح شد و همچنین به عنوان معدن زغالسنگ «Honkeiko» و به نام ژاپنی آن شناخته میشود. در طول جنگ چین و ژاپن، معدن تحت کنترل کامل ارتش ژاپن قرار گرفت که منجر به شرایط بد کاری شد. در ۲۶ آوریل ۱۹۴۲، انفجار گاز و گرد و غبار زغالسنگ باعث شد که شعله های آتش و دود از ورودی معدن خارج شود. مقامات تصمیم گرفتند سر گودال معدن را ببندند تا اکسیژن آتش را قطع کنند و بیش از یک هزار و ۵۰۰ معدنچی را در زیر زمین گرفتار کردند که چیزی جز دود برای تنفس نداشتند. بستگانی که به محل شتافته بودند متوجه شدند که مقامات نظامی مسئول آن را محاصره کرده بودند. احیای بقایای انسانها ده روز طول کشید تا تکمیل شود.
این معدن تا پایان جنگ به کار خود ادامه داد و مطالعه این حادثه را با مشکل مواجه کرد. پس از پایان جنگ، تحقیقاتی که توسط اتحاد جماهیر شوروی انجام شد، آمار کشته شدگان را دقیقا بر تصمیم مهر و موم کردن معدن نشان داد. تقریبا همه کارگران بر اثر استنشاق دود جان خود را از دست دادند، نه در اثر انفجار یا آتش سوزی.
در نتیجه فاجعه بنشیهو کولیری، برخی از اصلاحات عمده که توسط صنعت معدن در چین انجام شد شامل بهبود سیستمهای تهویه، نصب سیستمهای مهار گرد و غبار و استفاده اجباری از لامپهای ایمنی بود.
فاجعه معدن کوریر فرانسه (۱۹۰۶)
فاجعه معدن کوریر در ۱۰ مارس ۱۹۰۶ یک انفجار گاز بود. این دومین فاجعه مرگبار معدن زغالسنگ در جهان و بدترین فاجعه در تاریخ اروپا بود. تعداد کشتههای تایید شده یک هزار و ۹۹ معدنچی است. در زمان خود، معدن کوریر یک سازه فوقالعاده پیچیده با سطوح زیرزمینی متعددی بود که به چندین گودال در بالا متصل بودند. تصور میشد که فضاهای متصل شرایط نجات بهتری را ایجاد میکند و حمل و نقل زغالسنگ را آسانتر میکند. ظاهرا این انفجار فضای بیشتری برای سفر و آوار بیشتری را برای پاکسازی توسط امدادگران فراهم کرد.
دو تئوری رایج در نظر گرفته شد: یا تصادف در کار با مواد منفجره معدن یا شعله برهنه لامپ باز معدنچی، گاز متان موجود را مشتعل کرد. لامپهای گرانقیمتتر «Geordie» یا «Davy» محصور شدهای که در آن زمان برای تقریبا یک قرن در معدن در دسترس بود، در اختیار معدنچیان «Courrières» قرار نگرفت. فردریک دلافوند، مدیر معادن، عدم تعیین علت روشن را توجیه کرد: این همان چیزی است که معمولا در فجایع رخ میدهد که همه شاهدان حادثه از بین رفتهاند.
حدود ۵۰۰ معدنچی بلافاصله فرار کردند و ۱۴ نفر دیگر نیز در عرض سه هفته نجات یافتند که با تصمیمات قهرمانانه خود برای بقا نجات یافتند. اگرچه هیچ دلیل نهایی رسمی گزارش نشده است، ساکنان شهرهای معدنی آسیب دیده به اپراتورهای معدن اشاره کردند. در حوالی زمانی که تشییع جنازه آغاز شد، خشم عمومی در منطقه به یک سری اعتصابات منجر شد که در نهایت به ۴۶ هزار اعتصابکننده رسید.
فاجعه معدن لویزنتال ولکلینگن، آلمان (۱۹۶۲)
معدن «Luisenthal» همیشه به دلیل غلظت بالای «Firedam»، که اساسا هر گاز قابل اشتعال معدن زغالسنگ است، مشکل ساز بوده است. تقریبا در نیمه اول دهه ۱۹۰۰، ۲۰ انفجار یا آتشسوزی در معدن رخ داد. پس از یک انفجار در سال ۱۹۴۱ که منجر به کشته شدن ۴۱ معدنچی شد، معدن به آخرین فناوری ایمنی معدن مجهز شد. این معدن حتی به دلیل استانداردهای ایمنی خود برنده جایزه شد. این امر مانع از وقوع حادثه دیگری در معدن زغالسنگ نشد.
صبح روز یکشنبه، ۷ اکتبر ۱۹۶۲، حدود ساعت ۷:۴۵، هنگامی که یک انفجار گاز در معدن میپیچید، صدای بنگ مبهم در سراسر منطقه شنیده شد. یک غار حاوی متان باز شده بود و انفجار متان حاصل از آن انفجار غبار زغالسنگ بسیار شدیدتری را به همراه داشت. میل مین تقریبا دو هزار اینچ (۶۰۰ متر) عمق داشت، با این حال انفجار به اندازهای قوی بود که پوشش منهول را از روی شفت به داربست بالا منفجر کرد. از ۴۳۳ معدنچی گزارش شده حاضر، این انفجار ۲۹۹ کشته و ۷۳ زخمی بر جای گذاشت. این هنوز بدترین حادثه معدن زغالسنگ منطقه است. هرگز به طور قطعی مشخص نشد که چه چیزی باعث انفجار اولیه شد. حدس و گمان در آن زمان لامپ معیوب یا سیگار کشیدن غیرقانونی بود. چند ته سیگار پیدا شد و در سال ۲۰۰۵ این معدن برای همیشه تعطیل شد. یادبودی از ۲۹۹ سنگ به معدنچیان گمشده تقدیم شده است.
فاجعه معدن بوفالو کریک ویرجینیای غربی (۱۹۷۲)
فاجعه سیل بوفالو کریک در ۲۶ فوریه ۱۹۷۲ رخ داد، زمانی که سه سد حفاری در بوفالو کریک که فاضلاب معدن زغالسنگ شرکت معدن بوفالو را در خود نگه میداشت، مانند دومینو فرو ریخت. سد شماره سه، که بالاترین، فرو ریخت. این سد از ضایعات معدنی غیر متعارف و بر روی دوغاب زغال سنگ ساخته شده بود، نه سنگ بستر. سد شماره سه برای مدت طولانی مشکلاتی را به نمایش گذاشته بود و در سال ۱۹۷۰ دولت توصیه کرد که یک سرریز اضطراری ساخته شود که هرگز اتفاق نیفتاد. اپراتورهای معدن قاطعانه مقررات فدرال را نادیده گرفتند.
در طول دو روز قبل از فروریختن،۳٫۷۲ اینچ باران در شهرستان لوگان بارید، که برای فشار دادن آب به یک پایی تاج سد شماره سه، که هنوز هیچ سرریزی نداشت، کافی بود. وضعیت نامطمئن بود، اما هیچ هشداری صادر نشد. هنگامی که سد شماره سه سقوط کرد، محتویات سمی آن بر سد شماره دو غلبه کرد، سد شماره دو نیز فروریخت، و به دنبال آن سد شماره سک فرو ریخت و دیواری از آب را به ارتفاع ۳۰ تا ۴۰ فوت در بیش از ۱۰ شهر در امتداد بوفالو کریک هالو، که محل زندگی حدود پنج هزار نفر است، فرستاد. ساکنین بوفالو کریک یکی از بدترین حوادث معدن زغالسنگ ویرجینیای غربی از نظر تلفات جانی، تخریب اموال و آسیب به محیط زیست بود. تعداد کشته شدگان ۱۲۵ نفر و بیش از یک هزار و ۱۱۰ مجروح بود. بیش از ۵۰۰ سازه، عمدتا خانهها، اما خانههای متحرک و مشاغل نیز ویران شدند. بیش از ۳۰ سال طول میکشد تا جمعیت ماهیهایی که در آبهای سمی نهر بوفالو جان خود را از دست دادهاند دوباره ذخیره شوند.
گزارش کمیسیون موقت تحقیق ویرجینیای غربی در مورد سیل بوفالو کریک به این نتیجه رسید که شرکت پیتستون، مادر معدن بوفالو، بی توجهی آشکار به ایمنی ساکنان کریک بوفالو و سایر افرادی که در نزدیکی زبالههای ذغالسنگ زندگی میکنند، نشان داده است. بسیاری از دعواهایی که در پی آن صورت گرفت با مبلغی بسیار کمتر از مبلغ اولیه حل و فصل شد. بازماندگان مجموعا ۶۴ میلیون دلار شکایت کردند و با ۱۳٫۵ میلیون دلار موافقت کردند. خود ایالت ۱۰۰ میلیون دلار شکایت کرد و بعدا با یک میلیون دلار موافقت کرد.
فاجعه معدن چاسنالا هند (۱۹۷۵)
انفجار و سیل ناشی از آن در معدن چاسنالا در ۲۷ دسامبر ۱۹۷۵، یکی از بدترین فجایع معدن زغالسنگ در تاریخ هند است. در معدن چاسنالا یک معدن متروکه وجود داشت که حدود ۱۱۰ میلیون گالن (۵۰۰ هزار مترمکعب) آب داشت. درست در زیر گودال متروکه، یک گودال فعال وجود داشت که صدها معدنچی و مدیر مشغول به کار بودند. فقط یک دیوار نازک زغالسنگ این دو را از هم جدا میکرد. دلایل گزارش شده برای انفجار متفاوت است، از جرقههای مشتعل گاز متان تا انفجار عملیاتی عمدی. در هر صورت، پس از یک دوره باران شدید و پس از انفجار، دیوار زغالسنگ جای خود را رها کرد و آب خود را با سرعت حدود هفت میلیون گالن (۳۲ هزار مترمکعب) در دقیقه به کارگران در گودال فعال رها کرد.
۲۶ روز طول کشید تا اولین جسد پیدا شود. آمار رسمی کشته شدگان ۳۷۲ نفر اعلام شده است، اما اتحادیه کارگران محلی تقریبا ۷۰۰ نفر را اعلام کرده است. با توجه به اینکه سوابق معدن ضعیف نگهداری میشود و بازیابی و شناسایی قربانیان همیشه ممکن نیست، ممکن است هرگز معلوم نشود. هیچ بازماندهای وجود نداشت بنابرین محلی برای مناقشه هم در دسترس قرار نگرفت. همانطور که اغلب اتفاق میافتد، معدنچیان مدیریت را مقصر میدانند، مدیریت مسئولیت را انکار میکند. چهار نفر از مقامات شرکت به دلیل سهل انگاری تحت تعقیب قرار گرفتند. این پرونده ۳۷ سال طول کشید، تا سال ۲۰۱۲، تا در نهایت قضاوت شود. تا آن زمان، دو نفر از مقامات فوت کرده بودند و دو نفر دیگر هر کدام پنج هزار روپیه، حدود ۶۰ دلار آمریکا در آن زمان جریمه شدند.
فاجعه گلیسیون کولیری ولز (۲۰۱۱)
گلیزون کولیری یک معدن رانشی در دهکده ولز سیلی بیبل است. معادن رانش به صورت افقی در کنار یک تپه، معمولا بالای سطح آب، حفر میشوند و در طول بستر زغالسنگ کشیده میشوند. سیل سال ۲۰۱۱ یکی از مهمترین حوادث اخیر معدن زغالسنگ در جهان و یکی از بدترین حوادث در تاریخ ولز است.
مشابه فاجعه چاسنالا، کولیری دارای یک معدن فعال بود که در نزدیکی یک معدن بلااستفاده واقع شده بود که زیر آب قرار گرفت.۷ نفر از کارگران معدن فعال در حال انجام عملیات انفجار بودند و به طور ناخواسته آن را به معدن سیل زده متصل کردند. معدن فعال شروع به پر شدن از آب کرد و کارگران را در عمق ۳۰۰ فوتی (۹۱ متری) زیر سطح به دام انداخت. سه معدنچی توانستند فرار کنند، اگرچه یکی از آنها جراحات شدیدی داشت. بقایای چهار کارگر گمشده روز بعد پیدا شد. در تحقیقات هیچ شکایت ایمنی گزارش شده توسط معدنچیان مشاهده نشد. مقامات در نهایت مدیر معدن را به قتل عمد با سهلانگاری فاحش و شرکت معدن را به قتل عمد شرکتی متهم کردند. همه طرفین در نهایت تبرئه شدند.
انتهای پیام//
سهم ناچیز ایران از تولید زغالسنگ؛
با اعلام معاون اکتشاف و بهرهبرداری ایمپاسکو،
در ماه سپتامبر 2024 صورت پذیرفت؛
جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ اعلام شد؛
طی پنج سال اخیر رقم خورد؛
همگام با گذار به انرژیهای تجدیدپذیر،
حجتالله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفتوگو با «فلزات آنلاین»:
افشین مختاری، مدیرعامل شرکت پیشرو معادن ذوبآهن سوادکوه در گفتوگو با «فلزات آنلاین»
حجتالله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفتوگو با «فلزات آنلاین»
رمضان کریتی ثانی، مدیرعامل شرکت زغالسنگ پروده طبس در گفتوگو با «فلزات آنلاین
حجتالله دربانی، مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس در گفتوگو با «فلزات آنلاین» مطرح کرد
بهرام جلوداری، مدیرعامل شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو) در گفتوگو با «فلزات آنلاین
مرصاد محامی آهنگران، مدیرعامل شرکت یکتا ذوب ایرانیان طی یادداشتی در «فلزاتآنلاین» نوشت:
سعيد صمدی، دبير انجمن زغالسنگ ايران طی یادداشتی در«فلزاتآنلاین» نوشت:
در سال ۲۰۲۳ به وقوع پیوست؛
شاخصهای قیمتی فلزات آنلاین
شمش آلومینیوم
فلزات آنلاین
1403/08/23
205750
ورق برنجی
فلزات آنلاین
1403/08/23
574833
ورق مسی
فلزات آنلاین
1403/08/23
766238
لوله مسی
فلزات آنلاین
1403/08/23
2715234
بیلت فولادی
فلزات آنلاین
1403/08/23
23041
آهن اسفنجی
فلزات آنلاین
1403/08/23
12695
ورق گرم اسیدشویی
فلزات آنلاین
1403/08/23
40961
لوله بدون درز
فلزات آنلاین
1403/08/23
49911
لوله اسپیرال
فلزات آنلاین
1403/08/23
42559
لوله درز مستقیم
فلزات آنلاین
1403/08/23
41508
تیرآهن
فلزات آنلاین
1403/08/23
27803
ناودانی
فلزات آنلاین
1403/08/23
29410
نبشی
فلزات آنلاین
1403/08/23
27937
پروفیل
فلزات آنلاین
1403/08/23
36896
ورق گرم
فلزات آنلاین
1403/08/23
34466
ورق رنگی
فلزات آنلاین
1403/08/23
50459
میلگرد آجدار
فلزات آنلاین
1403/08/23
27623
ورق سرد
فلزات آنلاین
1403/08/23
40379
ورق گالوانیزه
فلزات آنلاین
1403/08/23
44238
طلای ۱۸ عیار
فلزات آنلاین
1403/08/23
4322300