مس بلیستر از ذوب ضایعاتی نظیر مواد سرد تولیدی ذوب، لجن کارخانه، غبار لیچینگ، سربارههای کنورتر کارخانه خاتون آباد و آجرهای نسوزی که در سـالیان سـال در کـورههـا جمـع شـده تولیـد میشـود و بـه کارخانههـای مـس تحویل داده میشود تا از آنها ورق مس تولید و استفاده شود.
به گزارش «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایرنا، محمدرضا دهشـیری افزود: یکـی از مهمتریـن فعالیتهـا در ایـن کارگاههـا تبدیـل مـواد سـرد بـه مـس بلیسـتر اسـت کـه در واقـع ایـن نـوع مـس یکـی از مـواد اولیـه مـورد نیـاز کارخانه ذوب به شمار میرود.
وی ادامه داد: با همت پرسنل واحد کنترل کیفی، با اینکه پیشبینی کرده بودیم در طول سـال ۱۳ هزار تن بلیسـتر از مواد سـرد تولید شـود اما فقـط در ۶ ماهـه اول امسـال از ۱۰ هـزار و ۶۰۰ تـن مـس بلیسـتر تولید شـد که جلوتر از برنامه قرار داریم.
دهشیری بیان کرد: با تبدیل مواد سرد به مس بلیستر دیگر چالشی به نام مس قراضه و نیاز به منابع بیرونی برای تامین آن نداریم. وی تصریـح کـرد: در ایـن کارگاههـا کـه در شـهرهای رفسـنجان، سـیرجان، شهربابک و کرمان ایجاد شده اند ۷۰۰ نفر مشغول به کارند.
مدیر کنترل فرایند و برنامهریزی تولید مجتمع مس سرچشمه افزود: یک کارگاه در سیرجان، سه کارگاه در شهربابک، ۹ کارگاه در رفسنجان و ۲ کارگاه در کرمان در رابطه با تبدیل مواد سرد به بلیستر فعالیت میکنند.
دهشـیری تصریـح کـرد: بـا راهانـدازی ایـن کارگاههـا، ارزش افـزوده مضاعفی برای شرکت مس ایجاد شده و با حذف خرید قراضه مس از نظر اقتصادی به نفع شرکت مس است.
وی خاطرنشـان کـرد: در نظـر داریـم ۱۰ کارگاه دیگـر را بـه ایـن مجموعه اضافـه کنیـم کـه از ایـن تعداد چهـار کارگاه در حال راهاندازی اسـت که به زودی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند و ۶ کارگاه دیگر نیز تا پایان امسـال به آنها اضافه خواهد شد.
در مجتمع مس سرچشمه بیش از ۱۵ هزار نفر مشغول به کارند، یکی از معادن بزرگ روباز مس در خاورمیانه به شمار میرود و در ۶۰ کیلومتری شهر رفسنجان قرار دارد