شرکت فولاد هرمزگان در هفت ماه نخست سال جاری موفق به تولید ۸۱۹ هزار و ۵۶۷ تن اسلب شد تا یک گام دیگر به تولید ۱٫۵ میلیون تن هدفگذاری شده در سال جاری نزدیک شود. این شرکت همچنین طی همین مدت توانست ۵۳ هزار میلیارد ریال محصول به فروش برساند که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶۵ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، شرکت فولاد هرمزگان در ابتدای سال جاری پس از برگزاری مجمع عمومی سالیانه این شرکت در خرداد ماه سال جاری، تغییرات گستردهای را در خط تولید آغاز کرد و این امر را با هدف ارتقای تولید شرکت از ۱٫۵ میلیون تن به دو میلیون تن انجام داد. هرچند که هدف فولاد هرمزگان تا سالهای گذشته و پیش از تحریمها، احداث یک واحد ذوب و ریختهگری دیگر به ظرفیت ۱٫۵ میلیون تن بود اما به دلیل تحریمها این هدف تغییر کرده و اکنون «هرمز» دستیابی به دو میلیون تن را دنبال میکند.
از این رو، تغییر در خطوط تولید را با انجام اصلاحاتی در دستور کار قرار داده است. ازجمله تغییرات و طرحهای فولاد هرمزگان، میتوان به احداث سیلو و تجهیزات برای ذخیرهسازی آهن اسفنجی، افزایش ظرفیت غبارگیر کورههای فولادسازی و اصلاح و بهینهسازی غبارگیرهای موجودی، احداث واحد گاززدایی VDOB، توسعه پست برق ۲۳۰، ایستگاه گاز شماره ۲، خط دوم انتقال آب، نصب لنسهای اکسیژن در کورههای فولادسازی، احداث تصفیهخانه جدید، احداث یک واحد تولید اکسیژن، اصلاحات لازم در ترانسفورماتورهای موجود و رزرو شرکت اشاره کرد.
یکی از اهداف توسعهای شرکت فولاد هرمزگان در سال جاری، آغاز احداث واحد احیا مستقیم به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن در سال است زیرا ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۵۰ هزار تنی آهن اسفنجی این شرکت، در حال حاضر کفاف ماده اولیه ذوب و ریختهگری برای دو میلیون تن را نخواهد داد. از این رو، فولاد هرمزگان قصد دارد با احداث یک واحد احیا مستقیم دیگر، ظرفیت خود را به بیش از ۲٫۵ میلیون تن افزایش دهد.
مهمترین طرح و شاید استراتژیکترین طرح توسعهای شرکت فولاد هرمزگان، احداث واحد ۱٫۲ میلیون تنی تولید ورق عریض باشد. این طرح میتواند زنجیره تولید شرکت فولاد هرمزگان را تکمیل و ارزش افزوده خوبی را برای این شرکت و سهامداران آن به وجود آورد. با توجه به اینکه ظرفیت صنایع کشتیسازی، صنــــایع نفــــت و گـــاز، لولــــهســـازی، صنــــایع پتروشیمی، پروژه عمرانی، ماشینآلات و… مسیر توسعه را طی میکند، در سالهای آتی نیاز این صنایع به ورقهای عریض در کشور بیش از پیش با رشد قابل توجهی مواجه خواهد شد و در این صورت، سهم شرکت فولاد هرمزگان در تامیـــن نیـــاز بازار تعیینکننده خواهد بود.
فولاد هرمزگان به تولید ۱٫۵ میلیون تن خواهد رسید
نمودار ۱ نشان میدهد شرکت فولاد هرمزگان در هفت ماه نخست سال جاری توانست ۸۱۹ هزار و ۵۶۷ تن اسلب فولادی تولید کند. این میزان تولید هرچند کاهش ۳۰هزار تنی نسبت به مدت مشابه سال پیش را نشان میدهد اما بیانگر افزایش قابل توجه تولید «هرمز» طی دو ماه اخیر است. این شرکت حتی در شهریور ماه با تولید بیش از ۱۳۷ هزار تن اسلب، رکورد تولید ماهانه خود را شکست. به این ترتیب، شیب کاهش تولید در این شرکت بهبود یافته و به جبران کاهش تولید خود نزدیک میشود. در عین حال، «هرمز» توانست در هفت ماه سال ابتدایی جاری ۱۲۲هزار و ۸۷۵ تن سایر محصولات فولادی تولید کند. مجموع تولید فولاد هرمزگان در هفت ماه اول سال جاری به ۹۴۲ هزار و ۴۴۲ تن رسید.
فولاد هرمزگان ۸۰۲ هزار تن محصول فروخت
نمودار ۲ حاکی از آن است که شرکت فولاد هرمزگـان در هفــت مــاه نخســت ســال جـاری توانســـت ۷۸۰ هـــزار و ۴۲۸ تــن اسلــب فولادی را در بازار به فروش برساند. همچنین این شرکت در هفت مـاه ابتدایی سال جاری موفـــق بـــه فـــروش ۲۲ هـــزار و ۷۸ تــن سایــر محصولات شد. مجموع فروش فولاد هرمزگان (اسلب و سایر محصولات) در هفت ماه اول سال جاری به ۸۰۲ هزار و ۵۰۶تن رسید.
رشد ۶۵ درصد درآمد فولاد هرمزگان در سال جاری
در نمودار ۳ مشاهــده میشـــود شرکت فولاد هرمزگان از محل فروش اسلب فولادی خود در بازار طی هفت ماه نخست سال جاری، توانست ۵۳ هزار و ۳۱۱ میلیارد و ۳۱۹ میلیون ریال درآمد کسب کند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبـــل، ۶۴ درصد رشد نشان میدهد. «هرمز» توانسته بود طی هفت ماه ابتدایی سال قبل ۳۲ هزار و ۳۳۳ میلیارد و ۶۹۷میلیون ریال از محل فروش اسلب فولادی درآمد کسب کند.
همچنین این شرکت توانست طی هفت ماه اول سال جاری ۴۴۴ میلیارد و ۷۲۵ میلیون ریال از فروش سایر محصولات فولادی درآمد کسب کند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳۲ درصد رشد را نشان میدهد. فولاد هرمزگان در سال قبل ۱۹۱ میلیارد و ۳۶۵میلیون ریال درآمد از محل سایر محصولات فولادی به دست آورده بود.
شرکت فولاد هرمزگان در ۶ ماه نخست سال جاری توانست از محل فروش داخلی و صادراتی خود ۵۳ هزار و ۷۵۶ میلیارد و ۴۴میلیون ریال درآمد کسب کند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶۵درصد رشد را نشان میدهد. این شرکت در ۶ ماه ابتدایی سال گذشته توانسته بود ۳۲ هزار و ۵۲۵ میلیارد و ۶۲میلیون ریال درآمد داشته باشد.
نمودار ۴ نشان میدهد نرخ فروش اسلب فولادی «هرمز» در مهر ماه سال جاری ۹۹میلیون و ۲۱۲ هزار ریال به ازای هر تن بود. همچنین میانگین نرخ فروش اسلب فولادی هرمز در ۶ ماه نخست سال جاری به ۶۸میلیون و ۳۱۰ هزار ریال به ازای هر تن رسید.