پـس از مدتهـا شـور و هیجـان در بـازار مـس و خریدهـای سـنگین و عمـده متقاضیان از ایـن بازار، بهنظـر میرسـد خریـداران از مـس اشـباع شـدهاند و در عیـن حـال بـا افزایـش تدریجـی قیمـت و برداشتن سقف رقابت، قدرت خرید تولیدکنندگان نیز تا حدودی کاهش یافته است. صد البته که میزان معاملات ۶ ماه گذشته بازار مس در تاریخ بینظیر بوده است و همین مسأله موجب شده تا در مهر ماه خریداران از بازار عقبنشینی کنند.
بـه گـزارش «فلـزاتآنلایـن»، مـس در بازارهـای جهانی در شـرایط نسـبتا باثباتی بهسـر میبرد و پـس از کاهـش قیمـت چند ماه گذشـته، قیمت ایـن فلـز بـه ثبـات نسـبی رسـیده اسـت و تنهـا اندکـی نوسـان دارد. اگـر پایـه قیمـت مـس را در یـک مـاه گذشـته ۶ هـزار و ۲۰۰ دلار در هـر تن در نظر بگیریم، مس تنها روی آن در نوسـان اسـت و تغییـر خاصـی مشـاهده نمیشـود.
هـر از چند گاهـی جنگ تجاری میان قدرتهای اقتصادی اوج میگیـرد و باعـث تـرس سـرمایهگذاران و کاهـش قیمـت میشـود، امـا پـس از فروکـش کـردن آن دوبـاره قیمـت مـس رونـدی صعـودی بهخود میگیرد.
نمودار ۱ نشـان میدهد که در مهر ماه سـال جـاری ۲۹ هـزار و ۵۰۰ تـن انـواع محصولات مسـی در بورس کالای ایران عرضه شد که در مقابل آن ۲۸ هـزار و ۶۰۰ تـن تقاضـا وجـود داشـت، امـا در نهایـت ۱۷ هـزار و ۲۰۰ تـن از این محصـولات مورد معاملـه قـرار گرفتنـد و بـه فـروش رفتنـد. در ایـن میـان کاتـد مـس بـه میـزان ۲۱ هـزار و ۲۰۰ تـن بـا عناویـن کاتـد و کاتـد ۲ در بـورس کالا عرضه شـد که تقاضایی در حدود ۲۲ هزار و ۴۰۰ تن داشتند.
امـا تنهـا ۱۳ هـزار و ۶۰۰ تـن از ایـن محصـوالت بـه فروش رفتند. البتـه کاتـد ۲ کـه از طریـق لیچینـگ بهدسـت میآیـد، ماننـد کاتـد ذوب مـورد اسـتقبال قـرار نگرفـت و بـا عرضـه ۶ هـزار تنـی
تنهـا بـه میـزان ۸۴۰ تـن معاملـه شـد. مفتـول مس نیز به میزان ۸ هزار و ۳۰۰ تن عرضه شـد کـه تقاضایـی در حـدود ۶ هـزار و ۱۰۰ تـن داشـت، امـا تنهـا ۳ هـزار و ۶۰۰ تـن معاملـه شـد.
البتـه تولیدکننـدگان کوچـک ماننـد گیـلراد و دنیـای مـس بـا گمان تقاضـای زیاد، عرضههـای سـنگینی انجـام دادند کـه اکثرا با تقاضـای کمـی همـراه بودنـد و همیـن مسـأله باعـث مـازاد مفتـول شـد. بهنظـر میرسـد بـازار مـس با یافتـن قیمتهای جدید و واقعی خود، راه سابق را در پیش گرفته است.