سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۴۸ /دوشنبه/۸ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۷:۴۹ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۳۹۹

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در گفت‌و‌گو با «فلزات آنلاین»:

۳۰ هزار تن شمش آلومینیومی تولید خواهیم کرد

تولید آلومینیوم در کشور همواره با چالش‌ها و موانع بی‌شماری مواجه است. چنانچه تولیدکنندگان شمش آلومینیومی در زمینه تامین مواد اولیه و به خصوص آلومینا، مشکلات متعددی داشته‌اند. این چالش‌ها در سال‌های اخیر با تحریم‌های وضع شده، شدت بیشتری گرفت و به همین خاطر، مدیران در صدد اخذ تصمیماتی بوده‌اند تا تاثیر تحریم‌ها را بر این صنعت کاهش دهند. تاسیس شرکت آلومینای ایران، بهترین راه‌حلی بود که در این زمینه اتخاذ شد و شاهد هستیم که با فعالیت‌های صورت گرفته در این شرکت، بخشی از نیاز بازار به تامین مواد اولیه برطرف شد و در حال حال حاضر؛ شرکت آلومینای ایران با تولید سالیانه ۲۵۰ هزار تن آلومینا توانسته تولیدات مناسبی در این زمینه داشته باشد، به منظور آشنا شدن با موانع تولید و پیشرفت‌های حاصل در جاجرم، با تورج زارع مدیرعامل این شرکت، گفت‌وگو داشته‌ایم که شرح آن در زیر آمده است:

با توجه به اینکه شرکت جاجرم دارای خط تولید کاملی بوده و توانایی تولید شمش آلومینیومی را نیز دارد، در زمینه تولید شمش چه اقداماتی صورت گرفته است؟

تا پایان سال جاری ۵۰ درصد ظرفیت تولید ما در این زمینه فعال شده است و طبق برنامه‌ریزی در نظر داریم در سه ماه اول سال ۱۳۹۹ میزان تولید را به ظرفیت اسمی برسانیم.

هدف‌گذاری که در زمینه تولید شمش انجام داده‌ایم این است که در سال آتی ۳۰ هزار تن شمش آلومینیومی تولید کنیم و با اقدامات صورت گرفته در سال جاری، بدون شک به این برنامه تعیین شده خواهیم رسید. البته مشکلاتی که در زمینه تولید برای شرکت ما وجود دارد، نسبت به سایر فعالان این حوزه کمتر است و عامل اصلی و تاثیرگذار در این زمینه، کامل بودن زنجیره تولید در شرکت آلومینای ایران است.

آیا همکاری و مشارکتی در زمینه تولید آلومینا با سایر شرکت‌های بالادستی دارید؟

بخشی از آلومینای مورد نیاز شرکت‌های المهدی و آلومینیوم ایران (ایرالکو) توسط شرکت جاجرم تامین می‌شود؛ به همین خاطر، شرکت آلومینای ایران (جاجرم) اقداماتی در جهت افزایش ظرفیت تولید برای بهره‌برداری از منابع بوکسیت انجام داده است، اما برای رسیدن به اهداف تعیین شده نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری داریم که به همین منظور، کنسرسیومی را در این زمینه با شرکت‌های بالادستی آلومینیوم ایجاد کرده‌ایم تا به این وسیله بتوانیم به اهداف تعیین شده و مورد نظر برسیم.

این کنسرسیوم متشکل از شرکت‌های آلومینیوم ایران، المهدی و هرمزال است که در حال حاضر، این طرح در مرحله تحقیقات است و اگر نتایج به دست آمده رضایت‌بخش باشد این کنسرسیوم به زودی تشکیل می‌شود؛ البته ایجاد چنین کنسرسیومی برای تولیدکنندگان شمش آلومینیومی دارای توجیه اقتصادی بسیاری است.

انجام چنین اقدامی توسط شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم و آلومینا، علاوه بر اینکه عاملی برای افزایش مواد اولیه آلومینیومی در کشور و بهبود تولید شرکت جاجرم می‌شود، موجب می‌شود که شرکت‌های تولیدکننده شمش نیز بتوانند بخشی از نیاز خود را از داخل کشور تامین کنند.

در زمینه تولید آلومینا چه برنامه‌ها و اهدافی را ذنبال می‌کنید؟

برنامه آتی ما در جهت افزایش تولید آلومینا در شرکت جاجرم، بهره‌برداری و فرآوری بوکسیت شیل است که به این ترتیب قادر خواهیم بود سالانه ۵۰۰ هزار تن آلومینا تولید کنیم البته فرآیند فرآوری این نوع بوکسیت نیز پیچیده‌ و زمان‌بر است و اگر مطالعات در این زمینه تکمیل و زیرساخت‌ها فراهم شوند، می‌توانیم با تشکیل کنسرسیوم، میزان تولید را افزایش دهیم که البته باید امکان‌پذیری اقتصادی و فنی آن به طور دقیقی بررسی شود.

این افزایش ظرفیت تولید چه زمانی محقق می‌شود؟

قادر هستیم که میزان تولید را به دو برابر آن افزایش دهیم اما برای رسیدن به این میزان تولید، نیازمند فراهم آوردن زیرساخت‌های مناسب و اختصاص یافتن سرمایه بیشتر هستیم که پیش‌بینی می‌کنیم این امر تا پنج سال آتی محقق شود.

در زمینه مشکلات محیط‌ زیستی که در حوزه اکتشافات و بهره‌برداری از معادن بوکسیت با آن مواجه بودید، چه اقداماتی انجام داده‌اید و تا چه اندازه موفق بوده‌اید؟

برنامه ما تعامل با محیط‌ زیست بوده اما فعالیت ما معدن‌کاری و اکتشاف معادن بوکسیت است که انجام چنین اقدامی نوعی تخریب تلقی می‌شود. معدن‌کاری در تمام کشورهای دنیا صورت می‌گیرد و تخریب عامل جدی برای محیط زیست به شمار نمی‌آید.

سازمان محیط‌ زیست باید بر اساس استانداردهای داخلی و جهانی عمل کند و بر اساس آن، فعالیت ما را مورد سنجش قرار دهد؛ در حالی که شرکت جاجرم مکلف و موظف شده که مباحث محیط‌ زیستی را رعایت کند و تاکنون نیز در این زمینه عملکرد موفق و قابل قبولی داشته است.

تمام تلاش ما این است که معدن‌کاری و اکتشافات را به صورت صحیح و درستی انجام بدهیم تا مشکلات محیط‌ زیستی را به حداقل برسانیم اما سازمان محیط‌ زیست نیز باید بر اساس اصول و استاندارهای تبیین شده اقدامات ما را بررسی کند. چنانچه اگر بر مبنای استانداردها با ما رفتار کنند، قطعا آن اقدامات را می‌پذیریم؛ اما در حال حاضر، دستورالعمل‌هایی که از سوی محیط‌ زیست برای ما مشخص شده، به طور عمده مبنای علمی و منطقی نداشته است.

ورود افراد غیرمتخصص به این حوزه که تنها اولویت کاری آن‌ها منافع شخصی یا گروهی تعداد محدود و مشخصی است، به صنعت کشور آسیب می‌رساند و مانع از رشد و توسعه صنعت آلومینا در کشور می‌‌شود.

با توجه به تاسیس شرکت آرال در سال آتی، آیا وضعیت تولید آلومینا در کشور بهبود می‌یابد؟

شرکت آرال در سال آینده فعالیت خود را در زمینه تولید آلومینا در کشور آغاز می‌کند و فعالیت این شرکت تداخلی با اقدامات صورت گرفته در شرکت جاجرم ندارد؛ البته مدیران شرکت آرال خواهان اختصاص یافتن بخشی از معادن بوکسیت جنوب کشور به آن‌ها شده‌اند که البته درخواست آن‌ها در ایمیدرو در حال بررسی است.

در سال جاری که شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) آماده بهره‌برداری شده و تولید خود را آغاز کرده، تقاضا برای خرید آلومینا افزایش یافته و میزان فروش ما دو برابر شده است. درحالی که اکتشافات مناسبی نیز در چند سال اخیر در کشور داشتیم و مشکلی هم در زمینه بهره‌برداری از معادن بوکسیت نداریم.

ما مسئله‌ای با تخصیص معادن بوکسیت به شرکت آرال نداریم زیرا معادن مناسبی را در اختیار داریم و ترجیح می‌دهیم به بهره‌برداری از مناطقی که داریم تمرکز کنیم و شرکت آرال نیز باید فرآیند اکتشافاتی خود را آغاز کند.

بوکسیت کم عیار در کدام یک از مناطق کشور یافت می‌شود؟

بوکسیت کم‌عیار در البرز، زاگرس و مناطق مرکزی کشور وجود دارد و بهره‌برداری از بوکسیت کم‌عیار در دنیا رایج نیست زیرا قیمت انرژی در سایر کشورها بالا است اما در کشور ما که بوکسیت پرعیار به اندازه کافی وجود ندارد و معادن بوکسیت ما به طور معمول کم‌عیار هستند، به دلیل ذخایر گازی مناسبی که در اختیار داریم، تولید آلومینا با بوکسیت کم‌عیار صرفه اقتصادی دارد.

انتهای پیام//

مدیر مجتمع نفلین سینیت کلیبر عنوان کرد:

۹:۲۵ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳

با حضور کریم‌نژاد انجام شد؛

۱۲:۲۵ /چهارشنبه/۱۴ آذر ۱۴۰۳

هم‌زمان با ثبت رکود رشد قیمت‌ها،

۱۵:۱۱ /دوشنبه/۷ آبان ۱۴۰۳

در نیمه نخست 1403 محقق شد؛

۱۴:۲۷ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

با توجه به سرمایه‌گذاری‌های کلان انجام شده،

۱۴:۵۴ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

طی ماه جولای سال جاری میلادی،

۱۰:۱۲ /سه شنبه/۲۰ شهریور ۱۴۰۳

پانته‌آ گرامی‌شعار، مدیرعامل شرکت آلومینای آرال در گفت‌وگو با «فلزات‌ آنلاین»:

۱۱:۴۵ /چهارشنبه/۱۶ بهمن ۱۳۹۸

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران:

۱۰:۲۹ /شنبه/۲ شهریور ۱۳۹۸
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/7

247286

فلزات آنلاین

1403/11/7

673106

فلزات آنلاین

1403/11/7

1093960

فلزات آنلاین

1403/11/7

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/7

25482

فلزات آنلاین

1403/11/7

14081

فلزات آنلاین

1403/11/7

41419

فلزات آنلاین

1403/11/7

48908

فلزات آنلاین

1403/11/7

44202

فلزات آنلاین

1403/11/7

42859

فلزات آنلاین

1403/11/7

32564

فلزات آنلاین

1403/11/7

30883

فلزات آنلاین

1403/11/7

29892

فلزات آنلاین

1403/11/7

39506

فلزات آنلاین

1403/11/7

38125

فلزات آنلاین

1403/11/7

61457

فلزات آنلاین

1403/11/7

29112

فلزات آنلاین

1403/11/7

43647

فلزات آنلاین

1403/11/7

48760

فلزات آنلاین

1403/11/7

5558600