سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۵:۱۰ /یکشنبه/۳۱ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۱:۴۶ /پنجشنبه/۲۷ مهر ۱۴۰۲

مشاور مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب عنوان کرد:

مهندسی بهره‌برداری، مدل نوین صنعت‌داری فولاد

مشاور مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب گفت: مدل کسب‌وکار «Business Model»، مهندسی بهره‌برداری حلقه واسطه‌ای میان سرمایه‌گذاری و مدیریت سرمایه با بهره‌برداری و مدیریت فنی یک کارخانه محسوب می‌شود. این ساختار به عنوان یک راهکار جامع و فراگیر با تجمیع و یکپارچه‌سازی دانش و تجربه، زمینه‌ساز کاهش هزینه‌های مالی، زمانی و انسانی کارخانه‌های فولادی می‌شود.

سیدمحمدحسین موسوی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» در خصوص مزیت‌ها، ویژگی‌ها و ساختار مدل مهندسی بهره‌برداری در صنعت فولاد، بیان کرد: در شرایط رقابتی محیط کسب‌وکار امروز جهان، سازمانی می‌تواند قدرت رقابت و بقای خود را حفظ کند و ارتقا ببخشد که با توجه به ارزیابی مداوم نیازهای بازار و فناوری‌های ضروری، مدل کسب‌و‌کار مناسب‌تری را نسبت به رقبا برای خود انتخاب و اجرا کند. با این حال، تشخیص، انتخاب و اجرای یک مدل مناسب برای ایجاد، توسعه و اداره کردن یک واحد صنعتی، یکی از مهم‌ترین موضوعات در عملکرد و آینده آن محسوب می‌شود.

وی عنوان کرد: با توجه به نتایج مثبت به‌دست ‌آمده در پروژه‌های فعلی و آینده‌‍نگری در بهره‌برداری تخصصی از کارخانجات فولادی، می‌توان اذعان داشت که امروز شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب برای نخستین بار، مهندسی بهره‌برداری را به عنوان یک مدل عمومی برای پوشش سراسری در صنعت فولاد کشور و سایر کشورها توسعه داده است. گفتنی است که مدل کسب‌و‌کار (Business Model) مهندسی بهره‌برداری در صنعت فولاد، می‌تواند پاسخگوی تمام سوالات سرمایه‌گذاران این صنعت در مورد چیستی و مزیت‌های این مدل باشد. بدیهی است که این  مدل برای مدیران و خبرگان زنجیره فولاد، موضوعاتی مانند  ارزش و مزیت رقابتی، انعطاف و توسعه‌پذیری و ثبات و منطق مالی را روشن می‌سازد.

ارزش تولید شده در مهندسی بهره‌برداری

مشاور مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب با بیان اینکه مطالعات اولیه، تامین سرمایه و احداث کارخانه، فعالیت‌های دشوار و پرمشقتی هستند و از این رو این مقدمات تولید تقریبا در همه پروژه‌ها به شرکت‌های متخصص برون‌سپاری می‌شوند، خاطرنشان کرد: با این حال، اصل مغفول‌ مانده بسیاری از واحدهای تولیدی، ایجاد هم‌بستگی و یکپارچگی میان جزئیات اصلی و فرعی تولید است. یک سرمایه‌گذار و یا صاحب یک کارخانه از زنجیره فولاد، می‌تواند تمام شئون تولید و کارخانه‌داری را بیاموزد؛ بر این امور مسلط شود و آن‌ها را اجرایی کند اما باید توجه داشت که تیم سرمایه‌گذار در «سرمایه‌گذاری» و «سرمایه‌داری» متخصص و مجرب است و لزوما مهندس خوبی نیست. اصولا تفکیک‌پذیری و تفاوت‌های مدیریتی زیادی میان مدیریت سرمایه و مدیریت فنی کارخانه وجود دارد که در چنین شرایطی نیز برون‌سپاری راه حل مناسبی به نظر می‌رسد. البته باید توجه داشت که برون‌سپاری‌های متعدد و متنوع برای امور فنی کارخانه و تولید، گیج‌کننده است و باعث هدررفت منابع می‌شود.

موسوی‌زاده اظهار داشت: بهره‌برداری نامناسب عبارت است از کارخانه‌داری توسط یک تیم غیرمتخصص و بی‌تجربه و یا توسط تیم‌های متعدد متخصص و مجرب. مهندسی بهره‌برداری به عنوان یک راهکار جامع، موجز و یکپارچه برای کارخانه‌داری، با تجمیع دانش، تجربه و منابع اشتراکی میان همه شئون عملیاتی و ستادی کارخانه، ضمن تامین کمیت و کیفیت تولید، کاهش هزینه‌های مالی، زمانی و انسانی پلنت‌های فولادی را نیز تضمین می‌کند.

گام‌های کلیدی مهندسی بهره‌برداری

وی با تاکید بر اینکه اداره‌کردن یک کارخانه از صفر تا صد و یا از زمان اتمام احداث تا رسیدن به ظرفیت اسمی، گام‌های کلیدی مهندسی بهره‌برداری را تشکیل می‌دهند، تاکید کرد: با الگو قرار دادن «Best Practice» ها در صنعت جهان، به طور خلاصه سه حوزه بنیادین پشتیبانی ستادی، بهره‌برداری و پشتیبانی عملیاتی برای کارخانه‌داری از دیدگاه این مدل تعریف می‌شود؛ البته تفصیل جزئیات فرایندها، فعالیت‌ها و سازمان‌دهی آن‌ها، خود موضوعی بسیار گسترده است و در این مجال نمی‌گنجد.

مشاور مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب با اشاره به اینکه با توجه به مدل عمومی مهندسی بهره‌برداری، نباید محدودیتی برای مشتریان بالقوه آن قائل شد زیرا تولید و پشتیبانی‌های فنی و ستادی در هر کارخانه‌ای از زنجیره فولاد، توسط این مدل قابل انجام است، تاکید کرد: از این رو هر سرمایه‌گذاری که در اندیشه احداث، راه‌اندازی و حضور موفق در صنعت فولاد باشد، به راهکار مهندسی بهره‌برداری بیش از سایر راهکارها خواهد اندیشید. حتی شاید شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب، با اشتراک اجزای عمومی صنعت و پیوستن شرکای فنی از سایر صنایع، این مدل را در آینده به مدل مهندسی بهره‌برداری در صنعت ارتقا دهد. بنابراین در آینده، هر صنعتی می‌تواند میزبان مهندسین بهره‌بردار شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب باشد. موسوی‌زاده در ادامه مطرح کرد: شاید مفهوم تولید بدون کارخانه نام مناسب دیگری برای مهندسی بهره‌برداری باشد که نشان می‌دهد تقریبا تمام منابع ذاتی کسب‌و‌کار این مدل، نرم‌افزاری و مغزافزاری هستند. در واقع دانش فرایندی، تجربه‌ها و درس‌های گذشته، نیروی انسانی متخصص و راهبر، اصلی‌ترین منابع و ملزومات این مدل به شمار می‌آیند. اعتقاد به شایسته‌سالاری و تفکیک تخصص‌ها در یک «Super Solution» مانند مهندسی بهره‌برداری، ضمانتی بر انجام تخصصی فرایندهای آن است. شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب علی‌‌رغم توانایی در انجام مستقیم عملیاتی‌ترین فرایندهای صنعت فولاد، شرکا و همکاران کلیدی دیگری را نیز در کنار خود دارد که به صورت پیوسته یا وابسته، پازل خدمات این شرکت را تکمیل می‌کنند. البته راهبری، مسئولیت و تضمین عملکرد همه این شرکا، بر عهده شرکت پیشگامان است.

تقسیم کار، ارتباط و تعامل با کارفرما

موسوی‌زاده در ادامه به تقسیم کار، ارتباط و تعامل با کارفرما اشاره کرد و گفت: این مهم در مدل مهندسی بهره‌برداری به این صورت است که همه گزینه‌ها در اختیار مشتری قرار داده می‌شوند. در واقع مشتری، انبوه فرایندهای تقسیم‌بندی ‌شده مهندسی بهره‌برداری را در قالب یک چک‌لیست مشاهده می‌کند و می‌تواند همه امور را سفارش دهد و یا بخش‌هایی را به دلایل مختلف (مالی، اجتماعی، فنی و …)، خود به عهده گیرد یا به پیمانکار دیگری بسپارد. البته باید توجه داشت که با افزایش این پراکنده‌کاری‌ها، فاصله با مدل اصلی نیز بیشتر و طبیعتا از ضمانت‌های خاص این مدل نیز فاصله بیشتری گرفته می‌شود. به طور تقریبی می‌توان گفت که چنانچه جداسازی فرایندها از مدل اصلی، حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد از فرایندها را شامل شود، ماهیت مهندسی بهره‌برداری حفظ شده است.

وی عنوان کرد: یکی از دلایلی که این مدل توصیه می‌کند که همه فرایندهای کارخانه از تامین تا فروش و از ستاد تا عملیات، دارای یک متولی باشند، استقلال پروژه و اطمینان از تامین هزینه‌های کارخانه از محل تولید و فروش خود است. در واقع با راه‌اندازی، تولید و فروش، هزینه‌ها که شامل تمام پارامترهای دخیل در بهای تمام‌شده محصول هستند نیز جبران خواهند شد. نکته دیگری نیز در این مدل مستتر است. در واقع سرمایه‌دار و صاحب کارخانه در سود ناشی از فروش، سهیم است. به هر حال، زیرساخت و تجهیزات و اصالت و امتیاز کارخانه، به وی تعلق دارد. بنابراین پیشگامان به عنوان راهبر کارخانه در کنار سرمایه‌گذار، از سود فروش محصول در بازار یا بورس، درآمد خواهند داشت.

مهندسی بهره‌برداری، ثابت و از قبل طراحی‌ شده نیست

مشاور مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور پیشگامان فولاد جنوب با بیان اینکه لازم است مدل عمومی مهندسی بهره‌برداری برای هر مشتری و یا کارخانه Costomize شود، گفت: اگرچه پلنت‌های زنجیره فولاد از لحاظ فنی و تولیدی مشابه یکدیگر هستند، اما هر کارخانه به دلیل شرایط جغرافیایی، نیروی انسانی، بحث مالی، اجتماعی و … مختصات ویژه‌ای دارد که بر فرایندهای داخلی آن اثرگذار است. بنابراین برنامه کسب‌و‌کار هر مشتری، ویژه خود اوست و به راحتی برای سایر مشتریان قابل استفاده مجدد نیست.

انتهای پیام//

افتخاری دیگر برای اپال پارسیان سنگان ثبت شد؛

۱۵:۲۴ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

مدیرعامل سیمیدکو:

۱۵:۱۰ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

در راستای تحقق شعار سال انجام شد؛

۱۰:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

مدیر پروژه ساختمان‌های فولاد سنگان عنوان کرد:

۸:۵۵ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی انجام شد؛

۸:۰۹ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

در فروردین ماه 1404،

۷:۲۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

رضا طالبی، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۱:۰۸ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

احمد صادقیان، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۲۱ /سه شنبه/۷ اسفند ۱۴۰۳

ابراهیم جانقربانیان، عضو هیئت مدیره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۱۷ /شنبه/۴ اسفند ۱۴۰۳

امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۱۵ /شنبه/۲۷ بهمن ۱۴۰۳

بهرام سبحانی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۷ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همگام با اجرای طرح‌های توسعه‌ای،

۶:۴۷ /دوشنبه/۲۷ اسفند ۱۴۰۳

«کگهر» در مسیر توسعه و رشد سودآوری؛

۱۴:۲۱ /شنبه/۳۰ فروردین ۱۴۰۴

با تایید سهام‌داران در مجمع فوق‌العاده،

۱۱:۴۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

در 11 ماهه 1403 محقق شد؛

۹:۱۰ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک اپال پارسیان سنگان؛

۶:۳۶ /شنبه/۲۳ فروردین ۱۴۰۴

اینفوگرافیک شرکت صنعت فولاد شادگان؛

۱۱:۵۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز؛

۱۱:۳۰ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۱۱:۰۵ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه؛

۱۰:۴۳ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت مجتمع فولاد خراسان؛

۵:۱۲ /شنبه/۲۰ بهمن ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/01/30

250417

فلزات آنلاین

1404/01/30

892636

فلزات آنلاین

1404/01/30

1418100

فلزات آنلاین

1404/01/30

1220240

فلزات آنلاین

1404/01/30

30014

فلزات آنلاین

1404/01/30

18200

فلزات آنلاین

1404/01/30

44897

فلزات آنلاین

1404/01/30

65608

فلزات آنلاین

1404/01/30

49801

فلزات آنلاین

1404/01/30

44683

فلزات آنلاین

1404/01/30

39746

فلزات آنلاین

1404/01/30

37158

فلزات آنلاین

1404/01/30

36475

فلزات آنلاین

1404/01/30

43918

فلزات آنلاین

1404/01/30

40772

فلزات آنلاین

1404/01/30

62383

فلزات آنلاین

1404/01/30

34722

فلزات آنلاین

1404/01/30

45170

فلزات آنلاین

1404/01/30

56768

فلزات آنلاین

1404/01/30

6871000