مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی ایران گفت: در ۹ ماه امسال ۳۸ هزار تن تولیدات این مجموعه با ارزآوری حدود ۲۰ میلیون یورو صادر شده است.
به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از ایرنا، علیرضا چایچی، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران (روز شنبه ۱۵ دی ماه) در جمع خبرنگاران در یزد با اشاره به بیستمین سالگرد تأسیس این شرکت اظهار داشت: فولاد آلیاژی سال ۱۳۷۷ به عنوان یک شرکت دولتی با قابلیت تولید ۱۱۸ گرید و ظرفیت ۱۴۰ هزار تن تولید راهاندازی شد.
وی افزود: هم اکنون ظرفیت سالانه تولید این شرکت با استفاده از توان متخصصان داخلی به بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع فولادهای آلیاژی و قطعات تولید به ۳۵۰ گرید در اندازههای مختلف رسیده است.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران با اشاره ظرفیت اولیه ۱۰ تن در ابتدای تأسیس خاطرنشان کرد: این میزان با شناسایی بازارهای جدید صادراتی تا پایان سال گذشته به بیش از ۷۳ هزار تن افزایش یافته است.
وی درباره وضعیت اشتغال در این شرکت گفت: در مجموع یکهزار و ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم و ۵۰۰ نفر غیرمستقیم ایجاد شده و زندگی بیش از ۴۰ هزار خانواده را به فعالیت این واحد گره زده؛ با این حال حدود ۷۰ درصد آنها نیز بومی استان بوده که ۳۰۰ نفر آنها از اهالی شهرستان اشکذر هستند.
وی درباره وضعیت صادرات شرکت با اشاره به وجود تحریمهای ظالمانه علیه ایران و موانع مبادلات بانکی اظهار داشت: علاوه بر صادرات ۳۸ هزار تن در ۹ ماه امسال به کشورهای اتحادیه اروپا ، ترکیه و کشورهای همسایه ، صادرات ۱۲ هزار تن در سه ماه پایانی سال را در دستور کار داریم.
این کارشناس صنعت فولاد تصریح کرد: در چشم انداز ۱۴۰۴ فولاد آلیاژی، تولید ۲ برابر ظرفیت فعلی و رسیدن به ظرفیت ۱٫۲ میلیون تن را پیشبینی کردهایم که امیدواریم به آن برسیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به پیشرفت فیزیکی ۴۱ درصدی طرح توسعه فولادسازی یزد یک و بهرهبرداری از آن تا اوایل سال ۱۳۹۹ امیدواریم این پیشبینی محقق شود.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران یادآور شد: این طرح سه بار با تحریم مواجه شده ولی ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیاز آن که عمدتا ساخت یک شرکت فرانسوی است ، وارد کشور شده و مابقی یا در حال ورود و یا در حال ساخت است.
چایچی با بیان اینکه هفت درصد هزینههای فولاد یزد یک برای کاهش مخاطرات زیست محیطی در نظر گرفته شده است ، اظهار داشت : میزان مصرف این مجموعه ۲۵ لیتر در ثانیه البته با میزان آب پسماند آن برای فضای سبز تعهد داده شده ، پیشبینی شده است.وی تأکید کرد: هم اکنون از مجموع تولید ۲۵ میلیون تن فولاد کشور ، سه درصد به فولاد آلیاژی ، معادل ۸۰۰ هزار تن مربوط میشود و کمترینمیزان مصرف آب نیز در فولاد آلیاژی ایران است این مسئول در ادامه درباره عملکردهای امسال شرکت هم گفت: امسال با تلاشهای پرسنل این مجموعه و همدلی همه آنها بسیاری از رکوردهای فولاد آلیاژی شکسته شده که مهمترین آن تولید ۲ برابر مجموع سال ۹۶ در طول ۹ ماه ۹۷ بوده است.
چایچی با اعلام تولید بسیاری از محصولات مشابه خارجی افزود: فولاد آلیاژی با ایجاد بخش بومی سازی ، به عنوان مهد بومی سازی فولاد کشور با بهرهگیری از توان منتخصصان داخلی بیش از هشت هزار و ۵۰۰ دفترچه ساخت قطعات تهیه و تدوین و بیش از چهار هزار و ۳۰۰ قطعه ساخته است.
مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران درباره وضعیت محیط زیستی این مجموعه هم با بیان سرمایهگذاری ۳۳ میلیون دلاری و هشت میلون یورویی این شرکت در راستای استقرار امکانات و تجهیزات دارای کمترین میزان آلایندگی تصریح کرد: سالانه ۶ میلیارد تومان برای نگهداری از تجهیزات محیط زیستی این شرکت اعم از تصفیهخانه، فیلترها و نوار نقالهها هزینه میشود که نتیجه آن دریافت چهار سال لوح تقدیر صنعت سبز به این واحد بود.
وی همچنین از راهاندازی نخستین پویش (کمپین) انرژی صنایع کشور در این مجموعه خبر داد و افزود: با توجه به اهداف این طرح امیدواریم در یک سال آینده چهار تا ۱۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی داشته باشیم ضمن آنکه بهینهسازی مصرف آب در حال انجام است.
چایچی همچنین با بیان اینکه آلودگیهای فولاد آلیاژی ایران با توجه به بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیا حتی بسیار کمتر از استانداردهای جهانی است، اظهار کرد: دود زرد رنگ پیرامون این واحد مربوط به نیروگاههای سیکل ترکیبی و دود سیاه رنگ اطراف هم مربوط به کورههای القایی شرکتهای مستقر در شهرک فولاد و در پشت کارخانه فولاد آلیاژی ایران است.
وی درباره وضعیت جاده فولاد آلیاژی هم اظهار داشت: این جاده از ۲۵ سال قبل به صورت اختصاصی و ویژه فولاد آلیاژی ساخته شده ولی به مرور به دلیل افزایش تردد و روستایی شدن آن و نیز ایجاد شرکت دیگر در مسیر ، با مصوبه سال ۸۶ استانداری میبایست رسماً از حالت اختصاصی خارج و به راههای عمومی کشور اضافه شود.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ادامه داد: به دلیل اجرا نشدن این مصوبه ، بار دیگر درخواست بررسی ارائه شده که بعد از اعلام هزینههای ترمیم ، آسفالت و بهسازی جاده به میزان ۱۲۰ میلیارد ریال ، سهم حدود ۵۵ میلیارد ریالی برای فولاد آلیاژی در نظر گرفته شد.
چایچی خاطرنشان کرد: این در حالی است که تنها حدود ۲۵ درصد تردد این جاده مربوط به فولاد آلیاژی ، ۵۰ درصد مربوط به روستاهای مجاور و مابقی مربوط به سایر شرکتهاست از این رو تقاضا داریم عمومیت این جاده به رسمیت شناخته شود.
وی در پایان با اشاره به ظرفیت بالای تولید فولاد آلیاژی در کشور گفت: هم اکنون تنها سه درصد تولید فولاد کشور مربوط به فولاد آلیاژی است در حالی که متوسط این آمار در دنیا ۱۱ درصد است و امروز بهترین شرایط برای صادرات البته با حمایتهای دولت است.
شرکت فولاد آلیاژی ایران بزرگترین تولید کننده انواع فولاد آلیاژی در ایران و خاورمیانه است که در سال ۱۳۷۸ به بهرهبرداری رسید.
محصولات این شرکت در صنایع هوافضا، نفت و پتروشیمی ، نیروگاه ها، ابزارسازی ، لوازم پزشکی و جراحی، خودروسازی ، ماشین سازی و سایر صنایع ویژه، کاربرد دارد.