روز چهارشنبه ۹ اسفند ماه ۱۴۰۲، مجمع عمومی فوقالعاده شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با حضور ۸۰٫۳۳ درصدی سهامداران و تصویب افزایش سرمایه ۵۶ درصدی این شرکت از محل سود انباشته برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در این مجمع بیان کرد: در حال حاضر ترکیب سهامداران «ومعادن» را گروه فولاد مبارکه (۵۰.۳۴ درصد)، صندوق بیمه روستائیان و عشایر (۱۹.۳۷ درصد)، شرکت سرمایهگذاری صدر تامین (۷.۷۵ درصد) و سایر سهامداران (۲۲.۵۴ درصد) تشکیل میدهد. در سال ۱۴۰۱، میزان سود ۳۹۱ میلیون ریالی توسط «ومعادن» محقق شد که پیشبینی میکنیم با توجه به طرحهای در دست اجرا و هدفگذاریهای انجام شده، این رقم به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار در افق ۱۴۰۶ برسد.
وی در خصوص روند NAV سهم «ومعادن»، عنوان کرد: تا روز دوشنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲، نسبت P/NAV هلدینگ برابر با ۵۱٫۴ درصد بوده که این میزان حاکی از ارزش بالای سهم «ومعادن» است. اگرچه در سالی که گذشت، اخذ حق انتفاع ۵ درصدی از معادن تحت تملک ایمیدرو، تاثیر منفی بر روی ارزش سهم «کچاد»، «کگل» و «کگهر» گذاشت و از آنجایی که این سه شرکت، بخش اعظمی از پورتفوی هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات را تشکیل میدهند، تاثیر آن بر ارزش «ومعادن» نیز نمایان شد. در همین راستا، ما اقدامات بسیاری را به منظور افزایش سهم خود انجام دادیم که از جمله میتوان به سرمایهگذاری در پروژههای متنوع اشاره کرد و بدون شک شرایط «ومعادن» در چند سال آینده، متفاوت از وضعیت کنونی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به اینکه ۹۳ درصد داراییهای «ومعادن»، بورسی و تنها ۷ درصد آن غیربورسی است، تصریح کرد: ترکیب ارزش روز پرتفوی بورسی«ومعادن» شامل شرکتهای معدنی و صنعتی گلگهر (۲۷ درصد)، معدنی و صنعتی چادرملو (۱۷ درصد)، معدنی و صنعتی گهرزمین (۱۴ درصد)، توسعه معدنی و صنعتی صبانور (۱۴ درصد)، ملی صنایع مس ایران (۹ درصد)، فولاد خراسان (۶ درصد)، تجلی توسعه معادن و فلزات (۶ درصد)، آهن و فولاد ارفع (۴ درصد) و سایر (۳ درصد) است؛ ضمن اینکه ترکیب ارزش روز پرتفوی غیربورسی هلدینگ به تفکیک صنایع سرمایهپذیر شامل کانههای فلزی (۶۶٫۱۴ درصد)، فلزات اساسی (۹ درصد)، شرکتهای سرمایهگذاری (۳٫۴ درصد) و سایر صنایع (۲۱ درصد) میشود.
سرمایهگذاری ۳٫۵ میلیارد یورویی «ومعادن»
سعدمحمدی ادامه داد: در حالت کلی، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات از ۷۶ شرکت ( ۳۱ شرکت بورسی و ۴۵ شرکت غیربورسی) تشکیل شده است. هماکنون مجموع سرمایهگذاریهای «ومعادن» در ۹۹ پروژه، ۱۳٫۸۴ میلیارد یورو برآورد میشود که ۳٫۵ میلیارد یورو از این میزان، مختص پروژههای خود هلدینگ بوده است.
وی مطرح کرد: به اعتقاد کارشناسان و صاحبنظران، برای اینکه یک بنگاه اقتصادی بتواند در مسیر توسعه قدم بردارد، باید سرمایهگذاریهای صورتگرفته در آن پنج برابر میزان سوددهی باشد. با توجه به سود ۱۴ هزار میلیارد تومانی «ومعادن» در سال ۱۴۰۲، در صورتی که سرمایهگذاری هلدینگ حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان میبود، سرعت حرکت مجموعه مطلوب ارزیابی میشد؛ در حالی که اکنون سرمایهگذاری «ومعادن» بالغ بر ۱۶۰ هزار میلیارد تومان یعنی بیش از دو برابر میزان فوق برآورد شده و نشان از پویایی ما در زمینه سرمایهگذاری دارد
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه به طرحهای پیشران «ومعادن» اشاره کرد و گفت: احداث کارخانه آهن اسفنجی با ظرفیت تولید ۱٫۶میلیون تن در منطقه بیجار و احداث کارخانه ذوب و فولادسازی با ظرفیت یک میلیون تن در منطقه قروه توسط شرکت صنایع فولاد کردستان، احداث کارخانه کنسانترهسازی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با ظرفیت تولید ۲٫۵ میلیون تن، احداث کارخانه گندلهسازی شرکت صبا امید غرب خاورمیانه با ظرفیت تولید یک میلیون تن، احداث کارخانه آهن اسفنجی شرکت فولاد اقلید پارس و شرکت آهن و فولاد الماس آرتاویل هر یک با ظرفیت تولید ۱٫۲ و ۱٫۱ میلیون تن، از جمله پروژههای پیشران اقتصادی «ومعادن» بوده که پیشرفت فیزیکی این پروژهها تا پایان بهمن ماه امسال مناسب بوده است. به علاوه احداث بلوک دوم نیروگاه گازی سمنان با ظرفیت تولید ۳۶۶ مگاوات، نخستین طرح پیشران اقتصادی در کشور بود که توسط «ومعادن» اجرا شد و در حال حاضر به دنبال احداث دو واحد بخار کلاس E هریک با ظرفیت ۱۸۰ مگاوات با راندمان بالغ بر ۵۴ درصد هستیم که قطعا سود مناسبی برای «ومعادن» به همراه خواهد داشت. علاوهبراین، اقدامات خوبی در معدن مس طلای جانجا توسط شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا در سال جاری انجام شد. با توجه به اتمام فاز مهندسی پروژه احداث کارخانه تغلیظ با ظرفیت تولید ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس، هماکنون مراحل انتخاب پیمانکار (EPC) در حال اجراست و پیش از پایان امسال مشخص خواهد شد؛ همچنین به دنبال احداث یک کارخانه لیچینگ در این معدن با ظرفیت تولید پنج هزار تن کاتد مس در سال هستیم و به نظر میرسد با توجه به تقاضای بالای مس در منطقه، کاتد مس تولید شده میتواند صادر شود و بخشی از نیاز ارزی «ومعادن» را تامین کند.
توسعه اکتشافات در دستور کار «ومعادن»
سعدمحمدی ضمن اشاره به اقدامات اکتشافی «ومعادن» و اهمیت اکتشاف ذخایر سنگآهن در آینده به عنوان خوراک مورد نیاز کارخانههای فولادسازی، اظهار داشت: میزان حفاری انجام شده توسط شرکت معدنی و صنعتی صبانور تا پایان بهمن ماه امسال در چهار محدوده گلالی، باباعلی، شهرک و ظفرآباد، به میزان ۷۶ هزار و ۶۵۰ متر بوده که اجرای آن، ۱۳۸ میلیون تن ذخیره قطعی به ذخایر «ومعادن» اضافه کرده است. به دنبال این مهم، ذخایر قطعی صبانور از ۵۰ میلیون تن به ۲۷۰ میلیون تن رسیده که ارزش برجای این ذخایر، حدود ۷۵۰ میلیون دلار بوده است. میزان حفاری اکتشافی در این محدودهها تا پایان امسال، به بیش از ۹۰ هزار متر خواهد رسید. علاوهبراین، تا به امروز بالغ بر ۳۰ هزار متر حفاری در معدن مس طلای جانجا، عمدتا به منظور تدقیق ذخیره و نیز جانمایی تاسیسات زیربنایی صورت گرفته و در ادامه قرارداد ۲۰ هزار متر حفاری اکتشافی تکمیلی منعقد شده است.
بر اساس این گزارش، وی در انتها به تشریح جزئیات محل صرف افزایش سرمایه پرداخت و در پایان افزایش سرمایه «ومعادن» از ۱۹۲ هزار و ۴۲۸ میلیارد ریال به ۳۰۰ هزار میلیارد ریال ( ۱۰۷ هزار و ۵۷۲ میلیارد ریال معادل ۵۶ درصد) از محل سود انباشته به تصویب سهامداران حاضر در مجمع رسید.
انتهای پیام//