مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با حضور حداکثری سهامداران برگزار و پنج هزار و ۶۰۰ریال سود به ازای هر سهم در میان سهامداران به تصویب رسید.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، مجمع عمومی عادی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با موضوع استماع گزارش هیئت مدیره و بازرس قانونی، تصویب صورتهای مالی سال (دوره) مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۹، تقسیم سود، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی، انتخاب روزنامه کثیرالانتشار، تعیین حق حضور اعضای غیر موظف هیئت مدیره و تعیین پاداش هیئت مدیره با حضور ۸۵ درصد از سهامداران در محل سالن تلاش وزارت کار در تهران برگزار شد.
این مجمع با حضور اعضای هیئت رئیسه در جایگاه قانونی، قرائت دستور جلسه از سوی ریاست مجمع عمومی و معرفی اعضای هیئت رئیسه رسمیت یافت.
در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، محمد کلانتری، مدیرعامل شرکت و دبیر مجمع، در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور اظهار داشت: شرکت صبانور در سال ۱۳۷۶ با سرمایه اولیه ۵۰ میلیارد تومان تاسیس و در سال ۱۳۹۰ با نماد «کنور» وارد فرابورس و در سال ۱۳۹۳ وارد تالار اصلی بورس تهران شد.
وی افزود: صبانور در حال حاضر از نظر تولید سنگآهن و کنسانتره جزو ۱۰ شرکت برتر کشور است و و بزرگترین تولیدکننده این محصول در غرب و شمال غرب کشور به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور خاطرنشان کرد: موضوع فعالیت اصلی شرکت صبانور، اکتشاف و استخراج از معادن سنگآهن و فراوری کنسانتره و گندله و تکمیل زنجیره ارزش برای رسیدن به محصولات فولادی و سایر عناصر فلزی است.
سرمایه صبانور به یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید
کلانتری در خصوص تغییرات سرمایه صبانور، عنوان کرد: در سال ۱۳۷۶ سرمایه شرکت ۵۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۳۹۵ این میزان به ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت. از آن سال تا سال ۱۳۹۹ این میزان سرمایه ثابت باقی ماند. در سال ۱۳۹۹ تصمیم به افزایش سرمایه از ۳۰۰ میلیارد تومان به یک هزار و ۸۰۰میلیارد تومان گرفتیم.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط طرحهای توسعهای شرکت و افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر به ویژه صبا امید غرب و فولاد کردستان، افزایش سرمایه یک هزار و ۵۰۰میلیارد تومانی را از دی ماه در دستور کار قرار دادیم. در اردیبهشت ماه گزارش بازرس قانونی و توجیه آن منتشر شد. در این رابطه بیانیهای برای سازمان بورس ارسال شده که در حال بررسی است. امیدوار هستیم شرایط خوب پیش برود و در تیر ماه مجوز نهایی صادر شود تا بتوانیم مجمع فوقالعاده را برای این موضوع برگزار کنیم.
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور تصریح کرد: این افزایش سرمایه یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی طی مدت دو سال انجام خواهد شد. پیشبینی کردهایم در سال اول حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از افزایش سرمایه محقق شود و برای سال ۱۴۰۱ نیز ۷۰۰ میلیارد تومان دیگر به سرمایه شرکت افزوده خواهد شد. اخذ مجوز و اطلاعات تکمیلی متعاقبا از طریق کدال اطلاعرسانی خواهد شد.
معادن و کارخانههای صبانور
کلانتری با اشاره به معادن تحت اختیار شرکت صبانور، بیان کرد: صبانور در دو استان همدان و کردستان فعالیت میکند که معدن باباعلی در استان همدان و معدن گلالی و شهرک در استان کردستان قرار دارند. ذخیره قطعی سنگآهن شرکت ۵۳ میلیون تن، ذخیره احتمالی ۷۵ میلیون تن و مجموعا ۱۲۸ میلیون تن ذخیره کلی است.
وی ادامه داد: صبانور همچنین کارخانه کنسانتره کردستان به ظرفیت اسمی یکمیلیون تن در اختیار دارد که فاز نخست آن اواخر سال ۱۳۹۲ و فاز دوم اوایل سال ۱۳۹۶ افتتاح شد. همچنین کارخانه کنسانتره همدان بــه ظرفیـــت ۶۰۰هــزار تـــن در ســـال ۱۳۹۳ بـــه بهرهبــــرداری رسیـــد و در ادامــــه کارخانــــه گندلهسازی همدان به ظرفیت ۵۵۰هزار تن در شهریور ماه سال ۱۳۹۶ بهرهبرداری شد.
رشد تولید صبانور در سال ۱۳۹۹
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با تاکید بر افزایش چشمگیر تولید شرکت طی پنج سال اخیر، ابراز کرد: در سال ۱۳۹۵ میزان تولید سنگآهن صبانور یکمیلیون و ۲۸۰ هزار تن بود که این میزان در سال ۱۳۹۹ به دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید و بیش از دو برابر افزایش تولید داشتیم. میزان تولید در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ حدود ۱۶درصد افزایش یافته است. تولید سنگآهن دانهبندی در سال ۱۳۹۵ یک میلیون و ۱۲۸هزار تن بود که در سال ۱۳۹۹ به بیش از دو میلیون و ۲۰ هزار تن رسید و این میزان نسبت به سال ۱۳۹۸، ۱۳درصد رشد را نشان میدهد.
کلانتری مطرح کرد: تولید کنسانتره در صبانور در سال ۱۳۹۵ حدود ۷۱۱ هزار تن بود که طی پنج سال گذشته دو برابر شد و در سال ۱۳۹۹ به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسید. این میزان نسبت به سال ۱۳۹۸ بیش از ۲۳ درصد افزایش نشان میدهد. علاوه بر این، تولید گندله که واحد آن به تازگی راهاندازی شده است، در سال ۱۳۹۹ به ۵۰۰ هزار تن رسید و کمی با ظرفیت اسمی ۵۵۰ هزار تنی خود فاصله داشت که در سال جاری به این ظرفیت خواهیم رسید. با این حال میزان تولید گندله در سال ۱۳۹۹ حدود ۷درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ رشد داشته است.
محصولات در بازار داخلی به فروش میروند
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در خصوص وضعیت بازار تاکید کرد: محصولات صبانـــور تمامـــا در بـــازار داخلی به فروش رفت و مجوز صادرات برای محصولات سنگآهــــن ارائـــــه نمیشــــد. ملاک فــــروش محصولات سنگآهن از گذشته شمش فولاد خوزستان بود که نرخ فروش آن از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا انتهای آن ۱۶۵ درصد افزایش یافت. نرخ فروش محصولات صبانور شامل کنسانتره و گندله نیز مطابق با افزایش قیمت شمش فولاد خوزستان نیز پیش رفت و تقریبا به همین میزان افزایش قیمت اتفاق افتاد. در سال جاری نیز این روند صعودی قیمت ادامه دارد.
به گفته وی، قیمت جهانی کنسانتره ۶۵درصد در سال گذشته از ۹۹ دلار در هر تن تا ۱۹۵ دلار در هر تن در اسفند ماه افزایش قیمت داشت که این افزایش قیمت با توجه به میزان تولید فولاد در چین و هدفگذاری این کشور برای تولید فولاد در برنامههای خود لحاظ کرده بود، اتفاق افتاد. ضمن اینکه مشکلاتی از سمت تامینکنندگان مواد اولیه به ویـــژه استرالیـــا و برزیـــل برای صــادرات سنگآهن رخ داد. افزایش قیمت جهانی سنگآهن همچنان ادامه دارد و به ۲۴۰ دلار در هر تن رسیده است.
کلانتری اذعان کرد: با وجود قیمتهای جذاب جهانی برای انجام صادرات سنگآهن و تلاشهای صورت گرفته در این خصوص، هنوز مجوز صادرات اخذ نشده است. حتی با اینکه چندین بار اقدام و با سازمانهای مربوطه نامهنگاری کردیم اما این امر میسر نشده است. البته توجیه عدم صادرات این بود که درخواست در داخل برای سنگآهن وجود دارد و به همین دلیل صادرات آن منتفی است.
افزایش چشمگیر درآمد و سود
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با اشاره به میزان فروش درآمد این شرکت در سال ۱۳۹۹، عنوان کرد: درآمد شرکت در سال ۱۳۹۵ حدود ۱۸۷ میلیارد تومان بود که در سال ۱۳۹۹ این میزان به دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. به این ترتیب رشد ۱۸۸درصدی در میزان درآمد رخ داد. گفتنی است که ۷۵ درصد افزایش درآمد شرکت صبانور ناشی از افزایش نرخ آن در بازار و ۲۵درصد دیگر به دلیل افزایش حجم تولید و فروش بوده است.
وی تصریح کرد: میزان درآمد فروش کنسانتره یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ناشی از فروش ۸۱۶ هزار تن بوده که نسبت به سال گذشته ۲۲۸ درصد افزایش درآمد و ۴۶ درصد در حجم فروش افزایش رخ داد. در سال ۱۳۹۹ در بخش گندله نیز میزان درآمد یک هزار میلیارد تومان به دلیل فروش ۵۱۶ هزار تن بود که در میزان درآمد ۱۵۱ درصد و در حجم فروش ۲۲ درصد افزایش نسبت به سال پیش از آن رخ داد.
کلانتری در خصوص وضعیت سوددهی این شرکت، بیان کرد: میزان سود ناخالص در سال ۱۳۹۵ حدود ۶۴ میلیارد تومان بود که این میزان به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسید و این میزان سوددهی نسبت به سال ۱۳۹۸ رشد ۳۱۱ درصدی نشان میدهد. میزان سود پس از کسر مالیات شرکت نیز در سال ۱۳۹۹ به دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید. از این میزان یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن سود عملیاتی بوده و ۶۰۰ میلیارد تومان دیگر از سایر فعالیتهــــا و ۸۰ میلیـــارد تومــــان از سهــــام شرکتهای زیرمجموعه و سپرده بانکی حاصل شده است.
رشد قیمت سهام در سال ۱۳۹۹
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور مطرح کرد: قیمت هر سهم شرکت صبانور در ابتدای سال گذشته یک هزار و ۴۰۰تومان بود که در دوره اوج بورس حتی به پنجهزار و ۶۰۰ تومان نیز رسید اما نهایتا در آخر سال قبل، قیمت هر سهم صبانور در رقم چهارهزار و ۹۸۵ تومان ایستاد. آخرین قیمت سهام این شرکت پیش از مجمع پنج هزار و ۲۵۶تومان بود. البته قیمت سهم صبانور نسبت به بازار سهام افت زیادی نداشت و حتی این شرکت بالاترین بازدهی را به میزان ۲۷۰ درصد (بیش از شرکتهای همگروه) داشت.
وی ادامه داد: ارزش بازار صبانور در ابتدای سال ۱۳۹۹ چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود که در انتهای سال به ۱۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. در حال حاضر، ارزش بازار صبانور به ۱۵هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد.
وضعیت پروژهها
کلانتری در خصوص مهمترین پروژههای در دست اقدام شرکت صبانور، اظهار کرد: پروژه گندلهسازی یک میلیون تنی کردستان یکی از مهمترین پروژهها بوده که مالکیت ۷۰درصد آن برای صبانور و ۳۰ درصد برای شرکت تجلی معادن و فلزات است. برآورد هزینه این پروژه یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده و تاکنون ۶۰۰ میلیارد تومان در آن از سوی دو شرکت سهامدار پرداخت شده است. شرکتهای پیمانکار و مشاور انتخاب شدهاند و در حال انجام مهندسی پایه و تفصیلی هستیــم. همچنیــن سفارشگذاری تجهیزات خارجی به میزان ۸٫۲ میلیون دلار پرداخت شده و تامین و پیگیری احداث زیرساختهای آن در دست اقدام است. قرار است این طرح تا سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری برسد.
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور اظهار کرد: پروژه مهم دیگری که از سوی صبانور در سال جاری به صورت جدی دنبال خواهد شد، طرح آهن اسفنجی و ذوب فولاد کردستان است. در این پروژه قرار است احداث یک واحد آهن اسفنجی به ظرفیت ۱٫۶میلیون تن در بیجار و ذوب و نورد یک میلیون تنی در قروه پیگیری شود. البته این پروژه عمدتا متعلق به ایمیدرو به میزان ۴۴درصد، ۲۰ درصد کمیته امداد و ۱۵ درصد کیمیا معادن سپاهان است. برای این پروژه نیز مجوز محیط زیست اخذ و مکانیابی آن صورت گرفته است. در همین حال پیشنویس قرارداد تخصیص آب منطقهای کردستان و برق نیز به انجام رسید. ضمن اینکه انعقاد قرارداد انشعاب گاز در دست اقدام است.
وی اضافه کرد: هزینه پروژه ۱٫۶میلیون تنی آهن اسفنجی پنج هزار میلیارد تومان و پروژه ذوب و نورد یک میلیون تنی نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده و مجموع هزینه دو پروژه به ۱۵ هزار میلیارد تومان میرســد. قرار شــد ۱۵ درصــد این هزینــه از محــل آورده سهامــداران باشــد که دو هــزار و ۲۵۰میلیـــارد تومـــان میشــود. تا پایـــان سال ۱۳۹۹ سهامـــداران ۱۱۰میلیــارد تومان پرداخت کردهاند. سایر هزینهها به مبلغ ۱۲هزار و ۷۵۰میلیارد تومان از طریق فاینانس انجام خواهد شد. صبانور به عنوان مالک ۲۰درصدی پروژه تاکنون ۲۲ میلیارد تومان از سهم خود را پرداخت کرده است.
کلانتری با اشاره به پروژه کنسانتره گلالی بیان کرد: این پروژه از طریق صبانور به تنهایی پیگیری میشود و در این رابطه گزارش امکانسنجی آن تهیه شده است. برآورد اولیه این پروژه نشان میدهد اجرای آن با تمام زیرساختها حدود ۷۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شـــده اســـت. برای ایــن منظــور کارگروه انتخاب زمین تشکیل شده و محل احداث کارخانـــه مشخـــص شـــده اســتت. همچنیـــن مکاتبات اداری در خصوص اجرای پروژه انجام شد. ضمن اینکه مناقصه دو مرحلهای جهت انتخـــاب مشـــاور انجـــام شــــده و مطابـــق برنامهریزیهای صورت گرفته، این پروژه نیز در سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری خواهد رسید.
اکتشافات
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با تاکید بر جدیت این شرکت برای فعالیتهای اکتشافی، خاطرنشان کرد: پهنه اکتشافی راور پروژهای برای شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات بود که قرار شد صبانور آن را اجرا کند. با توجه به اینکه عمر معادن سنگآهن در کشور رو به اتمام است، مقرر شد صبانور وارد حوزه فلزات جدید همچون سرب و روی شود و در محدوده راور کرمان یک پهنه یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربعی را در سال ۱۳۹۶ در اختیار گرفت. روی این پروژه به مدت ۱۸ ماه مطالعه پیجویی و اکتشاف انجام شد که به شناسایی ۱۲ آنومالی پتانسیلدار انجامید. این ۱۲ آنومالی در قالب پنج محدوده به مساحت ۲۵۰ کیلومتر مربع ثبت شد.
وی ادامه داد: انعقاد قرارداد با پیمانکار جهت شروع عملیات ژئوفیزیک انجام شد. همچنین با توجه به معادن متروکهای که در شهرستان کوهبنان و راور بود، یک طرح توجیهی برای تاسیس کارخانه فراوری در آن منطقه تهیه خواهد شد. این طرح توسط شرکت کاهنربا در دست اقدام است و تا یک ماه آینده تهیه خواهد شد. البته صبانور جواز تاسیس کارخانه و امتیاز برق و آب را نیز دریافت کرده است.
کلانتری تصریح کرد: اخیرا صبانور در یک مزایده شرکت کرد و توانست یک محدوده دارای سرب و روی به مساحت ۳۳ کیلومتر را برنده شود که این محدوده نیز به محدودههای پیشتر یاد شده اضافه میشود. این محدوده قطعا به اقتصادی شدن احداث کارخانه فراوری کمک خواهد کرد.
ماموریت و چشمانداز صبانور
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور اقدامات مهم شرکت را در سال گذشته فعالسازی احداث پروژه گندله، امکانسنجی و آغاز احداث پروژه کارخانه کنسانتره گلالی، اقدامات قانونی جهت اخذ پهنههای اکتشافی عناصر فلزی غیرآهنی همچون سرب و روی و انجام اکتشافات، افزایش ظرفیت پروانه بهرهبرداری دو معدن شرکت جهت افزایش استخراج، مهندسی مجدد و تامین تجهیزات مورد نیاز، انجام طرحهای اکتشافی، اجرای طرحهــــای زیســـتمحیطی، اخذ پروانــــه بهرهبرداری کارخانههای شرکت و دریافت معافیت مالیاتی عنوان کرد.
به گفته وی، چشمانداز شرکت صبانور دستیابی به رتبه برتر کیفیت، سوددهی و ایمنی به عنوان یکی از ۱۰ شرکت نخست حوزه اکتشاف، استخراج و فراوری در سال ۱۴۰۴ بوده است.
کلانتری اذعان کرد: ماموریت این شرکت بهرهبرداری تولید و سرمایهگذاری سودآور در حوزه اکتشاف، استخراج، فراوری مواد معدنی به واسط تشکیل شرکتها و یا تحصیل سهام مدیریتی آنها، احداث خطوط تولید، ارتقای کمی و کیفی ظرفیتهای موجود به همراه گسترش و پیادهسازی مفاهیم زیستمحیطی، مسئولیتهای اجتماعی در راستای تکمیل زنجیره فولاد و سایر کانیها در کشور خصوصا استان آذربایجان غربی است.
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در پایان مطرح کرد: در نهایت راهبردهای شرکت صبانور تحقق تولید سالیانه ۲٫۵ میلیون گندله، ۲٫۵ میلیون تن کنسانتره و استخراج چهار میلیون تن سنگآهن، ارتقای سازمان به عنوان شرکت دارای بیشترین درآمد نسبت به هزینه در مقایسه با سایر شرکتهای معدنی و تبدیل شدن به یکی از ۱۰ شرکت برتر سودآور، ورود به عرصه اکتشاف، استخراج و فراوری سایر مواد معدنی به صورت مستقیم یا با مشارکت شرکتهای صاحب نام داخلی و خارجی، همافزایی پورتفوی محصولات هلدینگ و تکمیل زنجیره ارزش و افزایش دامنه اکتشافات معادن و مجوزهای استخراج سنگآهن کشور است.
تقسیم سود جذاب در مجمع
پس از اتمام گزارش عملکرد شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، حسابرس مستقل و بازرس قانونی شرکت، بندهای خود در خصوص گزارش عملکرد سالانه این شرکت را قرائت کرد و اعضای هیئت مدیره صبانور نیز در مقام پاسخگویی برآمدند. سپس سهامداران صبانور سوالات خود را از مدیرعامل و سایر مسئولان شرکت پرسیدند و آنها نیز به سوالات پاسخ دادند.
در پایان مجمع صبانور، صورتهای مالی منتهی به ۳۰ اسفند ماه سال ۱۳۹۹ به تصویب سهامداران رسید. سود تقسیم شده در مجمع پنج هزار و ۶۰۰ ریال به ازای هر سهم معادل ۷۵درصد سود تلفیقی شرکت تصویب شد.
همچنین روزنامه صمت به عنوان روزنامه کثیرالانتشار تعییـــن و حــق حضـــور اعضای هیئت مدیره سه میلیون تومان ماهانه در صورت تشکیل یک جلسه در ماه و پاداش هیئت مدیره ۶۰۰ میلیون تومان به صورت ناخالص مشخص شد.
در بحث مسئولیتهای اجتماعی مبلغ هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای این منظور اختصاص یافت. شرکت هشیار ممیز به عنوان حسابرس قانونی تعیین شد.
انتهای پیام//