سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۶:۲۲ /سه شنبه/۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۱:۱۹ /شنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۳

در سال 1403 رقم خورد؛

یکه‌تازی «ومعادن» در اجرای پروژه‌های پیشران معدنی و فلزی/ سالی که پربار بود

پروژه‌های پیشران پیشرفت اقتصادی که شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات وظیفه راهبری آن‌ها را بر عهده دارد، از پیشرفت فیزیکی قابل‌توجهی در سال 1403 برخوردار شدند و «ومعادن» علاوه بر حضور فعال و مثمرثمر در حوزه صنایع معدنی و فلزی، توانست نقش بسزای خود در حوزه زیرساخت اعم از انرژی و حمل‌ونقل را ایفا کند.

پروژه‌های پیشران پیشرفت اقتصادی که شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات وظیفه راهبری آن‌ها را بر عهده دارد، از پیشرفت فیزیکی قابل‌توجهی در سال ۱۴۰۳ برخوردار شدند و «ومعادن» علاوه بر حضور فعال و مثمرثمر در حوزه صنایع معدنی و فلزی، توانست نقش بسزای خود در حوزه زیرساخت اعم از انرژی و حمل‌ونقل را ایفا کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، ایران ضمن برخورداری از حدود ۷ درصد منابع طبیعی جهان، به عنوان یکی از قطب‌های اصلی معدنی و فلزی در دنیا شناخته می‌شود و بر همین اساس توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و به دنبال آن، جایگزینی اقتصاد معدن به جای نفت در برنامه کلان کشور جای گرفته است. در این میان، بنگاه‌های معدنی و فلزی نقش بسزایی در تحقق این مهم در سالیان اخیر ایفا کرده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» اشاره کرد.

شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های صنایع معدنی و فلزی، نقش مهمی در توسعه و افزایش ظرفیت تولید کشور در بخش معدن و صنایع معدنی داشته است. در حالی که فعالیت این هلدینگ عظیم اقتصادی متمرکز بر سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های بزرگ، خرید و فروش سهم و کنترل و نظارت بر فعالیت‌ شرکت‌های زیرمجموعه خود بوده است اما اکنون شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات پروژه‌های متعددی را در نقاط مختلف کشور مانند کردستان، اقلید، اردبیل، سیستان و بلوچستان، لرستان و کازرون در دست اجرا دارد و علی‌رغم اینکه فعالیت اصلی این هلدینگ متمرکز بر زنجیره فولاد بوده، با این حال راهبری اجرای پروژه‌های زیرساختی، انرژی و اکتشافی را نیز طی سالیان گذشته بر عهده گرفته است. در حال حاضر ۹۹ پروژه در کل هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با سرمایه‌گذاری ۱۳٫۸۴ میلیارد یورو در دست اجرا قرار دارد که سهم «ومعادن» از این میزان، ۳٫۵ میلیارد یورو است و حجم سرمایه‌گذاری‌ها‌ و عملیات‌های اجرایی انجام شده در این هلدینگ، نشان از عزم راسخ مجموعه برای دستیابی به توسعه پایدار بخش معدن و صنایع معدنی در کشور دارد.

پیشرفت قابل‌قبول پروژه‌های پیشران «ومعادن» در سال ۱۴۰۳

در حال حاضر یکی از مهم‌ترین پروژه‌های «ومعادن» در شرکت صنایع فولاد کردستان در جریان است؛ به نحوی که این شرکت اجرای دو پروژه احداث کارخانه احیا مستقیم به روش پرد «PERED» با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شهرستان بیجار و احداث کارخانه فولادسازی و نورد پیوسته به روش «CSP» با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن ورق گرم فولادی در شهرستان قروه را در برنامه دارد. نکته قابل‌‎توجه اینکه احداث کارخانه احیا مستقیم به روش پرد (با ظرفیت تولید ۱٫۶ میلیون تن در سال)، برای نخستین بار است که در ایران و جهان توسط شرکت صنایع فولاد کردستان در حال اجرا بوده و هم‌اکنون پیشرفت فیزیکی آن به حدود ۵۰ درصد می‌رسد. میزان اشتغال‌زایی این پروژه بیش از ۵۰۰ نفر برآورد شده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۴ به ‌بهره‌برداری برسد؛ ضمن اینکه عملیات اجرایی پروژه فولادسازی و نورد شرکت صنایع فولاد کردستان نیز که از حضور یکی از سه تکنولوگ خارجی برتر فعال در این حوزه بهره می‌برد، آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود در صورت تامین نقدینگی مورد نیاز، طی چهار سال آینده به بهره‌برداری برسد و زمینه اشتغال‌زایی یک هزار و ۲۰۰ نفر را فراهم کند.

شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، پروژه احداث بزرگ‌ترین کارخانه گندله‌سازی غرب کشور با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن در فاز نخست و دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن در فاز دوم (در مجموع سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن) را در شرکت صبا امید غرب خاورمیانه در دست اجرا دارد. هم‌اکنون پیشرفت فیزیکی این پروژه که در بخش کرانی شهرستان بیجار واقع شده، به حدود ۶۵ درصد می‌رسد و بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، در پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری خواهد رسید. لازم به ذکر است که میزان اشتغال‌زایی این پروژه در فاز نخست، به ۷۰۰ نفر خواهد رسید و بدون شک تعداد افراد بیشتری پس از تکمیل و بهره‌برداری از فاز دوم پروژه در آن مشغول به کار خواهند شد.

پروژه احداث کارخانه کنسانتره‌سازی با ظرفیت تولید سالانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به عنوان یکی از برجسته‌ترین شرکت‌های زیرمجموعه «ومعادن»، از دیگر پروژه‌های حائز اهمیت این هلدینگ به شمار می‌آید. از جمله نکات برجسته این پروژه که هم‌اکنون پیشرفت فیزیکی آن به بیش از ۵ درصد می‌رسد، می‌توان به جابه‌جایی محل احداث کارخانه اشاره کرد. این پروژه در ابتدا قرار بوده است با ظرفیت‌های ۳۰۰ هزار تن، ۸۰۰ هزار تن، یک میلیون تن و نهایتا دو میلیون تن در محل قبلی آن اجرا شود اما با بررسی‌ها و کارشناسی‌های لازم، در نهایت ظرفیت تولید آن به دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش پیدا کرده و در ادامه اقدامات اصلاحی اساسی مانند تغییر حد مجاز گوگرد از ۰٫۴ به ۰٫۱ به منظور افزایش توان رقابت در فروش کنسانتره، تغییر سنگ‌شکن فکی به ژیراتوری با فرض تولید پنج میلیون تن کنسانتره و استقرار آن در محدوده معدن، حذف آسیای غلتکی فشار بالا «HPGR» و خشک‌کن آن ضمن جایگزینی با سگ‌میل و بال‌میل، از جمله اقدامات شاخص اصلاحی انجام شده در این پروژه محسوب می‌شوند. پیش‌بینی می‌شود که این پروژه با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیون یورو و اشتغال‌زایی سه هزار نفری، در دی ماه ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد.

پروژه احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شرکت مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل به روش میدرکس را می‌توان از دیگر پروژه‌های حائز اهمیت «ومعادن» برشمرد. این پروژه که در منطقه کم‌برخوردار آبی‌بیگلو در استان اردبیل در دست اقدام قرار دارد، هم‌اکنون از پیشرفت فیزیکی نزدیک به ۶۱ درصدی (با احتساب زیرساخت‌ها) برخوردار بوده و کلیه تجهیزات خارجی آن، ترخیص و به محل کارخانه حمل شده است. میزان اشتغال‌زایی مستقیم این پروژه بیش از ۵۰۰ نفر برآورده شده است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد. علاوه‌براین، هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات یک پروژه احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن آهن اسفنجی دیگر را نیز در شرکت فولاد اقلید پارس در دست اجرا دارد که هم‌اکنون پیشرفت فیزیکی آن به بیش از ۲۲ درصد رسیده و برآورد می‌شود در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

یکی از مهم‌ترین پروژه‌های شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات را می‌توان احداث کارخانه کنسانتره مس با ظرفیت تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن (با حجم ۱۶ میلیون تن خاک ورودی، عیار ۰٫۲۶ درصد و کنسانتره ۲۶ درصد) در شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا برشمرد؛ پروژه‌ای که در آن تا به امروز بیش از ۳۸ هزار متر حفاری اکتشافی و نزدیک به ۱۱ میلیون تن عملیات معدنی توسط پیمانکار اجرا شده است و نشان از توجه بالای «ومعادن» به سرمایه‌گذاری در حوزه فلزات غیرآهنی در مناطق کمتر توسعه‌یافته مانند سیستان و بلوچستان دارد. لازم به ذکر است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای احداث کارخانه تولید کاتد مس با ظرفیت تولید سالانه سه هزار تن نیز انجام شده و این پروژه با سرمایه‌گذاری حدود ۴۸۸ میلیون دلاری توسط کنسرسیومی با راهبری «ومعادن» و مشارکت شرکت‌های بزرگ معدنی و صنعتی کشور شامل «کگل»، «کچاد»، «کگهر»، «تجلی» و «فغدیر»، با سرعت قابل‌قبولی در دست اجرا قرار دارد.در حال حاضر، حدود ۷۰۰ نفر در محل پروژه مشغول به کار بوده و پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از آن، میزان اشتغال‌زایی مستقیم به یک هزار و ۵۰۰ نفر و غیرمستقیم به حدود پنج هزار نفر افزایش پیدا کند.

«ومعادن» در مسیر تامین زیرساخت‌های انرژی و حمل‌ونقل در کشور

علاوه‌براین‌ها، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات پروژه‌های صنعتی دیگری را نیز در دست اقدام دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به پروژه احداث کارخانه استیل کورد با ظرفیت تولید سالانه چهار هزار تن تسمه نوار نقاله در شرکت تولید مواد معدنی کانیار ساعی، احداث کارخانه فروآلیاژ شیروان با ظرفیت تولید سالانه ۲۵ هزار تن فروسیلیکومنگنز در شرکت تولید و توسعه مواد معدنی نادرخاکی ایرانیان و احداث کارخانه الکترود گرافیتی با ظرفیت تولید سالانه ۳۰ هزار تن الکترود گرافیتی در شرکت صنعت گستر سورنا کازرون اشاره کرد. بی‌شک به دنبال راه‌اندازی هر کدام از این پروژه‌ها، گام بلندی در راستای تامین مواد مصرفی حیاتی در صنعت فولاد کشور همچون تسمه نوار نقاله، فروسیلیکومنگنز و الکترود گرافیتی برداشته خواهد شد که نشان از اهتمام ویژه «ومعادن» بر روی سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها دارد. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات علاوه بر تمرکز در اجرای پروژه‌های معدنی و فلزی (آهنی و غیرآهنی)، سرمایه‌گذاری‌های چشمگیری در حوزه زیرساخت انجام داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به راه‌اندازی بلوک دوم نیروگاه شهید باکری با ظرفیت تولید ۳۶۶ مگاوات برق در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به عنوان اولین طرح از ۴۸ طرح پیشران پیشرفت اقتصادی در کشور اشاره کرد. در حال حاضر نیز «ومعادن» پروژه فاز بخار نیروگاه سمنان با ظرفیت تولید ۳۶۶ مگاوات برق توسط شرکت تولید و توسعه پویا انرژی را در دست اقدام دارد که عملیات اجرایی آن از بهمن ماه سال جاری آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود این پروژه در سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد. از دیگر پروژه‌های زیرساختی «ومعادن» می‌توان به پروژه احداث اسکله و پایانه مکانیزه ریلی حمل مواد معدنی در غرب بندر شهید رجایی توسط شرکت مدیریت بین‌المللی همراه جاده ریل دریل (هیمکو) اشاره کرد. در حال حاضر پروژه هیمکو (بر اساس برنامه زمان‌بندی) از پیشرفت بیش از ۱۲ درصدی برخوردار است و تا پایان امسال، حدود یک هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان سرمایه از طریق سهام‌‎داران شرکت و از محل آورده نقدی آن‌ها جذب پروژه خواهد شد. همچنین پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۴ علاوه بر افزایش اراضی موجود از طریق ساخت‌وساز جدید و استحصال از دریا، خطوط ریلی نیز به داخل پروژه توسعه یابد که این امر باعث شده اراضی انبار به دو برابر افزایش پیدا کند و انبارهای موجود به انبارهای ریلی تبدیل شود. بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود علاوه بر توسعه انبارها، خطوط ریلی نیز به آن‌ها متصل شده تا بر این اساس انبارها به انبارهای ریلی تبدیل شود و ظرفیت آن‌ها نیز افزایش یابد.

توسعه روزافزون اکتشافات در دستور کار «ومعادن» قرار گرفته است

یکی دیگر از مهم‌ترین رویکردهای شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات طی چند سال اخیر را می‌توان توسعه اکتشافات برشمرد؛ به نحوی که این هلدینگ تا پایان دی ماه سال جاری، بیش از ۱۹ دستگاه حفاری اکتشافی را خریداری کرده و از این تعداد، ۱۵ دستگاه را در اختیار شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان و چهار دستگاه را در اختیار شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا قرار داده‌ است. میزان حفاری‌های اکتشافی «ومعادن» در سال ۱۴۰۱، برابر با ۶۵  هزار و ۲۴۷ متر بوده که این رقم در سال ۱۴۰۲، به ۱۱۱ هزار و ۸۸۸ متر و در ۹ ماهه سال جاری، به ۹۵ هزار و ۷۷ متر رسیده و با توجه به روند روبه‌رشدی که این هلدینگ در حوزه اکتشافات در پیش گرفته است، به نظر در پایان سال جاری از ۱۲۰ هزار متر عبور پیدا خواهد کرد. شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات تا به امروز، موفق به انجام ۲۹۸ هزار و ۱۳۴ متر حفاری اکتشافی (۲۸۱ هزار و ۲۱۲ متر در محدوده‌های اکتشافی گروه «ومعادن» و ۱۶ هزار و ۹۲۲ متر خارج از گروه هلدینگ) شده و توسعه روزافزون اکتشافات در معادن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه خود را در دستور کار قرار داده است؛ به نحوی که در پی حفاری‌های اکتشافی انجام شده، مجموع ذخایر قطعی معادن «کنور» شامل باباعلی، گلالی و شهرک از ۵۱ میلیون و ۹۴۲ هزار تن در سال ۱۴۰۰، به ۳۹۷ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۵۶ تن تا به امروز رسیده و نکته قابل توجه اینکه این مهم، ارزش برجای ۹۰۰ میلیون دلاری را برای «ومعادن» به همراه داشته است. بی‌شک این روند موفقیت‌آمیز در توسعه اکتشافات توسط «ومعادن» در سال آتی نیز ادامه خواهد یافت و باید در انتظار افزایش چشمگیر ذخایر سنگ‌آهن کشور به همت این هلدینگ عظیم معدنی و فلزی باشیم.

انتهای پیام//

رئیس هیئت عامل ایمیدرو مطرح کرد:

۹:۳۳ /یکشنبه/۳۱ فروردین ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات عنوان کرد:

۹:۳۴ /یکشنبه/۲۴ فروردین ۱۴۰۴

رئیس هیئت مدیره هلدینگ ظفر:

۱۰:۲۳ /سه شنبه/۵ فروردین ۱۴۰۴

محمدرضا پیرحسینلو، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۳۲ /شنبه/۹ تیر ۱۴۰۳

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در گفت‌‎وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۰ /شنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۳

محمدرضا پیرحسینلو، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۵۱ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

نادر رضایی‌منش، مدیرعامل شرکت لعابیران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۲:۳۸ /شنبه/۱۹ اسفند ۱۴۰۲

اقدامات و راهبردهای صدرتامین برای پیشبرد ساختاریافته اهداف نوآورانه

۱۴:۳۷ /شنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۱

محمدرضا پيرحسينلو، مديرعامل منطقه ويژه صنايع معدنی و فلزی خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۳۷ /یکشنبه/۱ مهر ۱۴۰۳

پیش‌نیاز تقویت توان داخل، توسعه و انتقال تکنولوژی است؛

۹:۴۶ /یکشنبه/۲۵ مهر ۱۴۰۰

رهایی از اقتصاد نفتی

۷:۲۶ /شنبه/۲۸ فروردین ۱۴۰۰

صنعت کشور ما بعد از رهایی از یوغ استعمار

۷:۳۱ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹

سال گذشته که «رونق تولید» نام‌گذاری شده بود

۸:۴۱ /شنبه/۱۸ مرداد ۱۳۹۹

مازاد نیروی انسانی، سنگی بر راه خروج وابستگی از نفت

۵:۲۴ /یکشنبه/۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷

در مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات،

۱۵:۵۱ /یکشنبه/۱۴ بهمن ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

۱۶:۵۲ /سه شنبه/۳۰ مرداد ۱۴۰۳

نگاهی به شرکت سرمایه‌گذاری صدرتامین؛

۱۳:۲۴ /سه شنبه/۱۵ اسفند ۱۴۰۲

اینفوگرافیک وسیع‌ترین منطقه ویژه اقتصادی اقتصادی ایران؛

۱۴:۱۳ /شنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۲

اینفوگرافی: نگاهی به پروژه‌های شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات

۹:۴۲ /شنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۱

اختصاص 80 درصد از دارایی‌های ومعادن به شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار

۶:۰۱ /پنجشنبه/۲۶ خرداد ۱۴۰۱

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/1

250417

فلزات آنلاین

1404/02/1

936636

فلزات آنلاین

1404/02/1

1427243

فلزات آنلاین

1404/02/1

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/1

29612

فلزات آنلاین

1404/02/1

18200

فلزات آنلاین

1404/02/1

44897

فلزات آنلاین

1404/02/1

65608

فلزات آنلاین

1404/02/1

49801

فلزات آنلاین

1404/02/1

44167

فلزات آنلاین

1404/02/1

38833

فلزات آنلاین

1404/02/1

36583

فلزات آنلاین

1404/02/1

35710

فلزات آنلاین

1404/02/1

43564

فلزات آنلاین

1404/02/1

39813

فلزات آنلاین

1404/02/1

61527

فلزات آنلاین

1404/02/1

33915

فلزات آنلاین

1404/02/1

45170

فلزات آنلاین

1404/02/1

56661

فلزات آنلاین

1404/02/1

6554300