کمبود عرضه چند فلز کلیدی مانند مس و لیتیوم، میتواند انتقال جهانی به انرژی پاک را تهدید کند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، رئیس اتاق بازرگانی کالایی در این خصوص، بیان کرد: کمبود فلزات باتری از جمله لیتیوم و کبالت بر چالشهایی که خودروسازان میتوانند در افزایش تولید خودروهای الکتریکی با آن مواجه شوند، افزوده است؛ در حالی که کسری فلزات صنعتی مانند مس میتواند بدون افزایش سرمایهگذاری در عرضه جدید به مشکل تبدیل شود.
ترافیگورا که بزرگترین عرضهکننده مس در جهان است، هشدار میدهد که قیمتهای بالاتری برای تشویق استخراجکنندگان برای ارائه و عرضه محصولات به صورت آنلاین مورد نیاز است اما جرمی ویر در عین حال هشدار میدهد که فرایندهای طولانی مدت دریافت مجوز، حتی در صورت افزایش چشمگیر قیمتها هم میتواند مانع عرضه جدید شود.
وی در این خصوص تصریح کرد: یکی از بزرگترین ترسهای موجود مرتبط با فرایند گذار به انرژیهای سبز است؛ در واقع با توجه به کمبود عرضه، آیا میتوانیم فرایند گذار را تکمیل کنیم؟ در این مسیر نیاز است که در عرضه آنلاین کارآمدتر عمل کنیم.
دستیابی به کربن صفر خالص به ۱۰ تریلیون دلار فلز از هماکنون تا سال ۲۰۵۰ نیاز است؛ در حالی که تقاضای سالانه در اواسط دهه ۲۰۳۰ به حدود ۴۵۰ میلیارد دلار رسیده است. در حالی که انتظار میرود فولاد و آلومینیوم بیشترین رشد تقاضا را از نظر حجم مطلق داشته باشند، مس با برآورد ۳.۴ تریلیون دلار فلز سرخ مورد نیاز برای جلوگیری از فاجعه اقلیمی ارزشمندترین فرصت است.
مدیرعامل معدن ترافیگورا عنوان کرد: چالشهای عرضه فراتر از معدن است و در عین حال خطراتی وجود دارد که اقتصادهای غربی در تلاش برای تقویت پالایش و فرآوری فلزات محلی در مسیر استخراج کوتاهی کنند.
ویر در پایان خاطرنشان کرد: فرآوری فلزات در سه دهه گذشته در چین متمرکز شده و اکنون به دلایل بسیاری نیاز است که ردپای چین در این مساله کمرنگتر شود و مشکل دقیقا آنجاست که برای اجرای چنین کاری، به مدت زمانی طولانی نیاز داریم.
انتهای پیام//