سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۴۰ /جمعه/۲ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: 15:31 /دوشنبه/22 اسفند 1401

افزایش ۵۰ درصدی سرمایه «فملی» از محل سود انباشته

روز دوشنبه ۲۲ اسفند ماه، مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت ملی صنایع مس ایران به منظور بررسی افزایش ۵۰ درصدی سرمایه این شرکت با حضور مدیرعامل و جمعی از سهام‌داران در محل همایش‌های بین‌المللی رازی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، علی رستمی در این مجمع طی سخنانی، بیان کرد: کشور ایران روی کمربند جهانی مس قرار گرفته است که یکی از سه کمربند اصلی مس در دنیا به شمار می‌آید. این کمربند از شمال غربی تا جنوب شرقی کشور امتداد یافته است که شامل استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، تهران، قزوین، زنجان، مرکزی، اصفهان، کردستان، کرمان، یزد، خراسان رضوی و جنوبی و سیسیتان بلوچستان می‌شود.

صعود ایران به رتبه پنجم برترین دارندگان ذخایر مس

وی در همین راستا ادامه داد: بیش از ۱۹ میلیارد تن ماده معدنی مس در کشور وجود دارد و از این حیث ایران در رتبه پنجم ذخایر مس جهان قرار گرفته است؛ در حالی که تا سال گذشته این رتبه در اختیار آمریکا بود و ما توانستیم با توسعه اکتشافات در سال جاری، جای این کشور در رتبه پنجم را بگیریم. همچنین از لحاظ تولید کنسانتره در رتبه چهاردهم و در زمینه تولید کاتد در مقام هفدهم جهانی قرار گرفته‌ایم؛ این در حالی است که ذخایر عظیمی از مس را در اختیار داریم و بنابراین به این نتیجه می‌رسیم که به موازات توسعه اکتشاف، استخراج و تغلیظ، باید میزان تولید کاتد را هم افزایش دهیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه به مقایسه تولید کاتد در ایران با کشور کنگو پرداخت و مطرح کرد: کنگو در حالی با تولید دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن کاتد در سال، در رتبه سوم جهانی تولید این محصول قرار گرفته است که این کشور، در رتبه هشتم جهانی از لحاظ ذخایر معدنی مس قرار دارد؛ بنابراین اگر ما بتوانیم اکتشافات مد نظر را به پایان برسانیم، توانایی رسیدن به مقام بالاتر از این کشور را با افزایش تولید کاتد به دست خواهیم آورد.

رستمی در ادامه به عملکرد شرکت ملی مس در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، ۱۳۰ هزار متر حفاری اکتشافی توسط شرکت ملی مس انجام شد؛ در حالی که تا پایان ۱۱ ماه امسال، بیش از ۱۹۳ هزار متر حفاری اکتشافی انجام داده‌ایم. ضمن اینکه این شرکت تا سال پیش، ۳۰ دستگاه حفاری مالکیتی در اختیار داشت و امسال موفق به ثبت سفارش ۳۰ دستگاه دیگر نیز شده‌ایم. در سال جاری، نخستین آزمایشگاه جامع معدن و صنایع معدنی در منطقه شمال غرب کشور را با همکاری دانشگاه تبریز‌ افتتاح کردیم. راه‌اندازی آزمایشگاه جامع معدن و صنایع معدنی در منطقه جنوب شرق نیز با همکاری دانشگاه شهید باهنر در دستور کار مجموعه قرار گرفته است.

در تولید کاتد، ۷ درصد از برنامه امسال جلوتر هستیم

وی در خصوص عملکرد این شرکت در حوزه تولید طی ۱۱ ماهه امسال، عنوان کرد: تولید کاتد شرکت ملی مس در ۱۱ ماهه امسال، به ۲۷۲ هزار و ۴۹۵ تن رسید که این میزان ۷ درصد از برنامه تولید جلوتر بوده است. همچنین این شرکت با تولید یک میلیون و ۱۳۳ هزار و ۲۹۳ تن کنسانتره مس، ۷ درصد از برنامه این محصول نیز بیشتر است. میزان تولید اسیدسولفوریک شرکت ملی مس تا پایان بهمن ماه امسال، ۸۲۶ هزار و ۳۲۲ تن بوده که این میزان ۲۸ درصد از برنامه تولید فراتر است. برنامه استخراج شرکت ملی مس در سال جاری، ۱۷۰ هزار و ۹۲۴ تن بود که توانستیم با ثبت ۲۰۶ هزار و ۸۴۷ تن استخراج طی ۱۱ ماه امسال، ۲۱ درصد بیشتر از برنامه استخراج داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه این رکوردها در حالی در شرکت ملی مس به ثبت رسیده است که در سال جاری، دو بار با قطعی برق در فصل‌های تابستان و زمستان مواجه شدیم، اظهار داشت: در حال حاضر قیمت مس در بورس فلزات لندن به هشت هزار و ۷۵۵ دلار به ازای هر تن رسیده است؛ در حالی که قیمت مس در یک بازه زمانی به مرز ۱۰ هزار و ۵۰۰ دلار به ازای هر تن رسیده بود و سپس به هفت هزار دلار به ازای هر تن کاهش پیدا کرد. پیش‌بینی می‌شود متوسط قیمت مس در سال ۲۰۲۳ میلادی، به حدود هشت هزار و ۹۸۰ دلار به ازای هر تن برسد. همچنین پیش‌بینی ما برای قیمت مس تا سال ۲۰۲۷ میلادی این است که به حدود ۱۱ هزار و ۵۵۰ دلار به ازای هر تن افزایش پیدا کند.

رستمی ضمن اشاره به عملکرد این شرکت در حوزه فروش طی ۱۱ ماه سال جاری، ابراز کرد: تا پایان بهمن ماه امسال، علی‌رغم اینکه فروش خارجی شرکت ملی مس در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد کاهش یافت اما در فروش داخلی با رشد ۳۷ درصدی مواجه شدیم و در مجموع افزایش ۱۵ درصدی فروش شرکت را طی این مدت به ثبت رساندیم. لازم به ذکر است که در حال حاضر ارزش سهام «فملی » در بازار سرمایه به ۳۸۶ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است و در رتبه سومین شرکت برتر بورسی کشور قرار داریم؛ با این وجود در تلاش هستیم طی سالیان پیش رو به رتبه دوم برترین شرکت‌های بورسی صعود کنیم.

تولید یک میلیون تن کاتد در افق ۱۴۰۶

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت تولید یک میلیون تن کاتد تا سال ۱۴۰۶ در برنامه نهضت پیشرفت و تحول صنعت مس ایران، یادآور شد: بدون شک این مهم منجر به افزایش درآمد ارزی و توسعه اشتغال‌زایی خواهد شد. در حالی که تولید کاتد در سال ۱۳۹۰ حدود ۲۳۵ هزار تن بوده و در سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۱ درصدی به حدود ۲۸۵ هزار تن رسیده است، در تلاش هستیم این میزان را بر اساس نهضت پیشرفت و تحول صنعت مس به یک میلیون تن در سال ۱۴۰۶ ارتقا دهیم. در حال حاضر صادرات سالیانه کاتد معادل ۱٫۶ میلیارد دلار است و پیش‌بینی می‌شود این رقم به ۱۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۶ افزایش پیدا کند. در یک نگاه کلی، سرمایه‌گذاری لازم برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای تا سال ۱۴۰۶ در برنامه نهضت پیشرفت و تحول صنعت مس ایران بالغ بر ۱۵میلیارد دلار برآورد شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ارتباط با جایگاه این شرکت در پروژه انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور، تصریح کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران، ۳۳٫۳ درصد سهام شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس (واسکو) را به عنوان متولی شیرین‌سازی آب و انتقال آب از خلیج فارس در اختیار دارد. سهم شرکت ملی مس ۵۰ میلیون مترمکعب آب است که در دو فاز به این شرکت تحویل داده خواهد شد.

وی در خصوص اقدامات زیست‌محیطی شرکت ملی صنایع مس ایران، بیان کرد: اقدامات بسیاری به منظور حفظ و صیانت از محیط زیست در شرکت ملی مس انجام شده است. یکی از این اقدامات، کنترل گازهای آلاینده حاصل از فرایندهای ذوب و تبدیل آن به اسید سولفوریک است. همچنین تامین آب مورد نیاز فرایند تولید بر اساس حداکثر آب بازیافتی و اجرای روش‌های مدرن مدیریت انباشت باطله به منظور بسته شدن سیکل و خروجی صفر پساب از محدوده کارخانه‌ها را همواره مورد تاکید قرار داده‌ایم.

هیچ صنعتی مانند مس سودآور نیست

رستمی با بیان اینکه هیچ کدام از فلزات پایه قابل مقایسه با فلز سرخ نیستند، خاطرنشان کرد: با تحلیل و بررسی حاشیه سود مس در مقایسه با فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که صنعت مس از بیشترین مزیت جهت سرمایه‌گذاری و توسعه در کشور برخوردار است. ضمن اینکه بهترین متخصصان غرب آسیا در حوزه‌های معدنی و فنی و مهندسی مرتبط با صنعت مس طی نیم قرن گذشته، در شرکت ملی صنایع مس ایران جذب و مشغول به‌کار شده‌اند که این مسئله نیز یکی دیگر از مزایای صنعت مس نسبت به سایر صنایع محسوب می‌شود.

وی در ادامه به اهمیت تامین سرمایه به منظور اجرای طرح‌های توسعه‌ای در شرکت ملی صنایع مس ایران اشاره کرد و گفت: به منظور اجرای طرح‌های توسعه‌ای، درخواست افزایش ۵۰ درصدی سرمایه شرکت را ثبت کرده‌ایم تا بتوانیم با سرعت بیشتری این طرح‌ها را پیش ببریم و تکمیل و راه‌اندازی کنیم. این طرح‌ها شامل تولید کاتد در مجتمع مس سونگون، توسعه معدن مس سرچشمه IPCC، فاز ۳ تغلیظ مجتمع مس سرچشمه، تولید اسید فسفریک، فاز ۳ تغلیظ مجتمع مس سونگون، فاز ۲ تغلیظ میدوک، کارخانه‌های فلوتاسیون سرباره و آهک خاتون‎‌آباد بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در همین راستا ادامه داد: سرمایه مصوب برای تولید کاتد مس در مجتمع مس سونگون ۴۵ هزار میلیارد ریال معادل ۵۶۳ میلیون یورو بوده و در حال حاضر این پروژه با پیشرفت ۲۳ درصدی همراه است. پروژه تغلیظ مس درآلو با سرمایه سه هزار و ۲۴۴ میلیارد ریالی معادل ۱۳۰ میلیون یورو با هدف تولید ۱۰۰ هزار تن کنسانتره مس، با پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی همراه بوده و در نیمه اول سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری خواهد رسید. پروژه تغلیظ مس دره‌زار با سرمایه ۱۷ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریالی معادل ۲۱۰ میلیون یورو با هدف تولید ۱۵۰ هزار تن کنسانتره مس نیز با پیشرفت بالغ بر ۹۰ درصدی آماده بهره‌برداری است. البته در این پروژه مشکلاتی با ایمیدرو داشته‌ایم که امیدواریم همکاری لازم با شرکت ملی مس را به عمل آورند. ضمن اینکه پروژه تولید اسید فسفریک نیز با سرمایه ۳۴ هزار میلیارد ریالی معادل ۲۰۴ میلیون یورو با پیشرفت خوبی همراه بوده است.

در پایان این مجمع، افزایش سرمایه ۵۰ درصدی شرکت ملی صنایع مس ایران از محل سود انباشته به تصویب سهام‌داران رسید. با این مصوبه، سرمایه شرکت ملی مس از مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

انتهای پیام//

احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

6:21 /دوشنبه/19 شهریور 1403

غلامرضا ملاطاهری، معاون طرح و برنامه‌ریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

4:57 /شنبه/14 بهمن 1402

مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

5:01 /یکشنبه/30 بهمن 1401

عزیزه شریفی، مدیر آموزش شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

0:48 /دوشنبه/24 مرداد 1401

بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

15:44 /چهارشنبه/17 آذر 1400

بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

13:38 /چهارشنبه/10 شهریور 1400

یسنا کوچک‌زاده، مدیر اجرایی فلزات‌پلاس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

5:14 /شنبه/7 مهر 1403

يداله مرادی، مديرعامل شرکت آلياژسازان زنجان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

5:41 /شنبه/6 آبان 1402

فرشید سلطانزاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

5:58 /شنبه/7 مرداد 1402

در نشست مدیران عامل «تاصیکو» و «فباهنر» با فعالان بازار سرمایه مطرح شد؛

16:49 /دوشنبه/21 آبان 1403
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/1

206000

فلزات آنلاین

1403/09/1

573182

فلزات آنلاین

1403/09/1

769238

فلزات آنلاین

1403/09/1

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/1

24005

فلزات آنلاین

1403/09/1

12905

فلزات آنلاین

1403/09/1

40091

فلزات آنلاین

1403/09/1

49911

فلزات آنلاین

1403/09/1

42663

فلزات آنلاین

1403/09/1

41480

فلزات آنلاین

1403/09/1

27568

فلزات آنلاین

1403/09/1

29449

فلزات آنلاین

1403/09/1

28043

فلزات آنلاین

1403/09/1

37245

فلزات آنلاین

1403/09/1

34808

فلزات آنلاین

1403/09/1

50294

فلزات آنلاین

1403/09/1

27264

فلزات آنلاین

1403/09/1

39497

فلزات آنلاین

1403/09/1

43987

فلزات آنلاین

1403/09/1

4495000