بر اساس آخرین گزارش بانک جهانی در مورد چشمانداز بازارهای کالایی تا پایان سال ۲۰۲۳، قیمت فلزات به میزان ۸ درصد و در سال ۲۰۲۴، به میزان ۳ درصد کاهش مییابد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳، شاخص قیمت فلزات و مواد معدنی در بانک جهانی ۱۰ درصد افزایش یافت که نشاندهنده خوشبینیهای موجود برای بهبود اقتصادی چین و به تبع آن، بهبود چشمانداز رشد جهانی است.
به گفته این بانک، قیمت تمام فلزات به ویژه سنگآهن و قلع در سه ماهه نخست بالاتر بوده است.
بانک جهانی در گزارش خود اعلام کرد: علیرغم سه ماهه نخست که قیمتها عمدتا صعودی بود، خوشبینی نسبت به بازار فلزات از بین رفت و بیشتر قیمتها از بالاترین سطوح ژانویه در پایان سه ماهه عقبنشینی کردند. قیمت سنگآهن را میتوان تنها کامودیتی در نظر گرفت که به دلیل تقاضای قوی از بخش فولاد چین، باثبات بیشتری معامله میشود.
والری مرسر بلکمن، اقتصاددان ارشد گروه چشمانداز بانک جهانی عنوان کرد: قیمت فلزات که در اوایل سال اندکی افزایش یافته بود، انتظار میرود تا پایان سال ۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش یابد که این کاهش عمدتا از تقاضای ضعیف جهانی همزمان با بهبود عرضه ناشی میشود.
انتظار میرود با رفع تنگناهای موقت همزمان با بهبود تولید، قیمت آلومینیوم تا ۱۱ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یابد.
پیشبینی میشود که قیمت مس در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲، ۴ درصد کاهش یابد و با بهبود شرایط عرضه، در سال ۲۰۲۴ کاهش قیمتی به ۶ درصد برسد.
همچنین بر اساس این پیشبینی، قیمت نیکل در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۵ درصد کاهش مییابد. با کاهش قیمت انرژی و راهاندازی مجدد کارخانههای ذوب در اروپا، پیشبینی میشود قیمت روی هم در سال جاری کاهش ۲۰ درصدی داشته باشد.
مرسر بلکمن بر این باور است که در بلندمدت، انتقال انرژی میتواند تقاضا را برای برخی فلزات به ویژه لیتیوم، مس و نیکل به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
انتظار میرود که قیمت فلزات گرانبها در سال ۲۰۲۳ تا ۶ درصد افزایش یابد؛ چراکه تقاضای فلزات گرانبها به عنوان پناهگاه امن سرمایهگذاری در بحبوحه افزایش عدم اطمینان نسبت به چشمانداز رشد آتی اقتصادی، نگرانیهای مداوم در مورد تورم و استرسهای مالی در سه ماهه نخست سال جاری افزایش یافته است.
این گزارش همچنین پیشبینی میکند که قیمت زغالسنگ در سال ۲۰۲۳، تا سطح ۴۲ درصدی کاهش قیمت داشته باشد.
انتهای پیام//