عضو هیئت مدیره شرکت صنایع مس شهید باهنر گفت: به دلیل مشکلات اروپا در زمینه انرژی که افزایش قیمت تمامشده تولید در این کشورها را به دنبال داشته است، فرصت صادراتی خوبی شکل گرفت اما متاسفانه نتوانستیم آن طور که باید از این فرصت استفاده کنیم.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع مس شهید باهنر، محمدجواد مقصودی در میزگرد تخصصی «بررسی چالشها و فرصتهای صنایع فلزات غیرآهنی در ۱۴۰۲» با اشاره به فرصتهای صنعت مس و امکان افزایش صادرات در این حوزه، گفت: به دلیل مشکلات اروپا در زمینه انرژی که افزایش قیمت تمامشده تولید در این کشورها را به دنبال داشته است، فرصت صادراتی خوبی شکل گرفت اما متاسفانه نتوانستیم آنطور که باید از این فرصت استفاده کنیم.
وی افزود: کشورهای همسایه مانند عراق و سوریه نیز اکنون به آرامش نسبی رسیدهاند و با توجه به روند توسعهای که به ویژه در امور زیرساختی درپیش گرفتهاند، به مواد اولیه از جمله مس نیاز دارند که این موضوع نیز از جمله فرصتهای پیش رو برای افزایش صادرات به شمار می رود.
عضو هیئت مدیره شرکت صنایع مس شهید باهنر ظهور خودروهای الکتریکی و افزایش تقاضا در این زمینه را یکی دیگر از فرصتها در صنعت مس دانست و خاطرنشان کرد: این موارد نشان میدهد که پتانسیلهای توسعه صادرات وجود دارد و لازم است در این زمینه برنامهریزی داشته باشیم.
مقصودی با بیان اینکه چالشهایی همچون وضع قوانین دستوپاگیر و از دست رفتن مشتریان سابق و جدید نیز میتواند رشد صادرات در این بخش را با مخاطره روبهرو کند، تصریح کرد: به عنوان نمونه هماکنون در تامین کاتد مس، با مشکل جدی مواجه هستیم که این محدودیت به صادرات ضربه میزند.
وی خاطرنشان کرد: ضعف سرمایهگذاری و عدم تدوین گزارشهای کارشناسی در این حوزه، چالش دیگر آن است که موجب شده ندانیم برای آینده در چه عرصهای باید سرمایهگذاریها را افزایش دهیم.
عضو هیئت مدیره شرکت صنایع مس شهید باهنر عدم وجود شرکتهای کارشناسی تخصصی در این حوزه را موجب روشن نبودن چشماندازهای آتی این صنعت دانست و مطرح کرد: ضعف در این زمینه حتما در آینده تبعات خود را بیشتر نشان خواهد داد.
گفتنی است پنجمین همایش و نمایشگاه چشمانداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوریهای وابسته با نگاهی به تولید و بازار، روزهای ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت در هتل المپیک تهران برگزار شد و درحاشیه آن، در میزگردهای تخصصی، مسائل مختلفی همچون توازن بازار فلزات غیرآهنی، بررسی افق پیشروی تولید، مصرف و صادرات؛ تثبیت روابط بینالملل، اصلاح سیاستگذاری ارزی و صادراتی، توسعه بازارهای بینالمللی،عرضه و تقاضای داخلی فلزات غیرآهنی، چالشها و فرصتها؛ طرحهای توسعه ظرفیت تولید فلزات غیرآهنی، احیا و سرمایهگذاری در معادن کوچک و متوسط و نقش فناوریهای نوین در توسعه اکتشاف فلزات غیرآهنی به بحث و بررسی گذاشته شد.
همچنین تبیین نقش و جایگاه بخش خصوصی در شکوفایی اقتصادی و توسعه پایدار نیز از دیگر محورهای میزگردهای تخصصی در حاشیه این نمایشگاه بود.
انتهای پیام//