مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه افزایش کمی تولید در حفظ جایگاه ایران بین تولیدکنندگان بزرگ فولاد دنیا از اهمیت خاصی برخوردار است، عنوان کرد: با اهدافی که برای ادامه کار در دستور کار شرکت و سایر بخشهای زیرمجموعه قرار گرفته است، اهتمام بیشتری بر ارتقای سطح کیفی و همچنین تنوع محصولات خواهیم داشت.
طیبنیا تصریح کرد:اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲، یکی از تاریخیترین رکوردهای تولید در فولاد مبارکه با تولید ۸۰۰ هزار و ۱۵۰ تن تختال به ثبت رسید. این میزان تولید بیش از ۲۵ درصد ظرفیت اسمی ناحیه فولادسازی و ریختهگری فولاد مبارکه است؛ در حالی که ظرفیت برخی از کارخانههای فولادسازی ۸۰۰ تا یک میلیون تن است اما همکاران ما در شرکت فولاد مبارکه با عبور از ظرفیت اسمی ناحیه فولادسازی توانستند به بیشترین میزان بهرهوری تجهیزات و نیروی انسانی از ابتدای بهرهبرداری تا کنون دست یابند.
فولاد مبارکه سال ۱۴۰۲ را پرقدرت آغاز کرده است
غلامرضا سلیمی، معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه نیز ضمن ابراز خرسندی از دستاوردهای اخیر شرکت، مطرح کرد: تمرکز بر افزایش تولید که از سوی رهبری معظم انقلاب نیز همواره مورد تاکید قرار گرفته است، به درستی میتواند در مهار تورم و رونق اقتصادی کشور موثر باشد.
وی از ثبت رکورد تولید در واحدهای فولادسازی و ریختهگری مداوم و نورد گرم و سرد فولاد مبارکه و رکوردشکنی در واحدهای آهنسازی مجتمع فولاد سبا، فولاد هرمزگان، ورق خودرو چهارمحالوبختیاری و احیا مستقیم فولاد سفیددشت خبر داد و گفت: گروه فولاد مبارکه سال ۱۴۰۲ را نیز پرقدرت شروع کرده است؛ اینکه در یک ماه ۸۰۰ هزار و ۱۵۰ تن فولاد خام یعنی بیش از ۲۵ درصد از ظرفیت اسمی ناحیه تولید میشود، مهر تاییدی است بر به بار نشستن عزم و اراده، همت، همدلی و اعتماد کارکنان به راهبردهای سازمانی که شایسته قدردانی است.
سلیمی ابراز کرد: در راهبردهای اساسی گروه فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲، بر کیفیت و تولید انواع محصولاتی که ارزش افزوده بیشتری برای شرکت، ذینفعان و به طورکلی رونق اقتصادی کشور به همراه دارند، تاکید و تمرکز بیشتری شده است.
در ادامه مدیران ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکه در خصوص چگونگی به ثبت رسیدن تولید ۸۰۰ هزار و ۱۵۰ تن تختال در یک ماه سخن گفتهاند.
قاسم خوشدلپور، مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکه بیان کرد: در سایه درایت و برنامهریزی بلندمدت شرکت و با تلاش کارکنان و حمایت مدیران ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم، رکورد قبلی ماهانه تولید این ناحیه که به میزان ۷۸۶ هزار و ۱۰۲ تن در فروردین ماه ۱۴۰۲ به ثبت رسیده بود، پشت سر گذاشته شد. پس از رسیدن به رکورد فروردین ماه، برای دستیابی به رکورد تولید در اردیبهشت ماه نیز برنامهریزیهای لازم صورت گرفت که به لطف الهی در پایان ماه به رکورد مذکور رسیدیم.
وی اضافه کرد: یکی از نقاط قوتی که در این رکوردشکنی بیش از پیش شاهد آن بودیم، همدلی کارکنان ناحیه آهنسازی برای افزایش کیفیت حداکثری در این ناحیه بود تا مواد اولیه مورد نیاز برای کورهها به خوبی مدیریت شود و در نهایت شاهد این اتفاق خوب باشیم.
خوشدلپور تصریح کرد: نکتهای که به پیچیدگیهای این رکورد افزود، ثبت رکورد تولید در ماه گذشته بود زیرا حجم زیاد کار در برخی موارد باعث فرسودگی تجهیزات شده و به همین علت نیاز بود برخی توقفات صورت گیرد که به لطف الهی و با تلاش همکاران، این امر در مدتی کوتاه انجام شد تا خطوط تولید لحظهای از کار باز نایستد. در همین راستا، تمرکز تیم تعمیرات نیز بر پایش تجهیزات قرار گرفت و همه همکاران در بخش تولید نیز حفظ سلامت تجهیزات را در کنار ثبت رکورد در دستور کار خود قرار دادند.
مدیر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکه ابراز کرد: علاوه بر موارد فوق، ثبت این رکورد نتیجه دغدغه هر روزه کارکنان ناحیه و سایر همکاران ما در فولاد مبارکه برای برنامهریزی دقیق و انجام همه کارهای لازم برای دستیابی به این رکورد بود. رکورد ثبت شده بالغ بر ۲۵ درصد بیشتر از ظرفیت اسمی ناحیه است که در سایه درایت و برنامهریزی بلندمدت صورت گرفت.
وی خاطرنشان کرد: افزایش کیفیت در کنار تولید کمی، یکی دیگر از بارزترین نکات مهم و قابل توجه این رکوردشکنی است. تولید کیفی در کنار تولید کمی با رعایت حداکثری نکات ایمنی در بالاترین سطح ممکن، افتخاری است که با مشارکت جمعی همکاران به بار نشست. از سوی دیگر همانطور که گفته شد، حفظ سلامت تجهیزات نیز در دستور کار قرار گرفت که این موضوع نیز با تلاش کارکنان به خوبی محقق شد و در مجموع افزایش تولید را رقم زد.
کامران مرادی، مدیر ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: روندی که جهت دستیابی به رکوردهای تولید از ابتدای سال آغاز شده بود، با ثبت دو رکورد ارزنده در دو ماه متوالی به ثمر نشست. با تمهیدات صورت گرفته جهت ایجاد جریان روان ذوب در سایت، برنامهریزی روزانه، پیگیری لحظهای وضعیت سایت، تلاش مجدانه جهت آمادهبهکار نگهداشتن تجهیزات با وجود زمانهای محدود توقف و از همه مهمتر همراهی، همکاری، همت و تلاش همه همکاران امانی و پیمانکار در ناحیه و کلیه واحدهای پشتیبانی، تولید ناحیه از مرز ۸۰۰ هزار تن تختال عبور کرد.
عباس محمدی، مدیر تولید فولاد مذاب شرکت فولاد مبارکه مطرح کرد: عبور از مرز ۸۰۰ هزار تن تختال و فراتر از ظرفیت اسمی ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم، با همدلی و مساعدت کلیه نواحی فولاد مبارکه حاصل شد و بار دیگر ثمره کار گروهی را به نمایش گذاشت.
وی افزود: رشد ۲٫۷ درصدی از لحاظ تعداد ذوب نسبت به رکورد قبلی و همچنین افزایش میانگین وزنی تخلیه مذاب از کورههای قوس حدود ۰٫۴ تن در هر ذوب نسبت به رکورد قبلی، از دیگر دستاوردهای به دست آمده همزمان با این رکوردشکنی است.
محمدعلی شفیعی، رئیس گروه فنی فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه اظهار داشت: دستیابی به رکورد تولید ۸۰۰ هزار و ۱۵۰ تن تختال در اردیبهشت ماه ناشی از روحیه شجاعت و خودباوری کارکنان ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم در فتح قلههای افتخارآفرینی است؛ ضمن اینکه رکورد تولید در فروردین ماه پایهگذار و زمینهساز این موفقیت بزرگ شد.
وی تصریح کرد: در ارزیابی به ثبت رسیدن این رکورد، این عوامل شامل درایت، دانش و همدلی کارکنان، بررسی حوادث و مشکلات حین کار، چابکی گروههای فنی، رعایت حداکثری دستورالعملهای کاری و عملیاتی با توجه به شرایط تولید، پیگیری در تامین به موقع مواد اولیه و مصرفی مانند پودر قالب جدید برای ریختهگری جهت کاهش حوادث و بهبود کیفیت، پیگیری در رفع موانع و مسائل حین کار حتی در روزهای تعطیل، هماندیشی و هماهنگی کارکنان شیفت در رفع گلوگاههای تولید و همراهی و مشارکت فعال پیمانکاران سختکوش ناحیه نیز هم به چشم میخورد.
غلامرضا کمالی، مدیر مرکز تعمیرات نسوز شرکت فولاد مبارکه بیان کرد: تولید این میزان تختال در اردیبهشت ماه سال جاری، حاصل همت، تلاش و همدلی یکایک کارکنان امانی و پیمانی ناحیه فولادسازی و سایر واحدهای پشتیبانی است. فولاد مبارکه به عنوان سکاندار تولید فولاد کشور توانسته است با بهرهگیری از توان کارکنان متخصص، مجرب و متعهد از تمام ظرفیت خود استفاده و این موفقیت ارزشمند را محقق سازد.
وی ادامه داد: در این میان کارکنان مرکز نسوز با انجام دقیق و به موقع تعمیرات سرد و گرم نسوز شل و سقف کورههای قوس الکتریکی، واحد گاززدایی، پاتیل و تاندیشهای ریختهگری و تامین و آمادهسازی به موقع پاتیلها و تاندیشهای در گردش، توانستند توقفات تولید را به حداقل برسانند و در تولید حداکثری ایفای نقش کنند.
پدرام فتاح المنان، مدیر متالورژی ثانویه شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: در اردیبهشت ماه نیز مشابه شرایط فروردین در واحد متالورژی ثانویه با کمبود یکی از جرثقیلهای اصلی سایت مواجه بودیم که وظیفه ارسال پاتیل مذاب برای کورههای قوس جهت تخلیه فولاد مذاب را دارد. در کوران تولید حداکثری و حجم زیاد فعالیتها و جریان بالای گردش پاتیل مذاب در سایت فولادسازی، انتقال پلهای اصلی و فرعی و سایر تجهیزات، جرثقیل تعمیرشده شماره ۱۸ با همت کارکنان تعمیرات جرثقیلهای سقفی ناحیه فولادسازی بر روی ریلها در ارتفاع ۲۷ متری مونتاژ، تست و بدون هیچ حادثهای راهاندازی شد.
وی اظهار داشت: جهت تحقق رکورد ۸۰۰ هزار تن در اردیبهشت ماه لازم بود که شش LF تکارابهای (به طور متوسط ۲۰ ذوب در روز) و LF شماره ۵ با دو ارابه (بیش از ۲۸ ذوب در روز) بدون وقفه و پیوسته طی ۳۱ روز اردیبهشت ماه، ذوبها را با آنالیز، دما و کیفیت مناسب در زمان مقتضی برای ریختهگری ارسال کنند. خارج از استاندارد شدن آنالیز تنها سه ذوب در این واحد منجر به تنظیم کیفیت ۴۴۲۴ ذوب در واحد متالورژی ثانویه با دقت ۹۹٫۹۳ درصد شد؛ دستاوردی که گویای حفظ و کنترل کیفیت بالا توام با تولید حداکثری به دست توانمند کارکنان پرتلاش کورههای پاتیلی و گاززدایی است.
مدیر متالورژی ثانویه شرکت فولاد مبارکه یادآور شد: همچنین در قسمت مدیریت گردش پاتیل مذاب، کارکنان این قسمت توانستند با کنترل زمانهای سیکل گردش پاتیل خالی و کاهش آن، توقفات کورههای قوس ناشی از پاتیل را نسبت به ماه قبل به میزان ۵۴۵ دقیقه کاهش دهند که این بهبودها به اضافه سایر بهبودها در واحدهای کورههای قوس الکتریکی و ماشینهای ریختهگری مداوم و دیگر واحدهای ناحیه توانست میزان تولید ماهانه را به میزان ۱۴ هزار تن بیشتر از تولید فروردین ماه سال جاری محقق کند.
انتهای پیام//