به گفته حاضران در یک میزگرد در کنفرانس تجاری اعراب و چین که در ریاض برگزار شد، کشورهای عرب مشارکت با چین در راستای سرعتبخشی به رشد پایدار بخش معدن در منطقه را مورد بررسی دقیقتری قرار خواهند داد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، خالد نوح، مدیرعامل شرکت خدمات صنعتی و انرژی که با نام طاقا نیز شناخته میشود، بیان کرد: دانش فنی و تخصص فنی چینیها میتواند به عربستان سعودی کمک کند تا پتانسیل کامل خود در بخش معدن را کشف کنند.
استخراج معادن، یکی از ۱۳ بخش استراتژیک در استراتژی تنوع اقتصادی عربستان سعودی است که به عنوان چشمانداز ۲۰۳۰ شناخته میشود و منابعی به ارزش ۱.۳ تریلیون دلار در این کشور وجود دارد.
نوح تصریح کرد: چین جایگاه بسیار قوی در بخش معدن دارد و بیش از ۴۰ هزار معدن در این کشور وجود داشته که در آنها بیش از یک هزار و ۵۰۰ پروژه معدنی در حال انجام است.
چین همچنین بزرگترین مصرف کننده لیتیوم در جهان است و آنها بزرگترین تولیدکنندگان نیکل، کبالت و مولیبدن نیز هستند. بنابراین بازار قوی و دانش قوی چین در بخش معدن، به ویژه در اکتشاف و تولید کارآمد خواهد بود.
اسامه الزمیل، معاون وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی در این خصوص عنوان کرد: این وزارتخانه در تلاش است تا با ایجاد ظرفیت محتوای محلی همراه با بهبود و ارتقای فضای کسبوکار، انگیزه رشد در بخش معدن و صنعت را فراهم کند.
وی افزود: این وزارتخانه در حال بررسی فرصتها با نهادهای چینی برای تقویت بخش معدن است و ما برای ایجاد یکپارچگی عربستان و چین در بسیاری از سطوح و بخشها کار میکنیم.
در عربستان سعودی، منابع معدنی رکن سوم بخش معدن است؛ در حالی که رکن اول آن نفت، گاز و هیدروکربن و رکن دوم پتروشیمی هدفگذاری شده است.
عبدالله فخرو، وزیر بازرگانی و صنعت بحرین نیز مطرح کرد: مشارکت با چین برای رشد صنعتی آینده این کشور بسیار مهم است. چین پیشرو جهانی در تولید و فناوریهای پیشرفته است و بر همین اساس قطعا فرصتهای زیادی برای همکاری با بحرین وجود دارد. ما با مالکیت ۱۰۰ درصدی در بخشهای خاص هم موافقت و از سایر ساختارها مانند سرمایهگذاری مشترک و… نیز استقبال خواهیم کرد؛ در واقع چین، بازیگر بسیار مهمی در استراتژی صنعتی آینده ماست.
وی ادامه داد: بحرین از اتکای خود به نفت فاصله گرفته است و بخش نفت و گاز دیگر سهم اصلی تولید ناخالص داخلی این کشور نیست؛ آن هم در حالی که حدو ۲۰ سال پیش، ۴۰ درصد و امروز کمتر از ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی به درآمدهای بخش نفت و گاز برمیگردد.
علی البقالی، مدیرعامل آلومینیوم بحرین که با نام آلبا شناخته میشود، تصریح کرد: انجام امور تجاری با نهادهای چینی در چند سال گذشته تغییرات مثبتی به همراه داشته است. ما مدتها پیش با چینیها تجارت داشتیم اما طی سه سال گذشته، تجارت چین با کشورهای عربی بالغتر شده است.
وی ابراز کرد: یک پروژه خورشیدی فرامرزی که در آن عربستان سعودی برای بحرین انرژی خورشیدی تولید میکند، به این کشور کمک خواهد کرد تا به اهداف صفر خالص خود دست یابد. کشورهای همسایه مانند عربستان سعودی میتوانند به بحرین در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر کمک کنند؛ چراکه این کشور فضای جغرافیایی کافی برای نصب مزارع خورشیدی ندارد.
پیشنهاد روی میز با عربستان سعودی برای توسعه یک مزرعه خورشیدی بین هر دو کشور وجود دارد که مثلا در عربستان تولید میشود و به بحرین انتقال مییابد. همان طور که میدانید بحرین کشور کوچکی است و اگر بخواهم آلبا را به زمینه تولید انرژیهای خورشیدی هم وارد کنیم، باید تمام بحرین را پوشش دهیم تا انرژی مورد نیاز را به دست بیاوریم.
مدیرعامل آلومینیوم بحرین خاطرنشان کرد: راه حل معمول ما این است که با کشورهای همسایه خود، سرمایهگذاری مشترک داشته باشیم تا بحث انرژیهای تجدیدپذیر را با قدرت بیشتری پیش ببریم.
انتهای پیام//