مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان گفت: در تلاش هستیم با اجرای طرحهای توسعهای متنوعی که در نظر گرفتهایم، به تولید ۲٫۵ میلیون تن آهن اسفنجی و دو میلیون تن شمش و اسلب عریض فولادی در افق ۱۴۰۵ دست پیدا کنیم و از هیچ تلاشی در این راستا دریغ نخواهیم کرد.
حسین کهزاد در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» عنوان کرد: احداث و راهاندازی کارخانجات صنعتی به منظور اشتغالزایی پایدار و کاهش معضل بیکاری در مناطق دورافتاده و کمبرخوردار، یکی از مهمترین اقدامهای دولت در راستای محرومیتزدایی، رشد اقتصادی و گردش سرمایه در کشور است.
وی افزود: شرکت صنعت فولاد شادگان، یکی از هشت طرح مهم فولادی کشور است که در سال ۱۳۸۵ با هدف اشتغالزایی و محرومیتزدایی در منطقه کمتر توسعهیافته شادگان، مورد مطالعه قرار گرفت و در سال ۱۳۸۶ فعالیتهای اجرایی آن آغاز شد. در ادامه واحد احیا مستقیم مجموعه با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی بر پایه تکنولوژی «PRED» در سال ۱۳۹۶به بهرهبرداری رسید که از جمله نتایج مثبت آن، میتوان به کاهش بیکاری در سطح منطقه اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در ادامه با بیان اینکه محدودیت تامین انرژی اعم از برق و گاز، یکی از مهمترین محدودیتهای شرکتهای فولادی طی سالیان اخیر بوده است، تصریح کرد: عدم تامین برق و گاز کافی در روزهای گرم و سرد سال، منجر به کاهش تولید در مجموعههای فولادی شده است. بدون شک ادامه این روند، شرکتهای فولادی را با مشکلات عدیدهتری مواجه میکند و باعث خواهد شد تا تولید در این شرکتها صرفه اقتصادی نداشته باشد.
تامین پایدار انرژی صنایع یک ضرورت است
کهزاد در همین راستا ادامه داد: یکی از مهمترین انتظاراتی که نه تنها فعالان صنعت فولاد بلکه تمامی صنایع در کشور از دولت و سازمانهای مربوطه دارند، این است که تامین پایدار برق و گاز واحدهای صنعتی را در دستور کار خود قرار دهند. بسیاری از واحدهای فولادی به منظور رفع معضل کمبود برق، در حال حرکت به سمت احداث نیروگاه بوده و شرکت صنعت فولاد شادگان نیز از این قاعده مثتثنی نیست. برق مورد نیFاز مجموعه از شرکت توانیر و سازمان برق منطقهای تامین میشود و بر اساس توافقات انجام شده با وزارت نیرو و صمت، به دنبال احداث نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی هستیم. اقدامات لازم جهت تهیه اسناد مناقصه احداث این نیروگاه انجام شده و بهزودی منتشر خواهد شد. لازم به ذکر است که با توجه به موقعیت جغرافیایی کارخانه، مشکلی در تامین آب مورد نیاز خود نداریم و این مسئله، یک مزیت بزرگ برای ما محسوب میشود.
وی در ارتباط با پروژه فولادسازی شرکت صنعت فولاد شادگان، مطرح کرد: تمام تلاش ما بر این است که بتوانیم واحد فولادسازی شادگان را تا پایان سال ۱۴۰۲ به مرحله بهرهبرداری برسانیم. در حال حاضر این پروژه از پیشرفت ۸۴ درصدی برخوردار بوده و امیدواریم با همت و همدلی همهجانبهای که در مجموعه شکل گرفته است، شمش فولاد شادگان را تا پایان سال جاری در بازار عرضه کنیم.
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در خصوص مزایای طرح «PRED» نسبت به «MIDREX» در تولید آهن اسفنجی، اظهار داشت: میدرکس، یکی از متداولترین روشهای تولید آهن اسفنجی در جهان است که تکنولوژی آن در اختیار شرکتهای آمریکایی قرار دارد. به دنبال تحریمها و قطع ارتباط ما با این شرکتها، تولیدکنندگان داخلی به دنبال طراحی تکنولوژی جدیدی بر پایه میدرکس بودند که در نهایت با تلاش متخصصان داخلی در شرکت فولاد خوزستان، تکنولوژی پرد طراحی شد. طرح پرد، یک نوآوری جدید در تولید آهن اسفنجی محسوب میشود که مشکلات موجود در طرح میدرکس را بهینهسازی کرده و علاوهبر آن، توانسته است مصارف انرژی (برق و گاز) را کاهش دهد و راندمان بالاتری را در تولید رقم بزند.
تولید ۱٫۲ میلیون تنی اسلب عریض در فولاد شادگان
کهزاد در ادامه به طرحهای توسعهای شرکت صنعت فولاد شادگان اشاره کرد و گفت: به دنبال آن هستیم تا با اجرای طرحهای توسعهای، به مهمترین هدف خود یعنی تولید دو میلیون تن شمش و اسلب و تولید دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در افق ۱۴۰۵ دست پیدا کنیم. به همین دلیل علاوهبر تولید آهن اسفنجی و بیلت فولادی هرکدام به ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن در سال که طرحهای اولیه شرکت به شمار میآیند، طرح تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تنی اسلب عریض را در دستور کار قرار دادهایم. تجهیزات مورد نیاز این پروژه از شرکت دنیلی ایتالیا خریداری شده و هماکنون بخشی از این تجهیزات در مسیر ایران از طریق کشتی است. ضمن اینکه مناقصه جهت انتخاب پیمانکار پروژه برگزار شده است و در انتظار ارائه پیشنهادات فنی و نهایی کردن آن هستیم. خوشبختانه پیشرفتهای خوبی در این زمینه حاصل شده است و امیدواریم در سال جاری بتوانیم فعالیتهای اجرایی این پروژه را آغاز کنیم. علاوهبراین، طرح افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت به یک میلیون تن، احداث واحد احیا مستقیم جدید به ظرفیت سالانه یک میلیون و ۷۶۰ هزار تن و احداث کارخانه آهکسازی به ظرفیت سالانه ۲۰۰ هزار تن را در دستور کار خود قرار دادهایم. باور ما بر این است که با تکمیل و راهاندازی هر کدام از این پروژهها، شرکت صنعت فولاد شادگان به یکی از قطبهای بزرگ فولادسازی در کشور تبدیل خواهد شد و با تکمیل زنجیره تولید، ارزشآفرینی خوبی برای سهامداران خود رقم خواهد زد.
وی در پایان با اشاره به اهمیت ایفای مسئولیتهای اجتماعی توسط شرکتها در مناطق کمتر توسعهیافته، خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما توانستهایم آییننامه جامعی در راستای اجرای مسئولیتهای اجتماعی در شرکت صنعت فولاد شادگان به تصویب برسانیم تا از این طریق، زمینه برکات و آرامش در معیشت و محیط پیرامون منطقه را فراهم سازیم. در همین راستا، طرح احداث درمانگاه در شهرستان شادگان را در دستور کار داریم که در حال حاضر عملیات اجرایی آن آغاز شده و از سرعت پیشرفت خوبی هم برخوردار است. استخدام نیروی انسانی بومی، انعقاد تفاهمنامه فروش پساب تصفیهخانه فاضلاب با شرکت آب و فاضلاب خوزستان، دریافت گواهینامه فولاد سبز در سطوح داخلی و بینالمللی و همچنین تاکید بر استفاده بیشتر از ظرفیتهای گردشگری منطقه شادگان، تنها بخشی از اقدامات مجموعه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی بوده و امیدواریم بتوانیم زمینهساز توسعه و برکات روزافزون در منطقه شادگان شویم.
انتهای پیام//