علیرغم ریزش قیمت اکثر فلزات در بازارهای جهانی، گزارشهای بازار حاکی از رشد قیمت ۱۰.۸۱ درصدی قیمت لیتیوم طی نیمه اول سال جاری میلادی است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از بازار، لیتیوم موفق شده است با این آمار جایگاه پربازدهترین فلز بازار در نیمه اول سال ۲۰۲۳ را به خود تخصیص دهد که از این منظر بسیار پر اهمیت است. از سوی دیگر، طلا به عنوان پرطرفدارترین فلز گرانبهای بازار پس از لیتیوم، در جایگاه دوم فلزات به لحاظ سود سرمایهگذاری ایستاده است.
علیرغم تمامی خوشبینیهای موجود برای بازار لیتیوم، باید بدانیم که این فلز صنعتی مانند بسیاری از موارد مشابه خود، به شدت تحت سیطره شرایط عمومی اقتصاد چین و میزان تقاضای شرکتهای صنعتی این کشور قرار داشته و در صورت ادامه وضعیت اقتصاد چین به وضعیت فعلی، لیتیوم نیز به شدت تحت تاثیر منفی شرایط قرار خواهد گرفت.
دلیل اصلی پربازده بودن لیتیوم برای سرمایهگذاری در میان فلزات مشابه دیگر، افزایش تقاضای جهانی برای تولید و خرید خودروهای الکتریکی است. لیتیوم به عنوان ماده اصلی تشکیلدهنده باتریهای قابل شارژ و به نوعی قلب تپنده این دست خودروها نیز محسوب میشود.
بر اساس آخرین آمارهای موجود، پیشبینی میشود میزان فروش جهانی خودروهای الکتریکی در بازارهای جهانی تا پایان امسال به ۱۴ میلیون دستگاه افزایش یابد؛ موضوعی که میتواند به انقلابی بزرگ در زمینه تقاضای جهانی برای لیتیوم عمل کند.
این در حالی است که میزان تولید این دست خودروها از سال ۲۰۲۲ به این سمت، بیش از ۳۵ درصد افزایش یافته و همین موضوع منجر به افزایش ارزش سهام شرکتهای تولیدی خودروهای الکتریکی تا ۱۸ درصد طی ماههای گذشته شده است.
انتهای پیام//