معاون بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان گفت: واحد بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان با توجه به محدودیت برق اعمال شده در صنایع سراسر کشور، به منظور به حداقل رساندن مدت زمان توقف واحد فولادسازی، شاتدان سالانه فولادسازی را از زمستان به تابستان انتقال داد و از این زمان به عنوان زمان مناسب برای انجام تعمیرات و چابکسازی سازمان برای تولید حداکثری در شرایط مناسب استفاده کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، سید اصغر مدنی بیان کرد: جهت افزایش آمادهبهکاری تجهیزات در نواحی مختلف تولیدی و در راستای افزایش تناژ تولید، نیاز به برنامهریزی و انجام فعالیتهای تعمیراتی در شاتدانهای هفتگی و شاتدان سالانه است که تعمیرات سالانه در بهترین زمان ممکن و با همکاری تمامی همکاران و شرکتهای پیمانکار حاضر در پروژه انجام شد.
وی با بیان اینکه برای تهیه برنامه شاتدان سالانه فولادسازی از ابتدای دی ماه سال گذشته، جلسات و آمادهسازیهای لازم توسط واحدهای مربوطه و واحد دفتر فنی و برنامهریزی تعمیرات انجام شد، عنوان کرد: شاتدان سالانه در اواخر تیر و اواسط مرداد ماه سال جاری با ۱۷۶ هزار نفرساعت فعالیت و ۳۴ مکانیسم بدون هیچگونه حادثه ایمنی انجام شد. ازجمله فعالیتهای مهم که در این تعمیرات برنامهریزی شده انجام شد، میتوان به تهیه برنامه و برگزاری جلسات قبل از شروع شاتدان جهت انجام فعالیتهای آمادهسازی ترانس کوره و برنامهریزی و انجام تعویض ترانس در زمان شاتدان با پایش روزانه فعالیتها و برگزاری جلسات با تمامی مجریهای مربوطه و همچنین تعویض ترانس کوره شماره ۲ از «۱۲۰ MVA» به «۱۴۰ MVA» طی دو مرحله اشاره کرد.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان در خصوص برنامهریزی جهت آمادهسازی فعالیتها قبل از شروع شاتدان، مطرح کرد: تهیه برنامه (بارچارت) آمادهسازی فعالیتها توسط دفتر فنی و برنامهریزی تعمیرات، کنترل پروژه توسط دفتر برنامهریزی تعمیرات به صورت روزانه با برگزاری جلسات در سطح معاونت (برگزاری جلسات ۱۰ روز قبل از شروع شاتدان)، بررسی علت تاخیر انجام فعالیتها و تعریف اقدامات لازم جهت انجام فعالیتها و استفاده از تمامی منابع واحدهای بهرهبرداری جهت تسریع در انجام فعالیتها ازجمله مواردی بود که پیش از شاتدان انجام شد.
مدنی با اشاره به برنامهریزی جهت انجام فعالیتها در زمان شاتدان، تصریح کرد: بررسی و ویرایش برنامه (بارچارت) ارسال شده از واحد اجرای پروژهها توسط دفتر فنی و برنامهریزی تعمیرات و برگزاری جلسات با تمامی مجریهای مربوطه و پایش انجام فعالیتها طبق برنامه با برگزاری جلسات روزانه با تمامی واحدهای مربوطه به طور منظم انجام شد.
وی با بیان اینکه تعویض ترانس یکی از اقدامات مهم در زمان شاتدان بود، گفت: فعالیتهای مهم انجام شده جهت تعویض ترانس توسط اجرای پروژهها شامل تقویت سازه ترانس، انتقال ترانس «۱۲۰ MVA» به پایین و جایگزینی ترانس «۱۴۰ MVA»، برنامهنویسی و اجرای تنظیمات جدید ترانس و در نهایت تست سرد و گرم ترانس کوره با همکاری واحدهای بهرهبرداری بود. علاوهبراین، جهت تعویض ترانس اقداماتی همچون دمونتاژ و مونتاژ «Head Connector» (کلهگاوی) بر اساس ترانس جدید، دمونتاژ و مونتاژ دیواره اتاق ترانس، دمونتاژ و مونتاژ کابلهای آبگرد هر سه فاز کوره، همکاری با واحد اجرای پروژه در خصوص برنامهنویسی و اجرای تنظیمات جدید ترانس و راهاندازی نهایی سیستم تپ چنجر صورت گرفت.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان ادامه داد: از فعالیتهای مهم دیگر در زمان شاتدان میتوان مواردی همچون تعمیرات اساسی چاله سرباره کورهها، تعمیرات واحد ذوب شامل تعویض جک مست، تعویض الکترود هولدر، تعویض سیلندر تیلت، نصب لنس دما نمونهگیر اتوماتیک کورهها و..، تعویض و ترمیم ریلهای جرثقیلهای سقفی فولادسازی، تعویض و ترمیم نوارهای حمل مواد فولادسازی، تعمیرات واحد ریختهگری مشتمل بر تعویض مجموع پایه رولهای اپروچ خط یک و خط ۲ و تاچاپ و وایربرس زدن بانانافریم واحد ریختهگری و در نهایت ترمیم دیواره کولینگ تاور ۰۲۰۱ و ۰۲۰۲ واحد سیالات اشاره کرد.
مدنی اظهار داشت: از جمله نکات مهم در شاتدان میتوان مواردی همچون انتقال شاتدان سالانه از بهمن ماه به تیر و مرداد ماه جهت استفاده فرصتطلبانه از توقف پیش آمده در محدودیت قطع برق و به حداقل رساندن توقفات واحدها در تقویم برنامهای سالانه فولادسازی و برگزاری شاتدان در فصل تابستان با شرایط آبوهوایی گرم و مرطوب بندرعباس نام برد؛ ضمن اینکه تامین منابع شاتدان (نیرو و مکانیسم و…) در شرایطی که سایر شرکتهای فولادسازی در ایران همزمان شاتدان سالانه برگزار میکنند، از دیگر نکات قابل توجه بود. همچنین کاهش مدت زمان تعویض ترانس کوره ۲ از ۳۵ روز به ۲۳ روز، توقفات همزمان واحدهای فولادسازی و آهک، تامین متریال T بولتهای اپروچ خط ریختهگری توسط خدمات فنی و پشتیبانی و نهایتا کالیبره کردن تجهیزات واحد فولادسازی توسط واحد اتوماسیون و ابزار دقیق مرکزی در شاتدان انجام شد.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: اگرچه کاهش تولید در زمان محدودیت برق اجتنابناپذیر بود اما با اجرای این پروژه که با همت همکاران در بخشهای تولید، تعمیرات، پشتیبانی و با همکاری پیمانکاران پروژه انجام شد. به طور قطع به جای اینکه در چنین شرایطی منفعل بمانیم، تعمیرات اساسی و بسیاری از پروژههای تعمیراتی خرد و کلان دیگر را انجام دادیم و شرکت را برای تولید حداکثری آماده و چابکسازی کردیم که در این فرصت از همه همکاران و عوامل درگیر صمیمانه قدردانی میکنم.
انتهای پیام//