در مجموع چهار ماه ابتدایی امسال همگام با افزایش تولید فولاد، بخش قابل توجه این تولید صرف مصارف داخلی شده و بخشی نیز به صادرات اختصاص یافته است. بر این اساس میزان مصرف ظاهری فولاد طی این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۲.۲ تا ۶.۸ درصدی را تجربه کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از برنا، طبق آمار ارائه شده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، از ابتدای سال جاری تا پایان تیر ماه، بالغ بر ۴۰ میلیون تن انواع اقلام فولادی در کشور تولید شده که از این میزان، حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن صادر و باقی (بالغ بر ۳۵ میلیون تن) صرف مصارف داخلی شده است. بر این اساس، مصرف ظاهری فولاد کشور در این مدت نسبت به چهار ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱، رشد ۲.۲ تا ۸.۶ درصدی داشته است.
طی چهار ماهه ابتدایی سال جاری، چهار میلیون و ۴۹۹ هزار تن مقاطع طویل فولادی تولید شده که سه میلیون و ۶۰۱ هزار تن در داخل مصرف شده است و نسبت به مصرف ظاهری آن در مدت مشابه سال گذشته معادل سه میلیون و ۴۷۴ هزار تن، ۳.۷ درصد افزایش یافته است.
پس از آن، در مجموع از ۱۱ میلیون و ۴۵۹ هزار تن شمش فولادی تولید شده در کشور با رشد ۳.۹ درصدی، هشت میلیون و ۶۹۹ هزار تن به مصارف داخلی اختصاص یافته و حدود دو میلیون و ۷۶۰ هزار تن آن صادر شده است. در چهار ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱، مصرف ظاهری شمش فولاد کشور هشت میلیون و ۳۷۶ هزار تن ثبت شده است.
همچنین از هفت میلیون و ۸۲۲ هزار تن محصولات فولادی تولید شده، هفت میلیون و ۱۵۶ هزار تن صرف مصارف داخلی شده است که ۵.۳ درصد نسبت به میزان مصارف آنها در چهار ماهه ابتدایی سال جاری معادل ۶ میلیون و ۷۹۴ هزار تن افزایش را تجربه کرده است.
طی چهار ماهه ابتدایی امسال، مقاطع تخت فولادی حدود ۱۵۸ هزار تن صادر و قریب به سه میلیون و ۴۲۵ هزار تن صرف مصرف داخلی شده است. مصرف این مقاطع نسبت به سال گذشته که سه میلیون و ۲۰۶ هزار تن بوده، ۶.۸ درصد بیشتر شده است.
در نهایت مصرف آهن اسفنجی ۲.۲ درصد رشد کرده است و از ۱۲ میلیون و ۱۱۱ هزار تن، به ۱۲ میلیون و ۳۷۹ هزار تن رسیده است. در چهار ماهه ابتدایی ۱۴۰۱، قریب به ۱۳ میلیون تن آهن اسفنجی در کشور تولید شده که تنها ۵۸۰ هزار تن آن صادر شده است.
انتهای پیام//