مدیرعامل شرکت پرتو تابان معادن و فلزات ضمن اشاره به مهمترین برنامهها و اهداف این مجموعه معدنی، گفت: با توجه به اینکه بازار سرمایه طی دو سال اخیر بیشتر در حال رکود و بعضا منفی بوده است، افزایش داراییهای این شرکت تا مرز سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، بیانگر تلاش و حرفهای عمل کردن در چیدمان سبد سهام و ورود و خروج به موقع از سهامهای مختلف و ارزنده بازار سرمایه است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، علی متولی در خصوص تاریخچه شکلگیری این شرکت، بیان کرد: شرکت پرتو تابان معادن و فلزات در سال ۱۳۹۹ به عنوان بازوی اجرایی هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در بازار سرمایه تاسیس شد. ماموریت این شرکت، سودآوری و افزایش ثروت سهامدار عمده با فعالیت در بازار سرمایه است.
وی افزود: سهامدار عمده مجموعه نیز هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات است. از جمله اهداف دیگر تاسیس این شرکت، حفظ ارزش و کنترل قیمت سهام شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ و کمک به نقدشوندگی آن با توجه به موقعیتهای مختلف بازار سرمایه است. در حال حاضر این شرکت به عنوان یک نهاد مالی ثبت شده نزد سازمان بورس و کاملا مطابق با مقررات و دستورالعملهای ناظر بر نهادهای مالی فعالیت میکند.
مدیرعامل شرکت پرتو تابان معادن و فلزات عنوان کرد: از سال ۱۳۹۹ تاکنون، به طور متوسط سالانه سود خالص شرکت سرمایهگذاری پرتو تابان دو برابر شده است. یعنی از ۷۵ به ۱۵۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ و به ۳۳۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
متولی تصریح کرد: این رشد سودآوری و افزایش میزان داراییهای شرکت تا مرز سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان با توجه به آنکه بازار سرمایه طی دو سال اخیر بیشتر در حال رکود و بعضا منفی بوده است، نشان از تلاش و حرفهای عمل کردن در چیدمان سبد سهام و ورود و خروج به موقع از سهام مختلف و ارزنده بازار سرمایه بوده است. شرکت برای سال ۱۴۰۲ نیز سود ۶۰۰ میلیارد تومانی را هدف گذاری کرده که در ۶ ماهه اول سال، ۶۷ درصد از این عدد را پوشش داده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، مطرح کرد: برای بررسی بازار سرمایه، میتوان به آمار ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ اشاره کرد. بر این اساس روند نرخ بازارهای دارایی در این مدت نشان میدهد که سپرده بانکی و شاخص بورس با رشد ۱۲ و ۸.۹ درصدی، بیشترین بازدهی را کسب کردند. نرخ هر دلار آزاد در این بازه، حدود ۳.۱ درصد رشد داشت و پس از آن به ترتیب سکه طلا طرح جدید ۹.۷ درصد، ربع سکه ۱۲.۵ درصد و نیمسکه ۲۰.۲۸ درصد افت قیمت را تجربه کردند.
مدیرعامل شرکت پرتو تابان معادن و فلزات ادامه داد: شاخص بورس ۸.۹ درصد ، شاخص فرابورس ۷ درصد، ارزش بازار ۴ درصد و ارزش دلاری بازار ۲ درصد افزایش، حجم معاملات ۶۷ درصد و P/E گذشتهنگر ۱۳ درصد کاهش داشتهاند. همچنین صنعت فلزات با رشد ۶ درصد و کانههای فلزی با ۵ درصد کاهش از ابتدای سال روبهرو بودهاند. ورود پول ۵۲۱ میلیارد تومانی در ابتدای سال، با خروج پول ۲۳۹ میلیارد تومانی همراه بوده است.
متولی خاطرنشان کرد: بالاترین بازدهی ۶ ماهه اخیر در صنایعی همچون بنادر و کشتیرانی با ۴۸.۳۱ درصد، چوب ۳۶ درصد، خردهفروشی ۳۲ درصد، لاستیک و پلاستیک ۳۰ درصد و محصولات لبنی ۲۹ درصد بوده است؛ در مقابل کمترین بازدهی مربوط به فراکابها با ۲۲ درصد منفی، خودرو با ۱۵ درصد منفی و کانیهای فلزی ۱۱ درصد منفی بوده است. براساس گزارش عملکرد ماهانه ۳۰۰ شرکت تولیدی خدماتی که تا این لحظه منتشر شده است، درآمد ۶ ماهه اول ۱۴۰۲ این شرکتها با جهش ۴۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به حدود ۹۰۰ همت رسید. درآمد شهریور ماه این ۳۰۰ شرکت با رشد ۴۳ درصدی، به بیش از ۱۷۳ همت رسیده است.
وی همچنین اضافه کرد: با توجه به رشد نرخ ارز در پایان سال ۱۴۰۱، عقبماندگی بازار سرمایه از دیگر بازارهای رقیب، ورود پول پرقدرت حتی تا بیش از دو همت و رشد ارزش معاملات بالغ بر ۲۰ همت از حوالی بهمن ماه سال ۱۴۰۱ ماه تا اردیبهشت ۱۴۰۲ رشد خوبی را تجربه کرد. شاخص کل در روز ۱۷ اردیبهشت به رقمی حدودا ۲،۵۳۵،۲۳۷ و P/E گذشتهنگر ۱۰.۷۲ رسید اما پس از آن با خروج پول و کاهش جدی ارزش معاملات با اخبار منفی همچون سقف نرخ خوراک هفت هزار تومانی ، چند برابر شدن عوارض صادراتی کانههای فلزی، تغییر فرمول محاسبه بهر مالکانه معادن، شایعه تعطیلی بورس کالا و…، شاخص کل در پایان مرداد ماه به کف ۱،۹۳۸،۲۵۳ رسید؛ به طوری که P/E گذشتهنگر، به رقم ۷.۲ و ارزش معاملات، به حدود سه هزار و ۱۶۶ میلیارد تومان رسید اما پس از آن با تصویب فرمول نرخ خوراک پتروشیمی و بازگشت عوارض صادراتی به نرخ گذشته و همچنین تعیین نرخ ارز مبادلهای به عنوان پایه معاملات صنایع در بورس کالا، بازار وارد مدار مثبت شد.
مدیرعامل شرکت پرتو تابان معادن و فلزات خاطرنشان کرد: البته با وجود اخبار مثبت بهبود روابط ایران و عربستان، آزادسازی زندانیان و پولهای بلوکه شده و افزایش فروش نفت، کاهش تورم نقطه به نقطه و رشد (GDP) در ۶ ماهه اخیر، بازار سرمایه هنوز با چالشهای مهمی همچون رشد نرخ بهره بالای داخلی، توجه سرمایهگذاران به خرید اوراق و سپرده، بلاتکلیفی سرانجام مذاکرات هستهای، نرخگذاری دستوری صنایعی چون خودرو و… با بی اعتمادی سرمایهگذاران و خروج پول روبهروست زیرا سرمایهگذاران به حمایت دولت از این بازار به دلیل عدم ثبات سیاستهای حامی بورس ناامید شدهاند و متاسفانه دولت تا به حال کسری بودجه خود را از طریق رشد نرخ اقلامی چون خوراک، انرژی و حذف معافیتهای مالیاتی، وضع عوارض دولتی و… تامین کرده است.
متولی تاکید کرد: برای احیای اعتماد عمومی به بازار، باید توجه ویژهای به صنایع ارزآوری چون کانههای فلزی، پتروشیمی و… شود تا مزیت نسبی این صنایع از بین نرفته و بتوانند با رشد سودآوری، به اجرای طرحهای توسعه و جذب منابع پراکنده مردم، رشد و توسعه و اشتغال کشور کمک شود.
وی ابراز کرد: صنایعی که مصارف ارزی و فروش ریالی دارند، هنوز به دلیل نرخگذاریهای غلط دستوری با کاهش سود و حتی زیان مواجه شدهاند که قطعا با آزادسازی نرخ فروش این صنایع همچون خودرو، میتوان به رشد سودآوری این صنعت مهم امیدوار بود.
به گفته مدیرعامل شرکت پرتو تابان معادن و فلزات، بازار سرمایه با توجه به عواملی چون بهبود مذاکرات سیاسی، کنترل تورم و عدم اقبال به بازارهای سفتهبازی رقیب چون خودرو و مسکن، P/E جذاب بازار، آزادسازی نرخ فروش صنایع، واگذاری سهام خودروییها، تجدید ارزیابی و تعدیل نرخ بهره، عدم کاهش نرخ دلار و قیمتهای جهانی میتواند بازدهی بهتری نسبت به بازارهای دیگر در میانمدت داشته باشد.
انتهای پیام//