مدیرعامل شرکت سرآمد الکتریک صنعت سدید گفت: هیچ گرانی بدون دلیل نیست. در بازار سیم و کابل، محصولات ارزانقیمت و بیکیفیت جایگزین محصولات مرغوب شدهاند و عدم نظارت کافی بر بازار، موجب تشدید این موضوع شده و شرایط را برای شرکتهای صاحب نام دشوار کرده است.
سعید زعفرانچی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: مجموعه سرآمد الکتریک صنعت سدید در سال ۱۳۹۲ تاسیس شده و تولید را آغاز کرده است. این کارخانه محصولی ویژه مانند سیم و کابلهای الکترونیکی و خودرویی تولید میکند، در واقع سیم و کابلهای که مصرف ساختمانی دارند در حوزه فعالیت این مجموعه نیست و محصولات ما برای مصارف خاص کاربرد دارند.
وی افزود: مواد اولیه مصرفی برای تولید سیم و کابلهای تولیدی مجموعه، فلز مس و گرانول PVC است. با توجه به نوع محصول، عیار مورد نیاز و مطابق با استاندارادهای تعریف شده، هر یک از مواد را از کارخانهها و شرکتهای متفاوت داخلی تهیه میکنیم. به عنوان مثال شرکتهای تامینکننده بسیاری برای مس وجود دارد که شرکت ملی مس در راس آنها قرار دارد. اغلب مس مورد نیاز را از بورس کالا تهیه میکنیم. در چند سال اخیر شرایط اقتصادی کشور و نرخ ارز نوسانات زیادی را داشته و تقاضای بازار نیز به قیمت وابسته است و به طور کلی بحران اقتصادی حاکم در کشور باعث کاهش تولید محصولات ما شده است.
مدیرعامل شرکت سرآمد الکتریک صنعت سدید عنوان کرد: ظرفیت اسمی کارخانه یک هزار و ۶۰۰ تن در سال بوده و با توجه به شرایط و نوسانات قیمتها میزان تولید واقعی مجموعه از ظرفیت اسمی کمتر شده است. عمده مصرفکننده سیم و کابلهای تولیدی کارخانه، صنایع خودرویی، الکترونیکی و شرکتهای تولیدکننده تجهیزات صنعتی هستند. از جمله قطعات الکترونیکی میتوان مدارهای کنترلی که در ساخت لوازم خانگی مانند یخچال، فریزر، آیفون تصویری و آسانسور استفاده میشوند را نام برد. تولیدیهای تابلو برق را نیز میتوان یک صنعت مصرفکننده از انواع سیم و کابلهای در نظر گرفت که از محصولات تولیدی ما استفاده میکنند.
زعفرانچی با بیان اینکه یکی از مشکلات صنعت سیم و کابل رشد محصولات بیکیفیت است، تصریح کرد: اولین و مهمترین معضل این صنعت، عدم نظارت کافی از طرف سازمان استاندارد بر کیفیت و برندهای مختلف محصولات مشابه است. کنترل بر فعالیت تولیدکنندگان سیم و کابل باعث افزایش رقابت جهت ارتقا کیفیت محصول میشود. از طرفی نیز عدم کنترل، باعث گسترش فعالیتها و تولیدیهای زیرزمینی شده که با رشد این نوع کسب و کارها، میزان سیم و کابلهای بیکیفیت در بازار افزایش مییابد. تشخیص سیم بیکیفیت و باکیفیت به سادگی امکانپذیر نیست و این امر از عهده مردم خارج است، در نتیجه برای این کار به افراد فنی و خبره نیاز است و در غیر این صورت، استفاده از سیم و کابلهای غیراستاندارد خسارتهای جبرانناپذیری را به بار میآورد.
وی در ادامه با اشاره به دیگر معضلات موجود در این صنعت، اضافه کرد: تولید محصول باکیفیت به سرمایه زیادی نیاز دارد که در صورت بررسی و نظارت بر تولید محصولات، شرکتهای فعال در این زمینه تمیز داده میشوند و پذیرش اختلاف قیمت برای مصرفکننده نیز راحتتر خواهد بود و شرکتهایی مانند ما میتوانند بدون کاهش در تعداد مشتریها به فعالیت خود ادامه دهند. دغدغه دوم این صنف، نقدینگی و کاهش سایر پروژههای مرتبط با صنعت سیم و کابل است. در واقع کاهش فعالیت شرکتهای خودرویی و الکترونیکی نیز به صورت مستقیم بر میزان تولیدی ما اثر میگذارد.
این مدیرعامل مطرح کرد: پیش از شروع تحریمها نیز واردات سیم و کابل به کشور بسیار کمرنگ بود و اغلب تولیدکنندههای فعال در این صنعت از مواد اولیه داخلی استفاده میکنند، چرا که ایران دارای بهترین منابع مس و کارخانههای تولید پلیمر است؛ بنابراین مشکلات سیاسی در کسب و کار ما اختلالی ایجاد نکرده و کاهش فروش داخلی محصولات، منشا دیگری دارد و کاهش تقاضا باعث آن شده است. ضمن اینکه ممنوعیت صادرات و واردات در روند کاری ما تاثیرگذار نبوده است.
زعفرانچی در رابطه با چشماندازه آینده شرکت سرآمد الکتریک صنعت سدید، توضیح داد: این شرکت یک مجموعه تازه تاسیس بوده که از زمان شروع فعالیت خود، مشکلات اقتصادی بسیاری را به چشم دیده است، اما با وجود تمام مشکلات توانسته تا به امروز به تولید محصول باکیفیت ادامه دهد. هدف اصلی ما، حرکت در راستای رشد تکنولوژیهای روز دنیا است. برای این منظور، تحت هر شرایطی برای تولید سیم و کابل تلاش میکنیم و برنامه بعدی ما اخذ مجوزهای لازم جهت شروع صادرات است، تا کنون فروش خارجی نداشتهایم، اما به زودی در این مسیر نیز به موفقیتهای بیشتری دست خواهیم یافت.
انتهای پیام//