در راستای توسعه فناوری و ارتباطات صنعت و دانشگاه و همکاریهای همهجانبه، تفاهمنامه همکاریهای پژوهشی میان شرکت فولاد اکسین خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز منعقد شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد اکسین خوزستان، روز سهشنبه ۱۶ آبان ماه طی نشستی با حضور مدیرعامل، رئیس و عضو هیئت مدیره و معاونان شرکت فولاد اکسین و رئیس و معاونان دانشگاه شهید چمران اهواز، آیین انعقاد تفاهمنامه همکاریهای پژوهشی میان این دو مجموعه برگزار شد.تلاش در جهت رشد و توسعه فناوریهای نوین مرتبط با صنعت نورد و کاربردی کردن پژوهشهای انجام شده، استفاده مطلوب از تواناییهای دانشگاه و شرکت برای انجام پروژههای تحقیقاتی – کاربردی، طراحی و برگزاری همایشها و نشستهای مشترک علمی – پژوهشی، برگزاری کارگاهها و دورههای پژوهشی در زمینههای مختلف علمی و فنی، همکاری در جهت ارتقای سطح تحصیلی کارکنان شرکت، چاپ مقالات و کتب مشترک و پذیرش دانشجویان جهت گذراندن دورههای کارآموزی، کارورزی و دورههای کاری موقت و کوتاهمدت، از جمله مفاد و موضوعات این تفاهمنامه است.
تفاهمنامه مذکور به موجب ایجاد و توسعه همکاریهای علمی، پژوهشی و تجربی بین دانشگاه شهید چمران و شرکت فولاد اکسین خوزستان به منظور بهرهمندی طرفین از امکانات و توان فکری، تجربی، پژوهشی، کارگاهی و… منعقد شده و هدف اصلی آن، استفاده از ظرفیت نخبگان در راستای افزایش بهرهوری، رشد تولید، بومیسازی و انتقال فناوریهای مرتبط با نیاز صنعت فولادی به ویژه تولید ورقهای عریض است.
فعالیت اصلی شرکت فولاد اکسین خوزستان، تولید انواع ورقهای فولادی تا عرض ۴.۵ متر با ضخامتهای مختلف، مقاومت بالا «High Strength» و منحصر به فرد در کشور و منطقه و همچنین انجام عملیات احیا مستقیم، ذوب و ریختهگری اسلب عریض، نورد و تولید ورق و انجام تمام عملیاتی است که در جهت اهداف مزبور ضرورت دارد.
یادآور می شود دانشگاه شهید چمران اهواز، پیش از این نیز در سال ۱۳۹۲ یک تفاهم نامه همکاری به مدت سه سال با شرکت فولاد اکسین خوزستان منعقد کرده بود که بخش عمدهای از این تعامل و همکاری که همان تعامل بخشهای صنعت و دانشگاه در زمینههای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی است، در تفاهمنامه جدید نیز قید شده است.
علی محمدی، مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان در این نشست، بیان کرد: فولاد اکسین، تنها تولیدکننده ورقهای عریض و آلیاژی در خاورمیانه است و این شرکت، جزو هشت تولیدکننده این محصول در جهان به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان ادامه داد: بسیاری از کارکنان، متخصصان و مدیران این شرکت، فارغالتحصیل دانشگاههای بسیار خوب نظیر دانشگاه شهید چمران هستند و از سطح دانش فنی بالایی برخوردارند.
محمدی با اشاره به کسب عنوان صادرکننده برتر کشور توسط شرکت فولاد اکسین خوزستان، گفت: یکی از دلایل موفقیتهای شرکت فولاد اکسین در رکوردشکنیها و کسب عناوین مختلف و رتبههای برتر ملی، ارتباط بسیار خوب این مجموعه با دانشگاه و بهرهگیری از توان و پتانسیل نیروهای متخصص و بهکارگیری نخبگان در بدنه شرکت است.
وی، همکاری صنایع با جوامع دانشگاهی را رمز موفقیت و راهحل اساسی برای برونرفت از بسیاری مشکلات دانست و تاکید کرد: برای آنکه بتوانیم در بازارهای جهانی و بینالمللی رقابتپذیری فولاد اکسین را حفظ کنیم، باید با دانشگاهها تعامل داشته و از ظرفیت علمی دانشگاه و نخبگان دانشگاهی استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان خاطرنشان کرد: بهرهگیری از طرحهای تحقیقاتی دانشگاهها و تخصص نخبگان، میتواند به بومیسازی قطعات و افزایش توان رقابتی صنایع فولادی داخلی با صنایع بینالمللی تاثیر بسیاری داشته باشد.
محمدی حضور نخبگان دانشگاهی از جمله مصطفی اسکندری، رئیس هیئت مدیره شرکت در مجموعه فولاد اکسین را مهم دانست و یادآور شد: آمادگی لازم را داریم تا فضای محیطی شرکت فولاد اکسین را برای گذراندن دورههای کارورزی و کارآموزی دانشجویان در اختیار دانشگاه قرار دهیم و افتخار خود میدانیم نسبت به جذب نخبگان اقدام کنیم.
وی اضافه کرد: پایاننامهها و طرحهای مرتبط با حوزه صنعت فولاد که در دانشگاه شهید چمران اهواز ارائه شوند را حمایت مالی میکنیم.
در ادامه این نشست، علی محمد آخوندعلی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: هیچ راهی برای عملیاتی کردن توسعه صنعت و فناوری در کشور وجود ندارد مگر آنکه از مسیر ارتباط صنعت با دانشگاه عبور کند.
وی تصریح کرد: هر زمان که میان دانشگاه و صنعت اتصال صورت گرفته، انفجار توسعه رخ داده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه بسیاری از شرکتهایی که با دانشگاه ارتباط برقرار کردهاند، از نظر دانش و فناوری رشد یافتهاند، ادامه داد: انتظاری که از شرکتهای صنعتی بزرگ داریم، این است که برای رشد و ارتقای توان تولید و بومیسازی قطعات خود، از ظرفیت نخبگان دانشگاهی استفاده کنند و طرحهای پژوهشی دانشگاهها را در اولویت قرار دهند.
در پایان مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد اکسین خوزستان، از مرکز تحقیقاتی این شرکت در دانشگاه شهید چمران اهواز بازدید کردند.
انتهای پیام//